[40] Rewmac (offline)

Trsasgi - Grny - Sznok

egy 33 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4849 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 120502 kreditet gyjttt

2010 November
14:10 Vanquish - Teszt
Eljtt a jv hborjnak j vltozata...Kell ez? Vagy bet?
Az vek sorn mr bebizonyosodott, hogy nem minden arany ami fnylik. Ez az igen blcs gondolatsor sokszor igaznak bizonyult a jtkok vilgban is. Shinji Mikami aki olyan jtkok sikerrt felels, mint a Devil May Cry vagy Resident Evil 4 most egy ersen megkrdjelezhet projekthez adta tudst. A Platinum Games 2009-ben mr meglepte a vilgot a Bayonettval ami szintn vegyes kzvlemnyt alaktott ki, m azt Hideki Kamiya rendezte. A siker egyik esetben sem maradt el s br sokan lltjk, a japn jtkipar haldoklik mindig kapunk egy meglepetssel teli minsg bombt mely megprbl minket biztostani ennek ellenkezjrl.

A Vanquish egy igen egyedlll jtk a TPS lvldzs berkein bell. Gyakran esznkbe jut majd rla, hogy akar mutatni valami teljesen jat, de nagyon erltetve sikerl neki. A jtk trtnetben az oroszok megtmadjk Amerikt. Ezt termszetesen nem nzhetik lbe tett kzzel a szuper amerikai hader kpviseli sem, gy egy kisebb egysg meg is indul, hogy megmentse a vilgot. Az egysg annyira kicsi, hogy mondhatni kt emberbl ll. Az egyik Sam egy DARPA (kvzi CIA) gynk s egy Burns nev jl megtermett riember. Az elbbi a jtk fszereplje, akinek irnytst a ksztk rnk bztk, az utbbi a ktelez segtsg. Kettjk s mg nhny gyakran elhalloz majd jraled katona feladata, hogy teljestsk az igen klis szag kldetsek sort. Ne vrjunk ettl a rsztl semmi olyat, amitl majd rdekelni fog a trtnet utols titkokat rejt befejezse. Nem enigmrl van sz csak egy igen gyenge s vontatott esemnysorozatrl. Azt is be kell vallanom, hogy mindig is furcslltam az olyan jtkokat melyek ilyen jvkpet mutatnak. Nem fontos, hogy egy valami a valsgot mutassa, de azrt nevetsges elemeket bevonni egy vilgmret csatba kicsit tll a clon.A grafika az mr ms tszta. Ltvny az van bven. A helysznek br nem igazn vltozatosak mgis szpen nznek ki s mindegyikben van valami egyedi. A robbansok letszerek, szinte a tz tt a kpernyn azzal a cllal, hogy a nappali sznyegre terjedjen t. Ugyanakkor nincs arrl sz, hogy megvltan a vilgot egyszeren csak szp. Folyamatos, nincs akads sem pedig V-sync hibk. A vizulis elemek rendben vannak s taln ez mentette meg a jtkot attl, hogy egyedisge ellenre elsllyedjen a mlyben. Az egyedi design egyrtelmen Shinji Mikaminak ksznheten jtt ltre. Az egyetlen negatv taln kiss faknak tn szntelen elemek lehetnek, melyek ezt a tulajdonsgukat fnyerejkkel prbljk kompenzlni. A karaktermodellek mr az a kevs, amely lnyeges kellkppen egyedi s rszletes. Sam pedig kifejezetten kiemelked. A tbbi generikus rsztvevje sem rossz, inkbb csak kevsb szembetn. A katonk szinte mind ugyangy nznek ki. A mozgs animci pedig eszmletlen hiteles annak ellenre, hogy Sam olyan mutatvnyokat produkl, amiket valsznleg a valsgban nem igen ltnnk viszont. Aprsg, de mgis szrevehet, ha a velnk lv katonra clzunk vletlenl (vagy szndkosan) akkor azok automatikusan klnbz mdon hasra vgjk magukat. Ilyenkor ltszik az mozgskultrjuk is kapott nmi egyedisget.
A jtk menete ltvnyos lvldzsek sorozatbl ll, melyek roppant hatsosak. Hatalmas pozitvum, hogy az egyes kldetsek kztt nincs tlts, ezltal egybefolynak ugyan, de nem tallkozunk egy unalmas httrkppel melynek als sarkban a „now loading” felirat villog akr percekig. Kpessgekeink az elejn jdonslt ervel hatnak majd, de mivel semmilyen fejleszts al nem vonhatjuk ket, gy az els msfl ra utn mr nem tnik majd fel, hogy mennyire „egyediek” is. A fegyverekbl az tlagos repertoron tl van egy-kt klnlegessg, de semmi olyannal nem ruhz fel minket melynek ereje brmiben is fellmln a tbbit. Vannak kiemelked hatssal rendelkez gyuk melyek hasznlata virtulis extzis kzelbe viheti a jtkosokat, de ezek mindssze egy optikai csaldsok. Nincs olyan helyzet, ami ne lehetne megoldani Sam alapfelszerelsvel. Persze a raktavet vagy tbb ellenflre clz lzergy kellemesen megknnythetik a helyzetnket. A fegyverek fejlesztse kt mdon lehetsges: az egyik, hogy a random kis „upgrade” felirat dobozokat felvesszk melyek az ppen keznkben lv mordly egy tulajdonsgt toldjk meg egy kis bnusszal. Ezeket sajnos viszont teljesen random kapjuk. A msik lehetsg, hogy amikor az adott fegyver tra melyet fejleszteni szeretnnk tele van, flvesszk ugyanazt a fegyvert mg egyszer. Ezek a fejlesztsek ugyan lnek a jtk vgig, de az jrajtszsnl elvesznek.A kihvst a jtk kaotikussga okozza. Elsre igen zavar lesz, hogy nem tudjuk mi is trtnik krlttnk. Tgra nylt szemekkel rdeklden nznk krbe, mint az elveszett gyerek a vidmparkban, hogy mit is kell csinlnunk s hov kell lnnk. Ez az els tz perc utn el is fog mlni, m ekkor elfog ezzel kapcsolatban egy msik ennl sokkal tartsabb idej rzs mgpedig, hogy mindig ugyanazt kell csinlnunk. A ltvnyos harcokat az egyhangsg lltja szembe a sikerrel. Nincs olyan, hogy valami nagyon eltrt kne csinlnunk attl, hogy megynk elre s leljk az elnk kerl igen buta intelligencival rendelkez ellensget. A mechanika egyszer, de nagyszer. Semmi kompliklt nincs a klnbz akrobatikus trkkk vgrehajtsban. A legkedvesebb lesz szmunkra az AR md, ami nem ms, mint az idlassts. Legfontosabb funkcija rend felismerse lesz a koszban. A minden irnybl egyrtelmen agresszv viselkedst tanst piros gpek egszen nagy elnyben vannak egszen addig, amg krbe nem tekintnk felfedve ezzel pozcijukat. Amint megtudjuk, honnan prblnak minket darabokra szedni s hnyan onnantl mr csak rajtunk mlik a siker.
Brmi, amit a lvldzsen s kocogson kvl mvelnk, az energiba kerl. Amennyiben kifogy, gy tlmelegszik a ruha s vrnunk kell amg jra aktivlja magt a rendszer. Ekkor tulajdonkppen tehetetlennek vagyunk. Ez mg nem gond, de sajnos a sprintelst flvlt sportkocsi sebessggel rendelkez trden csszs is ezt a cskot hasznlja. Kemnyebb helyzetekben tlsgosan is oda kell figyelni, hogy mikor mit hasznlunk, mert klnben egyszer csak meghalunk, de nem tudjuk mitl. A jtk jtszatja nmagt, teht nem kell kln megerltetnnk magunkat, hogy valamit vghezvigynk, mert szinte elnk teszi a lehetsgeket a harcban is. Termszetesen a kreativitssal rendelkez jtkosok tallnak majd bven opcionlis megoldsokat a kacifntosabb helyzetekre. A kldetsek checkpoint bartok. Egy missziban akr kt segtsget nyjt mentv is megbjhat, ez a Vanquish esetben remek, hiszen egy feladat megoldsa krlbell kilenc percnkbe kerl majd. Nem kell azrt megijedni nem t kldetsbl ll a jtk, de egy fejezet befejezse maximum 1 rt vesz majd ignybe az ember letbl.Valahogy hinyzik a jtkbl az a reform, amely tnyleg j jelentst adna a stlusnak s inkbb csak egy lesz a rvid s egy rszes feledhet lvldk krben. Vrn az ember az innovatv elemek kibontakozst, de r kell jnnie, hogy ezeket csak a megszokott elemek jrafabriklsai japn mdra. A jtk maga eszmletlen rvid ppen, hogy tllpi a 4 rt a kampnymd, taln ezt meg lehetett volna toldani 1-2 teljesen klnll helysznnel s egy pkzlb fejlesztsi rendszerrel, de nmagban ez gy sajnos kevs, hogy a TPS vilgnak revolcijrl beszljnk. Ettl termszetesen a Vanquish mg megllja a helyt a stlusban csak nem gy, ahogyan vrnnk tle. Aki azonban az egyszeri vgigjtszs mellett dnt majd, nem fog unatkozni s remek pr rs szrakozsnak teszi majd ki magt.

-Hihetetlenl gyenge trtnet
-Roppant rvid kampny md
-Gyenge szavatossg

+Remek ltvny
+Kellemes akci

Vgeredmny : 7 pont
Vanquish 3 komment

[11] Wallace
Nov 11., Thursday 18:17 #3
Nlam simn egy ers 8-as.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[17] zoba
Nov 11., Thursday 16:54 #2
7 et r nem tbbet nem kevesebbet
jelentkezzen akinek nincs hamistott ruhja ,s illeglisan letlttt filmje mp3 ja s termszetesen eredeti windossal kacrkodik
[73] zaz
Nov 11., Thursday 15:54 #1
Korrekt! 7 pont ennyit megr!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Verekeds, FPS
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Sznhz, tterem, Bowling, teke, Horgszat, Bartok, NASA weboldal feltrse, szs, Esben stls, Foci, S, szaki sarki expedci, Kzdsportok
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
oma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)
Vanquish adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: SEGA Europe
Fejleszt: SEGA
Megjelens: 2010. Oct 21.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
7.5
Ami tetszett
+ bdletes ltvny
+ hibtlan akci
Ami nem tetszett
- nylfarknyi single kampny
- kevs tartalom
Olvasi rtkels: 21.4 (41 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

146 | [Teszt] Vanquish

Fehr pnclba bjtatott fhs, tbb milli ldozatot kvetel tmads, gonosz oroszok Amerika ellen - a Vanquish trtnete nem mondhat se okosnak, se eredetinek, de a ltvnyos akci mindenrt krptol. Vagy mgsem? Teszteltk a Platinum felprgetett akcijtkt.

40 | Vanquish: az utols trailer

A Sega alaposan megnyomta a Vanquish (360, PS3) megjelense eltti nhny hetet, nincs azonban mr sok htra, hiszen a jtk a hten kerl a boltokba. Ennek megfelelen lssuk az utols trailert.

23 | Vanquish: a pncl

Hatrozottan hatsvadsz darabbal bvl a tematikus Vanquish kedvcsinlk sora: az ellenfelek s a fegyverek utn most pnclunk van a kzppontban. A Platinum Games jtka a jv hten rkezik.

9 | Vanquish: a fegyverek

A nhny napja rkezett Vanquish trailer az ellenfeleket mutatta be szmunkra, a most kvetkez pedig a fegyverekre koncentrl - nem sikerlt kevsb ltvnyosra, mint az eldje.

10 | Vanquish: az ellenfelek

Az IGN egy j trailerrel rvendeztetett meg bennnket a hnap vgn megjelen Vanquish-rl: a friss kedvcsinl els sorban az ellenfelekrl ad szmunkra tfog kpet.

30 | Vanquish: fedezkbe!

Kevesebb, mint egy hnap van mr csak htra a Vanquish megjelensig, gy bizonyra az egyik utols kpadagot van alkalmunk lekzlni a Platinum Games jtkrl.

24 | [TGS] Vanquish trailer

Az idei Tokyo Game Show-n nem maradunk Vanquish trailer nlkl: az j, hrom s fl perces videban olyan sr az akci, hogy pislogni sem nagyon tudsz alatta.

34 | Vanquish: sztori trailer

A Vanquish jtkmenett - fleg a friss dem utn - mr egszen jl ismerjk, gy pp itt az ideje, hogy egy kicsit a trtnettel is foglalkozzunk: a jtk legjabb elzetese pontosan erre koncentrl.

35 | Vanquish dem a jv hten

Mi szemly szerint remekl szrakoztunk a Vanquish Gamescomos demjval - hamarosan ti is futhattok vele egy krt, a Sega ugyanis bejelentette, hogy lesz hivatalos kstol.

19 | Vanquish: villmgyors akci

Rengeteg gameplay s kpanyag rkezett mr az oktberben megjelen Vanquish-rl, rendes trailer azonban fura md mg csak egy - a Platinum Games most ptolta ezt a hinyossgot.

71 | Vanquish: kt perc tmny akci

Jfajta Vanquish gameplay vide vasrnap estre, van benne sok fedezkbe csszs, lassts, s mechs lvldzs. Opcionlisan mindenki kedvencvel, a vuvuzela-val ksrve.

11 | [E3] Oktberben jn a Vanquish

A Sega a mai napon elrulta, hogy mikor kell szmtanunk a Vanquish (360, PS3) megjelensre. J hr: a jtk elbb rkezik, mint ahogy arra szmtani lehetett.

13 | [E3] Vanquish: mg tbb kp

gy ltszik, hogy a Vanquish (360, PS3) lland vendg: a tegnapi kpekhez ma jabb adag ltnival csatlakozott a Platinum Games shooterrl.

14 | [E3] Vanquish: rengeteg rakta

Az alliterl cm j kpeket takar: friss ltnivalk rkeztek a tl folyamn boltokba kerl Vanquish-rl (360, PS3) a Eurogamer jvoltbl.

29 | Vanquish: mg egy perc

A htvgn befutott az els gameplay trailer a Vanquish-rl, ma pedig tovbbi egy percig tudjuk mutogatni nektek Shinji Mikami prgs kls nzet shootert.

68 | Vanquish - az els gameplay trailer

Shinji Mikami s a Platinum Games j jtka, a Vanquish egy bemutatkoz trailer s kpek utn vgre olyan mozgkppel jelentkezik, amelybl a jtkmenetet is megismerhetjk.

28 | Vanquish: msfl tucat

Tizennyolc darab friss kppel tudunk szolglni a Platinum Games s Shinji Mikami kszl akcijtkrl, a valamikor a tl folyamn rkez Vanquish-rl.

5 | Vanquish: jabb kpek

A htvgn mr lekzltnk egy adag kpet a Platinum Games legjabb jtkrl, a Vanquish-rl, ma pedig jabb ltnivalk kerltek a tertkre, szm szerint hat darab.

33 | Vanquish tripla

Egy rendertrailert s egy adag kpet mr lthattunk a janur vgn bemutatott Vanquish-rl, most pedig jabb ltnivalkkal tudunk szolglni rla, egszen pontosan hrom screenshottal.

41 | Vanquish: infk s kpek

A nemrg bemutatott teaser trailer s clplatformok bejelentse utn megrkeztek az els kpek s infk a Platinum Games (Bayonetta) j third person akcijtkbl, a Vanquish-bl.

40 | Vanquish: megjelens s platformok

A Platinum Games janur vgn fedfe fel legjabb jtkt, amely a Vanquish nevet kapta - a sok pletyka utn most krvonalazdtak a vele kapcsolatos alapvet tudnivalk.

47 | Vanquish: a Platinum Games j jtka

A Platinum Games mindhrom eddig bejelentett jtkt kiadta mr, gy nem meglep, hogy lerntottk a leplet a kvetkez fejlesztskrl, amelynek rendezje ezttal Shinji Mikami lesz.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba