[Teszt] Forza Motorsport 7
Kapcsold jtk: Forza Motorsport 7 (xbox1)
Eddig 135 hozzszls
mcmacko
2017. oktber 10.
kedd 21:25
A hetedik szm sok szempontbl bvs. Egy prkapcsolatban ltalban ez jelenti az els vzvlasztt (H, nem n mondtam!), ennyien vannak a mesebeli gonoszok, st, a fbnk szma is a hetes szmmal rhat le. Aztn ott van a ht sszes napja, a legjobb Final Fantasy, s vgl tenmagadnak is hetedikk kell vlnod, ha egyik legnagyobb kltnk szavaira hallgatsz.
Ht a Forza Motorsport szria letben is eljtt a hetes sorszm, amivel a vanlia Xbox One beteljesedse megtrtnik. Ezzel prhuzamosan a szria felkszl a kvetkez flgenercis ugrs kihvsaira, s gyakorlatilag – pusztn a fanok egymsra ugratsa miatt dobjuk be – szmszakilag be is elzi a Gran Turismo-t. Dan Greenawaltk csapata az vek sorn lazn felntt a GT sorozat mell, helyenknt minsgben, ambciiban is is tlszrnyalva azt. Kzben persze a szuperszimultorok is kitapostk a maguk tjt a piacon, gy a Forza megmarad egyfajta tmenetknt, vagy mskpp fogalmazva, benzingzs kapudrogknt az rkdos lvezetek s a komoly sportszimulci kztt. A hetes szm epizd ebben az aspektusban is rerst a korbbiakra, de ms ponton is megprbltak korszer dolgokat letenni az aszfaltra a Turn10 mindig precz munkatrsai.



Kezdjk mindjrt a kampnnyal. A sofr kilpett a jrgnybl, egyenesen a reflektorfnybe. Az „n” kpe korunk mdiatrendjnek megfelelen eltrbe kerl, s br messze vagyunk a karrierdrmtl, a szintlpsek egyre inkbb kzeltetnek egy motorsport-valsgshow-hoz, mintsem egy natr, szraz krzsdihez. Baj ez? Nem tudom, n speciel kifejezetten nem szeretem, ha egy auts jtk kampnyba nem sikerl motivcis tnyezket, vagy csnyn fogalmazva, brminem parasztvaktst beszni. Ugyanis ezekkel lehet tlmutatni a szraz nyomvonalon. A Forza 7 kifejezetten jl csinlja a motivcis kreit. Egyrszt van a szoksos szintlpegets, amivel a megfelel hatrt ttve pnzt, paript, azaz egy ritka autra szmolt akcis rat, s fegyvert… iz, sofrnket cicomz ruhzatot kaphatunk. A versenyekkel jn az XP, jnnek az adott bajnoksgok elmenetelhez szksges pontok is, s ha autt kapunk, akkor a gyjti ranguk is emelkedik. Bizony m, ez egy kln szinthajkurszsi rteg, s nem is rossz rendszer a rendszerben. Plne, hogy menet kzben a rivlis Drivatarok (Bocsi, Xbox Live bartaim!) neve mellett ott a gyjti szintjk, gy ltjuk azt is, hogy mennyivel jrnak elttnk a matchbox kollekcival.



Aztn a kampnyszervezsben fontos, hogy a pnzt idn picit szksebben mrik, s tbb fel is lehet klteni. Ott vannak az autk - ha nincs megfelel tpus verda a garzsban, akkor nem tudunk a kvetkez bajnoksgon indulni. gy vagy mregdrgn vesznk egyet, vagy megynk vissza sprolni s gyjtgetni. Lehet aztn tuningolni (ebben segt az osztly szintjhez igazt homologizci), a kocsi fejlesztsre klteni a dellt, s persze ott vannak a loot ldikk is, amire … Micsoda? Loot ldikk? Krdezi az egyszeri olvas! Bizony, a Forza hetedik rszre bejnnek a 2017-ben oly npszer jutalmazsi formk, amelyekbl j hacukk, j autk, vagy akr j mdost krtyk is bekerlnek a krforgsba. Igen-igen! A burn cardokhoz hasonl, jellemzen nhnyszor hasznlatos mdost krtykat is felszerelhetnk a menetek eltt, melyekkel tovbbi pnzjutalmakat nyithatunk meg… hogy a krforgs kezddhessen ellrl.



Bevallom szintn, elszr picit fltem a rendszertl, de szerencsre nem zavar, st! Ad egyfajta j sznt a karriernek, na meg gy ltalban a halads rzsnek, ahogy sofrnkkel egyre tbb akadlyon tkzdjk magunkat. Kellett is a vrfrissts. A Drivatarok elleni kzdelem mg mindig hozhat izgalmakat (s a leaderboardokon tanyz komk ideinek kergetse is tartogat pici motivcit), azrt az j kampny loot rendszere pimaszul rhzza az embert erre az enyhn addiktv krforgsra. Az „enyhn” szt csak azrt tesszk hozz a fenntekhez, mert ugye nem a Forza 7 az els olyan jtk, ahol ilyesmit ltunk, s a lootolgats olykor bosszant is lehet. Aki pldul rhelli az effle hazardrozst, az vagy megszokja, vagy betlti az FM6-ot, mivel itt a rendszert megkerlni sajnos nem lehet!



