Tair2011.01.06. 00:34

Életem korszakai. I. Rpg Maker

Kezdeném azzal, hogy boldog új évet! Életem nagyon sok korszaka közül egyre szivesen emlékszek vissza. Életem ezen szakaszában Rpg Makeres játékokkal játszottam és sajnos ez a korszakom irdatlan hamar véget ért de sok élvezetes és frappáns játékkal játszottam és sok jó embert ismertem meg az Rpg Maker világa miatt.

(Nem épp mai írásom ez sem. Jó pár kép törlődött a képfeltöltő oldal által és nem tudtam fellelni őket újra, így töröltem a képbeépülőket)

Útravalónak az írományom földjére.

Még kölyök voltam(a jelenlegi életéveim számához képest is) amikor bátyám beszerzett egy játék demót. Mai napig emlékszek a nevére. Ez a játék volt az Amnézia.

Ez a játék volt az első RM-es játékom. Az Amnézia az RPG maker 2000es verziójával készült a MoonDragon entertainment(Magyar csapat) jóvoltából. A Történet egyszerű szép és meglepő fordulatokkal tűzdelték tele továbbá a játékba több befejezési lehetőséget is beraktak.

A játék egyik Főhőse Ron, ki nem emlékszik semmire az előző életéből és a falu ahol véresen rá találtak le volt tarolva és lakosait megölték. Ő maga egy kis faluban húzza meg magát most és zsoldosként akármilyen munkát elvégez amit felajánlanak így mikor egy kedves lánynak felajánla, hogy átkíséri a szörnyek lakta erdőn keresztül

A lány pénzt gyűjt, hogy újra építtethesse lerombolt faluját... minő véletlen....

A játék Nagy hatással volt rám és mai napig is ha felmerül a neve rögtön le is töltöm, hogy újra végig játszhassam ezt a megközelítőleg 8-10 órás játékidőt kínáló játékot. Régen csak a Demót játszhattam végig majd amikor kezembe került a teljes játék rögtön minden mást félre dobva(köztük bátyámat a gép elől) neki ültem. Zenéi klasszikusak és néhol felcsendül 1-2 jól ismert final fantasy zene is és számomra a mai napig ezek jelentik a nosztagia szót.

Az amnézia által megismertem a MoonDragon Entertainmentet melynek volt egy korábbi játéka melynek a címe az EmlékCsavar volt.

Az emlék csavar az RPG maker 95 ös verziójával készült mely senki nem tudja miért, szebb grafikával látta el a játékokat de sajnos kevesebb faktort fűzhettek a játékhoz. A játék története nagyon frappáns és méltó elődje az Amnéziának.

A történetben egy újabb Ron nevezetű harcost irányíthatunk Ki bérbe adja kardját és emiatt is kerül bajba, hisz segít egy lányon akit fura alakok támadtak meg de mint kiderül ez sodorja őt bajba. De innen már nincs megállás és szép lassan egy birodalmi össze esküvés vonalai kezdenek kirajzolódni.

Maga a játék története nem olyan hosszú mint utódjáé viszont van annyira tartalmas és szép. A grafika az RM95 miatt szebb és a zenék is szépek és ahogy utúdjánál itt is felcsendülnek ismerős FF dallamok viszont (bár ez csak az én véleményem) de a magyar RM játékok ban a gyakori FF dallamok felcsendülése ezen 2 játék miatt van.

Miután mind2 játékot végig játszottam és normális internet kapcsolatra tett szert bátyám és általa én is, RPG makeres játékokat és csapatokat kerestem mí végül rá akadtam egy frissen indult csapatra akik kérésemre felelve bevettek csapatukba, hogy kiéljem a műfaj iránti rajongásomat, történet írás formájában. 2 teljes játék történetét írtam meg melyből 1 sem készülhetett el mert egyikünk sem volt elég képzett majd a csapat másfél-két év után passzívan szét esett. Nem sokkal ez előtt rá akadtam a RubyDragon Entertainmentre mely jóformán csak egy emberből ált. Mivel az oldalon is megnevezi magát így itt is megnevezném, hisz nagyokat alkotott és emiatt fel is nézek rá. Ő Zorn Csaba másnéven Zrokky.

Ő alkotott egy játék sorozatot kiemelkedően frappáns harc rendszerrel(melyet teljes egészében ő alkotott), történetével és a magyar játék készítők közül ő alakította át a szintlépési rendszert úgy, hogy még statot is oszthassunk. Az említett sorozat volt a Dragon blade...

A játékkal mint mondtam, nem sokkal a csapat(ha már ennyit emlegetem akkor megnevezem a csapatot: Legendary Games) szétesésekor találtam rá erre a remekűre mely megint sokat változtatott ezen játékokról alkotott véleményemen. Elsőre nem tudtam végig vinni, hisz a csapat széthullása után enyhén fogalmazva elment a kedvem tőle. Majd fél év mulva a telepítő ismét elő került egy, a haveromnak ki írt cd ről és nem tudtam megállni, hogy ne rakjam fel. Ezuttal végig is vittem.

