[11] Brandon (offline)

Humoros - Egoista - Jólnevelt

Ő egy 30 éves fiú és itt lakik: Baranya / Pécs

4110 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 16563 kreditet gyűjtött

2014 January
14:56 Lenovo Y510P beszámoló
Sajnos pár hetet csúsztam a bloggal, most ígéretemhez hűen levésem nektek a kialakult véleményem. Aki ért hozzá/komolyan érdeklődik, úgyis tudja mire számíthat, ezért inkább egy átlagfelhasználóknak szóló, "Average Joe's review" szintjén osztanék meg néhány gondolatot.
Utoljára jó 8 éve rakattam össze asztali PC-t és legalább 6 éve vettem egy laptopot, ezért baromira meglepett, hogy manapság (mehhh öregszem) egy sima kartondobozban kapod a géped, hungarocellpárnában. Lehet, hogy csak a Lenovo nem ad erre, de egy árban a laptop alatt lévő 117es LG TV szép, ízléses, színes dobozban érkezik. Illetve a legtöbb műszaki cikk.

Dobozból kivéve rögtön megérted, hogy a szakboltok a „mobilitás” mezőre miért adnak 2 pontot az 5-ből: Azért mert a cucc súlyos. 3kg önmagában + másfél kiló a táp. Megtermett férfiúként engem ez annyira nem zavar, az egy picivel jobban, hogy volumenben is nagy, de akkor legalább 17es kijelzővel is árulnák! De nem! Első mobilizáláskor a nagynak gondolt laptoptáskámba alig fért be. Ehhez jött még a szintén gigantikus tápegység, hűtőtálca (erről később). Egy komolyabb lanpartihoz nyugodtan számoljatok fel egy hátizsákot, amibe az egeret/gamepadet/headsetet/usb hubot/kábeleket/optikai meghajtót/esetleg routert bedobálsz! Természetesen ezt nem azért mesélem, mert egy törpe erőműnél másra kell számítani, csak érdekesség.
Formatervezésre a gép ízléses. Szálcsiszolt fém borítás kívül-belül, aminek nagyon jó a tapintása, viszont rettenetesen látszanak rajta a lenyomatok, bármennyire is tiszta a kezed.


A gép bal oldalán található a táp bemenete, a fix GPU szellőző nyílása, egy VGA kimenet, HDMI, ethernet port és kettő darab USB3.0 bemenet. Elöl 5 darab LED kijelző tájékoztat bekapcsoltság, aksi, touchpad és két egyéb dologról (ami megmondom őszintén nem tudom mi, nem is figyeltem). Ezt követi egy kártyaolvasó. Jobb oldalon van 3,5-es jack output és mikrofon input (utóbbit még nem használtam, gamepaddel nem multiztam úgy, hogy a géptől távol lennék, ha előtte ülsz a beépített mikrofon tökéletesen kiszolgál). Itt található még egy érdekesség (illetve számomra az volt), ugyanis van egy 2.0-ás „Always-ON” USB, ami azért jó, mert teszem azt ki van kapcsolva a géped, bent van a táskádban, de merül a telefonod. Ilyenkor rádugod a kis okostelefont és mialatt „A”-ból eljutsz „B”-be, szépen akkumlátorról feltölti a mobilod. Persze joggal kérdezheted, hogy de akkor a gépemet nem tudom aksiról használni. Egyébként sem: Teljesítményben levesz 70%-ot, egy egyszerűbb, GPU-t használó játék (Orcs Must Die-t próbáltam) sem fut jól ilyenkor. AC nélkül 1 óra alatt merülsz, ha csak dokumentumokat mutogatsz sem több ez, mint 2-3 óra. Ha áramról használod minden ilyen jellegű gond megszűnik, sőt, van egy funkció, hogy csak 60%-ig töltődjön az aksi, és ezt tartja szinten az áramforrás, elvileg ezúton megnövelve előbbi élettartamát.

Most jön a világ (szvsz) legnagyobb parasztvakítása: Az Ultrabay. Ez a fícsör elvileg arra hivatott, hogy a jobb oldali slotba a felhasználáshoz legjobban illő alkatrészt helyezd: Ez lehet HDD, optikai meghajtó, ventillátor vagy egy plusz GPU. Nálam utóbbi. Személy szerint nem sok értelmét látom annak, hogy bármi más legyen, tehát a koncepció értelmét veszti, hacsak mondjuk nem lesz a jövőben kapható hozzá egy izmosabb GPU. Otthon magadnak úgysem igen tudod csereberélni az alkatrészeket, minden másból pedig van külső variáció is. Ha nem SLI használod a GPU-kat, akkor eleve nem olyan erős a konfigod, a plusz ventilátor nem tudom mennyit dobna rajta, külső optikai meghajtó és HDD elég felhasználóbarát módon kapható. (A’la USB).Akkor most nyissuk ki a gépet! Kezdem a felső résszel: Stereo-mikrofon és egy 720p HD kamera, valamint egy 15,7-es natív FullHD felbontású kijelző. Egy rossz szavam sincs, nagyon szuper a képe. Tudtommal elég hideg tónusra van állítva, engem egyáltalán nem zavar, nem is akartam hozzányúlni, mindenesetre van rá lehetőség. Az alsó részen „AccuType modern hatást keltő, enyhén ívelt billentyűzet”, legalábbis így reklámozzák: Gyakorlatilag annyit jelent, hogy baromi kényelmes. A function gombok Lenovo szokáshoz híven nagyon jól kézre állnak. Kiemelném a billentyűzet háttérvilágítását: Kikapcsolt állapotban is vörös minden billentyű szegélye, de Fn+Szóköz paranccsal ezt két fokozatban ki is világíthatod. Nagyon jól néz ki sötétben, praktikus, hogy nem kell semmi külső fényforrás. Ezen kívül egy árva, designos LEDes bekapcsológomb az, amit nyomkodni tudunk.
Ezen a képen angol a bill, természetesen magyar is kapható!

Pár szó a touchpadról: Borzalmas, botrányos. Ennek oka az, hogy nincs rajta külön gomb jobb és bal klikknek, hanem a touchpad alja van kettéosztva egy felfestéssel, és itt használhatod egy erélyesebb nyomással, ha el akarod érni a kívánt funkciót, azonban így biztos, hogy nyomás közben arrébb ugrik a kurzor. Sima bal klikk helyett persze koppinthatsz, mint bármelyik laptopon, ez így ugyanolyan kényelmes, mint más gyártóknál. Sok vizet nem zavar, hiszen ha játszol, úgysem ezt fogod használni. Én ki is szoktam kapcsolni.

Még egy fontos dolgot szeretnék kiemelni: JBL hangszórók. Méreteihez képest bitang jó. Kb. két AA ceruzaelemnyi helyről jönnek a fonetikus ingerek, de ahhoz képest korrekt hangzást produkál a mély hangoknál is. Persze attól még picit dobozos, de határozottan tetszetős. Átlag játékoknál simán használom így is, ha gamepadről játszom és TV-re kötöm, akkor a házimozi szól.Bekapcsoláskor a noti a HDD+SSD trükkössége miatt nagyon gyorsan bootol. Ha jól tudom, valahogyan képfájlként menti el kikapcsoláskor a rendszer állapotát és azt tölti be, ezért elég sebesen történik minden. Megmondom őszintén ehhez nem értek. Ha számít: Windows 7-et használok.

A dobozban találunk még „friss drivereket”, amelyek semmire nem jók, azon kívül, hogy vannak. Nyilván kiindulásnak, de a mellékelt NVidia vezérlő olyannyira up to date volt, hogy frissítést sem észlelt és csupán 6 verzióval volt lemaradva. Ezzel eléggé szenvedtem is. A reklámozott Crysis 2/3 ultrán nem igen akart jól futni. Méghozzá azért, mert az SLI alapból le volt tiltva vezérlőpultban, ezt mindenképpen kapcsoljátok be! Aztán rengeteg (főleg Source motoros) játéknál vsync promblémám volt: Ha bekapcsoltam vibrált minden, ha kikapcsoltam szanaszét tört a kép. (OFF: PC betegség. Azért kíváncsi vagyok mit javít ezen az NVidia Gsync a jövő monitorjain.) Ezt eleinte úgy tudtam megoldani, hogy egy „Borderless Window” nevű programmal kvázi ÁL-ablakban futtattam a játékokat. (Gyakorlatilag teljes képernyőn, de mégsem full screen beállítással.) Aztán gyanúm beigazolódott és szépen leszedtem egy friss ropogós drivert. Azóta nincs gondom.
A Geforce Experience programot nem mindig értem. Néha lehúzza a beállításokat lowra, (Lásd AC IV Black Flag!) azonban jóval magasabb opciókkal is simán tudok futtatni játékokat. Ab und zu megfigyelek framerate dropokat, de a fix 30 FPS-hez szokott konzolos szemem így is „örül”. Mindent összevetve a legtöbb kurrens játék magasabb beállításokon simán elmegy 1920*1080-ban, direkt rossz visszarakni a konzolos alacsonyabb felbontást, ezért nem is szoktam.

