[40] Rewmac (offline)

Trsasgi - Grny - Sznok

egy 33 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4896 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 120502 kreditet gyjttt

2010 May
18:42 Metro 2033
Vilg a fldalattin avagy atomtmads utn nem kell jegyet venni...
A Metro 2033 valahol a furcsa s az elbaszottl j hangulattal megldott produktumok kztt van. Megvannak a maga hibi, de ennek ellenre egy egszen j sszehatssal rendelkez anyag.Trtnet
A helyszn Moszkva, mint a cmbl kiderlt 2033. A vilg elpusztult egy nukleris hborban. (Fallout 3 valaki?)Ennek kvetkeztben megsznt az let addig megszokott formja. A felsznen az emberek nem maradnak letben, mutns lnyek jttek ltre a sugrzs kvetkeztben s az egyetlen letkpes hely a fld alatt van. A tllk itt prbljk jraleszteni az emberisget. Egy sz van amit mindenkinek aki a fld alatt l meg kell tanulnia. Tlls. Ugyanis a mutnsok elszeretettel darabolna fl mindent ami emberi.
A nagyobb metr llomsokon vrosok alakultak ki s egy id utn beindult a kereskedelem is. Kezdett fellendlni az „let”. Megjelent az j fizeteszkz is, a vilg legrtkesebb trgya kpben ami nem ms mint a tkletes hbor eltti katonai tltny. Akinek sok van az a hierarchia tetejn tengeti mindennapjait. A fszerepl, akit irnytunk is egy Artyom nev fiatalember aki 20 ves korban az let adta helyzeteknek ksznheten katona lesz. Artyom mg a hbor eltti vilgban szletett a felsznen, de a fld alatt nevelkedett. Miutn vezetje eltnik elindul, hogy megtegye ami annak utols krse van. tja kzben ismerkedhetnk meg a post-apokaliptikus Moszkva „szpsgeivel”. A feladata egyszeren hangzik A pontbl el kell jutnia B-be, m ez kzel semmi olyan knny mint amilyennek hangzik. Mutnsok, banditk s egyb furcsa lnyek mind meg akarjk lni Mert termszetesen valamilyen csoda folytn immunis a fld alatti fertzsekre. Nos ennek tudatba vgunk neki az igen mozgalmasnak mondhat trtnetnek. Had jegyezzek meg annyit, hogy akrmennyire is klis szaga van a sztorinak, nem az. Elg j ahhoz, hogy szeretni lehessen, de ahhoz kevs, hogy iszonyatosan jnak mondjuk. A jtk hangulata kicsit idzi a Fallout 3-t s a Jv Hrnke cm filmt. Meg kell mondjam az utbbi egy remek film.Grafika

A grafika tlagosan jnak mondhat. Az engine kidolgozsrt (4AEngine) az a csapat felels aki anno a S.T.A.L.K.E.R. motorjt is elksztette. Teht a Kievi stdi (melynek neve azonos az engine-vel) hiba els jtkt gyrtotta le, nem kezdkkel dolgozott. Sima egyszer grafika alatt nincsen semmilyen vsync hiba vagy framerate akads, szpen fut minden. A karakterek kidolgozsa tlagosnak mondhat, br az lehetett volna rszletesebb, gondolok itt a furcsa szjmozgsra (mg orosz szinkron mellett is furcsa, nincs mindig szinkronban a beszddel). A krnyezet egyszer azt nem lehet elrontani, br a kls terek azok hagynak nmi kivetnivalt maguk utn, de amgy nem rondk, de nem is errl a grafrl fogunk beszlni vekig. A szrnyek kidolgozsa j lett, rszletessgben gyengnek mondhat, de a dizjn mr-mr eredetinek ltszik. Aki a fegyverekre utazik az ne szmtson Modern Warfare 2 szint aprlkos munkra. Ez rthet hiszen a jtk java stt terleteken jtszdik ahol a fegyver kinzete senkit nem fog rdekelni csakis az, hogy van-e benne elg lszer s idben szrevesszk-e ami mgttnk jn s ppen a fejnket clozta meg magnak vacsora gyannt.A jtkmenet dinamikus s rszben lineris. Elakadni csak akkor lehet, ha valamire nagyon nem figyelnk. Vannak klnbz feladatok, de lnyegben egy kldetst kvetnk szinte vgig. A stt rszeken legjobb bartunk lesz a zseblmpa. Ennek erejt egy tltvel szablyozhatjuk amit rdemes mindig felnyomni maximumra, gy jobban ltunk az alagtban. Bizonyos rszek pedig gzmaszkot kvnnak, mert a leveg mrgez vagy ppen nincs is. Miutn egy nagyon bonyolult (d-pad le) gombkombincival magunkra hzzuk letment llegezetnket, nem kell tartanunk, csak egy valamitl, hogy megadja magt. Ennek eslye kicsit hiszen egy filter viszonylag sok idre elg s ltalban 12-13-al vesszk fl a maszkokat. Harc kzben viszont nem rt vigyznunk. Ha ugyanis sztverik a maszkunkat az mg hagyjn, hogy tnkre megy, de a berepedt vegtl szart sem fogunk ltni nem, hogy 3 mteres mutnsokat fejbe lni. Szval mindennek megvan az elnye s a htrnya. A fegyverek tekintetben mindegyik hasonlt valamilyen fegyverre, de ltszik rajtuk, hogy apokalipszis utni termkek. Van mindenfle grnt, ks, dob ks, revolver, AK stb. Fontos, hogy megjegyezzem a lvldzs rszeknl nem lehet rezni a klnbz fegyverek erejt, ezzel hatalmas nagy bukta van az arzenlban. Nincs visszatsi klnbsg egy shotgun s egy AK kztt. Ezt n egy ilyen jtknl nagy hibnak tartom. Ennek ellenre a fld alatti hangulat viszont krptol minket mindenrt. Elfeledjk ezeket s a tllsrt harcolunk. letnk nagyon lassan tltdik jra, ezrt lvldzsek alatt jobb ha nem a gygyulst vrjuk hanem a benyomunk egy injekcit amitl kb. az egyharmad letnk visszajn.

