[31] Bogyi007 (offline)

Humoros - Angyali

Ő egy 40 éves fiú és itt lakik: Bács-Kiskun / Kelebia

5000 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 79395 kreditet gyűjtött

2014 May
15:06 Elegem van!!! (Frissítve!)
Egy barátság kezdete és vége a Szegedi Sony Szervizzel.....
Előzmény: Playstation Pub topic 180009. hozzászólás és Facebook profilmon

Az agyam eldobom már ettől a Sony szakszerviztől....

Múlt hét hétfőn adtam be hozzájuk a Ps3-at a kárszakértésre, akkor azt mondták, hogy a hét végére meglesz. Pénteken hívtam őket, persze semmi. Hívtam őket hétfőn azt mondták, most már csak egy-két napot kérnek.

Tegnap hívtam őket délután fele, azt mondták hogy atomjaira szedték szét a gépet, de kb mire végeznek vele akkor már záróra is lesz, így majd hívjam őket ma reggel nyitás körül. Megtörtént - a nő már régi ismerősként üdvözöl. Azt mondta, hogy éppen egy mosógépet (vagy hűtőt - tudja már a fene :D ) szerelnek, de utána már tényleg befejezik a Ps3 vizsgálatát és majd hívnak.

Elmúlt 16.00 megint. Szerintetek hívtak? NEM.......

Kész vagyok már teljesen! Minden más eszközöm kicserélve, megjavítva már, vagy kész a szakvélemény arról, hogy kukázhatom a terméket, csak őrájuk várok és ez miatt nem tudok a biztosítóhoz sem leadni egy pakkban mindent.

Miközben azért a pénz meg csak hiányzik a családi kasszából, mivel az Lcd javítása elvitt 45700-at, az új Wifi router 4990-et, a Upc Directes javítás is 13900-at.

UPDATE:

Ma reggel felhívtak "végre". Az ügyfélszolgálatos kiscsaj azzal kezd, hogy őszintén mondjam el, hogy mi is történt a géppel - fura kezdés annyi szent - én nekikezdem a történetnek ismét.
Újra elmondom neki, hogy szombaton kora délutánra (alig múlt el dél) édesanyám látva a gyülekező fellegeket, kihúzta a fali konnektorokból az összes elosztót amibe a különféle eszközeim be voltak dugva ( tv, számítógép, ps3, Diginek a kábelmodeme, wifis router stb) és a tv antennákat és a Digis routerból a telefonzsinórt.
Mint utólag kiderült ő akkor a lan kábelt ami a wifibe ment nem húzta ki és a Digis routerba érkező koax kábelt sem (azt egyébként sem egyszerű kikapni onnan mivel annak csavaros menete is van rászorítással)

Amikor hazaérkeztem, akkor már javában ment a vihar ezerrel és én kihúztam a lan madzagot is a routerből. Kb fél óra után a vihar elült és én is nemsokára elmentem otthonról és másnap este jöttem haza.

Mivel előző nap nem szereltem össze a rendszereket, így vasárnap este pakoltam össze. Innen a többség is ismeri a sztorit így ezt csak vázlataiban írnám le megint. Az Lcd Tv önmagától ki és bekapcsolt de csak Pc módba, a Digis kábelmodem mint egy karácsonyfadísz villogott, de nem adott ki jelet, a Wifi routerem is süket mint az ágyú.
Upc-s SettopBoxom hálózatra dugva semmi életjelet nem ad csak a ventilátorra visít mint egy ipari hajszárítónak. Az 5.1-es rendszer bekapcsolásra undorítóan égett szagot ont magából és a Ps3 sem reagál sem a bekapcsoló gombra sem a kontrolleres indításra, csak a ventilátora reagál egy kb másodperc erejéig.

