Gamescom játékszemle - második felvonás

Gamescom játékszemle - második felvonás

siklaraSimon Klára2016.09.23. 18:00

Antihero

Az Antihero-ban egy Dickens-korabeli fiktív és bűnös város gázlámpás és macskaköves utcáin garázdálkodó tolvajcéhet kell menedzselnünk. A pörgős körökre osztott stratégiában lehetőségünk van felderíteni a terepet, hogy lássuk, ellenfelünk mire készül, felbérelni utcakölyköket, hogy aztán a tolvajlás művészetében jártas dörzsölt gazembert faragjunk belőlük, és persze kirámolhatunk bankokat, gyárakat és egyéb intézményeket. Összelophatunk nyersanyagokat is, amelyeket céhünk fejlesztésére fordíthatunk, de mestertolvajunk számára is készíthetünk belőlük a munkáját megkönnyítő tárgyakat, és egyéb felszerelést (ő egyébként minden szintlépéskor újabb képességeket nyithat meg egy képességfán). A győzelem eléréséhez nem kell feltétlenül erőszakot alkalmazni, hiszen Robin Hood példáját követve arra is használhatjuk befolyásunkat, hogy zsarolással bírjuk jobb belátásra a várost irányító korrupt elemeket. Nyilván a másik végletet is választhatjuk, és bérgyilkost felfogadva is eltehetjük láb alól a szemünket bökő alakokat.

A két éve készülő játékot lényegében Tim Conkling fejleszti egy személyben, de azért egy párfős kis csapat segiti abban, hogy a történetközpontú egyjátékos kampányt, és crossplatform multiplayer játékmódot is tartalmazó Antihero minél előbb megjelenhessen.

***Antihero | PC, iOS, Android

Fejlesztő: Tim Conkling | Megjelenés: 2017 eleje***

Lapozz tovább, hisz a következő oldalakon a Let Them Come, a Lichspeer, a Regalia, és a Transport Fever játékokkal ismerkedhetsz!

Let Them Come

A Let Them Come egy jó kis pixeles old-school shoot'em up játék, amely lényegében annyiból áll, hogy egy futurisztikus folyosón (talán egy űrhajón) özönlenek a rusnya és agresszív szörnyetegek azzal a kizárólagos céllal, hogy lazán cigizgető macsó főhősünket felkoncolják. Neki egy golyószóró és egy boombox áll rendelkezésére ahhoz, hogy beleken és űrlény-nyálkán átvágva magát életben maradjon, illetve lehetőség szerint kijusson a helyről. Valahányszor sikeresen legyőztünk egy hullámot, emberünk összeszedi a cókmókját, és halad egy sort a következő fedezékig, amíg újra meg nem nyílik a szörnycsap. A tárgymenüben közben szépen gyűlik az arzenálunkat kibővitő és halálosabbá tévő cumó (például gránátok, vagy újabb hentelésre inspiráló zenét tartalmazó kazik a boomboxba), az ellenfelek között pedig akad mindenféle rusnyaság az izeltlábúktól kezdve a csáposokon át a méretes bossokig. Olykor annyira sötét helyre érünk, hogy az egyetlen fényforrást tüzelő fegyverünk jelenti, miközben csak a hangok alapján sejtjük, hogy épp az életünkre törnek, de végig ott a remény, hogy egyszer felérünk a csúcsra, és meglátjuk a fényt az alagút (vagy inkább oldalnézetes folyosó) végén.

A 8-bites árkád csoda hangulatból csillagos ötös, valamiféle nagyon egyszerű történetet is hegesztettek bele (a kedves fejlesztő úr úgy összegezte: “kill stuff”), de hogy ne váljon hamar unalmassá a dolog, a megjelenés után napi kihívások, és valamiféle Twitch feature-ök is várhatóak.

***Let Them Come | PC, iOS, Android

Fejlesztő: Tuatara Games | Megjelenés: hamarosan***

Lapozz tovább, hisz a következő oldalakon a Lichspeer, a Regalia, és a Transport Fever játékokkal ismerkedhetsz!

Lichtspeer

Lichtspeer, das super fantastisch, olvastam döbbenten a kezdőképernyőn, és máris éreztem, hogy valami szokatlan, a tavalyi Mother Russia Bleeds-hez fogható élmény vár rám. Kár is tagadni, hogy ez a germanizmustól nem mentes lengyel csoda volt a kedvenc indie gyöngyszemem az idei gamescomon, hiszen olyan egyszerű, mégis annyira élvezetes!

A Lichtspeer egy rózsaszin lándzsadobó szimulátor, foglalta össze nekem röviden a lényeget a kedvesen, és kicsit talán eszelősen mosolygó Bartosz Pieczonka. Egy germán mítoszokból táplálkozó, egyszerre ősi és futurisztikus világban találjuk magunkat, ahol az istenek megidéztek egy elegáns fegyvert hordozó bajnokot, hogy szétcsapva a wurst zombik, hipszter jégóriások, gonosz űrtörpék, pingvin vikingek, és egyéb helyi lakosok közt helyreállítsa az univerzum egyensúlyát. A Germonauttá válás rögös útjára lépve jó kis intergalaktikus zenére dobálhatjuk a lándzsáinkat, de arra is figyelnünk kell, hogy harci tudásunkkal elnyerjük az istenek tetszését, máskülönben hatalmas NEIN! kiáltások közepette elpártolnak mellőlünk, és meghalunk, újra meg újra. A pályák túlélését követően egyrészt kapunk egy részletes értékelést a teljesítményünkről, másrészt elérhetővé válik a vásárlóképernyő, ahol LSD-ért (ez az intergalaktikus pénznem, nyilván) összevásárolhatunk mindenféle bizarr, félig német nevű új képességet, amelyekkel messzebbre, vagy pontosabban hajíthatunk egyszerre akár több rikító rózsaszín lándzsát is.

ACHTUNG! Jó hír azoknak, akik hozzám hasonlóan szívesen ritkítanák a morózusan menetelő, csónakázó és repülő ellenfeleket, szednék darabokra a méretes bossokat, és menőznének a lefejezős szuperkombókkal, hogy a rage quit-et indukáló NG+ játékmóddal is rendelkező lengyel remekmű jövő kedden érkezik!

***Lichtspeer | PC, PS4

Fejlesztő: Lichthund | Megjelenés: szeptember 27.***

Lapozz tovább, hisz a következő oldalakon a Regalia és a Transport Fever játékokkal ismerkedhetsz!

Regalia - Of Men and Monarchs

Szintén egy kis lengyel csapat készíti a Final Fantasy Tactics és a Disgaea előtt tisztelgő Regaliát, amely egy kézzel rajzolt, színes és a szemnek igen kellemes európai JRPG. Főhőse Kay a Loren házból, aki váratlanul megörököl egy nagy múltú, de elhanyagolt és eladósodott királyságot, amit nyilvánvaló alkalmatlansága ellenére neki kellene valahogy rendbe tennie. A bő 30 órás történet során több mint húsz fontosabb szereplőt ismerhetünk meg, akik az átvezetők során szerencsére nem csak némán tátognak, hanem valamennyien szinkront is kaptak.

A hat régióból és azokon belül 3-3 kisebb területből álló világtérképen mindig akad tennivaló, hiszen küldetések teljesítése és dungeonok kipucolása mellett kéthavonta véletlenszerű feladatokat is generál a játék, amiket az idővel versenyt futva érdemes megcsinálni némi jutalomért. A játékmechanika a Banner Sagára emlékeztet, de valamivel komplexebb, a sík harcmezőn pedig többek között a véletlenszerűen megjelenő tárgyakkal lehet taktikázni. A történet szereplői tetszőleges irányba fejleszthetőek, a közöttük lévő kapcsolati rendszer pedig a Persona játékokból lehet ismerős, miközben a szintén szabadon testreszabató fővárosunk lakói is sokféleképpen viszonyulhatnak hozzánk tetteinktől függően.

A tavaly nyáron Kickstarteren elrajtolt Regalián dolgozó tízfős csapat reményei szerint a Disgaeára tett utalásokban és humoros popkulturális kikacsintásokban bővelkedő szerepjáték jövő év elején jelenik meg PC-re, majd valamivel később PS4-re.

***Regalia - Of Men and Monarchs | PC, PS4

Fejlesztő: Pixelated Milk | Megjelenés: 2017***

Lapozz tovább, hiszen az utolsó oldalon a Transport Fever-ről olvashatsz!

Transport Fever

Iparmágnás-birodalomépítős szimulátort, valaki? A PC-n nagy rajongótáborral rendelkező, de a játékosbázistól azért kritikát is rendesen kapott Train Fever továbbfejlesztett változataként érkezik hamarosan a továbbra is vasútközpontú Transport Fever. Két játékmód, a végtelen építgetősdi (endless game), és a kampány közül választhatunk, utóbbinál pedig eldönthetjük, hogy Európa, vagy az Egyesült Államok 1850 és 2020 közötti vasúti fejlődését szeretnénk-e aktívan végigkísérni hét fő küldetés teljesítésével. Az elődjénél jóval barátságosabb kezelőfelületű és minden tekintetben csiszoltabb Transport Fever-ben még én is könnyedén építettem egy rövidebb vasútvonalat, az pedig valami elképesztő, mennyire gondosan odafigyeltek a korhű részletekre és egyéb apróságokra a városok, gyárak és üzemek, no meg nyilván a járművek esetében is. A vonatokon kívül vannak még autók, buszok, villamosok, hajók és repülők is, amiknek az útvonalát a lehető legésszerűbben kell kialakítanunk, hogy a gazdaság virágozzon, a környező városok lakói pedig jól éljenek.

A Transport Fever felfogható akár egy szórakoztató vasúttörténeti oktatóanyagnak is, hiszen a lóvasúttól valóban eljuthatunk a futurisztikus, többszáz km/órás sebességgel robogó modern vonatokig, a véletlenszerűen generálható pályák és a Steam workshop támogatás pedig közel végtelen szavatosságot garantál a téma szerelmeseinek.

***Transport Fever | PC

Fejlesztő: Urban Games | Megjelenés: 2016 ősz***

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Rauniot – Visszafogott világvége

Az apokalipszis általában hangos, mindent maga alá temető eseményként jelenik meg a szórakoztatóiparban. Ledobják az atomot, zombihordák árasztják el a városokat, vagy brutális természeti katasztrófák törik el a civilizáció gerincét. Akad azonban néhány mű, ami a fonákjáról közelíti meg ezt a témát. Ilyen a Rauniot is.

50 perce

Elmarad a BlizzCon, törölt People Can Fly játék - ez történt csütörtökön

Továbbá: Stellar Blade, Gears of War, Exodus, Deathbound, Capcom takarítás a Steamen.

17 órája
8

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

1 napja
15

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

2 napja
10

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

2 napja
11

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

3 napja
13

Heti megjelenések

4 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

5 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

6 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

6 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

7 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

8 napja
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

8 napja
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

8 napja
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

9 napja
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

9 napja
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

9 napja
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

2024.04.16.
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

2024.04.16.
17

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

2024.04.15.

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==