[Teszt] Cars 3 - Driven to Win

Cars 3 - Driven to Win

GhzSzabó Ákos2017.06.21. 09:50

Biztos vagyok benne, hogy senkinek sem kell bemutatni a Pixar csapat egyik legsikeresebb sorozatát, a Cars-t, azaz ahogy itthon ismerhetjük őket, a Verdákat. Idén került a mozikba a sorozat harmadik része, aminek apropóján elkészült a film játékadaptációja. Mentünk a programmal jó pár kört (szó szerint ugye), és ennek apropóján mesélünk az így szerzett tapasztalatainkról.

Mielőtt belecsapunk a lecsóba, jöjjön egy kis Verdák történelem. Az első rész (szigorúan szerény véleményem szerint) semmiben sem volt túl kiemelkedő, mégis hatalmas sikernek örvendett és letarolta a világot. A második rész már sokak szerint egy kicsit amolyan útkeresés volt, mivel szinte semennyire sem kapcsolódott az első részben megismert, kedves, versenyzős-romantikázós milliőhöz, ami az egész filmnek egy sajátos bájt adott. A harmadik rész (bár még nem láttam) állítólag visszatér a gyökerekhez és a főszereplő Lightning McQueen eléggé hullámvölgybe került karrierjét követi végig, ahol is a borzasztó sikeres versenyző sorozatosan szenvedi el a megalázó vereségeket az ifjabb, jobb, gyorsabb, modernebb generációtól.

A sorozat érdekessége, hogy a 2011-ben megjelent Cars 2: The Video Game, ahhoz képest, hogy egy animációs film adaptáció volt (ami valljuk be őszintén, ritkán jelent egyet a minőséggel), eléggé népszerűvé vált, köszönhetően annak, hogy egyszerűen jól csúszott. Ha nem is kapta volna meg a Cars licence-ét, akkor is simán megállta volna a helyét a mezőnyben. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy azért akkora konkurenciával nem kellett számolnia. Ettől függetlenül egy hiánypótló játék volt, ami igényességével és összetettségével méltán lett népszerű a játékosok körében.

Aki esetleg nem tudná, annak mondanám, hogy a „Driven to Win” - azaz a hármas számú film adaptációja - inkább egy Mario kart stílusú, körpályákon zajló, egymást jól kilökdöső és sarkokat levagdosó stílust képvisel, mintsem egy aszfaltszaggató, arcade NFS-et. Ennek megfelelően nem teketóriázunk túl sokat az első indítás után - az egész ötletes és még csak nem is túl hosszú tutorial és az azt követő, nagyon rövid sztorizás után, már indulhatunk is az első versenyünkre. A hagyományos, ki ér be előbb módon kívül van itt jó kis Battle Race, ahol a különböző színes dobozokból vehetjük fel a fegyvereket, amiknek a segítségével lehet esélyünk megnyerni ezeket a futamokat. Van a stunt Showcase, ami nem szól másról mint a levegőben repdesésről. Autónk eléggé unorthodox módon, képes ugrani, ami egy rámpával és egy kis turbóval megtámogatva egész decens magasságokat jelenthet. Ilyenkor a jobb analóg kar különböző irányokba való nyomkodásával, különböző trükköket tudunk végrehajtani és igazából így begyűjteni a nyeréshez szükséges pontokat. Személyes kedvencem a Takedown, ami olyan mint a Showcase, csak fegyverekkel. Nem szól másról a dolog, mint, hogy ki kell lövöldözni a hullámokban előttünk megjelenő autókat és így elérni adott idő alatt a lehető legtöbb pontot. Igazi agyatlan, laza, vicces kikapcsolódás ez ami néha nagyon pihentető tud lenni. Ezen kívül még van a szokásos döntsd meg a legjobb időt mód, ami pont annyira izgalmas mint a neve.

Autónk irányítása nagyon jó, teljesen azt csinálja, amit kérünk tőle és tekintve, hogy a játék teljesen meglepő módón már akár közepes nehézségi szinten is megfelelő kihívással várja a játékost, erre szükség is van. Egy úgy nevezett Hall of Fame falon tudjuk nyomon követni, hogy a rengeteg kis challenge közül miket teljesítettünk már. Ezek az egészen triviális, boostolj el két csíkot-tól a nyerj aranyat a legnehezebb bajnokságban-ig terjednek, amik garantálják, hogy hosszú ideig el fogunk szórakozni a játékkal.

A grafika bár a célnak megfelel, sajnos semmi kiemelkedőt nem nyújt; nem csúnya a játék, viszont nem fogja megváltani a világot. Az, hogy akár verseny közben is kommunikálnak, beszólogatnak egymásnak az autók egy remek dolog, ami nagyon megdobja a hangulatot. Ahogy haladunk előre, úgy tudjuk majd megnyitni az új versenyzőket és cicoma elemeket. Sajnos ez az a része a játéknak amúgy, ami fájóan le lett egyszerűsítve. Hiába nyitunk meg új autókat, igazából ezek csak skin-ek, nem fogunk velük előrébb jutni vagy könnyebben nyerni. Maguk a cicomák is mindenhol ugyanazok és nem adnak semmi plussz képességet vagy tulajdonságot.

Természetesen a helyén kell kezelni a Cars 3-at és nem rögtön bedobni a Forza/GT páros mellé. Először is van benne osztott képernyős co-op ami annyira ritka manapság, mint a fehér holló. Másodszor simán oda lehet adni a gyereknek bármikor egy kis versenyzésre, mivel semmi olyan nincs benne, amihez esetleg még túl kicsi lenne. Ha meg kidőlt a gyerek és az apuka még nem vette meg a Wipeout Omega Collection-t, akkor fel kell tenni a nehézséget hardra és garantálom, a „gyerekjáték” felnőttekké való szórakozássá avanzsál majd.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Szünetel a PSVR 2 gyártása, összefog a GOG és a Luna – ez történt hétfőn

Továbbá: Hi-Fi Rush, Sand Land, Lies of P, Mutsumi Inomata, Balatro, Fatal Fury: City of the Wolves, Animal Well, Rusted Moss.

2 órája
4

Bang-on-Balls: Chronicles - nálad a mémlabda

Nagyot gurít az Exit Plan, a Bang-On Balls egy támogató és elégedett közönséget tudhat maga mögött. A memejátékból lett platformer jópofasága előtt mi is meghajoltunk, most hogy kijöttek a konzolos verziók. Teszt.

1 napja
1

Heti megjelenések

1 napja
15

Unicorn Overlord - a Vanillaware ismét megcsinálta

A cég, ami egy lapra tett mindent - a Vanillaware következő játéka a stratégiai JRPG-k következő generációját hozza el. Kérdés, hogy minőségében azt kapjuk-e amit vártunk. Azaz kérdés ez? Hiszen mégiscsak a Vanillaware-ről van szó. Teszt!

1 napja
3

Üdvözöl a Dragon's Dogma II, jön a The Smurfs: Village Party – ez történt pénteken

Továbbá: Selfloss, Phantom Fury, Planet of Lana, Into the Dead: Our Darkest Days, Wild Bastards, Until Then, Phantom Spark, Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons, Squirrell with a Gun, Sacre Bleu, Surmount.

3 napja
8

Bemutatkozott a MotoGP 24, új Dungeons & Dragons a láthatáron – ez történt csütörtökön

Továbbá: Empire of the Ants, Shadows of the Damned: Hella Remastered, The Devil Within: Satgat, Crow Country, Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, Saviorless, Moonglow Bay, OTXO, Gigantic: Rampage Edition.

4 napja
2

PlayStation Game Catalog: a márciusi felhozatal

Marvel’s Midnight Suns. NBA 2K24. Resident Evil 3. Izgalmas friss címekkel és klasszikusokkal bővül az előfizetés katalógusa.

4 napja
12

Visszatér a Summer Game Fest, kivált a Saber Interactive – ez történt szerdán

Továbbá: Prince of Persia: The Lost Crown, PS5 rendszerfrissítés, V Rising, Resident Evil 4, Ereban: Shadow Legacy, Deceit 2, Paper Trail, Reggie, His Cousin, Two Scientists and Most Likely the End of the World, Sea of Stars, Venture to the Vile, Terra Memoria, Crypt of the NecroDancer.

5 napja
1

Slave Zero X - pixelszeletelő

A Slave Zero X őse egy PC/Dreamcast mecha TPS, ami szinte mára teljesen feledésbe merült. A mostani cím pedig egy japán stílusjegyekkel megáldott, scrollozós hack and slash, ami mintha csak Saturnról maradt volna rajtunk. Hogy kerültünk ilyen messzire a forrástól? Teszt!

6 napja
6

Stig Asmussen új stúdiója, noir nyomozás a jövőből - ez történt kedden

Továbbá: Emptyvessel, The Last Case of Benedict Fox Definitive Edition, TopSpin 2K25, Street Fighter 6, F1 Manager 2024, Children of the Sun, Grandia HD Collection.

6 napja
9

MultiVersus megjelenés, Capcom Highlights bejelentések - ez történt hétfőn

Továbbá: Destiny 2, Final Fantasy XVI, Forza Motorsport.

7 napja
8

Snufkin: Melody of Moominvalley - Múmintavasz

Múminék ritka szereplők a videójátékok világában. Most egy norvég csapat gondolta, hogy itt az idő kicsit előtérbe hozni az északi mesevilágot. És milyen jól gondolták! Teszt!

7 napja
8

Heti megjelenések

8 napja
3

Hivatalos az új Mario animációs film - MAR10 Day hírcsokor

Ha március 10., akkor MAR10 Day - a Nintendo készült is néhány említésre méltó bejelentéssel.

8 napja
6

Geometry Survivor

A Geometry Survivor címe rögtön két játékot is megidéz – de jutott-e saját elképzelés is vajon az inspirációs források mellé? Tesztlaborban a vibrálóan színes auto-shooter.

9 napja
5

Alakul a Watch Dogs mozifilm, bezár a Deviation Games – ez történt pénteken

Továbbá: Epic Games vs. Apple, Activision Publishing, The Night Wanderer, Thorgal, Outcast – A New Beginning, Ikonei Island, Reigns: Beyond, Dave the Diver.

2024.03.09.

Lysfanga: The Time Shift Warrior – Az idő nem játék

A Quantic Dream csapata 2019 óta már nemcsak fejlesztőként, hanem kiadóként is jelen van a piacon, és bár eddig mindössze néhány külsős játékkal rukkoltak elő, a mostani címüket is érdemes górcső alá venni.

2024.03.08.
3

Nosztalgiázik az EA, még mindig ígéretesnek tűnik a Fallout sorozat - ez történt csütörtökön

Továbbá: Overwatch 2, Rise of the Ronin, Marvel's Spider-Man 2, Helldivers 2, Snufkin: Melody of Moominvalley.

2024.03.08.
12

Elhunyt Akira Toriyama

A Dragon Ball alkotója 68 éves volt, munkássága komoly nyomot hagyott a populáris kultúrában.

2024.03.08.
17

Új bejelentések az Xbox Partner Preview-n, megint balhézik az Apple és az Epic- ez történt szerdán

Továbbá: Ghost of Tsushima Director's Cut, Valiant Hearts: Coming Home, Princess Peach: Showtime!, ABYSS X ZERO.

2024.03.07.
15

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==