Tair2010.10.04. 00:09

A pusztaság Hőse / Árulója 3

Ismét írok, Ismét a Falloutról és ismét késve(ez annak tudható be, hogy nem tudom megölni Ultimenciát az FF8-ban). Itt és most írok az utolsó(nemsokáig) fallout részről melyet csak félve vártunk.

Adott egy aranytojást tojó tyúk. Mint tudjuk ezeket a cégek mindig felelőtlenül használják hiszen ha nem kap elég tápot akkor megdöglik de ha túl hajszoljuk akkor meg úgyszintén. Itt az aranytojást tojó tyúk a Fallout fejlesztései voltak a táp pedig a pénz. Az Interplay olyan dobásra készült melyet mindenki fogcsikorgatva várt. Az ígéret beváltásához közeledett és az Interplay(és annak al csapata a BlackIsle) meggondolatlanságot tett. Szórta a pénzt. Ennek következménye az lett, hogy az Interplay csődszélére jutott és a játék 90%-os verziója a feledésbe merült az interplay-el együtt. Persze egy meggondolatlan dolgot a másik követ. Az eladósodott Interplay nem tehetett mást, mint az aranytojást tojó tyúkját levágja és a felét szép áron eladja. Ez a fele a single player volt és a vevő a Bethesda. A szerződés kitért arra, hogy ha az interplay nem teljesít pár feltételt, akkor a multiplayert is a bethesda kapja. Persze a Bethesda a csőd szélén álló Interplayből nem nézte ki, hogy mára vissza jön a pokol tornácáról viharverten, de büszkén, majd kijelentette, hogy márpedig ő nem hagyja magát. Ez a történet a Project v13 története melyről majd később ejtenék szót. (ez lesz az idáig leghosszabban írt bejegyzésem, mert a játékban sok minden történik.)

Most a Fallout 3ról van szó melyet, mint említtettem nem mindenki ezt várta.

A régi Fanok szemszögéből a csúf gonosz Bethesda megrágta majd kiköpte a játékot és ez által elárulta a Pusztaságot. Míg az átlag Gamerek nézőpontja annyi volt, hogy a Bethesda csak felfrissítette az amúgy haldokló Fallout sorozatot azzal, hogy az Oblivion motorjára húzta fel. . Ha kívülről nézzük mind2 igaz. A pusztaság helyett kaptunk egy rom várost(Washington DC). A felülnézet helyett Fps/Tps-t. TurnBased helyett egy nagyon fura bullet time rendszert ami a VATS névre hallgat.

A Vats. Olyan mint az előző részek béli célzás, csak a cselekvéseket fel írja egy listára majd sorban elvégzi mind.

Nos sok mindenről nem lehet beszélgetni. Ha azt nézzük, akkor a Fallout 3 jó lett, ha nem más nézőpontokból tekintünk rá akkor meg lehet, hogy bottal se érnénk a dvd-hez. Nah de ezt most nem részletezném tovább, hisz mindenkinek más a véleménye és szeretném, ha ezt mindenki meg is osztaná velem/velünk a kommentelések során.

Balck isle. R.I.P.

Spoiler.

  1. Megszületünk és kiválasztjuk ingame a nevünket, majd a jövőbeli kinézetünket ki olvassák a génjeinkből(kinézet választás) majd az anyánk halálát vagyunk kénytelenek végig nézni. A következő pillanatban egy totyogósként megyünk egy kis képes könyvhöz amivel a Statokat állíthatjuk be majd a 10edik születésnapunk alkalmával megkapjuk az első pipboyunkkat (ami sztem nagyon gány lett). A következő korban egy vizsgát tölthetünk ki, mellyel a képzettségeinkre oszthatunk, dolgokat persze van lehetőség a vizsga leadásánál a manual osztásra is. A következő időben meg arra eszmélünk, hogy pánik van, Apánk jó fej létére csak úgy lelépett a vaultbol, és káoszt okozott az által, hogy az ajtón(melyet persze túl későn zárt be) beözönlöttek a RadCsótányok akik a bent élőkre rontanak. A helyzetet az nehezíti, hogy a Felvigyázó kedvesen ki akar minket végeztetni apánk marhasága miatt ezért meg kell szöknünk. Persze a lánya ki segít minket. Persze dönthetünk, hogy Megöljük a felvigyázót, vagy tűrve az ütlegeléseit inkább ki sprintelünk. Kint persze egy teljesen ismeretlen világ vár minket. Az új Pipboyunk nagyon hasznos, hisz műholdas(?) térképet tartalmaz a környező területekről. Nem olyan hosszas keresés után eljuthatunk Megatonba, ahol megtudhatjuk, merre császkál apánk, továbbá ha gonoszak vagyunk akkor a játék leg élvezetesebb küldetését csinálhatjuk meg de ezt majd később. Mint kiderült, apánk megfordult a Galaxy News Radio állmásánál Dc szívében.