A jtkban nincsenek gymond vratlan esemnyek s alternatv megoldsok van egy script s e szerint trtnik minden. Mindenkinek szve joga eldnteni, hogy ez neki tetszik vagy sem. Ha beleszhetek egy sajt vlemnyt nekem ezzel mg nem volt problmm, de biztos van aki szereti a lehetsgeket. Valahol a negatvumok kz kell sorolnom a buta AI-t is ami szintn a scriptnek tudhat be. Az ellenfelek csak bizonyos terleteken tudnak minket megtmadni, ha kimegynk abbl a znbl akkor nem jnnek utnunk semmiflekppen. Ez kiss idegest mert amgy pedig nagyon intenzven tmadnak az ellenfelek s nha j elesnek tallni egy olyan helyet ahonnan nyugodtan lhetnk vagy gygythatunk. Ilyen nem tl gyakran van, ha harc van akkor lni kell s nem nzeldni. A jtk megadja a lehetsget, hogy ha nehznek rezzk akkor lejjebb vehetjk a szintet brmikor. Ez egy korrekt dolog, ilyet egyre ritkbban csinlnak manapsg. A szinkron nem rossz. Most nem a technikai oldalra gondolok, hanem magra a beszlgetsekre. Ha angolra lltjuk nagyon hitelesen visszaadja az angolul beszl orosz vilgot. Ez baromi hlyn hangzik, de ht nem lehet mshogy lerni. Ezen tlmenen megvan az opci az orosz nyelv belltsra amitl aztn tnylegesen belekerlnk a moszkvai letbe.


A lnyeg, hogy a Metro egy nagyon hangulatos jtk melyben vannak igen ignyes rszek s nagy hibk is. Nem bug mentes, de j trtnete van s kellemes kis tllsi hangulata amennyiben sttben jtsszuk este. Aki szereti a kiss furcsa, de mgis rdekes cuccokat s nem felttel a szthypeolt agyon reklmozott izz porr fejlesztett anyag, azoknak csak ajnlani tudom.

rdekessg : A jtkbl igen kevs van kinnt a piacon, gy egsz jl tartja az rt s egy pr hnap mlva taln mg a nehezen beszerezhet kategriba is bekerlhet. Ez azrt furcsa, mert megjelensnl sokan lertk a jtkot pusztn azrt mert ukrn fejleszt csapat els jtka. Ahhoz kpest amire szmtottam viszont egsz jl teljestett eddig a piacon, maghoz kpest.