A jtkmenetet tekintve alapveten a jl megszokott keretek kztt zajlik a krzs s a verseny. A Forza irnytsa extrm mdon hangolhat, egszen a noobzor szinttl a durva „majdnem szimulciig”. Aki nem szim-elitista, az maximlisan lvezni fogja a vezetsi modellt, hiszen a szles kr belltsok sokfle ignyt kielgtenek. Lehet, hogy nem olyan j a fizika, mint egy Assetto esetben, de a klnbz jrgnyosztlyok jl elklnlnek (plne igaz ez az olyan klnlegessgekre, mint a kamionok, nyitott kerekek, vagy a mrgezett rallyjrgnyok), s az esetek nagy rszben lvezetes hzsa van a manverezsnek. Ugyanez nem mondhat el a Drivatarokrl, akik mintha egy fokkal agresszvebbek, s egy fokkal kevsb figyelmesek lennnek, mint korbban voltak Ez az AI-deficit a rgi rszek utn picit kiknykl, de a tbbi hasonl versenyjtk utn szinte fel sem tnik majd. Ha a mechanikk kztt mg valamire r akarjuk csapni a trutyms vg olajplct, akkor az egyes segt funkcik fel rdemes suhogtatni. Jelesl: nem elgg dinamikusak ezek a lehetsgek, mr ami a klnbz auttpusok kztti vltst illeti. A segdsv gyakran csal, nem sokat, de pp annyit, hogy az adott jrgnyfajtval megszvjuk a ksi fkezst, vagy egyltaln r se tudjunk hangoldni a megfelel vre. Ugyanez igaz a klnbz auttpusok kztti segtsgek hasznossgra, haszontalansgra is – de tudjtok mit? Fogjuk ezt arra, hogy a ksztk gyesen differenciltak a klnbz osztlyok kztt, s gy mris oktalan lesz a fenti fecsegs.



Ltvny tern is pards dolgokat ltunk a kpernyn, s akkor mg az Xbox One X vltozatot nem is lttuk szemtl szemben. Forza jtkrl van sz, teht a polr kpminsg s a tkrsima, rezzenstelen 60FPS kpfrissts kz a kzben jrnak. Ehhez az j helysznek, s a klasszikus Forza fantziaplyk zsenilis ltkpei is gyesen asszisztlnak. Van itt nhny j visszatr is (Maple Valley, Mugello, hogy csak nhnyat emltsek), gy sszesen 32 helyszn 122 krplyja vr majd minket.
Ezek a terepek az esetek nagy rszben az rdekes bevilgts s a mgikus kpminsg miatt pofs kpet mutatnak, de sajnos sok sarokban kilg a llb, befigyel egy-egy satnya fa-modell, rnk nehezedik az egyrteg skybox, vagy beterpeszkedik nhny pofonegyszer puszta-szeglet. Ilyenkor jobb nem odanzni, de mindnyjan tudjuk, hogy ezek a rszletek a fenti 1080p/60FPS kompozci kompromisszumainak szmtanak. Ugyangy kompromisszum, hogy 2 ves fejlesztsi ciklusban nem jut tr totlis jramodellezsre, gy sok plyt csak kzeli elemeken rt finomhangols, a tvolban a fk, a bokrok, de gyakran a parkol autk is ugyanott tallhatak.
Komplex trsmodell? Jobb nem is keresni. Ennyi licenszelt jrgny mellett (700 pluszos szmokrl beszlnk) csoda lenne, ha a Turn10 minden autt szabadon engedne a kasztnigyrds bizarr vilgban. Ezen a ponton kell mg a Toyota rajongkat is elkeserteni (kztk szerny szemlyemet is a szomorak tborban dvzlni), mivel a japn vllalat autit hiba keressk a listkban. Helyette viszont visszatrnek a VW verdk, virtulis emisszis botrnyok nlkl. (Pedig abbl lehetett volna drma a karrierben! Hehe!) A dinamikus napszakvlts (s idjrs) is dbbenetes dolgokra kpes – egyik msik hajnali pillanat, az jszakai versenyek, vagy a brutlgyorsan elborul g s rnk zdul, sr, stt vihar a generci legjavt mutatjk. A dinamikus operatri munka is remek - akr kls, akr bels nzetbl jtszunk, a program egsz hatsosan csatolja vissza az akcit. Kr, hogy ezt az egsz dinamizmust a fentebb bemutatott szimpla rszletek kpesek nhol alaposan visszarntani. Mondjak mg valami bosszantt? A tltsi idk nha olyanok, hogy az ember nem csak knnyteni tud kiszaladni, de a folyadk utnptlst is be tudja magnak temezni kt kr kztt.



Tudjtok, ha mr a ltvnyt kivesztk, jhetnek a hangok is: ebben a Forza 7 szimpatikus jtst dob. Blues, amcsi gitrzene s kellemes modern rock alapok jnnek be a men alatt, amivel eleve lesz egy „merikaias” hangulata az egsz jtknak. Ilyenkor kicsit motoszkl bennem a kisrdg – a b tz vvel ezeltti versenyjtkok esetben alap volt a men OST, gy ltszik manapsg mr nem annyira fontos ez a motorsport cmek ksztinek. (Pedig mg a Forza 3 esetben is pon volt susogni a replay alatt: Oh, do you, do you dig destructioooon?! A motorhangok szinte tkletesek, az ambiens effektekkel egyetemben. Nehz sszehasonltst vgezni a korbbi rszekkel, vagy a plyatrsakkal, de ha azt bedobom nektek, hogy az 5.1 kzepn lve rendre rcsodlkoztam az aurlis lmnyre, akkor azt hiszem mindent elmondtam.
Multiplayer, aukcis hz, sajt festsek, megosztsok, kzssgi lmnyek… Ezek mind-mind a Forza 7 rszt kpzik, de ezek egy rsze mg meg sem nylt igazn a nagyrdem eltt, msrszrl egyikben sem tallni akkora jtst, hogy klnsebb rszletezst rdemeljenek. Azt mindenkpp fontos viszont megemlteni, hogy a Forza 7-et beclozzk az e-sport szeglet fel, gy a Mixer begyazs, s a multiban bekaphat „adjucation” lehzsokkal (mert hogy agresszv kismalacokkal most is tele vannak a szerverek) picit ezt a rszt is konszolidltk a ksztk.
A kezdeti VIP hiszti is ellni ltszik. Ugye a magukat VIP klubba bevsrl jtkosok olyan "cheatekkel" gazdagodhattak korbban, mint a dupla kredit, s hasonl nyalnksgok. Addig az FM7 VIP Pass tulajoknak nhny VIP ldval s mod krtyval kellett berni. Na, a rajongi kzfelhborodst tettek kvettk a fejlesztk rszrl. pp a kritika kierlse eltt kapta meg a cikkr is a maga milks credit csekkt, pr igazn durva jrgnnyal kiegsztve. A pnz bevltsval elmaradna a halads motivl rzse, a sprolsra val figyelem fontossga, gy egy teljes este sorn meglltam a ksrtst, a cetli tovbbra is bevltatlanul cscsl a postafikban.