Az adót csak gyengén fogjuk, amikor messze vagyunk. Ennek okát, amikor oda érünk megtudjuk. Itt találkozunk a játék legerősebb lényével, a Behemóttal(túlfejlesztett szupermutáns). De elegendő aknával, vagy jó célzással fejre jó fegyverrel, meg lehet ölni. Mikor oda érünk 3dog elmagyarázza a problémájának okát és sok mást. ( A rádió tornyon gyakorolnak lőni a szupermutánsok...) ő a rádió bemondója, mint kiderül nagy haverja faterunknak és támogatója továbbá tudja merre van, de jobb szeretne valamit kapni érte(javítsuk meg a tornyát). Ha ez megvan örömmel oszt meg egy nyomot velünk, ami nagyon fontos mivel Apánk river city kellemes városkájába látogatott. Ott viszont már nem találjuk, viszont nagyon kellemes dolgokat tudunk meg, arról, hogy mi a vaulton kívül születtünk meg és apánk bevitt minket oda, hogy felneveljen, és biztonságba helyezvén folytathassa a munkáját. Csak gratulálhatunk neki.

A munkája, mint tudós, hogy anyánkkal meg egy rakat másik tudóssal együtt kifejlesszen egy tisztító gépet ami a vízből kitisztítja a rádioaktivitást ahogy a mérget is(A vízből a Zoxigént). A következő célpontunk innen egy másik vault. A Vault 112 ami egy kísérleti menedék volt. A legnagyobb problémánk, hogy ott egy rakat beülős konzol van, melyek közül az egyikben apánk ül. Egy másik pedig üres így azt gondolhatjuk, hogy csak annyi lenne a dolgunk, hogy beülünk és kihívjuk. Sajnos nem csak ennyi. Egy szimulációs amerikai álomba kerülünk, ahol a helyi mesterséges intelligencia meghibásodott, és megőrült. Senkit nem enged ki, pedig tudja, hogy kint már „elfogadható” a helyzet. Az embereket terrorban tartja. Hosszú szivatás a mesterséges inteligencia által majd egy rejtett Kínai megszállás szimuláció elindítása és az MI kénytelen kiengedni az ÉLŐ embereket. Majd kint is vagyunk jó apánkkal együtt, aki lehord minket. Majd haladhatunk végre vissza river citybe, mert nagy tervei vannak. Elárulják a víztisztító tervük részleteit majd mehetünk a washingon emlékűhöz szupermutánsra vadászni. Segítgethetünk a kalibrálásban(mert ugráltatnak minket.) majd mikor a legutolsó feladatot végezzük, a zsilipeknél láthatjuk, ahogy egy hatalmas Enclave repülőgép száll le(Hát ki más vághatja tönkre a terveinket?). Először mosollyal ölhettél halomra egy rakat Szupermutánst majd röhögve még több Enclave katonát.

Nos mint megszokhattuk, sosem ilyen könnyű a helyzet. Mikor oda érünk az irányító terembe már túszul ejtették apánkat és arra kényszerítik, hogy hozza rendbe a gépet majd indítsa be. Ön feláldozva magával visz jópár enclave harcost azáltal, hogy rossz kódot ad meg. Utolsó nyögése egy számsor volt melyet én direkt meg sem jegyeztem. Megszökve arra jövünk rá, hogy a gépnek hatalmas hiányosságai vannak. Nincs benne Geck és félre van kalibrálva.

Nem tudunk máshova menni csak a BOS hoz és a nagyon Epic székhelyükhöz. Ott megtudunk pár Geck lelőhelyet, de a bejárás lehetetlen ezért egy Gyerekekkel teli barlangon kell végig questelnünk magunkat, majd ezután beengednek minket a hátsó bejáraton. Ott megtaláljuk, majd kifelé haladva az Enclave csapdájába esvén nagyot koppanunk.