Az objektv pontozsom, egy 7

A szubjektv vlemnyem pedig egy ers 8.5.Metro 2033 17 komment

[40] Rewmac
May 26., Wednesday 2:45 #17
Vlasz Adam360 (#16) zenetre
gy mr rtem, egyet kell rtsek veled.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[9] Adam360
May 25., Tuesday 21:13 #16
Vlasz Rewmac (#14) zenetre
Nem csnya, nem mondtam ilyet. A fegyverek tnyleg szpek, meg pr rsz kifejezetten kirlyul nz ki (pl.:Washington), de sszhatsban akkor is azt rzem, hogy ez is csak egy COD a sok kzl. "Nesze itt van az idei rsz is, vigytek!" Ezt a hozzllst rzem rajt, mert az elz 2 rszhez viszonytva szinte semmit sem vltozott a grafika. Ha gy is viszik, mint a cukrot akkor a fejlesztk minek trjk magukat.. A Metro legalbb egyedi, s mg a hibival egytt is jobban lveztem mint a MW 2-t.
[73] zaz
May 25., Tuesday 13:24 #15
Egyszer vgigtolhat..ennyi.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[40] Rewmac
May 23., Sunday 21:59 #14
Vlasz Adam360 (#13) zenetre
Ht nem tudom. Szerintem nem csnya. Abszolt j benne a dizjn. Ha csak arra gondolok milyen rszletesek a cuccok benne s ezekhez milyen folyamatossg trsul nlam ez j. n nem azt nzem hny pixel. n mindent nmaghoz hasonltok. Ha ltszik valamin, hogy gyenge akkor az az. Mrpedig a Metro 2033-nl nem vletlenl nem hoztam szba a mondjuk a talajt vagy az egyes tereptrgyakat. Amik igen gyengn lettek kidolgozva. A Modern Warfare 2 s ezltal az 1 is. Ott szp ahol annak kell lennie.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[9] Adam360
May 23., Sunday 20:08 #13
Vlasz Rewmac (#12) zenetre
Bocs, de a MW 2-t szpnek nevezni enyhe tlzs. Van bent 1-2 szp rsz, de tlagban elg gyenge szerintem.
[40] Rewmac
May 23., Sunday 19:26 #12
Vlasz Totti5 (#11) zenetre
Call of Duty MW 2, Battlefield Bad Company, Bioshock 1-2
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[42] Totti5
May 23., Sunday 16:56 #11
Vlasz Rewmac (#10) zenetre
Melyek a hasonlan szp FPSek?
"Jl nz ki, rdekes, de ha nem ez lenne a cme, akkor jobb jtk lenne..." Xbox ONE - WiiU - WIN10
[40] Rewmac
May 23., Sunday 15:09 #10
Vlasz Totti5 (#9) zenetre
Azrt nem emltettem meg mert nem igaz.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[42] Totti5
May 23., Sunday 11:56 #9
Egyik legszebb 360as FPS, ezt azrt megemltettem volna. Fnyek, bevilgtsok, effektek nagyon drvk.
"Jl nz ki, rdekes, de ha nem ez lenne a cme, akkor jobb jtk lenne..." Xbox ONE - WiiU - WIN10
May 22., Saturday 9:08 #8
Vlasz Sunny0402 (#5) zenetre
Egy rsz van, ahol durvn beszaggat (az X360 verzi termszetesen), de egyrszt oda nem ktelez elmenni (max ha minden acsit be akarsz gyjteni), msrszt relatv rvid rsz ellenfelek nlkl, tl lehet lni.
nope
[40] Rewmac
May 22., Saturday 0:09 #7
Vlasz Sunny0402 (#5) zenetre
Hd-ben persze. Nlam teleptve nem volt szaggats, olyan ami zavarta volna a jtkmenetet olyannal eggyel sem tallkoztam. FPS-ekrl nem tudok semmit mert letemben nem foglalkoztam a jtkok technikai adatiaval s szerintem ezek utn sem fogok, mert nem rdekelnek. Ha valami j s tetszik akkor mindegy milyen technikai adatai vannak, ha meg valami szar akkor meg fkppen
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
May 21., Friday 23:23 #6
Egyszer ezt is vgigjtszom. Tetszik a feelingje.
"This is our time to medicate..."
[15] Sunny0402
May 21., Friday 23:13 #5
Egy krdsem lenne.
Egyikk LIVE-os ismi azt mondta, hogy a jtk folyamatosan s elg zavaran szaggat, ezzel szemben te azt mondod, hogy nagyon szpen fut ....
Akkor most hol az igazsg?
HD ban toltad?
Ha 30-rl leesik az fps 20 az mr szaggatsnak szmt, szval?
I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn’t!
[35] he7edik.
May 21., Friday 23:10 #4
Nem adod el?
[59] Alwares
May 21., Friday 23:09 #3
n is majd szeretnk jtszani vele, imdom ezt a hangulatot. Tudnak ezek az orosz fejlesztk is. Ha az AI-t jobban kidolgoztk volna (ami pedig komikus hogy a Stalkerben kiemelked, itt az engine dombort), mg kerek egy pontot rdobott volna ezekre a szmokra...
.titanic {float: none;}
[17] zoba
May 21., Friday 22:20 #2
remek kis holmi nagyon tudom ajnlani

a hud teljes hinya dinamos lmpa pumpls gzmaszkba szr csere
nagyon j jtk a hibi ellenre is
jelentkezzen akinek nincs hamistott ruhja ,s illeglisan letlttt filmje mp3 ja s termszetesen eredeti windossal kacrkodik
[2] nvszekcio
May 21., Friday 21:59 #1
n mr nagyon szeretnm kiprblni, egyelre vrok egy j hasznlt rat s bele is vetem magam
Kszi a lerst!
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Verekeds, FPS
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Sznhz, tterem, Bowling, teke, Horgszat, Bartok, NASA weboldal feltrse, szs, Esben stls, Foci, S, szaki sarki expedci, Kzdsportok
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
oma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)
Metro 2033 adatlap
18 v felettieknek Felntteknek
Kiad: THQ
Fejleszt: THQ
Megjelens: 2010. Mar 18.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
7
Ami tetszett
Kmletlenl vals jvkp hangulatos jtkmenettel
Ami nem tetszett
Az MI teljes hinya
Bugyuta, flredizjnolt mutnsok
Olvasi rtkels: 25.1 (33 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

113 | [Teszt] Metro 2033

Milyen az FPS, ha ukrn? A krdsre pr vvel ezeltt a STALKER adta meg a vlaszt, most pedig a Metro 2033 prblkozik hasonlval. A kt jtk radsul rokonllek: a STALKER fejlesztibl verbuvldott grda ismt poszt-apokaliptikus krnyezetbe oltja az akcit. Teszt.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba