TopTíz - a legjobb történet

TopTíz - a legjobb történet

elvisLaborci Gergely2008.04.12. 10:00

Mostantól minden hónapban feldobunk egy témát számotokra, amivel kapcsolatban leadhatjátok majd szavazatotokat: az elmúlt egy hétben a számotokra legemlékezetesebb sztorikra voksolhattok. Lássuk, hogy mely játékok rendelkeznek a legjobb történettel a Gamer365 olvasói szerint.

A szavazataitok alapján összeállított tizes listát lentebb találjátok, a személyes indoklások közül pedig néhányat átemeltünk az összesítésbe - akinek tehát preferált játéka bekerült a legjobbak közé, az nem hiába koptatta a klaviatúrát. Íme tehát: a tíz legjobb történet, szerintetek.

Mafia

Take-Two / Illusion Softworks / PC, PlayStation 2, Xbox / 2002

Klasszikus alvilági történet, még klasszikusabb harmincas évekbeli környezetben, amelyben egy egyszerű taxisofőr olyasvalamibe keveredik bele, amibe nem is igazán akart - mindez sajátos sztorivezetéssel, és stílusos csattanóval megfejelve.

Mass Effect

Microsoft Game Studios / BioWare / Xbox 360 / 2007

Monumentális űropera a BioWare tálalásában, melyben egy rég eltűntnek hitt faj megállítása, és az univerzum sorsa csupán egyetlen ember kezében van: a Mass Effect története amellett, hogy sok ponton kisebb-nagyobb mértékben flexibilis, a játék végére túlzás nélkül epikus méreteket ölt. És ez még csak a trilógia felvezetése volt...

Final Fantasy X

Squaresoft / PlayStation 2 / 2001

abbatoo: "Aki ezt a játékot faképpel végig tudja játszani, az nem ember. Monumentális, de nem giccses. Szomorú, de mégsem érvágósan depressziós. Még sokáig dicsérhetném az egyes történeti elemek egyensúlyának tökéletességét, de inkább nem teszem. Ha még nem volt szerencséd hozzá, MOST azonnal szerezd be."

Adibadi: "Csodaszép történet jó és rossz harcáról, szerelemről és barátságról meseszép tálalásban. Klasszikus fantasy."

Fahrenheit

Atari / Quantic Dream / PlayStation 2, Xbox, PC / 2005

Te mihez kezdenél, ha egyszer csak önkívületi állapotból feleszmélve arra ébrednél, hogy brutálisan meggyilkoltál egy férfit egy new york-i vendéglő mosdójában? A Fahrenheit pontosan ebbe a helyzetbe hajít téged, ám hogy végül hogyan mászol ki belőle, azt neked kell eldöntened - a történet további alakulása pedig legalább olyan jó, mint maga az alaphelyzet.

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

Konami / PlayStation 2, Xbox, PC / 2001

DarkVenom: "Bár körítésben, tálalásban, karakterekben és hangulatban is magasan az első rész a nyerő, azért be kell látni, hogy az MGS-széria története a második résszel "nyílt ki", vált grandiózussá, ebben bontakozott ki Kojima zsenialitása. Az árnyékkormány gondolata, a mindennapjainkat észrevétlenül irányító és ellenőrző hatalom képe a modern világ legnagyobb félelme. Orwell-utánérzés, amelybe egyéni tragédiák -gondoljunk Fortune-re, vagy Otaconra - fűződnek, így téve az MGS-t egyaránt politikai-akcióthrillerré, és érzelmekkel átszőtt drámává. Ez utóbbi csúcsa továbbra is az első rész, a politikai vonal meg talán a negyedikben fog dominálni, de a kettő ötvözése itt tűnt fel először - és nekem bejött, kompenzálva a játék összes többi gyenge részét."

Silent Hill 2

Konami / PlayStation 2, Xbox, PC / 2001

domebacsi: ""In my restless dreams, I see that town. Silent Hill." - én voltam James Sunderland, úgy éreztem, nem tudok megbirkózni a lelkiismeretemmel, ezért egy olyan helyre menekültem, ahol végül vagy bűnhődtem vagy megbocsájtottam magamnak. Egy biztos: azt kaptam, amit magammal vittem."

Bioshock

2K Games / 2K Boston / Xbox 360, PC / 2007

Egy repülőgépbalesetet követően az Atlanti-óceán kellős közepén az ember még a saját életben maradásában sem hisz igazán, hát még abban, hogy egy teljesen ismeretlen világot fedez fel: Rapture különleges víz alatti civilizációja - pontosabban ami maradt belőle - nem akármilyen dolgokat tartogat a játékos számára.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Konami / Kojima Productions / PlayStation 2 / 2004

domebacsi: "Az első lefektette az alapokat, a második többet csavart rajta mint nagyanyám a beáztatott rongyon, a harmadik pedig egy letisztult, érzelmekkel teli (ám szentimentálisnak közel sem mondható), drámai végkifejlettel megfejelt történetet tolt a rajongók arcába. Kijár neki az elismerés!"

Gulandro: "A történet amivel nem tudsz nem azonosulni. Elárultak, elhagytak és egyedül vagy egy hadsereg ellen ami a világháború sorsát döntötte el annak idején. A bizonyítási vágy és személyes kétségek közötti vívódás története."

Final Fantasy VII

Squaresoft / PlayStation, PC / 1997

domebacsi: "Egyből a történet közepébe hajít, de nem is sejted, hogy mindez nem több egy biztató kezdetnél. A talán igazából nem is létező Sephiroth nyomában, Shinrával a nyakadban, Weaponok fenyegetettsége alatt, bolygót elpusztító meteor becsapodása előtt keresed önmagad, hogy aztán hőssé válhass. Ez így leírva is meredek."

Metal Gear Solid

Konami / PlayStation, PC / 1998

rolmanus: "Az MGS a legemberibb, legszebb játék amivel valaha találkoztam, ennyi igazat és szépet egyetlen játék se rejt magában. Hideo Kojima el tudta érni, hogy minden szereplőt imádjunk. Liquid Snake mai napig rengetegek kedvence, Psycho Mantist mindenki imádja, Sniper Wolf miatt mindenki sír, és egyszerűen nincs olyan karakter aki ne lenne szerethető. Azért az MGS1 történetét tettem az első helyre, mert minden porcikája tökéletes."

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

A Zónánál már csak az űr hátborzongatóbb – ez történt pénteken

Benne: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Alien: Rogue Incursion, GALIX: New Horizons, Honkai: Star Rail, Kage: Shadow of the Ninja, The Detective Reaper Invites, Save me Mr Tako: Definitive Edition.

2 napja

Rauniot – Visszafogott világvége

Az apokalipszis általában hangos, mindent maga alá temető eseményként jelenik meg a szórakoztatóiparban. Ledobják az atomot, zombihordák árasztják el a városokat, vagy brutális természeti katasztrófák törik el a civilizáció gerincét. Akad azonban néhány mű, ami a fonákjáról közelíti meg ezt a témát. Ilyen a Rauniot is.

2 napja
2

Elmarad a BlizzCon, törölt People Can Fly játék - ez történt csütörtökön

Továbbá: Stellar Blade, Gears of War, Exodus, Deathbound, Capcom takarítás a Steamen.

3 napja
8

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

4 napja
15

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

4 napja
10

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

5 napja
11

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

6 napja
13

Heti megjelenések

7 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

7 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

8 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

9 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

2024.04.19.
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

2024.04.18.
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

2024.04.18.
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

2024.04.18.
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

2024.04.17.
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

2024.04.17.
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

2024.04.17.
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

2024.04.16.
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

2024.04.16.
17

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==