Mikor felébredünk egy Enclave magas rangú tiszt a kódrol faggatózik. Nem érdemes megadni a számsort. De ha nem jót adsz meg neki akkor meghal vagy 2 embere ami elég szórakoztató. Elengednek minket, mert az elnök dumálni akar velünk. Persze a Tiszt ki akar minket végeztetni így a parancsot megtagadva arra utasít mindenkit, hogy öljenek meg minket. Gyilkoljunk végig mindent az elnökig. Persze az elnököt sem láthatjuk személyesen de egy rádión keresztül magyarázkodhatunk egymásnak. A beszélgetésben amúgy kiderül, hogy az elnök egy mesterséges inteligencia. Ő azt akarja, hogy egy Anti Fev vírust keverjünk a víztisztítóba, ami minden mutánst megöl. Mi persze megmagyarázhatjuk neki, hogy amit tesz az szörnyű(mint az összes részben itt is hatalmas beszéd képzettség kell ehhez a lehetőséghez) ezáltal elküld minket majd magára robbant egy egész hegyet(Az ötlet tetszetős). Majd ugyebár jön a probléma, hogy mivel a bázisukkal megszakad a kapcsolat, a térséget elözönlik az Enlcave katonák egy másik bázisról.

A régi jó öreg Erőpáncél

Természetesen BOS barátainknak erre is megvan az ellenszerük. Egy félelmetes lézeres szemű amerikai focizó óriás robot. Rettentő mi?

Ez tisztítja az utat és mi pedig futkorászunk utána, amíg el nem érjük az emlékművet és le nem merül. Ezek után a gyengéd tisztogatás ránk marad a víztisztító teremig, ahol az Enclave bázisbéli tiszt fogad minket széles vigyorral és egy nagyon gyenge pisztollyal. Elhalálozása után nem sok lehetőségünk marad, hisz a gépet csak a tartályon belülről lehet elindítani. Így 2 lehetőségünk marad. Követjük apánk példáját és radioaktív hamuvá válunk vagy a BOS vezetőjének lányát küldjük be. Persze én többnyire jófiú voltam így meghaltam. END(?)

A kiegészítőkről pár szó:

A Bethesda az előző játékainak példájára megrohamozott minket pár, igen érdekes moddal. Az első modunk, az Operation Anchorage. A második a The Pitt. A harmadik a Broken Steel. Majd a Point Lookout és a vele egy időben kiadott Mothership Zeta.

1.Operation Anchorage:

Ez a kiegészítő a 2070 es alaszkai Amcsi vs. Kínai háborúba enged betekintést ahol a világ legelső Erőpáncéljait vetik be....

2.The Pitt.

Washington mellett már Pittsburgban is mászkálhatunk ahol a "lázadók" az "arisztokraták" ellen küzdenek miközben valami fura mutáns emberszerű lény sereg ostromolja a várost.

3.Broken Steel.

" Persze én többnyire jófiú voltam így meghaltam. END(?) " a kérdő jel jogosan került oda, hisz a kiegészítőnek hála, látjuk az outroban a hamvainkat és mégis túléljük és folytathatjuk utunkat a már kevésbé radioaktív világban, mert az Enclave és Szupermutáns fenyegetés még nem szűnt meg.

4.Point Lookout.

Nos nem mindenhol van az atompusztításának nagy nyoma. Marylandbe tartva jövünk, erre rá majd észrevesszük, hogy ott béke és szeretet lakozik. Már amennyire most látjuk.

5.Mothership Zeta.

Ugyebár a sok Easter egg jó. Ha túl sok rossz. De olyat még nem hallhattunk, hogy egy Easter Eggből lett egy új kiegészítő. Egy UFO roncsra találva érdekes rádiójelet foghatunk, majd kedves módon elrabol minket egy másik.

A Játék maga nem volt rossz csak (mégis) mindenki csalódott benne, hisz mást vártunk. A Bethesda inkább maradjon a Fantasy stílusnál, hisz az neki jobban bejött. Bár hiába beszélek, úton a Fallout New Vegas ami nem kiegészítőként, hanem egy külön álló játékként adnak ki. Továbbá az interplay hosszas csata után úgy néz ki MMORPG formájában csinál egy Falloutot Project V13 néven. Persze ahogy ők mondják, ez csak névben lesz mmo. Reméljük, igazat mondanak, és nem buknak el mint azelőtt az Interplayes Fallout 3 nál. (utólagos tény 2015ből: A Project V13 megbukott)

Ezzel a zenével búcsúzok tőletek a következő cikkig ami.... nem tudom mikor lesz.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

thedgames
Drug Lord 2 - Mafia Empire

4 napja
4

p34c3
VR Kukkolda 2024

4 napja
7

liquid
Polgárháború?

4 napja

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==