A gép több kiszerelésben kapható, a frissebb kiadások (,mint az enyém is) GT750M helyett GT755M GPU-val jönnek (ez si lehet szimpla vagy dual kiszerelés), elvileg van 8GB és 16GB RAM verzió is, én 16-ossal nem találkoztam, csak 8assal, így ezt vettem, de ezt könnyű bővíteni, ha valakinek kevés. Intel i7-es proci van benne, 1TB HDD 8GB SSD, elvileg itt is vannak apró variációk, valamint van olyan model is, ami nem FullHD.

Melegedésről annyit írnék, hogy van: Overclockos dolgokhoz nem értek, nem is szeretnék belenyúlni, így nem tudom mi a maximum, amit teljesítmény/kibocsátott hő összefüggésben művel a gép. Ahogyan én használtam eddig, nem volt vészes, szépen megosztja a munkát a két GPU, nem gyulladt meg az ujjam, ahogy néhány helyen olvastam. Elvileg olyan helyre nem jut hő, ahol túl nagy gondot okozna. Plusz ha jól tudom él a „lélegző-billentyűzet” technológia, ergo onnan is szív levegőt, ha szükség van rá. Érdekes, hogy a dobozban lévő hungarocellt át tudod alakítani (konkrét javaslat és ábra van hozzá), hogy állványként funkcionáljon és alul szabad legyen a laptop. Ezt picit vészjóslónak tartottam és vettem alá egy Coolermaster hűtőtálcát, 16os ventivel, ami előnye, hogy egyrészt finoman fújja a levegőt alul, másrészt a nagy átmérő miatt nem hangos. Mindig használom biztos, ami biztos. A Lenovo power management programban van funkció arra is, hogy időről-időre (mondjuk havonta) kifújasd a port a gépből.Tulajdonképpen ennyi lettem volna. Ha valaki vacilál, én bátran ajánlom a vásárlást. Ebben az árkategóriában egy elég komoly hordozható PC. Nyilván ennyiből kijön két és fél nextgen konzol, vagy egy komolyabb asztali számítógép (bár megjegyzem, ahogyan néztem, nem klasszisokkal komolyabb. Hasonló szint), de annak tudatában, hogy nálam fontos volt a mobilitás egyetemre (nem játszani :D ) és egyben gaming a hobbim, nem választhattam volna jobbat ennyiért. Aki nagyon el van eresztve, biztos talál komolyabb gamer laptopot, ami kenterbe veri de ár/értékben ennél alig ha talál jobbat. Azok pedig nem is itt kezdődnek, hanem teszem azt, közel a duplája.

Sziasztok!

30 komment

[3] fcb92
Aug 27., Wednesday 16:49 #30
Válasz Brandon (#29) üzenetére
Na lehet veszek egy ilyet, de csak sima HD képernyővel és 4GB ram-mal GT750m-el 200 ezer alatt.
[11] Brandon
Jun 17., Tuesday 22:57 #29
Hát én most fél év után idekommentelem
Magamnak, hogy milyen cinikus hangvételű volt a blog. Biztos rossz ledvem volt :/. Valahogy sok negatív dolog kerül előtérbe, de nyomatékosítanám, hogy a jó pontok mellett a rosszak kapták a hangsúlyt. A gépet még mindig imádom 5/5!!!!
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[10] priest
Jan 11., Saturday 14:04 #28
Egész jó írás és a gép sem rossz. Csak egy dologba kötnék bele: asztali gépből igenis klasszisokkal jobbat lehet összerakni az árából, de persze az nem hordozható.
Forklifts never die. They're just missing in action.
[62] casper007
Jan 10., Friday 9:06 #27
Válasz Bucse (#20) üzenetére
Köszi!
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Jan 09., Thursday 12:38 #26
Válasz Horváth Adrián (#23) üzenetére
Elolvastam, amit ott írnak a kártyáról. Az bizony tömény bullshit.
A kedvencem: "így elképesztő és masszív teljesítményt kapunk minden új játékban a lehető legmagasabb beállítások mellett is". Jajj. Ez még egy háromszázezres laptopra sem igaz, nem hogy erre.

Ajánlom a notebookcheck.net-et. Ott nagyon korrekt összehasonlítások vannak.
Szerintük: "2012/2013 modern játékai úgy-ahogy akadásmentesen futnak közepes felbontás és részletesség mellett." És itt akadásmentes alatt nem az ideális hatvan képkockát értsd, hanem a jó öreg harmincat.
Az ő tesztjeik alapján a BF 3 nem hogy ultrán nem fog futni, de 1366x768-ban még mediumon is éppen csak megüti a 30 FPS-t.

Szóval nem, ha rám hallgatsz nem veszed meg játékra. Egész egyszerűen nem erre találták ki. Ugyanakkor meg úgy érzem, hogy nagyon szeretnéd ezt a gépet. Akkor meg ne hallgass rám, hanem tedd amitől jól érzed magad. Az a lényeg.
Jan 09., Thursday 12:26 #25
Válasz Bucse (#24) üzenetére
de akkor még sem olyan rossz laptop ez nem ? újabb játékokat csak elvinné medium környékén nem ?
[2] Bucse
Jan 09., Thursday 11:58 #24
Válasz Horváth Adrián (#23) üzenetére
Ha ingázó vagy mint én, akkor szerintem ez jó vétel. De, ha otthon élős vagy akkor konzol + egy jó tv/monitor és összeraksz egy közepes asztali gépet is, ha ügyes vagy.
Jan 09., Thursday 11:51 #23
Válasz Bucse (#22) üzenetére
ebben elvileg a gddr5-ös van !

és ezt írja a kártyáról :

*Kompromisszum nélküli AMD RADEON 8750M videokártya 2Gb memóriával és 384 feldolgozó egységgel (GTX660M-el azonos számú)

A Lenovo Ideapad G500 laptop az Intel® Core™ i7 - 4 magos 3 genecáriós processzorával és a magas teljesítményű AMD RADEON 8750M videokártyával karöltve nagyszerű teljesítményt nyújt Önnek a legigényesebb játékok és filmek során is.Az AMD RADEON 8750M egy high-end DirectX 11.1-kompatibilis kártya játékos laptopok számára.

A különbség a régebbi típusú AMD RADEON kártyáktól az hogy az új AMD RADEON 8750M 28nm GCN core technológián alapul. Ennek a kártyának 100% magasabb teljesítménye van, mint a AMD RADEON 8570M kártyának köszönhetően az újabb gyártási technológiának és a magasabb órajelnek, valamint a több feldolgozó egységnek. Mivel 2GB memóriával rendelkezik, amely 128 Biten kapcsolódik a grafikus chiphez így elképesztő és masszív teljesítményt kapunk minden új játékban a lehető legmagasabb beállítások mellett is!
[2] Bucse
Jan 09., Thursday 10:46 #22
Válasz Horváth Adrián (#21) üzenetére
Ha 180-ért akarsz laptopot ami "gamer", lehet körbe kéne nézned a használt piacon is. Ilyeneket keress...GT650M, GT750M, GTX.

A 8750M-ből 2 fajta van. A DDR3 és a GDDR5. Gondolom ebbe a DDR3-as van.
Ez alapján: KATT! nem hiszem a BF3 ultrát.
Info a kártyáról: KATT!
Jan 09., Thursday 10:40 #21
Válasz Bucse (#20) üzenetére
gondolom egy kicsit drágább a g75vw mint 180.000 ft .. a vga az jobb benne mint amit én linkeltem 8 hozzászólással ezelött de szerintem az sem rossz ! néztem teszteket és gyengébb procival mint az i7-3612qm vitte ultrán pl a bf3-at ! szerintetek ez lehet ?
[2] Bucse
Jan 09., Thursday 8:30 #20
Válasz casper007 (#1) üzenetére
Heló!

Ha synaptics-ot használsz, nyisd meg a vezérlőpultban az egér menüpontot és synaptics fülön megtalálod a beálltásod.