A hetedik flotta kszen ll, htszz jrgnnyal, szz feletti plyavonallal, slyos tartalommal, egy megoszt kampnyszervezssel, s a hamistatlan Forza vezetsi lmnnyel. Ha nem lomboz le, hogy a kampnyban erszakosan van jelen a virtulis pnzhajhszat, a loot ldk divatos szerepeltetse, vagy nhny most is hinyz aprsg, ami miatt lesz rtelme Forza Motorsport 8-at kszteni, akkor a hetes rsszel is clba tallsz. A legjobb pillanataiban ugyanis csodlatos pillanatokat s mess auts lmnyeket tartogat az Xbox platform zszlvivje! Olyanokat, amelyet a plyatrsak mellett is van rtelme meglni, a kzelg Xbox One X eltt pedig j alaposan magunkv tenni.

sszesen: 135 [1-50]
1 | 2 | 3
okt 18., szerda 13:58 #135
Vlasz Gala (#134) zenetre
Az oldalon eddig nem lttam panaszt csak ez a furcsa, de biztos volt. Egybknt j ldt nyitni, csak a szerencsejtk jellegt kell megszntetni ha vals pnz van mgtte. Ha csak jtkban eltlttt idrt jr s nincs hatssal arra amit rnak hogy a kampny kijtszhatatlan nlkle akkor nem olyan rossz dolog.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[6] Gala
okt 18., szerda 12:58 #134
Vlasz starscream1 (#133) zenetre
Rgni kell az sszesen amelyik ebbe az irnyba megy el!
"If doubt, just flat out..." Colin McRae
okt 18., szerda 9:12 #133
Vlasz Guba33 (#132) zenetre
Az nem baj a forza 7-en kell rgni egyet.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[12] Guba33
okt 17., kedd 22:40 #132
A Fifban mlik a gyerekek pnze(a szleik), a FUT jtkmdban pakkokra,hogy htha kinyitnak egy Ronaldot,Messit,stb.-t...Lehet megirigyeltk itt is.
[16] mitsurugi
okt 17., kedd 20:54 #131
Vlasz Hwopapa (#130) zenetre
Igaz, de akkor is alig forgatnak prat. Fleg jt s ltvnyosat kevsb.
Persze ott van mg a Continuum is, ami nekem tetszett. A Defiance is nzhet volt.
[24] Hwopapa
okt 17., kedd 10:39 #130
Vlasz mitsurugi (#128) zenetre
s az Expanse?
PSN ID: Snake.aZ.eKe / Switch Friend Code: SW-6493-2649-5593
[26] lacapaca
okt 16., htf 22:31 #129
Vlasz Makazen (#125) zenetre
Ht, j.
Mondjuk csak a lnyeg maradt le, az eltte lv mondat, ami kontextusba helyezi, de mindegy. Kezdem megszokni
Mr az elz gen-ben is bven rzkelhet volt, hogy gy elszaladtak a kltsgek, hogy ez mr tarthatatlan, s ha gy folytatdik tovbb, sokaknak fjni fog. Most "csak" gyrzik mg tovbb, s sokaknak fj is.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[16] mitsurugi
okt 16., htf 18:57 #128
Ja s n sem szeretem s nem is hagyom hogy lehzzanak. Persze a Forza 7 s PC2 elrendelsben megjtt. De imdom ezeket az auts jtkokat a rengeteg hibjuk ellenre. (Rszben azrt, mert nincs ms.)

Off: Nem szeretnm, hogy gy jrjanak mint a sci-fi filmek. Hogy nem forgatnak egy j sorozatot sem, mert nem ri meg. Vagy hamar elkaszljk azokat.
Pl. 10 vig nem volt Star Trek sorozat. Most itt a Discovery.
[16] mitsurugi
okt 16., htf 18:52 #127
Vlasz ne5h (#116) zenetre
Kvncsian vrom azt a cikket. Ha lehet azrt trjl ki a fejlesztsi kltsgekre is. Mert gy az igazi, ha az rem mindkt oldalt megismerjk. Persze alapveten minket jtkosokat az a rsze kevsb rdekel. (Illetve nem vesznk rla tudomst.) Nem akarom a fejlesztket vdeni - mert nincs ilyen jelleg rdekeltsgem - de minden jtkos azt szeretn, ha tartalmas, minsgi s bug mentes jtkokat kapna. Ez meg csak akkor fog megtrtnni, ha nekik megri a fejleszts. Megtrl a befektetsk s mg hasznot is termelnek. Ez a kapitalizmus. Ha nem trl meg, akkor majd fejlesztenek inkbb mobilra, ahol hamarabb meggazdagodnak.
[15] reptile
okt 16., htf 13:44 #126
Vlasz Makazen (#121) zenetre
Pont az a lenyeg, hogy ne forumon.
[10] Makazen
okt 16., htf 12:55 #125
Vlasz lacapaca (#115) zenetre
"Az elvrs meg mindig az, hogy jval tbbet kapjunk, vltozatlan ron. Persze ez sem egyoldal, mert ezeket az elvrsokat ppen a cgek gerjesztik/gerjesztettk, gyhogy most ppen a sajt farkukat harapdljk."

Elg sok day1 vsrls utan n nem gy ltom a dolgokat.
Azt sem rtem, hogy mirt hztak meg a fejlesztsi kltsgek...holott lltom, hogy az elz generciban voltak ignyesebb megoldsok...jobban ki voltak hajtva a gpek...olyan dolgokra is figyeltem, amiket ebben a genben elnagyolnak, vagy nem is trdnek vele.
Mindezt 12 helyett 21ezresert...

Pl. csak a Forza kapcsn
- tkrkben nincs felhzet, pixeles minden
- nem mozog a pilta lba / ezt semmibe nem kerlne megcsinlni /
- verseny eltt mikor a kamera benz az aut belterebe, akkor az egsz mszerfal/ muszeregysegek egy pixeles paca jobb esetben...mert olyan is van mint ami szinte legobol van kirakva...
- rengeteg esetben s helyen figyelhet meg, hogy a 7ben az vek, krk / szlvd, krk, kormny, stb / nem ivesek, hanem KOCKSAK!
Ilyen a 4ben bem volt, pedig jval gyengbb gp hajtotta...
- stb
- stb

Szval nekem ne srjnak, hogy mi nvekedett meg, mert a kardomba dlk...
Van olyan jtkom amiben 40.000forintom van s a szegny fejlesztk csak foltozgatjak...majd egyszer kitalljk a tbb mint egy ves cmrl, hogy rendbe kell rakni, mert rossz...s elbaxak megjobban 👏
okt 16., htf 12:48 #124
Vlasz Makazen (#121) zenetre
Ha egyszer nincs one-m honnan tudjam sok vagy kevs? De inkbb a sokra tippeltem ahogy lthatod azt is.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
okt 16., htf 12:46 #123
Vlasz Alyssa35 (#122) zenetre
Ksznm, az lett volna a msodik tippem.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[13] Alyssa35
okt 16., htf 12:39 #122
Vlasz starscream1 (#120) zenetre
Assassin's Creed II
Vae victis!
[10] Makazen
okt 16., htf 12:38 #121
Vlasz reptile (#117) zenetre
Nyiss neki egy topikot 😊 J tma lenne...

Starscream1:
170milliorol nem tudod eldnteni, hogy sok vagy keves?
Segtek...annyirt kb.15x kellene vegigjatszani az egsz karrier mdot egy fillr elkoltese nlkl.
Olyan 65-70% krl jarok kb.80ora jtkidvel. 1db drga ldt nem vettem, csak a 20ezresbol a feladatkartyak miatt... 3,5 millim van.
Tollat gyjteni pedig az Assassins Creed els rszben kellett.
okt 16., htf 12:13 #120
Vlasz Gala (#119) zenetre
A hztetn melyik jtkban kell madrtollakat keresni, zelda?
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[6] Gala
okt 16., htf 11:42 #119
Vlasz starscream1 (#114) zenetre
Vljk egszsgedre, engem se rdekel az acsihajsza csak kizrlag az auts cuccokban. Pldul sosem rohanglnk renesznsz tetcserepeken madrtollakat hajkurszva, de van akinek az jn be...

Szerencsre nem vagyunk egyformk!
"If doubt, just flat out..." Colin McRae
[26] lacapaca
okt 16., htf 11:37 #118
Vlasz ne5h (#116) zenetre
Ja igen, a Season Pass a msik rdekes dolog. Az is teljesen flre csszott. A BF1 iskolaplda r.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[15] reptile
okt 16., htf 11:34 #117
Vlasz lacapaca (#115) zenetre
Kene egy slack vagy discord vagy barmi, mert ilyesmirol en is szivesen beszelgetnek.
okt 16., htf 11:30 #116
Vlasz lacapaca (#115) zenetre
A fejlesztsi kltsg az egyik pont, amit rintek a cikkben. Igazbl kt tmakrt boncolgatok majd, az egyik a DLC-season pass, a msik pedig a mikrotranzakci-loot box vonal. A ht folyamn szerintem mr olvashatjtok is.
I am such a B.A.
[26] lacapaca
okt 16., htf 11:10 #115
Vlasz ne5h (#112) zenetre
Kvncsi vagyok mi lesz az a ms nzõpont, mert engem pl. az itteni megnyilvnulsokban az egyoldalsg zavar. Szerintem ha valami tnkre fogja tenni a mostani jtkpiacot, az a megnvekedett gyrti kltsgek, s msik oldalrl a tlzott elvrsok lesznek. Azrt ha viszanznk hogy mi volt 20 ve, s mi van most, hihetetlen technikai elõrelps trtnt, baromi rvid idõ alatt. Az elvrs meg mindig az, hogy jval tbbet kapjunk, vltozatlan ron. Persze ez sem egyoldal, mert ezeket az elvrsokat ppen a cgek gerjesztik/gerjesztettk, gyhogy most ppen a sajt farkukat harapdljk. Mindenestre n ma AAA jtkfejlesztsbe nem szvesen raknm a pnzem, elg nagy lutri, s baromi nagyot lehet vele bukni, mikzben vekig csak a pnzt viszi.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
okt 16., htf 11:02 #114
Vlasz Gala (#113) zenetre
Ps4-en nincs egy db platinm se, de 360- n is leszartam.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[6] Gala
okt 16., htf 10:38 #113
Vlasz starscream1 (#111) zenetre
Bocs, de n nem rtam eddig semmit a GTS-rl, majd krdezz r holnaputn, akkor llst foglalok...

Lerom mg egyszer, mr ltom nem vagy nagy Forzs s n se COD-os: A Forza "vgigjtszs" nlam azt jelenti, hogy kivgzem az sszes karrier versenyt, az sszes kihvst, az sszes online-baszkdst, s kimaxolom a jtkok 1000G-re (vagy ppen 1500-re, mikor mennyi a max) Ezutn elgedetten htradlk, hogy ez is pipa...

Ezt csinlom a 360-as ra ta mindegyik rsszel. Ez jtka vlogatja, de 2-300 rban biztosan benne van, a fene se szmolta, lveztem minden perct, mert minden egyes futammal haladtam a clom fel s csak rajtam (!) mlott hogy mikor rem el a clomat. Ha gyorsabban szerettem volna pnzhez jutni, akkor feltekertem a nehzsget (ez az FM3 ta szinte maxon is maradt), mondhatni kemnyebben raktam oda magam s reztem hogy megri az erfesztst a dolog.

Itt viszont nem tudod "nerbl" kimaxolni a jtkot, mert a belekerlt 700-ast acsi norml versenyzssel ezekkel az rfolyamokkal (80%-os avatarok ellen 20k krl kapsz egy futamon, s a jtkban 400 db fltti a 400k plusszos r autk szma) mg 500 ra alatt se lenne meg. De mg erre sincs eslyed, mert az autk jelents rsze meg sem vehet csak a ldkkal nyitogathat ki. A ldk meg aranyron vannak, s korntsem biztos hogy olyan ad ami nincs mr meg. Egyetlen 300k-s ldt vettem mg a legelejn prbakppen, de rgtn olyan aut volt benne, ami mr megvan... Ezen kvl van olyan kereskeds amiben lennnek ritkasgok, de hetente csak max 3db-ot vehetsz! WTF?

Na, szmomra ez mr nem kihvs, hanem szerencsejtk, s 10 v Forzzs utn kiss rosszul esik!

A tbbi gmer meg jformn nem tud 15-20 ra utn versenyzni a karrierben, mert folyton j autkat kellene venned, de l az nincs r... Az hogy innen mr csak egy ugrs a fizets credit azt szerintem mr a vak is ltja.

Na, meggondoltam magam GTS gyben, pusztn az eddig infk alapjn azt gondolom, ha a kapott autk nem kthetk semmilyen mdon a trfekhoz, pusztn extraknt jelennek meg, akkor akinek tetszik vegye meg, lelke rajta! Volt ez gy a Forzban is, hogy ha lusta voltl vrni a gamer-creditre megvehetted tokenrt... Ezzel ugyan tmogatja ezt a hlye lehzs DLC rendszert, de mg kzvetlenl sem tol ki azokkal akik csak az alapjtkkal jtszanak...
"If doubt, just flat out..." Colin McRae
okt 16., htf 10:28 #112
Vlasz ssj4vegita (#87) zenetre
Megnyugtatlak, mi sem vagyunk kzmbsek a tmval kapcsolatban, pp folyamatban van egy cikk, amiben a tmt igyekszem kicsit krbejrni, br nmileg ms nzpontbl vizsglva a dolgokat.
I am such a B.A.
okt 16., htf 10:13 #111
Vlasz Gala (#110) zenetre
Els bekezdsre:
De most mi lenne a cl, kett ht alatt kijtszani?
Cod iwben els naptl jtszva nincs meg mindenem ldkbl, s akkor most mi lesz? Bo3-ban sem, de pnzt sem adok azrt hogy meglegyen, mindkt jtkkal mai napig jt jtszok. Itt meg most hirtelen az egsz jtk bojkottja lett fontos egyeseknek mikzben ha nem tetszik a rendszer elg ha nem adsz plusz pnzt doboz nyitogatsra legfeljebb nem lesz tvenedik buksisak skin na bumm az aut mr inkbb kne de gondolom azrt csak van gy is, ez is bven elg visszajelzs. De a GTS plusz 4000-ert 1 milli pnz es nhny aut az rendben van a forza kritikusnak.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[6] Gala
okt 16., htf 9:50 #110
Vlasz starscream1 (#105) zenetre
Ennyi l ilyen rviddel a megjelens utn nagy valsznsggel csak valami glitch kihasznlsval rhet el. Azrt az beszdes, ha mg egy cheater sem (!) tudja megszerezni az sszes autt s ruht.

Amgy teljesen egyetrtek sti-vel, s szintn remlem hogy affle Makarenki-pofon mdjra ordas nagyot bukik az FM7, s mlyen magukba nznek majd Tizeskanyarnl. Elzavarjk a francba azt a pr zsenit aki ezt kitallta, aztn a ledzerolt alapokra ptenek valami jobbat... (mondom ezt gy hogy az els rsz kivtelvel mindegyik rszt 99,9%-ra kijtszottam, abszolt kedvenc volt vekig)
"If doubt, just flat out..." Colin McRae
[24] Hwopapa
okt 16., htf 8:39 #109
Vlasz ssj4vegita (#80) zenetre
men. pp ezrt (sem) veszek mr premier jtkot (a GTS lesz az egyetlen kivtel, viszont azt iszonyat olcsn tudtam beszerezni), idm sincs jtszani vele, majd egyszer lesz gyis az ltalad is emltett Gold/Complete/BESTOF az v vgn, kvetkez vben....

Anno a Destiny 1-nl pisltam kemnyen szembe a szllel, a fanatikus rajongk meg vdtk krmszakadtig ezt a hasonlan fantasztikus megoldst, aminek az lett a vge, hogy az egyik legelhivatottabb ember is vgl beadta a derekt s azt mondta a harmadik DLC-nl, hogy ez egy kurvanagy lehzs.

Nem kell premierjtkot venni, ez az egyetlen megolds erre. Nyomott ron, hasznltan, pr httel, hnappal, vvel ksbb is rr, hacsak nincs ms, amivel tudsz jtszani - de mg akkor is rdemes megvrni az els teszteket (ez az n vlemnyem).
PSN ID: Snake.aZ.eKe / Switch Friend Code: SW-6493-2649-5593
okt 16., htf 7:59 #108
Sokkak tbbet nyit mint rtam korbban csak nem volt trelmem vgignzni.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
okt 16., htf 7:56 #107
Vlasz lacapaca (#106) zenetre
KATT!
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[26] lacapaca
okt 16., htf 1:19 #106
Vlasz starscream1 (#105) zenetre
Az elmletileg qrva sok. Szerintem n mg annyit Forzkban sszesen nem szedtem ssze. J drgk azok a ldk. Fõleg, hogy 55-bõl 3 elg sz.r arny. Ez gy tnyleg baromira bosszant lehet. Kvncsi vagyok, mekkora bukta lesz gy a jtk. Mondjuk az a durva, hogy mr a demja utn azt gondoltam, hogy sokakat el fognak vele veszteni, de mgis tbben jtszanak vele a bartlistmon, mint a 6-al kt ve.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
okt 15., vasrnap 22:29 #105
Vlasz lacapaca (#104) zenetre
Megnztem youtuben egy lda nyitogatst 176 milli cr-je volt nem tudom ez mennyi sok vagy kevs de gondolom inkbb sok. Vett 30 db 300.000-t meg 25db 240.000 ldt, nem igazn tnt elgedettnek kb 3db vrs szn krtyt kapott ami mgtt olyan aut aminek rlt a tbbit rendre egybl eladta. A tbbi krtya mgtt meg szerintem semmi j dolog nem volt buksisakok meg 50% pluszt ad valamik. Semmi rtelme szirszarok. Feltnt mg hogy a krtyk sarkban a cod iw-hez 100%ban hasonl jel van egy ngyzet 4 kisebb ngyzetbl klnbz sznekben.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[26] lacapaca
okt 15., vasrnap 21:18 #104
Vlasz starscream1 (#103) zenetre
Ne is trõdj vele. Legalbb megoszthatta a vlemnyt, csak szoks szerint kicsit mell ment.
Itt amgy is inkbb a cikk, meg a cikkr kompetencija van megkrdõjelezve, meg a mikrotranzakcis rendszer, s egyb fizetõs dolgok. De kicsire nem adunk.
n nem vettem meg, ennl jobban itt mg Gaia sem demonstrlt ellene, mert õ meg igen
Mondjuk n lesz.rom a mikrotranzakcit, meg a ldkat. Pnzrt ilyet mg nem vettem. Sznom-bnom, DLC-t viszont mr j prat. Ha szeretek egy jtkot, s nekem megri, kibõvti a jtklmnyemet, mirt ne. Nem mindegyik a stn klyke.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
okt 15., vasrnap 20:12 #103
Vlasz sti (#102) zenetre
De aki vdte a forzt az se mondta hogy szvesen klt mikrora azt rta hogy nem fizet rte, ezzel elkldte a jelzst a vlemnyrl.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[8] sti
okt 15., vasrnap 19:50 #102
Vlasz Gala (#100) zenetre
En pl teljesen ertelek. Meg osztom is a velemenyedet meg ugy is hogy sohanem vennek Forzat se GTt. Az en szintem a Burnout max a Horizon...de abban is oleg bena vagyok Ide is csak azert irok mert vegigolvasva a tesztet meg a kommenteket nem birtam megallni h magamban tartsam arrol a velemenyemet ami most megy a jatekoknal. en a Shadow of Wart akartam megvenni de az is ladas, igy elvbol kiesik pedig erdekel! Es tokre nem az a lenyeg h opcinalis vagy sem. Benne van->nem veszem meg ennyi!
A baj csak hogy sokan csak addig latnak h szidod a kedvenc sorozatukat, a gep egyik zasloshajojat, pedig ahogy latom neked is nagy kedvenced a sorozat!
Minden fanboynak: ha valamit nagyon szerettek azzal ne elnezok hanem kritikusak legyetek es ennek adjatok is hangot amikor csak lehet.
Nem ide tartozik de pont ez a jelenseg csak sokkal sulyosabb: edzokent latom nap mint nap hogy mi lesz kisgyerekekbol ha a szulok nem kovetkezetesek es mindenert agyon sztaroljak a gyerekuket, semmi nem rossz csak jo vagy nagyonjo. Felnek negativ visszajelzest adni mert jajj mi lesz a gyerek lelkivilagaval stbstbstb..kis szornyetegeket nevelnek olyan egoval hogy keptelenseg oket jozan esszel visszaterelni a moralis mederbe!
De ez tenyleg nagyon off csak mar 1000eve le akartam irni mert szerintem a ketto jelenseg nagyon hasonlo es egyszerre latom a munkahelyemen meg a hobbimban is.
Szoval ha szerettek valakit valamitakkor epitsetek! Javitsatok a hibakat es erositsetek ami jo!
Huh ez jo hosszu lett de vegre vettem a faradtsagot hogy leirjam!
okt 15., vasrnap 19:42 #101
Vlasz Gala (#100) zenetre
Mert egykalap al vettelek a ssvegitaval, ignyli most azonnal teszt ri szinten a bojkottot, gy reztem egyetrtetek. Nekem csak a hrtelen tl ers kritikval csak az a bajom hogy nem j esettel llunk szemben vek ta van a codba, n mg ott sem fizettem ilyesmirt, bf 3- ban is lehetett gyorsabb fejldst venni, vagy ms jtkban felrrt plusz pontott karaktert, ssvegita ezt is srelmezi a forza7 kapcsn.
GT Sportbl ssvegita krsre kretik az olcsbb vltozat beszerzse az indokolatlan pnz lehzs elleni tiltakozsrt.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[6] Gala
okt 15., vasrnap 19:17 #100
Vlasz starscream1 (#99) zenetre
Prbltalak kvetni, de nem biztos hogy sikerlt...

Abban egyetrtek totti5-el, hogy ezt nem szabad tmogatni, n nem is veszek DLC-ket, max gy kerl hozzm ha valami bundle tartalmazza ket. Eddig egyszer inogtam meg az FH3-ban amikor kln vettem egyetlen autt, mert az nem volt az alapcsomagba de a kedvencem... (BMW M2). Itt az FM7 esetben fogalmam sem volt hogy ez a nyitogats/pnzrt vsrls megkerlhetetlen ktelez elem lesz. Ha tudom akkor meg sem veszem!

Tnyleg hzni kell most egy vonalat, hogy eddig s ne tovbb, mert ha nem lpnk valamit akkor a jvben nett lehzsrl szl jtkok jnnek majd, auts fronton ajnlott irodalom a Real Racing 3...

Ott "kopik" az autd, ha van verseny kzben kocc akkor jobban, de mindenkppen amortizldik. Nagyon hamar elri azt a szintet amikor "javttatnod" kell, s nem elg hogy jtkbeli kreditet ignyel (ez tkre rendbe van, ne legyen roncsderbi egy futam) de sajnos vals idt is! Az aut s a srls szintjtl fggen rkig (!) nem tudod hasznlni az autt! De ha veszel ropogs zldhaskrt jtkbeli aranyat, akkor rgtn villmkezv vlnak a szerelk s azonnal folytathatod... Elvehetsz egy msik verdt, de egyrszt rohadt drgk, msrszt ott is lekorltozottak a kategrik versenyenknt.

Free to play-nl szjhzogatva mg elmegy ez a modell, de egy 60 dods AAA cmnl mr nagyon nem!

Jelen lls szerint ettl vagyunk egy vnyire...
"If doubt, just flat out..." Colin McRae
okt 15., vasrnap 19:05 #99
Vlasz Gala (#98) zenetre
Egybknt tkre elbeszltek totti5-el egyms mellett, mert ha valami bojkott akkor az hogy nem veszi meg a fizets rszt akkor mi ha az nem. Simn teljesti amit vegita kvetel gy hogy tottinak legalbb van xboxa. Van egy eladott jtk tranzakci nlkl.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[6] Gala
okt 15., vasrnap 18:34 #98
Vlasz starscream1 (#93) zenetre
Nem, az a baj, hogy ezt 500 ra alatt sem lehet tuti biztosan kijtszani, csak ha szerencsd van s dob neked olyan ldikt amiben benne van a vgyott aut...

Az hogy hossz egy jtk nem zavar, az FM3-is 1000G-re van meg, pedig az tnyleg maratoni... De ez gy szerencsejtk, n meg nem kapars sorsjegyet akartam venni!
"If doubt, just flat out..." Colin McRae
[2] L-bandi77
okt 15., vasrnap 18:24 #97
Vlasz Gala (#92) zenetre
Ja ez mondjuk tnyleg szarul hangzik.
okt 15., vasrnap 18:21 #96
Vlasz Totti5 (#94) zenetre
n is max dlcre fizetek, msra soha.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
okt 15., vasrnap 18:20 #95
n meg a gt5- ben azt reztem hogy vagy lehetetlenl nehz az aktulis verseny, vagy venni kell egy megfelelt, csak mibl, vagy egyltaln hol ha mk van ppen van hasznltba ha nincs akkor most mi legyen. A reggelre osszekorozok pnzt meg milyen mr meg tuti yrod.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[42] Totti5
okt 15., vasrnap 18:19 #94
Vlasz ssj4vegita (#87) zenetre
Szerettem volna mindenkit buzdtani arra amit n is teszek. Nem fizetek egy petkot sem ilyenekrt, eleddig sem tettem s ezutn sem fogom. Hajr mindenki!
"Jl nz ki, rdekes, de ha nem ez lenne a cme, akkor jobb jtk lenne..." Xbox ONE - WiiU - WIN10
okt 15., vasrnap 18:08 #93
Akkor most az a baj hogy nem 5 ra alatt lehet kijtszani?
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[6] Gala
okt 15., vasrnap 17:30 #92
Akkor mg egyszer azoknak akik nem jtszanak a programmal, de szeretnk rteni (majdnem mst rtam...):

Nem (csak) az a baj, hogy vals pnzen lehet extra kiegsztket, hupilila overlt, vagy festst venni, mint ms korbbi jtkok DLC-ben, hanem hogy konkrtan nem lehet vgigjtszani a programot single-ben sem anlkl, hogy a k...a ldkat nyitogatnd, mert:

ad1: vannak olyan autk amiket akrmennyi pnzed van nem vehetsz meg, csak kizrlag a Speciality Dealernl vagy ldikbl! Az SD-nl viszont csak hetente 3 aut fordul meg random, s tekintve hogy szz feletti az effle lock-olt autk szma, bizony j ideig eltart ezen a mdon s csak a mzlin mlik.

ad2: alig tallsz autt amit hasznlhatnl a versenyeken, mert rohadt sok kategrira bontottk a kocsikat s max 3-4 fle felel meg egy kategriban (Pl a Subaru Imprezk amik alapbl szinte csak a rondasgi-faktorukban klnbznek 3 kategrira vannak osztva)

ad3: a korbbi rszekkel ellenttben nem tudsz tbb pnzt keresni ha kikapcsolod a segtsgeket vezets kzben (ez volt eddig a FM esszencia single-ben) kizrlag drivatarokkal emelheted a ttet. De mivel a versenyek kevs kivtellel nylfarknyiak, a legnehezebb szinten eslytelen vagy dodgem-ezs nlkl az lre llni, az meg szintn a versenyzs szembekpse

ad4: szmos olyan acsi van amihez autkat kell gyjteni, de 700-at a fenti okok miatt biztosan nem szedsz ssze csak az elz rszekhez kpest exponencilisan nvekv jtkid utn. Persze legyinthetnk hogy ez csak az idita acsihuszrok problmja, de aki megvette a programot, ugyan had tolja mr vgig...

ad5: az aukcis hzat n se hasznltam eddig mert tnyleg nem kellett a vgigjtszshoz, de most tuti elkl majd. De olyan se volt, hogy "res" menponttal indtson egy FM

ad6: ehhez jn a premierkor kapott autk lebuttsa 2 hten bell, nehogy tallj egy kiskaput a pnzszerzsre...

Kb ez a baj a pnzrt vehet ldikkkal... Nem vletlenl linkelte be egy kollga, hogy ersen szerencsejtk szag a dolog, be kellene tiltani az egszet mert ha valami akkor ez rohadtul kros a fiatal jtkosokra.

s akkor mg nem beszltnk a jtk egyb hibirl, pedig lenne mirl..
"If doubt, just flat out..." Colin McRae
okt 15., vasrnap 17:09 #91
Vlasz ssj4vegita (#88) zenetre
De a #80-ban megemltett pnz lehzs valamelyik formjt lefedi, most baj vagy nem baj vagy a gts-ben nem baj, vagy nem baj mert a gt5- ben mr volt ilyen?
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
[2] L-bandi77
okt 15., vasrnap 16:19 #90
Vlasz starscream1 (#85) zenetre
Gt-ben eddig is lehetett pnzrt virtulis pnzt venni,emlkszem rgen a gt5-ben gy farmoltam hogy kigumiztam a ds3-at s leragasztottam az x gombot a redbull aut ovl plya komb reggelre megcsinlta a 20 millt.
[48] Dude
okt 15., vasrnap 16:19 #89
Vlasz ssj4vegita (#87) zenetre
Emiatt mondtam le a Battlefront 2 preorderem. Mert ez pay to win. s egy kompetitv multiban ez poftlansg.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[41] ssj4vegita
okt 15., vasrnap 13:58 #88
Vlasz starscream1 (#85) zenetre
Krni lehet, de oda szlok hozz, ahol pp ltom, hogy meg van bocstva a dolog. Egyelre arrl a cmrl nem derlt ki ilyen szint poftlansg, de ha ott is ez lesz, akkor teljesen megrdemli majd a bojkottot.

Mr a GTA5-nek is volt olyan vltozata, ahol plusz lvt kaptl multihoz, ennek semmit kze a lootboxos mikrotranzakcihoz.
"Imagination is everything, it is the preview of life's coming attractions." Amit az rtelem el tud kpzelni, azt el is tudja rni.
[41] ssj4vegita
okt 15., vasrnap 13:55 #87
Vlasz Totti5 (#84) zenetre
Mi vagy te, valami vdgyvd?

Szerencsre nem vagyok egyedl, sokaknak szemet szr a dolog.

KATT!
KATT!
KATT!

Remlem ott leszel akkor is az els sorban tapsikolk kztt, amikor elszarnak ezzel majd mindent, ami neked kedves.
s de, most kell elkezdeni, ha eddig nem lett. Lthatan a tesztbl.
"Imagination is everything, it is the preview of life's coming attractions." Amit az rtelem el tud kpzelni, azt el is tudja rni.
okt 15., vasrnap 13:38 #86
Vlasz Totti5 (#84) zenetre
Mr a battlefieldben is lehetett plusz pnzrt gyorsabb fejldst venni.
Nem szgyen a kempels, de hasznos. Mert vannak akiket idznek, s vannak akik csak idzni tudnak.
sszesen: 135 [1-50]
1 | 2 | 3
Forza Motorsport 7 adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2017. okt 03.
Kategria: Verseny
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
- A kampny behzza az embert, ha az nem dzkodik a lootrendszer stlustl;
- Bdlt tartalom, rengeteg plya s aut - tbbnyire minsgi kivitelben;
- Hangolhat, lvezetes vezetsi lmny;
Ami nem tetszett
- Megoszt loot-rendszer;
- Helyenknt elnagyolt, csak apr fejlesztseken tes ltvny;
- Tovbbi tr a fejldsre;
Olvasi rtkels: 7,4 (16 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

135 | [Teszt] Forza Motorsport 7

Brutlis sorszm, mg brutlisabb tartalom: a Forza Motorsport 7 szjtts belbeccsel, polrozott klsvel, s megoszt kampnyszervezsvel rhatja be magt az Xbox platform zldktses trtnelemknyvbe. Tesztnkben nztnk be a motorhztet al!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba