Tair2010.08.08. 03:31

A pusztaság Hőse / Árulója 2.

Mint ígértem, itt van. Végig játszottam megint nagyon sok irányban és a játék hihetetlenül hosszú. Persze számítottam rá, ezért nem lustálkodtam(szemszög kérdése...), csak játszottam és tessék, igaz hosszú idő volt, de élveztem.

A játék elindításakor feltűnik a jól ismert Interplay logo, és elhangzik az az igaz mondat, ami sokak fülében ott cseng: "War. War never changes". Egy rövid bemutatás a történelemről mint az első részben, majd röviden elmagyarázza az első részben történteket, majd hihetnénk, hogy a száműzésnél vége az intrónak de nincs mert folytatódik ott, hogy a hősünk egy falut alapított egy kanyon mögött amit Arroyonak hívnak. 80 év telt el a Menedéklakó elindulása óta. Ő már megöregedett és meghalt és tudását és tárgyait leszármazottaira hagyta. Te is az egyik leszármazott lennél.

Majd kapunk egy nagyon hangulatos intrót amiről nem szívesen mondok, sokat mert magáért beszél.

Mai szemmel ez az egyik legsokatmondóbb intro amit idáig láthattunk.

Ezek után megérkezünk a menüben, ahol a megszokás kedvéért egy power armoros ember feszít, de ez már a fejlesztett féle. Mikor kész a karaktered és elindítottad a játékot, kapsz egy újabb intrót, melyben a Falu vezetője elmagyarázza, hogy a falu hamarosan kipusztul, de van egy apró reménysugár a G.E.C.K személyében. Végezzük el a próbákat, hogy megbizonyosodjon róla, hogy mi vagyunk a kiválasztottak.

A kegyetlen próbákat kiállván megszerezzük a szent 13as kezeslábast (egy alap vault 13 egyenruha) és elindulunk, hogy a célunkat véghezvivőn mi legyünk a falu hősei. De persze már játszottunk az első résszel és tudjuk, ez sohasem ennyire egyszerű.

Az alap történet körül belül ennyi. Ezek után nyomozgathatunk, egy nyom után, amit a falu vezetője adott nekünk. Egy 13 as vizes kulacs, és egy kereskedő neve (Vic), aki lehet, hogy tudja, hogy merre van a 13as menedék, hogy odabentről kérjünk egy G.E.C.K et.

Elmondja, hogy ez a Vic egy Klamath nevű városból szambázik át mindig és, hogy ott van valami boltja is tehát jobb volna, ha ott keresnénk. Természetesen ezt üresnek találjunk, és nem olyan hosszas kérdezősködés kérdezgetés után kiderítjük, hogy akaratlanul átvert egy Metzger nevű rabszolga kereskedőt ezért Vic is rabszolgává vált. Vic megígérte Metzgernek, hogy csinál neki jó pénzért egy Rádiót, amivel foghat titkosított adásokat is akár. Nem működött a javításhoz szükséges felszerelés hiányában, és Metzger bezárta, egy szobába a megfelelő felszerelésekkel, csakhogy a rádió a boltban maradt és Metzger nem engedte el.

A probléma, hogy egy "jól" őrzött helyen van fogva a rabszolga hajcsár céh épületében. Én speciel elloptam Metzger duplacsövű sörétesét és leszakítottam a fejét 1 lövésből csak, hogy érezze a törődést. Az őreit meg nem volt nehéz elintézni. A rabszolga hajcsárok elintézésével hatalmas jó karmát szereztem és még le is mészároltam egy rakat embert, ami igen élvezetes volt.

Kiszabadítván, elmondja, hogy nem tudja, merre van a menedék, de azt tudja, hogy van egy menedékváros nevű hely ahol nyomozgathatnánk. Innentől nincs fő cél.

Sok rohangálás után, össze futunk egy nagyon nagydarab nagyon páncélos fickóval aki egy családot lemészárol, majd megmondja nekünk, hogy maradjunk ki ebből.

Eljutván UKK-ba(Új Kalifornia Köztársaság), kérdezgetvén a vezetőséget megtudjuk, hogy a vault 15 nincs is messze. Majd ott vizsgálódva (és halomra gyilkova egy rakat rablót), megtudjuk, hogy az általunk keresett hely alig 1 napi sétára van innen. Oda jutva egy halálkarom nyit nekünk ajtót és köszön nekünk. Legelőször nem értettem pontosan de kiderül, hogy ők, egy Enclave nevű erősen felfegyverzett katonai szervezet kísérletei amik megszöktek. Itt elmondják, hogy miután a felvigyázó elküldte a menedéklakót, a társai "eltávolították" őt a posztról majd páran követték a menedéklakót, és bumm... így lett az Arroyo. Miután megajándékoznak minket 1gy G.E.C.K el, a falu sámánja lelkével egy üzenetet küld, miszerint lerohanta őket egy sereg.

Odaérvén részletezi a dolgot majd korához, és állapotához illően viselkedik. Természetesen utolsó szavaival elmondja, hogy a tettesek valami Navarro-t említettek. Felbőszülve lemészárolhatunk ott mindenkit, vagy nyomozgatunk, szerzünk egy fejlesztett erőpáncélt, majd felbőszülve lemészárolhatjuk az Enclave-t. Természetesen kössük össze az élvezetest a hasznossal és csináljuk meg az utóbbit. Lopjunk el egy hajó slusszkulcsot, és induljunk Enclave vadászatra, mivel kideríthetjük, hogy egy olajfúró torony a főbázisuk. A slusszkulcs, amit említettem a főnöknél volt, és bele illik egy Sanfranciscoi tankhajóba. A kapitány, akinek érkezéskor tök jól megmenthetjük a csaját, elvisz minket, hogy leszámoljunk az ellenebbik felünket és kiszabadítsuk az elraboltakat.

Mivel a sok barom a Fejlesztett erőpáncél miatt havernak hisz,(hisz minden segítőt kint kell hagynunk.) simán körbe szaglászhatunk akárhol. Az elnöktől megtudhatjuk, hogy minden menedék egy kísérlet része volt és, hogy minden mutánst el akar pusztítani egy bombával, ami a FEV ellenvírusa lenne telepakolva. Persze ez sok ártatlant megölne, ezért nem engedhetjük. Itt is van több módja a dolognak. Én, 3 aktivált tnt-t csempésztem a zsebébe, majd lekapcsoltam a fő generátort. Ez után rábeszéltem a kutatás fő vezetőjét, hogy rossz, amit tesz és, hogy sok ártatlant ölt meg, erre ő kedvesen a vírust ki engedi a toronyban mindenhova és 15 perc múlva a bomba fel is fog robbanni(nem is kellett volna a 3 TnT.... de így szebb volt) majd a lekapcsolt generátor miatt mindenkit kiszabadíthatunk. Minden szép is volna, ha a nagyon nagydarab nagyon páncélos srác nem épp az ajtóban állna. El kell mondanom, hogy én erősen a könnyű fegyverekre fejlődtem ez által sokat szenvedve a Nagyon sráccal.

Miután végeztünk vele, elmondja, hogy a dolgoknak nem így kellett volna végződnie, de mivel legyőztük megérdemeljük a kijutást majd ő maga is darabokra szakad. Miután megmenekültünk elhajózunk és a G.E.C.K et felhasználva, végre boldog életünk lehet.

Frank Horrigan - A nagyon srác! A kezében egy erőpáncélos monstrum. De akkor ő mi?

Viszont megjegyezném, hogy a játékban nincs konkrét határidő, de ha a sokáig időzünk, akkor a geck megtalálása előtt is elrabolhatják a falut. Továbbá ha hamarabb találjuk meg Navarro-t ugyan ez a sors vár rájuk.

A játékban nagyon sok az Easter egg így csak a kedvenceimet írnám le.

Az idő kapu - hosszas utazgatás alatt akár találhatunk egy véletlenszerű találkozást, ahol egy kapun átlépve a régi 13 as menedékbe juthatunk ahonnan csak akkor juthatunk ki ha a víztisztító chipet tönkre tesszük. Egy rejtett utalás szerint pont emiatt kezdődhetett minden.