A másik: Én nem ajánlom laptopba az ATI-t. Állandoan driver gondokkal küzködik. Laptopban csak Nvidia, Intel kombó! Nekem ez vált be. Most G75VW-vel játszadozok. Egy darabig elég lesz. Aztán jöhet egy G750-es.
Jan 08., Wednesday 21:15 #19
Válasz John_The_Stupid (#18) üzenetére
Hát ennyit nem adok ki érte ! De még egy pc-ért sem Akkor inkább veszek egy PS4-et jóval olcsóbban !

Amit én linkeltem , az új játékokat nem vinné medium beállításokon ? Azt olvastam ez a HD 8750m 2gb már elég jó vga + i7-es proci sem rossz !
Jan 08., Wednesday 20:24 #18
Válasz Horváth Adrián (#16) üzenetére
Tényleg nagyon drágák ezek. :/
Nem fogok hazudni: hogy ha csak nem vagy nagyon kétlaki, akkor nem érdemes laptoppal játszani, mert sokkal többe kerül, mint egy ugyanolyan asztali. Olcsóbban jössz ki egy netbookal, meg egy jóféle asztalival együtt. Ez az y500 egy elég komoly anomália ár-érték arány tekintetében, azért is olyan érdekes.

A témánál maradva: ha nem szeretnél háromszázat kiadni, de játszanál, akkor legalább egy gt 750m/650m/8850m kellene GDDR5-tel. Leginkább a 8850.
Semmi egyebet, csak az árat és specifikációt nézve ez játszhat:
KATT!
Jan 08., Wednesday 19:53 #17
Válasz Vark (#15) üzenetére
Mi a pontos típusa ?
Jan 08., Wednesday 19:53 #16
Válasz John_The_Stupid (#14) üzenetére
Néztem több videót erről a VGA-ról gyengébb CPU-val (i3, i5) és elég szépen mentek rajta a játékok! Akkor mennyi egy olyan Laptop ami visz is mindent ? Mert már ez is elég nagy ár szerintem
[4] Vark
Jan 08., Wednesday 19:13 #15
Most vettem egy Toshibat 140 000-ért. Viszi a Battlefield 3-at és a Rome 2 Total Wart is. Több nem is kell.
Jan 08., Wednesday 18:54 #14
Válasz Horváth Adrián (#13) üzenetére
Én nem ajánlanám. Már a mostani játékok is csak közepesen futnának rajta, 720p-ben. Az újabbak valamennyire eldöcögnének vagy másfél évig, egyre nagyobb kompromisszumokkal.
Jan 08., Wednesday 18:45 #13
erről a laptopról mi a véleményetek ? játékra jó ?

KATT!
[41] ssj4vegita
Jan 08., Wednesday 17:10 #12
Nagyon jó gép, gondolkodtam is a vásárláson, ha nem vettem volna már pár hónapja meg egy másikat.

Nekem Dell van, Inspiron 7720 17r SE, i7 3630qm 2,4-3,4, GT 650m 2Gb, 8G DDR3 1600, 1TB + 256GB Samsung 840 SSD, 17', 3 év Dell háztól házig gari, és ez volt így 190e.
"Imagination is everything, it is the preview of life's coming attractions." Amit az értelem el tud képzelni, azt el is tudja érni.
Jan 08., Wednesday 15:50 #11
Én egy y500-ast nyúzok fél éve. Pont ugyanez, csak az y510-ben gyári az overclock, tapis a képernyő, meg egy hangyafaszányit újabb a proci. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
A legpozitívabb meglepetés a szellőzés: kis híján másfélszeres órajelen fut mind a két kártya, soha nem lát hűtőpadot a gép, de teljesen baráti hőmérsékleten rohangál.

Ellenben inkább nem beszélnék a Lenovo ügyfélszolgálatáról. Pontosan FÉL ÉVIG voltam gép nélküli garis huzavonában velük, mert az első szériás gépek mind egy szálig tele voltak gyári hibával. Többször is megpróbáltak átverni, egyszer majdnem legomboltak rólam egy százast. (!) Szóval addig jó velük üzletelni, amíg szerencsésen jó gépet kapsz.
[62] casper007
Jan 08., Wednesday 12:45 #10
Válasz Matyiman (#7) üzenetére
Ezer köszönet!
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[30] Lien
Jan 08., Wednesday 12:00 #9
Én is most vettem 3 hete egy laptopot, én a Z510-est vettem és abból az i5-ös modellt, mert az i7-es már eléggé megdobta volna az árát.(+40k-val). Számomra innovációs változás, mert olyan gépet cseréltem erre, ami még a HD filmeket, videókat sem vitte, és még a CoD2-t is minimum grafikán 9(!) FPS-el.
Ami azt hittem, hogy lesz benne, az a billentyűzet világítás, de nem volt, pedig úgy olvastam. De legalább engesztel a gép karcsúsága és súlya, ami 2.2 kg.
Majd ha tehetem a későbbiek vagy talán a nyáron, de csak nagyon talán 5%esély, akkor meg lecserélem egy macbook-ra.
[11] Brandon
Jan 08., Wednesday 10:53 #8
Válasz backstab (#2) üzenetére
Köszönöm szépen!
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[17] Matyiman
Jan 08., Wednesday 8:24 #7
Válasz casper007 (#1) üzenetére
Nekem is g580-asom van és ki lehet kapcsolni a touchpadot! Fn billentyű plusz az f valahanyadik gomb. Az utolsó amin jel van.


Amugy ha lesz pénzem upgradelek egy ilyenre mert nagyon jónak tűnik.
"Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg?"
[15] xboxfreak
Jan 08., Wednesday 8:09 #6
Elég olcsó meg is lepődtem ...szép gép és 50%-al olcsóbb, mint az alienware cuccom...ok, nem tud annyit meg kínai de így hirtelen egész jó. Gratulálok hozzá, Végülis IBM
[31] armi
Jan 08., Wednesday 8:04 #5
Az ultrabay szerintem nagyon hasznos cucc, pl. egy SSD+HDD kombó esetén, ahogy az enyémben is van. Illetve nem kell komolyabban megbontani a gépet, ha oda akarsz betenni valami cuccost. Ez a hibrid háttértár pedig nem tudom mennyire jó megoldás, PH-n nem igazán ajánlották anno, mikor gépvásárlás előtt álltam. A Lenovo-t nagyon szeretem, igaz én inkább az üzleti laptopokra gerjedek
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[15] Csabee86
Jan 08., Wednesday 7:59 #4
Árkategóriájában ez alaptop a legjobb választás.
[62] casper007
Jan 08., Wednesday 6:59 #3
Este már elfelejtettem megemlíteni, mennyire tetszik a billentyűzet háttérvilágítása. Az enyémben ilyen sajnos nincs, pedig nemcsak mutatós, de gyakorlati haszna is van.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[33] backstab
Jan 08., Wednesday 1:21 #2
Végre valaki, aki hordozza is a laptopot!
Használd egészséggel!
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[62] casper007
Jan 08., Wednesday 0:49 #1
Erős, jó gép, ráadásul Lenovo, nagyon jó márka! Nekem egy G580-as modellem van, ez jóval szerényebb masina, 8GB RAM, i5-os proci 2.6 GHz-en, GT635M videokártya. Amire használom konzol mellett, arra tökéletes. Az egyetlen bajom, hogy nem tudom kikapcsolni a touchpadot, pedig az esetek többségében egeret használok hozzá. Nem ezen a gépen fogok maximum beállítások mellett AAA játékokat játszani, de a szerényebb fejlesztésekkel (LoL, Outlast, Guacamelee pl.) gond nélkül megbirkózik.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Brandon
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
Ezeken a platformokon játszom
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Xbox One
Nintendo 3DS
Mobil
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Kártya, Szórakoztató, FPS, Online FPS, Online RPG, Zene, Puzzle, Verseny, Retro, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Játék interneten, Játék zsebkonzolon, Zene (játszom), Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Mozi , Anime, Étterem, Bowling, teke, Bulizás, Barátok, Billiárd, Fórum, Internetes magazinok, Bicikli, Tenisz, Küzdősportok, Fitness
Barátok, ismerősök
kopa
(offline)
TomekKowal
(offline)
Alwares
(offline)
CeXzer
(offline)
ARTURUS
(offline)
Chelsea
(offline)
Nightmare
(offline)
reddevil86
(offline)
tomee0405
(offline)
CoolCat
(offline)
FredPerry
(offline)
KT-ai
(offline)
HungryNerds
(offline)
Rebarbara
(offline)
XBOX Live