Ezek elmondása után a hölgyike azt mondja, baj van. Igen nagy. Szerinte és a szervizes szerint TELJESSÉGGEL KIZÁRT, hogy ezt a hibát villámlás vagy annak bármilyen közvetlen vagy közvetett hatása okozta volna. Visszakérdezek hogy ezt mire alapozza, tekintettel arra, hogy minden más eszköznél ezt kaptam szakvéleményül és maga a Digis szerelő is megerősítette hogy a három házzal arrébb levő úrnak volt egy nagyteljesítményes egyébként illegális és földeletlen antennája és nála volt a ház előtt a Digis kapcsolószekrény ami gallyra ment és szinte biztosan azon át jöhetett be hozzánk is a "fenevad"

Nem, mondja a kiscsaj, szerintük az alaplap ment szinte biztosan gallyra ami a Ps3-akban gyakran SPONTÁN a használattól szokott elromlani és pont most mehetett tönkre, de elképzelhetőnek tartják azt is a szervizessel hogy az EPromnak lehet baja. Itt azt akarta vázolni nekem voltaképpen, hogy én esetleg felülírtam azt és ezt a villámesetet akartam kihasználni arra, hogy a gépet lecseréljem egy újra. Na itt már elkezdtem a hangomat egyre jobban felskálázni én is. Megmagyaráztam neki, hogy csak eredeti játékokkal tolom és hogy van Ps Plus előfizetésem is ami voltaképpen kizárja a flashelt Ps3 meglétét is.

Oké, akkor meg marad az alaplap hibája, de ők erre nem írják rá szakvéleményként hogy a villám miatt van, ragaszkodnak ahhoz hogy ez nem attól hibásodott meg. Kérdezem tőle, akkor mitől?

Azt ő nem tudja, az alaplapot nem vizsgálták át tüzetesen ilyen célból csak a téren, ami ki tudta zárni vagy megerősítette volna a villám káros hatását.

Kérdem tőle, akkor voltaképpen bármilyen további javítást tudnak ajánlani akkor az saját zsebemre megy és azt a biztosító nem fogja állni? A válasza igen volt.

Felajánlotta a méltányossági garanciás javítást (ezek szerint az tényleg van a harmadik évben) ami olyan 46000 forint az esetemben - ekkor kiviszik Franciaországba a gépem és teljesen fel lesz újítva és kapok rá fél év garanciát. vagy elviszem tőlük és akkor nem kérnek az eddigi bevizsgálásért (szép is lett volna a majdnem két hét után.....)

Az utóbbit választottam - és közben pár embertől kaptam is válaszokat a fent nevezett szervizzel kapcsolatban, hogy ez a gyakorlat náluk. Igen ritka hogy bármire is pecsétet adnának - egyébként egy másik biztosítónak személyese ők a kárfelmérőjük is ( ez is elgondolkoztató egyébként számomra), beszéltem olyan szerelővel is, aki azt mondta, hogy bár tudna kiadni nekem szakvéleményt a gépre, hogy villámkár érte, de komoly az esély rá, hogyha az Allianz felkérhet egy "független " kárszakértőt és Sonys gépek esetében lehet találgatni, hogy éppen kik szoktak lenni azok?

Igen pontosan ők... És éppen ezért ez a szerelő is azt mondta, hogy nem írja alá a papírost.

Egyet tudok tenni még. És ezt ez a szerelő is javasolta, megpróbálok egy Pesti nevesebb szervizt, ahol megnézik a pontos hibát vagy hibákat, ha ésszerű árban javítani lehet a gépet, akkor megjavíttatom, ha nem akkor meg megnézetettem velük azt, hogy a gépemből mit lehet még felhasználni másik gépekben és azokat vagy megtartom egy másik géphez ha veszek vagy eladom alkatrész gyanánt.

A legrosszabb esetben ha szinte minden totálkár a gépben akkor meg sajna a játékokat is valószínűleg el kell hogy adjam, mivel gép hiányában nem sokra tudok velük menni.

Hát ez van most.....

Nem vagyok boldog, nagyon nem.....
10 komment

[31] Bogyi007
May 20., Tuesday 17:32 #10
Válasz xetron (#9) üzenetére
Mai napon elvitte a futár a gépet a Konzolok Szervizébe. Meglátjuk mi lesz. Akár sikeres javítás is, de lehet az is hogy minimálisan felhasználható alkatrészek maradnak csak meg belőle.....
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök! A titkát nem tudhatod meg, aki mégis megtudta már halott! Xbox Gamertag: Hun Bogyi007 PSN ID: Bogyi007
[24] xetron
May 18., Sunday 7:53 #9
Tipikus szervízmódszer, mindent megakarnak magyarázni mi miért sem történt.
Szerintem a gépre sem néztek. Érdemes lenne elvinned máshelyre !
Ha esetleg egy a biztósitó felkér vlakit akkor sincs semmi próbléma.
Fighting For Fun ,,Power is Everything"
[24] xetron
May 18., Sunday 7:50 #8
Válasz HDR (#5) üzenetére
Ha jól követtem az eseményeket akkor a szomszéd tőle lopta az áramot.
Fighting For Fun ,,Power is Everything"
[11] Zhen
May 16., Friday 21:28 #7
Mindig is egy kretén vótál, oszt ez most se változott, én bementem volna és szarráborítottam volna mindenkit, nem ps3-al jöttem volna ki hanem ps5-el.
Pesten is madár leszel ha Szegeden az voltál.
Az erősebb üt először, aki erős először üt.
[25] Shark
May 16., Friday 12:21 #6
Válasz HDR (#5) üzenetére
Annó nalam is ezt hozták ki hibának,selejtes az egész sony support.
Xb: Shark hun Ps: Zoli1219
[14] HDR
May 16., Friday 11:52 #5
Én már azt sem igazán értettem, hogy a több házzal arrébb lévő antennának mi köze volt a te "villámkárodhoz". Kb. semmi összefüggésnek nem kellene lenni köztük ....
Ha a PS villám miatt ment gajra, akkor ott el kellett süljön nem 1, nem 2 alkatrész.
Olyan még a mesében sincs, hogy 1 lesült gépet alaplaphibának diagnosztizálnak.
Szóval valami itt nem kerek, vagy nálad, vagy náluk, de szerződött Sony szervíz nem hibázhat ekkorát ......
Azzal még bepróbálkozhatsz, h felajánlasz 1 kisebb összeget a véleményért és kihangsúlyozod, hogy nem garancia keretén belül akarod megcsináltatni, hanem újat vásárolnál a kártérítésből.
"Ez a kurva még barátnőnek sem lenne jó"
[31] Bogyi007
May 16., Friday 11:42 #4
Röviden: Nem adnak ki szakvéleményt. Szerintük alaplap hiba AMIHEZ NINCS KÖZE a villámlásnak.....

Viszem onnan a gépet.....
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök! A titkát nem tudhatod meg, aki mégis megtudta már halott! Xbox Gamertag: Hun Bogyi007 PSN ID: Bogyi007
[25] Shark
May 16., Friday 6:51 #3
Na ez is egy szempont,hogy mért nem ps4-ét veszek.A Sony szervíz a ps3-al 3szor szivatott meg majdnem 3 hónapos szervízzel.Ja pénzért.Rohadékok.Röhej,hogy egy ekkora cég megengedhet magának ilyet.Én már régóta nem vásárolok szotyi terméket.
Xb: Shark hun Ps: Zoli1219
[64] DarkVenom
May 16., Friday 0:34 #2
Jótállás alatt van? Kérd vissza a pénzed.
Thrills, Chills, Kills!
[29] katsazoli
May 15., Thursday 20:45 #1
Miért nem nekik panaszkodsz?
Xbox live ID: Zolika21 Psn ID: Zolika31
Bogyi007
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök! A titkát nem tudhatod meg, aki mégis megtudta már halott! Xbox Gamertag: Hun Bogyi007 PSN ID: Bogyi007
Ezeken a platformokon játszom
Playstation Portable
Nintendo DS
Xbox One
Playstation4
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Kártya, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Zene, Verseny, Retro, Szimulator, Sport
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Játék interneten, Játék zsebkonzolon, DVD, Magazinok, újságok, Fotózás, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Mozi , Színház, Csajozás / Pasizás, Étterem, Barátok, Email, Letöltés, Chat, Fórum, Internetes magazinok, Úszás, Búvárkodás, Foci, Sí, Tenisz, Ping-pong, Fat body building
Barátok, ismerősök
Balintka
(offline)
Shamat Otaq
(offline)
kokto
(offline)
sidocious
(offline)
KARAK
(offline)
Veerminaar
(offline)
abydos
(offline)
mrpeck
(offline)
mnorbee
(offline)
macewindu74
(offline)
ThomasCsonka
(offline)
Kisvendég
(offline)
konzopeti
(offline)
HUN Coyote
(offline)
Balee
(offline)
tibcsi81
(offline)
kondis
(offline)
Johnny107
(offline)
hackeeeee
(offline)
XBOX Live