[Teszt] Crackdown 3
Kapcsold jtk: Crackdown 3 (xbox1)
Eddig 19 hozzszls
Gamer365
2019. februr 17.
vasrnap 19:00
A Crackdown sorozat mindig is mostoha szerepet tlttt be a Microsoft cmei kztt. A 2007-es els rszt, emlksznk, sokan csak azrt vettk meg, mert a Halo 3 bta jrt mell, aztn r kellett jnni, hogy valjban egy marha szrakoztat sandbox akcijtkkal van dolgunk. Nem vletlen, hogy ez az els rsz a mai napig szp emlkeket idz fel sokakban (nem utols sorban a magyar szinkronnak is hla, , de hinyzik Bozs Pter hangja azta is!). Hrom vvel ksbb a msodik rsz egy abszolt felejthet, stt mutnsos tmval prblkozott, nem sok sikerrel – a Crackdown lmny esszencijt az els rsz jelentette, de a franchise soha nem jutott elrbb a msodhegeds szerepkrbl.Ezek utn taln stlszer is, hogy a legjabb rsz csak nagy szenvedsek rn, tbb vnyi csszst kveten, tbb fejlesztcsapat ltal, sz szerint darabokban tudott csak megjelenni. A Crackdown 3 tlett egybknt maga David Jones (a Lemmings, a GTA s az eredeti Crackdown alkotja) dobta fel, mert szerette volna kihasznlni a Microsoft Azure felhben rejl lehetsgeket. Kampny eredetileg nem is lett volna a jtkban, ezt ksbb a Sumo Digital kapta meg brmunkban, miutn a felhalap rombols csak nem akart sszellni. Ilyen kezdetek utn valjban nem sok jra lehetett szmtani – de aztn, annyi v utn megrkezett maga a jtk.

A Crackdown 3 olyan szintn kt rszre oszthat, hogy sz szerint kt darabbl (kliensbl) ll ssze. Az egyik a kampny, a msik pedig a Wrecking Zone nvre keresztelt, felhalap online multiplayer md, amit teljesen kln projektknt a Ruffian Games hozott tet al, Jones cgvel, a Cloudgine-nel kzsen. Ha nehz kvetni, akkor mit szlhatnak a fejlesztk, akik ezt a projektet szerintem gy toltk ki a gyrkapun, hogy mindegy, csak valaki vigye mr el innen. n pedig rettegve indtottam el a jtkot, mert hiba szerettem nagyon az els rszt, ez azrt mgiscsak knosnak grkezett. Aztn…
Nzzk elszr a kampnyt, mert a felh ereje ide, meg rombols oda, igazbl ez a Crackdown 3 f vonzereje. Az esemnyek az els kt rsz utn jtszdnak, de itt aztn vgkpp nem szksges ezek ismerete – a harmadik rsz legalbb annyira reboot, mint folytats. Rviden a lnyeg, hogy terrortmadsok kitik a vilg teljes ramelltst, mg maga az gynksg (a jv rendfenntart szerve) is megvakul egy idre. Aztn rjnnek, hogy a nagy sttsgben egy sziget gy ragyog, mint egy vilgttorony – a TerraNova vllalat komplett vrost hzott fel itt, amit „rdekes mdon” nem rintett az elektronikus vilgvge. Az gynksg csapata Terry Crews (akarom mondani Jaxon parancsnok) vezetsvel elindul, hogy rendet tegyen, de a dolgok hamar rosszra fordulnak, s csak mi maradunk letben nmi DNS minta trsasgban.A sztori innentl tk mellkes, mert a Crackdown 3 lnyege ettl mg ugyanaz, mint volt: adott egy nagyvros, amit a Gonosz Bnszervezet ural, s ezt pontrl pontra vissza kell foglalni. A harmadik rszbe szerencsre tbb vltozatossg szorult, mint eldeibe. Mg korbban brhov odamehettnk, s a fellensgeket csak le kellett lni, addig most szpen sorban, hierarchikus rendszerben kldhetjk a msvilgra a TerraNova vezetit. Kisebb clpontok elfoglalsa utn megjelenik a kisfnk, t legyalulva elbjik a kzpvezet, s gy tovbb. Maguk a clpontok is sokkal vltozatosabbak: klnbz gpezeteket kell sztlni, mgnesvast-llomsokat kell elfoglalni, propaganda tornyokat kell tprogramozni, brtnket felszabadtani… Sokfle feladat van, mind egy kicsit ms kihvst jelent, a fktelen rombolstl a durva platformer ugrabugrig egszen jl elfoglalhatjuk magunkat. Tny: legfeljebb nhny ra utn ez is teljesen nismtlv vlik – a Crackdown 3 vgig megmarad annak a fak egyszer ugrls akcijtknak, ami az els rsz is volt, szval ha az nem tetszett, akkor ezt tizenkt vvel ksbb mg elavultabbnak fogod rezni.