Bálna és Petúnia - Véletlenszerű találkozás során futhatunk egy pályába, ahol egy szét trancsírozott bálna, és egy cserép petúniát találunk, ami egy nagyon kedves utalás a Galaxis Útikalauz Stopposoknak című film/könyv egyik jelenetére.

Széttört álmok kávézója - az egyik leggyakrabban előforduló véletlenszerű találkozás amely során egy kávézóba tévedhetünk a semmi közepén, amiben olyan emberek siránkoznak, akit nem fértek bele az első részbe. Továbbá itt találhatjuk Dogmeatot akit bántalmazva, egy Mel nevű alak jelenik meg és el akar minket eltenni láb alól.

A komp - Itt találhatjuk meg a legbrutálisabb stimpakkot, melyet egy lezuhant Startrekkes konföderációs komp romjai közt találhatunk.

Metzger és a Hentes - Metzger neve egy német katona nevéből származik. Továbbá a neve Hentest jelent így nem véletlen, hogy a céh ajtaján belépve, a "Friss hús!" Szólást kapjuk a képünkbe az egyik emberétől, ami a Diablo 1 leghíresebb bossának, Butcher-nek volt a szövege.

Tragikus kártyajáték - A játékban több paklit is találhatunk, amiknek a neve Tragic ami utalás a Magic the gatheringre.

SkyNet - Egy elhagyott katonai bázison találhatunk egy mesterséges inteligenciát, aki magát a SkyNetnek nevezi. Rövid beszélgetés után rájöhetünk, hogy azt hiszi, hogy elpusztította az emberiséget, és hogy ő atomozta le a külvilágot.

A szent kézigránát - Találkozhatunk a GyalogGalopp híres főhőseivel akik Power páncélban feszítve keresik a szent grált, majd miután megtudják, hogy te a G.E.C.K et keresed mennek tovább. Azon a pályán megtalálhatjuk az antiókiai szent kézigránátot, aminek különösebb funkciója nincs de jól mutat az INV ben.

A Híd őrzője -Mint a GyalogGaloppban, itt is ugyan az a felállás. Ha vissza kérdezünk és ő mondja ki a tabu szót, akkor meghal.

Mindent összevetve. Nagyon hosszú és jó játék. S bár régen végig vittem ezt a bejegyzést hosszú ideig írtam mivel nem tudtam, hogy és miképp írjam meg.

A Játék hosszú, és hangulatos volt. Hozta a formáját az egyhez képest, bár sokak szerint túl sok humor volt benne és elvesztette komolyságát aminek az easter eggek sokassága volt az oka. Több zenét préseltek bele, amik mind hangulatosra sikeredtek. Még több lehetőséget hagytak arra, hogy többféleképp is megoldhasd a problémákat amit nem hagyhattak többféle végződés nélkül és itt jött be az az ötlet amit azóta sem láthattunk sehol pedig nagyon jó ötlet lett. Ahogy csináltad a dolgokat olyan vég darabot kaptál és sok darabból raktak ki egy endinget. Például, ha férfiként NewRenoban a főnök lányát felcsináltad, a kölyök felnőve a nyomdokaidba lép, és attól függően, hogy jó voltál e vagy gonosz, úgy fogja irányítani a várost. Ha lemészároltad a Menedék várost(na de kérlek... Nagy bűn???) akkor évtizedekig beszélni fognak a mészárlásról és arról, hogy milyen kegyetlen voltál te akkor. Kár, hogy ezt a magyarosítás tönkre vágja. Mire elolvasnád ez első szót az egyik darabban, már lép a következőre.

Ez a játék, ahogy az elődje is, a PostNuclear gammák legnagyobbjai közé tartoznak.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

thedgames
Drug Lord 2 - Mafia Empire

4 napja
4

p34c3
VR Kukkolda 2024

4 napja
7

liquid
Polgárháború?

4 napja

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==