[Teszt] Sonic Mania Plus
Eddig 5 hozzszls
mcmacko
2018. augusztus 07.
kedd 15:30
A Sonic Mania kicsit elment mellettem a megjelensekor. Kiprbltam, verettem 1-2 plyt, de mivel Veres Miki rt rla (amgy kivl) tesztet, ezrt annak idejn elengedtem a hosszabb ismerkedst. Most a Plus kiads megjelensvel kaparintottam ismt kezeim kz a jtkot, s elmondhatom: Mikinek szinte minden sorval egyetrtek, ami az alapjtkot, illetve annak rdemeit illeti. A Sonic Mania sszehozza a SEGA sorozatnak legjobb jtkmechanikai megoldsait, a trkpek komplexitsval, intuitv nyomvonalaival pedig tbb rteget tett az alapokra, mint amivel valaha meg kellett brkznia a kk sndisznnak.Erre a jra licitl r a Plus kiads, amely amellett hogy nagyon csecse fizikai klst kapott (kls holografikus kartonbortssal, kifordthat bels bortval, 32 oldalas mvszeti knyvecskvel), tartalmilag is bvlt picikt. Na, nem nagyon, csak pp annyira, hogy most mr tnyleg ellenllhatatlan kiadsknt gondoljanak r azok is, akik nem hztk be az alapjtkot s a vonatkoz DLC-t sem tettk eddig magukv.Mechanikk szempontjbl fontos adalk a kt j karakter jelenlte. Mighty egy piros pnclos armadill, lefel zg tmadssal (mintha egy gravitcis cip lenne a komn). Kveket pusztt erejvel simn j utakat tr magnak. Ray pedig egy srgs szn repl mkus, aki Sonichoz hasonl futsi, ugrsi s gurulsi karakterisztikkkal br, a levegben azonban a Super Mario World kpnyeges Mariojhoz hasonlan tudunk vele siklani a levegben. A kt karaktert nem reztk klnsebben tolakod addcinak (pedig erre a sorozat trtnetben bven volt plda), jelenltk tovbb fokozza a Sonic Maniabl kinyerhet bels finomsgokat.A jtk az Encore mdban egy jrakevert trtnetet is knl, ahol a kt friss karakter is kzelebb kerl a fszerephez. Ebben a lehetsgben a plyk kis trendezs utn kerlnek tertkre (tbb zna j sznkeverst is kap), az svnyek pedig mindegyik figura szmra rejtenek nmi jdonsgot. Az Encore md amgy megvarilja az ppen aktulis partit, akarom mondani, mi varilhatjuk meg a jtszhat karaktereket, hozzvehetnk jakat a csapathoz, s egyes szttrhet tvkkel tovbb keverhetjk az elrhet figurkat. Bvl a competition md is, ahol immr egyszerre ngy jtkos versenghet, a Time Attack pedig visszajtszsokat, s azok elmentst is lehetv teszi.Mindekzben pedig a jtk nem puhul, pp ellenkezleg: az j karakterek s az Encore md is a „tudatosan szonikoz” jtkosok szmra lett kitallva. A Sonic Mania tnyleg nem knny kihvssal br, de az jdonsgokat tanulni lehet, s a minsgi japn rkd jtkok mintjra izommemribl rezni, hogy mikor milyen mozdulatokkal juthatunk el az rdekesebb s tllsnkket megknnyt irnyokba. Melegen ajnlott csomag, minden 2D platformjtk rajongnak. Az alapjtkkal karltve a Sonic Mania Plus elrte nlam azt, hogy kicsit msabb szemvegben tekintsek a 16 bites Sonic jtkokra is.

[25] Hwopapa
aug 08., szerda 10:35 #5
Vlasz mcmacko (#3) zenetre
Az se rossz plya
PSN ID: Snake.aZ.eKe / Switch Friend Code: SW-6493-2649-5593
[37] playmore
aug 08., szerda 10:31 #4
Mr az eredetit is akartam, de ez az javtott kiads kellemes meglepets. Mindent elkvet az ipar, hogy tartsam magam ahhoz hogy mindent vekkel ksbb jtszom, javtva, minden extrval, olcsbban.
Cheers, love! The cavalry's here!
aug 08., szerda 8:20 #3
Vlasz Hwopapa (#2) zenetre
szinte leszek, engem a Studiopolis is sztszvatott Encore-ban, rvn egy karakterrel rkeztem meg, a parti erteljesen le volt gyenglve.
"This is our time to medicate..."
[25] Hwopapa
aug 08., szerda 8:00 #2
Nekem az egyik plyn dekkol a mentsem - egyszeren kptelen vagyok tovbbjutni azon a szinten, ahol ilyen teleportkapus megoldsok vannak, mert vagy lejr az id, vagy n esek llandan gyr nlkl a tskkbe.

Egszen eddig a pontig nagyon lveztem - viszont innen mr hnapok ta nem jutottam tovbb s inkbb pihentetem. Majd a Dead Cells utn visszatrek
PSN ID: Snake.aZ.eKe / Switch Friend Code: SW-6493-2649-5593
[15] Kenny
aug 07., kedd 18:20 #1
Nekem a Sonic Mania a kedvenc 2017-es jtkom volt. Ez a Plus sokat nem adott hozz. A Nintendo Gold pontjaimat bevltva igaz ingyen volt, de annyira nem fogott meg. Nem annyira j a balansz sztem az j karakterekkel. Ami j, hogy Switch-en is stabl 60fps lett a bnusz plya is, s a men bug is megsznt (nem ment ki a a menbe azonnal a home gomb megnyomsa utn).
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192