A kampnyclok mellett visszatrnek a jl ismert gyjtgetnivalk. , igen, AZ ORBOK! A minden hz tetejn ott vigyorg zld Agility Orbok, s a legszemetebb helyekre eldugott rejtett gmbk, amik folyamatosan tpoljk gynknket. A Crackdown igazi vonzereje ez: nagyon bnn indul (karakternk lass, gyenge, kicsit ugrik), de minl tbbet fejldnk, annl durvbb dolgokra vagyunk kpesek. Nagyobb tzer, dupla (st tripla) ugrs, jobb autvezets, kzben maga a karakter is izmosodik. Emellett visszatrnek a hztet- s utcai versenyek, amik szintn a kpessgeinket javtjk. A Crackdown 3-ban kell nagyjbl 1-2 ra, hogy igazn beinduljon, de miutn mr egsz pleteket ugrunk t, s tucatszmra verjk bele az aszfaltba az ellensget, dobljuk a tankokat, akkor lehet csettinteni, hogy na, igen, ez a Crackdown! A boss harcok klnsen jk, sznesek s vltozatosak, s visszatr az alakvlt gynksgi aut is, amivel tbbfle trkkt is kivitelezhetnk.A Sumo Digital egybknt soha nem adott ki rossz jtkot a kezei kzl, s mg gy, ezzel a knyszer brmunkval is simn megugrottk azt a szintet, amit a harmadik rsztl elvrtunk. A karakter lendlete, irnytsa tkletes (igaz, az animci semmit nem fejldtt 2007 ta), a sorozatban megszokott „clkereszt rgzts” harc ugyanolyan jl mkdik, mint korbban, hiszen itt nem az a lnyeg, hogy ki mennyire jl cloz, hanem hogy minl nagyobb koszt okozzunk, s minden repljn, robbanjon, pusztuljon! Az egsz akr Terry Crews: The Videogame cmen is megjelenhetett volna, mert a sznsz maga is ilyen: egy l kpregnyfigura, egy karikatra, ez pedig az egyszemlyes Expendables videojtka. Hatalmas tisztelet a brit fejlesztknek, hogy a kacskarings fejleszts ellenre is igazi zt s egynisget, humort, stlust adtak a jtknak.

Arrl a megjelens utn biztosan megoszlanak majd a vlemnyek, hogy a Crackdown 3 most akkor ronda, mint a bn, vagy csak stlusos. Szerintem valahol a kt megllapts kztt van. Ha valaki szerint egy exkluzv jtk csak fotorealisztikus, filmszer, epikus kaland lehet, az nyilvn csaldni fog, mert a Crackdown soha nem volt ilyen. Ez gyakorlatilag egy 3D-s kpregny, tk jl kidolgozott karakterekkel, de rajzfilmszer textrkkal s krvonalakkal. Maga a vros nappal kifejezetten Sunset Overdrive hangulatot raszt, hatalmas, sznes fnyreklmokkal s gynyr napstssel, jszaka pedig inkbb Blade Runner, rengeteg neonfnnyel s hipermodern autkkal. Tny, hogy vannak elnagyolt rszek, itt New Providence inkbb tnik egymsra pakolt geometriai elemeknek, semmint igazi helysznnek, de rdemes bejrni az egsz vrost, mert a sematikustl a kifejezetten ltvnyosig sokfle krzetben meg lehet fordulni. A triszonyt okoz szdt magassgok is visszatrnek, nagyon j lttvolsggal, Xbox One X-en (s PC-n persze) 4K felbontssal, nhny modern fnyeffekttel s szp robbanssal, stabil kpfrisstssel, akrmi is trtnik a kpen. gyhogy nem rossz ez, de a kpregnyes stlus rtelemszeren behatrolja a lehetsgeket.Ha a kampnyt vgigtoltuk / meguntuk, akkor ott a Crackdown 3: Wrecking Zone, vagyis az annyit reklmozott felhalap multiplayer md, amiben 5v5 meccsekben lvldzhetnk egymsra, s a teljes jtktr lerombolhat. A fizikai szmtsokat itt nem az Xbox, hanem a felh vgzi el, s kldi szt minden rsztvevnek, gy az elmlet az, hogy kpfrisstsi problmk nlkl lehet nagyon kemny rombolst produklni, akr atomjaikra hull felhkarcolkkal. A gyakorlat viszont az, hogy ez a technolgia csak nagyon nehezen llt ssze, ezrt volt a sok csszs, ezrt jelent meg ez a md kln, s mg a bartokat sem lehet egy lobbiba hvni (ez nemsokra bekerl egybknt, de gy is az g s a szegny ember esete). Alig nhny plya s mindssze kt jtkmd ll rendelkezsre, gyhogy lehet ezt szpteni, de ez inkbb csak egy techdem, egy „proof of concept”, hogy mkdik a mdszer, amit majd ksbbi Microsoft jtkokban kamatoztathatnak.

