Tíz dolog, amit tudnod kell az idei E3-ról

Tíz dolog, amit tudnod kell az idei E3-ról

dragCsető Zsolt2013.06.09. 13:10

Újra itt van az az időszak, amit minden magára valamit is adó gamer karácsonyként vár: megnyitja kapuit az év legnagyobb videojátékos rendezvénye, az E3, ahol néhány nap erejéig a maximumra pörögnek az izgalmak. Lássuk, mi minden várható az idei esztendőben.

1. Ez lesz az elmúlt évek legjobb E3-a

A Los Angelesben megrendezésre kerülő expo hagyományosan a legnagyobb bejelentések és leleplezések színtere, az elmúlt néhány E3 azonban koránt sem ért fel a régi idők legendás rendezvényeihez. Most ez egészen biztos, hogy másképp lesz: az E3 2013 minden bizonnyal a legjobb lesz a legutóbbi generációváltás óta, meglátjátok.

2. Hétfőn kezdődik az igazi őrület

Maga a rendezvény hivatalosan keddtől csütörtökig tart, a legnagyobb újdonságokra azonban hétfőn, a nulladik napon lehet számítani, ekkor tartják ugyanis a legnagyobb figyelmet kapó konferenciákat. A beosztást odalent láthatjátok - a Nintendo speciális esetéről később még beszélünk.

3. A Microsoft most játékokkal készül

Az Xbox One májusi bemutatóján kevés idő jutott a játékoknak, a redmondiak azonban ezúttal már rájuk fogják helyezni a hangsúlyt. A konzol első évére nem kevesebb mint 15 exkluzív címmel készülnek - nagy részüket reményeink szerint látni is fogjuk. Az Xbox 360 is szerephez jut majd, olyannyira, hogy a Microsoft egy nagy meglepetéssel készül - egy olyan játékkal, amire korábban "még senki sem tippelt".

4. A Sony is bemutatja következő generációs gépét

A PlayStation 4 esetében játékokat már láthattunk, magát a konzolt azonban még nem - a Sony konferenciáján erről is lerántják végre a leplet. Játékokból persze lesz ezúttal is szép számmal, már csak azért is, mert a nextgen újonc mellett a PlayStation 3 és a PlayStation Vita mellett sem fognak elmenni szó nélkül: összesen több mint 40 címet láthatunk majd.

5. A Nintendo a háttérből robbantana

A Nintendo idén kakukktojásként lóg ki a három konzolgyártó táborából, hiszen ott is lesznek az E3-on, meg nem is. Utóbbit leginkább azért mondhatjuk, mert külön konferenciát ezúttal nem fognak tartani, újdonságok nélkül azonban szerencsére így sem maradunk majd: a kedd délutáni Nintendo Direct adásukban olyan címeket láthatunk majd, mint az új 3D Mario, az új Smash Bros. vagy az új Mario Kart.

6. A többiek is bemutatják a jövő videojátékait

Természetesen a külsős kiadók és fejlesztők sem lazsálnak majd: ők is bemutatják majd az első nextgen fejlesztéseket. A címeket hosszasan lehetne sorolni: a rengeteg cross-gen, vagyis a jelenlegi generációs és az új gépekre is megjelenő játék mellett olyan valódi nextgen játékokat is láthatunk majd, mint a Dragon Age III, az új Final Fantasy vagy a Capcom-féle Deep Down, nem is beszélve a remélt friss bejelentésekről.

7. Bemutatkoznak a generáció utolsó nagyágyúi

A jelenlegi generáció eközben még nagyban tart: minden bizonnyal ez lesz az utolsó E3, amikor még a mostani gépekre is láthatunk nagy címeket. Grand Theft Auto V, Beyond: Two Souls, Dark Souls II, Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts, Assassin's Creed IV: Black Flag, Watch_Dogs, Batman: Arkham Origins - bőven lesz még mivel játszanunk az idei ősz folyamán.

8. Megaton, dráma, nevetés

Az E3 a videojáték-kultúrát és -történelmet leginkább alakító esemény. Az igazi megatonok - vagyis a váratlan, nagy meglepetések - itt születnek, az internetes fórumokon az év legnagyobb drámái futnak végig, és persze maga a közösség is ekkor aktivizálja magát a leginkább, vicces képek, gifek és videók százait gyártva a történésekre alapozva.

9. Trailerek és hírek minden mennyiségben

Ha esetleg az eddigiek alapján nem derült volna ki: az E3 az év legsűrűbb időszaka - már most, a rendezvényt megelőző héten felpörögtek az események. Annyi friss hír, trailer és gameplay bemutató érkezik majd, hogy ember legyen a talpán, aki mindegyiket végig tudja nézni.

10. Nálunk nem maradsz le semmiről!

Ahogyan azt az évek során már megszokhattátok, idén is teljes erőbedobással dolgozunk majd az E3 alatt, hogy ti semmi lényeges információról ne maradjatok le. Összefoglalókkal és folyamatosan rendezett főoldallal segítünk majd nektek abban, hogy megtaláljátok azt, amit kerestek.

Popcornt, kaját, üdítőt és sört bekészíteni: indul az év legjobban várt eseménye, az E3. Kövessétek velünk!

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Buckshot Roulette - pofád leszakad!

Az egyik friss tavaszi virális csapást (sic!) a Buckshot Roulette lőtte bele a világ arcába, pedig a Mike Klubnika által fejlesztett indie szösszenet már 2023 év végén elérhető volt az Itch.io felületén. A Steam verzióval játszva egyértelművé vált - erről a játékról írni kell. Viszont egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy valódi értékről beszélünk-e.

11 órája
1

EDGE #398 pontszámok

Instant klasszikusok közé lépő független fejlesztések és néhány alacsony pontszámmal lenyomott AAA cím a brit magazinban.

21 órája
6

Sand Land

A Sand Land ugyan nem váltja meg a világot (a sajátján kívül persze), mégis azon kaptam magam, hogy észrevétlenül repülnek vele az órák. Kiporoltuk a homokot a szánkból és elmondjuk hogy mi a véleményünk Toriyama mester utolsó (?) kollaborációjáról.

21 órája
2

Assassin's Creed Shadows leleplezés, új játék a NieR alkotóitól – ez történt szerdán

Továbbá: PlayStation Plus, The Division Heartland, F1 Manager 24, Enotria: The Last Song, Sword of the Necromancer: Resurrection, Future Games Show.

22 órája
34

PlayStation Game Catalog: a májusi felhozatal

Red Dead Redemption 2. Deceive Inc. Crime Boss: Rockay City. Cat Quest I-II. Csöndes hónap társul a megszokottnál lényegesen több távozó mellé.

1 napja
3

MADiSON VR

A népszerű argentin pszichológiai horror két évvel a megjelenése után VR platformokra költözött, nekünk pedig minden bátorságunkra szükségünk volt, hogy a fejünkön tartsuk a headsetet. TESZT!

1 napja
1

Bemutatkozott a SteelSeries legújabb gaming headsetje, az Arctis Nova 5

Az új Nova 5 Companion App több mint 100 féle hangprofillal segíti a minél jobb hangzást.

1 napja
2

Sony évértékelő, Dead by Daylight bejelentések - ez történt kedden

Továbbá: ALZARA Radiant Heroes, What the Fog, The Casting of Frank Stone, Midsummer Studios, Albatroz.

1 napja

Dread Delusion – Morrowind rémálomföldén

Még szerencse, hogy az indie csapatok jóval bevállalósabbak az átlagnál, és nem restek bedobni játékosaikat a mélyvízbe, ahogy azt a korai hozzáférésből mostanában kilépő Dread Delusion példája is jól mutatja. Teszteltük a nagyon furcsa kinézettel bíró szerepjátékot.

2 napja
2

60 millióhoz közelít a PS5, rekorder a Helldivers 2

Üzleti évet zárt a Sony is és összességében elégedettek lehetnek az eredményekkel.

2 napja
15

Game Pass: mozgolódás május második felében

Premier áradat, nagy nevek és izgalmas független fejlesztések. Senua’s Saga: Hellblade II. Lords of the Fallen. Chants of Sennaar.

2 napja
2

Bemutatkozik az új Assassin's Creed, stratégiát vált a Square Enix – ez történt hétfőn

Továbbá: Sony Interactive Entertainment, Monster Hunter, Big Helmet Heroes, INDIKA, Fabledom, Shin Megami Tensei V.

2 napja
20

Heti megjelenések

3 napja
2

Final Fantasy 16: The Rising Tide

A Final Fantasy 16 második letölthető tartalma megérkezett, azt adva, amit vártunk tőle. Elég lesz ez?

4 napja
3

Heading Out - kerék a nyakamon

Pár napon belül ez a második cikkünk egy lapozgatós könyvről, ami persze ferdítés, hiszen a Heading Out egy autós, narratív, roguelike kalandjáték akar lenni... aminek a lényegi része valójában egy lapozgatós könyvhöz hasonló rétegben nyer formát. Lássuk, mennyire váratlan élményként hatott a Saber gondozásában megjelent különleges csemege.

4 napja
2

Ian Livingstone - Az óriások árnyéka

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, ezúttal a sorozat atyjának, Ian Livingstone-nak új kötetével.

5 napja
3

God of War Ragnarök PC pletyka, Microsoft mobiljáték bolt - ez történt pénteken

Továbbá: Lightforge Games, Senua’s Saga: Hellblade II, Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – Sweep the Board!, CI Games, Marathon, Eternal Threads, The Rogue Prince of Persia.

5 napja
25

Top Spin 2k25 - újra csavart a labda

Több, mint tíz esztendőt követően tér vissza a teniszjátékok legendája, hogy ismét köztudatba hozza a népszerű labdajátékot: terítéken a TopSpin 2k25!

6 napja
3

Capcom siker, Warner kudarc - ez történt csütörtökön

Továbbá: Stray Gods: The Roleplaying Musical, Cotton Reboot! High Tension!, Shin Megami Tensei V: Vengeance, Jurassic World.

6 napja
2

Indika - apáca, megkísértve

Az orosz ortodox apácás indie játék, amelynek már a demója komoly hullámokat vetett, érdemes azonban teljesen vakon belevágni. Egy viszonylag hagyományos megkísértés történetre számítottam a címszereplő fülébe obszcén dolgokat suttogó ördöggel, ám egy ennél jóval nehezebben leírható élménnyel gazdagodtam.

7 napja
1

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==