A történet 2 harcos párbajával indul. Az egyik párbajozó Vivienne a másik Otaru. Ők ketten láthatóan pikkelnek egymásra és mégis erős baráti kötelék fűzi őket egymáshoz. Első feladatuk maga a vizsgájuk lesz, hisz harcos kiképzőben vannak még. A feladat végzése során különös dolgokba bonyolódnak és olyan dologba csöppennek melyből nem tudnak kimászni. Méghozzá egy bosszú hadjáratba melyet egy nagy hatalmú varázsló indított Vivienne apja ellen akiről mellesleg kiderül, hogy maga a Király...

A zenék közül nagyon sok különböző animékből és Final fantasy részekből lett kiműtve, hogy a játékot élvehetőbbé tegye az alkotója. A történet nálam az emlék csavar mellett található holt versenyben. A játékot RM 2003 al csinálta mely a mai napig a 2000 et is és az új RM kiadásokat [XP és VX] is veri. A karakter jellemek jók lettek itt volt egy pici animés érzésem. A harc rendszer immáron nem teljesen körökre osztott lett hanem idő függő, hisz a gyorsaság képzettségünk befolyásolja, hogy mikor kerülünk sorra. Továbbá otaru különleges képességei immáron nem egy listáról választható ki mint mindenki másnál, hanem billentyű kombinálció segítségével kell megadnunk, hogy kit hogyan szabdaljon szét és éppen ilyen képességgel. Nálam ez az egyik favorit.

A játék végig vitele után nem sokkal még próbáltam tevékenykedni más csapatoknál de mind szét esett az első játék öszerakása előtt majd hamarosan hallottam hogy Zrokky kiadta a kövektező művét mely a sorozat második része hivatott lenni.

A közetkező rész már a kezdő intrójával képes volt megfogni. Az intró az előző rész végét mutatta be és, hogy azóta mik történtek. A világ azóta megváltozott és a kard melynek hatalma romba döntötte a gonosz terveit eltűnt a világ szeme előtt de valaki nem tud szemet húnyni a multon és nem fér meg a bőrében... de erre már a kinézetéből is rájöhetünk(Darkrain).

Sok idő eltelt és azóta a régi hőseink a királyságban teszik dolgukat. Új hőseink pedig a ff8as seed itteni áthozatalának képviselői, Amy és Kyno akik a folytonos balszerencséjüknek köszönhetően Darkrain útjába kerülnek folyton. A Történet hossza talán az rpg makeres játékok közül a leghosszamm és története a legterjedelmesebb és ezt a részt az előzővel ellentétben humorosabbra fogták... ez már a legelején látszik(Scott). A karakterek jellemei és a játék kidolgozottsága erős animés érzetet kölcsönzött amiben segített az, hogy a jáék zenéi különféle animékből lettek kiválogatva(első végig játszáskor 75%át felismertem...).

A harc rendszer hasonló az elsőéhez de erősebben hasonlít a Final Fantasy harc rendszerére mint a előző rész harcrendszere.

Hosszú ideig hallgattuk zrokkytol(pont mint Amund bácsitól), hogy mostmár befejezi. Így nagy meglepetés volt, hogy zrokky 1-2 éven belül vissza tért a szálakat elvarró résszel mely igen rövidre sikeredett és kevésbé terjedelmesre de maga a történet így lett teljes.

A történet szerint Arlen és Yuna a két kestvér önellátva él egy faluban és nyugis életet akarnának élni legalább is Yuna, hisz arlen folyton az erdőben élő lényekkel bunyózik és általában vesztesen jön ki a harcból. Szeretik egymást e Arlen elnyomott emlékei álmaiban gyötrik. Az álmai a régi önmagáról... De persze a sötét cselszövőnk és új barátja is kitalálta, hogy újra felkavarja a leülepedett port.

Mint mondtam a játék rövid erről többet nem tudok mondani. A zenék ismételten animékből kölcsönzött dalok. A karakter arcok viszont zrokky által rajzolt arcképek melyek kölcsönöznek egy amatőr magna jelleget neki. Az ú harc rendszer nagyon nehezen szokható a többihez képest de ha hozzá szokunk akkor oda verünk akárkit.

Miután zrokky bejelentette, hogy ő itt befejezte mi nem adtuk fel a reményt hisz tudtuk, hogy ő ilyen. Nyaggattuk(az RM társadalom) a fórumon és akárhol ahol lehetett és végül nem tudjuk, hogy ez győzte meg vagy csak egyszerűen ismét megjött a kedve de örülhettünk mert jön a következő rész a kiadott intró+harcrendszer bemutató alapját kidolgozottabb és könnyebb harcrendszerrel és eddig szép történettel. Amint működik a fórum meg is nézem hogy áll a projekt.

Továbbá egy temérdek RM játékkal játszottam... A sikítva röhögős Terminátor6 és a parasztul vicces Kótergém speciel literes mennyiségű könnyeket csavart ki belőlem és bátyámból röhögés közben.

Boldog korszak volt az számomra, hisz annyi embert megismerhettem még ha most már a 60%-ukra nem is emlékszek, és biztos vagyok benne hogy ők sem emlékeznek rám. Sok játékkal játszhattam melyen kimoshatatlan fontot hagytak bennem(nem még perwollal sem lehet kimosni...).

Kár, hogy ez a műfaj már kihalóban van...

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

thedgames
Drug Lord 2 - Mafia Empire

3 napja
4

p34c3
VR Kukkolda 2024

4 napja
7

liquid
Polgárháború?

4 napja

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==