Mr ha akarnak vele veszdni, mert David Jones koncepcija sajnos a gyakorlatban nem gy muzsikl, ahogy azt elkpzelte. A kt jtkmd (az Agent Hunter, ami a sima deatchmatch, a leltt gynkk jelvnyeit ssze kell gyjteni, plusz a Territories, ami a terletfoglals opci) egybknt tk lvezetes, a PvP harc kaotikus s szrakoztat, a rombols pedig ltvnyos. Azrt az nem semmi, amikor a komplett emeletet kilvik allunk, mi pedig zuhanunk a trmelkkel, vagy amikor a falakon ttrve lepjk meg az ellenfelet. Az arnk nagyon vertiklisak, a hatalmas ugrsokra s az pletek rombolsra lettek tervezve, s akadnak tnyleg ltvnyos, epikus momentumok. Hanem a problma az egsszel, hogy nagyon darabosan fut. Nyilvn a folyamatos adatszinkronizls az oka, de amg a kampny sziklaszilrd kpfrisstst produkl, addig a Wrecking Zone hevesen ingadozik, s ez sajnos a jtklmnyre is kihat. Vagy nagyon sok munka lesz mg ezzel a technolgival, vagy jobb lenne hagyni, mert ebben a formban nincs igazn rtelme. Ha a teljestmnyt sikerlne orvosolni, s mg tbb jtkmd illetve plya kerlne be, akkor egsz j PvP rltsg lehetne ebbl – krds, hogy a Microsoft fog-e mg erre pnzt s idt ldozni.A Crackdown 3 sszessgben pont azt nyjtja, amit a sorozat folytatstl elvrtunk. A msodik rszt el lehet felejteni, ez a produkci az els rsz hangulatt hozza, nagyobb, sznesebb, ltvnyosabb annl, s technikailag is rendben van. Igaz, ennl nem tbb: nem lp tl a szp emlk eredetin, csupn a szrakoztat, ts, de generikus s nismtl jtkmenett idzi meg sikerrel. A multiplayer koncepcija rdekes, de tartalom s stabil teljestmny hjn nem lesz hossztv kedvenc, a kampny viszont megr egy mist. Taln a trtnelem ismtli nmagt: az els rszt annak idejn csak a Halo 3 bta miatt prbltk ki sokan, ezt pedig a Game Pass miatt fogjk, de taln most is kellemes meglepets lesz. A brit szumsokat dicsret illeti, a Crackdown esszencia tovbbra is csps – hogy ezt szereti valaki, vagy sem, az innentl egyni zls krdse. n a magam rszrl megyek vissza zzni.

dreampage

[9] Saya
febr 25., htf 0:28 #19
Meglepen k@rva j!
[18] Plasma
febr 23., szombat 17:01 #18
n is elkezdtem tegnap este, ht nem tl kreatv hogy tulajdonkppen egy mellkkldets-tenger az egsz. Meg ht csnya is, de ha mr egyszer elkezdtem, csak vgigszenvedem
[13] Cash Bacsi
febr 21., cstrtk 8:49 #17
IMDOM minden egyes perct ... ilyenkor mi van?
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[33] backstab
febr 21., cstrtk 0:57 #16
Befejeztem. J volt, csak rvid.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
febr 19., kedd 0:23 #15
Az els 3 ra utn adom a 7 pontot!
"This is our time to medicate..."
[8] Charun
febr 18., htf 20:51 #14
pp most fejeztem be ca. 15 ra. rdekes koncepci hogy mentshez kln van agent s kln van world slot. gy akr lehet legendary nehzsget indtani a mr gyakorlatilag maxos karakterrel.
A jtk f lvezetfaktort a minl gyorsabban lsz annl gyorsabban gygyulsz s tltdik a pajzsod. gy van igazn rtelme odacsapni a lecsba. Aki esetleg ezt nem ismeri de a Doom-ot igen akkor azt kell ngyzetre emelni Nagyon nagy mka tud lenni. Aki szereti az ilyen stlus jtkokat Game Pass-al mindenkppen prblja ki.
Live:MaGor72HUN PSN:MaGor72HUN
febr 18., htf 18:52 #13
Vlasz backstab (#7) zenetre
Ha esetleg eddig kimaradt volna: Saints Row IV.
I am such a B.A.
febr 18., htf 16:04 #12
Vlasz Delta squad (#9) zenetre
Just like Netflix originals. n nem bnom, ha a Game Pass-nl is ptenek ezekre a kicsit b-vonalas, de valahol mgis rdekes s szrakoztat jtkokra. sszessgben az elrs (s a bevtel) ettl mg lehet a nap vgn korrekt.

Persze j lenne mell a sok AAA exkluzv, de ezt tudjuk, hogy kr is keresni az elmlt vek X felhozatalban...
"This is our time to medicate..."
[15] Joel1970
febr 18., htf 15:47 #11
Vlasz Hunk2 (#8) zenetre
Ja s sokszor nem tartalmaz mindent ami a jtkhoz jn...
TENYSZBIKA VAGYOK!!!!!!!!!!!!
[15] Joel1970
febr 18., htf 15:46 #10
J jtk lett,annyi szent!
TENYSZBIKA VAGYOK!!!!!!!!!!!!
febr 18., htf 13:35 #9
Vlasz Hunk2 (#8) zenetre
Akkor sem hiszem, hogy pr szazezer embernel (az milla tuti nem lesz meg) tobben megfogjak venni teljesaron...
[39] Hunk2
febr 18., htf 12:33 #8
Vlasz Delta squad (#6) zenetre
DLC-k , sesonpass azok nem kerlnek be GP-be.
Ez szre is vehet az arak emelkedtek sokszor van sesonpass ra 16 ezer is lehet.
"lni s lni hagyni"
[33] backstab
febr 18., htf 12:30 #7
Ht ez cefet j! Igaz, mostanban fejeztem be az Agents of Mayhem-et is, ami igencsak hasonl volt, de ebbl a stlusbl jhet akrmennyi, lvezni fogom.
A fejldsi rendszer viszont nem vgott a padlhoz, az 5X5 skill elgg kevsknek tnik.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
febr 18., htf 12:06 #6
Egybknt gondolom, hogy a Microfos egy vagon pnzt elklttt a fejlesztsre, igy egyaltalan hogyan fog barmennyit is visszahozni, ha GP-ban elerheto?
O.o
[23] Coooler
febr 18., htf 10:47 #5
Nekem nagyon tetszik a jtk, le tud ktni, s elg stlusos. Aki szerette az elst, annak tuti bejn ez is
"One day I'm gonna save your ass, and you're probably gonna wanna kiss me!"
febr 18., htf 10:41 #4
Nekem pont j ez a meditatv, lgies ugrabugra s az orbvadszat. Szerintem valahol hinyptl is a jtk.
"This is our time to medicate..."
[73] zaz
febr 18., htf 10:20 #3
Valahol rhej ,hogy ennyi ideig baszakodott vele az MS -s nluk 2019 ez jelenti az Ex cmet,s azt is megrtem ,hogy mindenki utlja. (vasrnap DU 165 nzje volt a Twitchen ami ott a fekete lyukat jelenti)
Ennek ellenre n jl elvagyok vele!
Teljes rat semmikppen ne adjatok rte,de akinek van Pass prblja ki!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[33] backstab
febr 18., htf 8:57 #2
Ja. hogy ez megjelent PC-re? A Microsoft Store-bl nem tudtam volna meg, az biztos, mert igencsak el van dugva.
Ja, hogy nekem van Game Pass elfizetsem? Akkor tltm.
Mindig elhatrozom, hogy sszeszmolom, milyen szolgltatsokra fizetek havidjat, de csak halogatom. Havi 15 rongy minimum.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[37] fr4231
febr 18., htf 6:22 #1
Game Pass-ben tegnap letoltottem (PC) mert miert ne, igazabol semmit nem vartam tole, de egeszen jol el voltam vele. Meg nem vennem, de igy kvazi “ingyen” kellemes.
PSN: fr4231_jp
Crackdown 3 adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2019. febr 15.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
7
Ami tetszett
- Hamistatlan Crackdown lmny az els rsz hangulatval;
- A karakter fejldse mg mindig pazar;
- ORBOK!;
- Helyenknt kifejezetten ltvnyos a vros;
- ts zenk s (idnknt) beszlsok;
- A felhalap multiplayer nagyon rdekes…;
Ami nem tetszett
- …de a multiplayer inkbb csak techdem, nem teljes lmny;
- Egy id utn nismtl kampny;
- Grafikailag tbbet is ki lehetett volna hozni belle;
- A mai open-world meznyben mr tl egyszer;
Olvasi rtkels: 6 (17 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

19 | [Teszt] Crackdown 3

A Crackdown 3 Terry Crews maszkjban ugrik egy nagyot s tr ki a fejleszti pokol legmlyebb bugyraibl. A vgeredmny persze nem tkletes, de az alap Crackdown formulban most is ott az Old Spice (sic!), a felhalap multiplayer pedig egyedi megoldsokkal operl. Teszt!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba