2008: Az Év PlayStation 3 Exkluzív Játéka

2008: Az Év PlayStation 3 Exkluzív Játéka

Gamer3652008.12.28. 12:16

Másfél hét. Ennyi időtök volt arra, hogy megosszátok velünk, számotokra melyek voltak az idei esztendő legemlékezetesebb címei. Az eredményhirdetés negyedik része következik: lássuk, hogy szerintetek mi volt 2008 legjobb PlayStation 3 Exkluzív játéka.

A címért öt jelölt verseng, ők kapták tőletek a legtöbb szavazatot: lássuk hát, hogy pontosan kik is azok - természetesen ahol volt, ott az általatok írt kommentekkel is kiegészítve.

>> Gran Turismo 5 "Prologue"

Sony Computer Entertainment / Polyphony Digital

[trailer]

>> LittleBigPlanet

Sony Computer Entertainment / Media Molecule

[trailer]

Amit mi írtunk: "A LiitleBigPlanet a zsáner dekonstrukciója, olyan játék, ami nem csak látványszinten, de a játékos kezébe adott lehetőségek frontján is megreformálja a műfajt. Találkozik benne a stílus, a forma, és az újító szándékú tartalom. A LittleBigPlanet bátor, és teljes szívvel szerethető játék, ami pont azt ünnepli, ami manapság sok területen kiveszni látszik a játékokból - a féktelen kreativitást."

kalamoj: "Igazából platformjáték, de annyi eredeti dolgot gyömöszöltek bele, hogy talán egy új kategória első játékaként emlékszünk majd rá."

unknown soldier: "Jött, látott és győzött. Legalábbis nálam mindenképp. A Media Molecule egy kis, de annál dicséretreméltóbb csapat. A játékról csak annyit, hogy GYÖNYÖRŰ, hihetetlen hangulatos, imádnivaló! Single-ben, online, co-op-ban is fantasztikus élmény a platformjátékokra kicsit is fogékonyaknak. Külön dícséret a zenének, mely tökéletesen passzol a játék világához. Imádom!"

KiswechPS3: "A kreativitás egy új foka, a játék, melyet akár te magad építhetsz föl, és játszhatsz rajta."

>> Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Konami / Kojima Productions

[trailer]

Amit mi írtunk: "A Metal Gear Solid 4 a széria veteránjainak szól, a játék végén felcsendülő Morricone-feldolgozás, a “Here's to You” remekül sommáza a lényeget - tessék, itt van, nektek szántuk, nektek csináltuk. A rajongóknak. Ha közéjük tartozol, az MGS4 a Te külön bejáratú álomutazásod, olyan nagybetűs Élmény, amiért a videojátékokat kitalálták."

frg_dnl: "Metal Gear 2008-as színvonalra emelve. No Comment. Politika, érzelmek, fordulatok, hősi halálok és felemelkedések, magas színvonalú kiváló produktum a legapróbb részletekig."

rolmanus: "A Metal Gear Solid 4 egy olyan játék, ami mindenképpen megérdemli, hogy a 2008-as év legjobbjai közé soroljuk. Ez pedig egy ilyen játékokban gazdag évben, mint az idei, nagyon nagy szó. A Metal Gear Solid 4 a fenomenális grafika, a csodálatos zene, a tökéletes játékmenet, és az igazi filmes élmény egyvelege. Ezzel pedig végleg beírta magát a videojátékok történelmébe."

theSickness: "Nem tökéletes, mert a történet eddigi szálainak elvarrása igencsak kacifántosra sikeredett, de még ezen apró bakik ellenére is messze kiemelkedik a többi játék közül. Ütős külső, komoly és sosem látott részletességű, monumentális történet, kiváló szereplőgárda, odaverős hangulat. Ha pedig idáig követted a sorozat eseményeit, játék esetében sohasem tapasztalt érzelmekkel lehetsz gazdagabb. Ennek idén semmi sem érhet a közelébe."

unknown soldier: "A Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots Solid Snake történetének tökéletes lezárása. Már a megjelenése előtt biztos volt, hogy ez a mű esélyes lesz az év (mi több, mindenidők) legjobb játéka címére. A Kojima Productions neve volt erre a biztosíték és persze elsősorban Hideo Kojima zsenialitása és elhivatottsága. Mint minden Metal Gear Solid epizód, ez a rész is csúcskategóriát képvisel audióvizuálisan. De ez nem elég, hiszen manapság sok játék elmondhatja ezt magáról. Ehhez még hozzájön a zseniális történet, a filmeket megszégyenítő jelenetek, a profi szinkronhangok, az érzelmeket kicsiholó zene és még sok más, minek a végeredménye lett a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots."

>> Resistance 2

Sony Computer Entertainment / Insomniac Games

[trailer]

Amit mi írtunk: "A játék jó, az első rész rajongóit nem feltétlenül fogja kielégíteni (mert rengeteget változott), de kétségtelenül szélesebb közönséget szólít meg, mint korábban. Ha kizárólag az egyjátékos rész izgat, kérd kölcsön. Ha komolyan szeretnél multizni, vásárolj - most, 2008 decemberében nincs nála jobb ezen a téren a PS3 kínálatában. Jöhet a harmadik felvonás."

majomka: "Semmit nem vártam tőle, de az a játék lett, aminek elhiszem, hogy egy háborúban a felek ilyen vehemenciával küzdenének az életükért, mindkét oldalon."

Sakamoto Riku: "Méltó folytatása az első résznek, nagy csaták óriási ellenfelek ellen."

>> Valkyria Chronicles

Sega / Sega WOW

[trailer]

Asher: "Soha nem játszottam még vele, géphiányból kifolyólag, de amit láttam belőle, az tőkéletesen meggyőzött, hogy az első játékom legyen amit beszerzek a PS3 mellé."

Az idei év legjobb PlayStation 3 exkluzív játéka pedig nem más, mint...

Szavazataitok alapján tehát 2008 legjobb PlayStation 3 exkluzív játéka a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots lett. Három kategóriában várakozik még díj a kiosztásra - holnap folytatjuk, stay tuned!

    Az Év Handheld Játéka - Crisis Core: Final Fantasy VII

    Az Év Wii Exkluzív Játéka - Super Smash Bros. Brawl

    Az Év PC Exkluzív Játéka - World of Warcraft: Wrath of the Lich King

    Az Év PlayStation 3 Exkluzív Játéka - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

    Az Év Xbox 360 Exkluzív Játéka - december 29.

    Az Év Multiplatform Játéka - december 30.

    Az Év Játéka - december 31.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

A Zónánál már csak az űr hátborzongatóbb – ez történt pénteken

Benne: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Alien: Rogue Incursion, GALIX: New Horizons, Honkai: Star Rail, Kage: Shadow of the Ninja, The Detective Reaper Invites, Save me Mr Tako: Definitive Edition.

2 napja

Rauniot – Visszafogott világvége

Az apokalipszis általában hangos, mindent maga alá temető eseményként jelenik meg a szórakoztatóiparban. Ledobják az atomot, zombihordák árasztják el a városokat, vagy brutális természeti katasztrófák törik el a civilizáció gerincét. Akad azonban néhány mű, ami a fonákjáról közelíti meg ezt a témát. Ilyen a Rauniot is.

2 napja
2

Elmarad a BlizzCon, törölt People Can Fly játék - ez történt csütörtökön

Továbbá: Stellar Blade, Gears of War, Exodus, Deathbound, Capcom takarítás a Steamen.

3 napja
8

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

4 napja
15

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

4 napja
10

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

5 napja
11

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

6 napja
13

Heti megjelenések

7 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

7 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

8 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

9 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

2024.04.19.
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

2024.04.18.
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

2024.04.18.
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

2024.04.18.
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

2024.04.17.
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

2024.04.17.
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

2024.04.17.
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

2024.04.16.
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

2024.04.16.
17

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==