TopTíz - a legjobban várt játékok

TopTíz - a legjobban várt játékok

dragCsető Zsolt2008.08.09. 11:58

Az elmúlt egy hétben arról szavazhattatok, hogy mely játékokat várjátok a leginkább: az E3 után nyilvánvalóan több tucat fejlesztés került a figyelem középpontjába, ám a toplistára szokás szerint csak tíz darab kerülhetett fel. Lássuk tehát, hogy a Gamer365 olvasói szerint mely címekre kell a leginkább odafigyelni.

FALLOUT 3

Bethesda Softworks / 360, PS3, PC / 2008 ősz

Fejes91: "Vedd az Oblivion-t és öntsd nyakon a Fallout világával. Ha pedig ebben a világban találkozol egy über brutál szuper mutánssal, egyszerűen vedd elő a mini atombombavetőt, és az ellenből csak egy gombafelhő marad."

PRINCE OF PERSIA

Ubisoft Montreal / 360, PS3, PC / 2008 ősz

axl: "Az Idő Homokja trilógiát imádom, és úgy látom, hogy az új rész annak ellenére, hogy gyökeresen szakít az eddig megszokott (és remekül működő) játékmenettel, képes előnyére változni, egyedi látványvilággal, nyitottabb játékmenettel és még jobban kidolgozott harcokkal. Kell!"

FAR CRY 2

Ubisoft Montreal / 360, PS3, PC / 2008 ősz

Alwares: "Végre valós helyen harcolhatunk. SZABADON. Ez a játék a nagybetűs szabadságról fog szólni. Lehetőségek tárháza, és a jó meleg Afrika. Persze szép is lesz nagyon: ha már nincs Crysis, ez is megteszi grafika terén..."

casper007: "Az a tény, hogy Afrika vadregényes tájain vehetünk részt egy polgárháborúban, már megérné a pénzét. Ha belegondolunk, hogy ebbe dinamikus időjárás, erkölcsi döntések, hatalmas, szabadon bejárható terület, elképesztő grafika, és még ezernyi apró dolog is tartozik, akkor elmondhatjuk, hogy az év egyik legkomolyabb címe lesz."

KILLZONE 2

Guerrilla Games / PS3 / 2009 február

e.vid: "Az eddig látottak és hallottak alapján remek multiplayer szekcióval fog rendelkezni, mindenképp megér egy misét."

stilo18: "Némi túlzással azt is mondhatnám, hogy a jövő év PS3-as kínálatából ez az egyetlen cím, amit biztos hogy megveszek. Eddig sehol máshol nem látott látványvilág, ami nem is biztos, hogy a hiper szuper texturák miatt fog elsöpörni mindent hanem a fegyver töltés és a hangulat, amit áraszt magából, amit csak a Killzone tud."

FINAL FANTASY XIII

Square-Enix / 360, PS3 / 2009

Truner: "Ehhez a játékhoz nagyon úgy áltam hozzá, hogy "jaj, megint egy Final Fantasy, de tuti az X-2 szintjén fog állni". Megláttam az E3 trailert, és ez teljesen megváltozott. Nagyon csodálatosan fest ez a játék."

Victor1103: "Azzal szerintem mindenki egyetért, hogy a konzolos szerepjátékok listáján ez a cím az etalon és a mérce is egyben. Ugyan tényleges gameplay-t még nem láthatott a közönség, de a napvilágra került trailerek olyan minőségi ugrásra engednek következtetni, melyből leszűrhető, ez a mérce nagyon magasra lesz helyezve."

MIRROR'S EDGE

EA DICE / 360, PS3, PC / 2008 ősz

domib: "Annyira lenyűgöző a világa, annyira gyönyörű, és annyira tetszik maga az egész koncepció, hogy muszáj volt az első helyre tennem. Egy kicsit meseszerű, de mégis úgy érzem, hogy könnyen előfordulhat, hogy a jövőben tényleg arra a megoldásra lesznek kényszerítve, amire ez a játék épül."

Fejes91: "Remekül kitalált utópia (ami az utópiákkal ellentétben még akár meg is valósulhat, lásd London belvárosában minden sarok és metróállomás be van kamerázva). Tökéletesen biztonságos város. De milyen áron? Mindenütt kamerák, lehallgató készülékek. A kormány minden lépésünket figyeli. Lehetetlen bizalmas információkat közölni bárkinek is. Hacsak nem bérelünk fel egy küldöncöt, akik villámgyorsan rohangálnak és ugrálnak a háztetőkön az átlag ember (és rendőr) számára láthatatlanul."

FABLE II

Lionhead Studios / 360 / 2008 október

axl: "Az első rész maga volt számomra "A" videójáték, számtalanszor végignyúztam már, és a be nem tartott ígéretek és viszonylag kevés illetve kidolgozatlan lehetőség és sok kihagyott ziccer ellenére máig nagyon pozítív a véleményem vele kapcsolatban, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy egy hete indítottam el körülbelül a 10. karakteremet. A második rész csak rátesz minderre még 2 lapáttal, szebb-jobb-több, ha a beharangozott és beígért dolgoknak csak a fele megvalósul, már szörnyen boldog leszek (és még páran)."

dreampage: "Ebben a játékban a nyilvánvaló hangulata és kiváló kinézete mellett annyi innováció van, amelyet egy tucat más játék megirigyelhetne. Több lesz, mint egyszerű RPG és remek történet, ez valóban egy mesebeli élet lesz, amit élhetünk, akár a barátainkkal együtt."

STAR WARS: THE FORCE UNLEASHED

LucasArts / 360, PS3, PC, PS2, PSP, NDS / 2008 szeptember

Gulandro: "Már önkívületben is fénykard hangokat adok ki, olyan régen nem volt egy értékelhető SW játék."

Shadow: "Ez a játék a kedvenc Star Wars játék sorozat nyomdokaiba lép, a Jedi Knight-éba. Csak itt a környezet interkativ lesz, hihetetlenül jó lesz a grafika, a történet és a fizika+irányitás. Ebben a játékban elöször tényleg Sith-ként érezhetjük magunkat, ahol az erőt tényleg mi uraljuk."

GEARS OF WAR 2

Epic Games / 360 / 2008 november

axl: "Az első részt imádtam/imádom. Hiába támadják sokan (jogosan) az egyszerűséggel és a komoly, világrengető újítások hiányával, a gyönyőrű (bár kissé fakó és műanyagszerű) grafika, az autentikus hangok (különösen gondolok itt a szinkronhangokra!) és zene, a pergő játékmenet, a jól eltalált irányítás, a szüntelenül zajló, filmszerű harc és a coop mód számomra feledhetetlen szórakozássá teszi mind a mai napig. A második részt sem a beharangozott újítások miatt várom, hanem hogy ugyanebből kapjak még többet. Ha a harcnak egy ilyen kis szelete ilyen izgalmas tudott lenni, akkor kíváncsi vagyok, hogy maga a háború mennyire lesz jó."

porub11: "A rendezvous nevű trailer kellőképpen jelzi, mennyire adrenalindús játékot fogunk kapni, az első rész nagy szerelmese vagyok, nagyon várom a folytatást."

RESIDENT EVIL 5

Capcom / 360, PS3 / 2009 március

casper007: "A sorozatot korábban nem szerettem, de az az anyag, amit eddig kézhez kaptunk, mindenképpen meggyőző. Ez egy igazi túlélő-horror lesz, ahol az eszünket is használnunk kell majd, nem csak vaktában lövöldöznünk. Engem első sorban a videókból és a képekből áradó hangulat fogott meg."

konzolcowboy: "Számomra a Resident Evil akkor vált fogalommá, amikor PS1-en találkoztam a Resident Evil második részével. Azóta a sorozat rajongója vagyok. A negyedik, és az ötödik rész nagyon tetszik, attól függetlenül, hogy nem a régi megszokott Resident Evil utat követik."

theSickness: "A RE4-től anno nem vártunk semmit, ami aztán hatalmasat robbantott. Nálam a mai napig simán benne van a Top 10-ben, ha csak az akciójáték kategóriát vesszük, akkor simán az első háromban csücsül. Az ötödik rész szemmel láthatóan a negyedik nyomdokain halad, csak mindezt nagyobb méretben, még gyönyörűbben és co-op lehetőséggel teszi. Újabb alapmű."

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

The Smurfs – Dreams: új Hupikék Törpikék játék az álmok földjéről

A Microids és a Marsupilami fejlesztői egy nintendolike platformerrel gurítják tovább a törpök szekerét.

3 órája
1

A Zónánál már csak az űr hátborzongatóbb – ez történt pénteken

Benne: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Alien: Rogue Incursion, GALIX: New Horizons, Honkai: Star Rail, Kage: Shadow of the Ninja, The Detective Reaper Invites, Save me Mr Tako: Definitive Edition.

2 napja

Rauniot – Visszafogott világvége

Az apokalipszis általában hangos, mindent maga alá temető eseményként jelenik meg a szórakoztatóiparban. Ledobják az atomot, zombihordák árasztják el a városokat, vagy brutális természeti katasztrófák törik el a civilizáció gerincét. Akad azonban néhány mű, ami a fonákjáról közelíti meg ezt a témát. Ilyen a Rauniot is.

2 napja
2

Elmarad a BlizzCon, törölt People Can Fly játék - ez történt csütörtökön

Továbbá: Stellar Blade, Gears of War, Exodus, Deathbound, Capcom takarítás a Steamen.

3 napja
10

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

4 napja
16

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

4 napja
10

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

5 napja
11

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

6 napja
13

Heti megjelenések

7 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

7 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

8 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

9 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

2024.04.19.
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

2024.04.18.
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

2024.04.18.
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

2024.04.18.
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

2024.04.17.
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

2024.04.17.
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

2024.04.17.
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

2024.04.16.
1

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==