[DLC] Dark Souls III: The Ringed City

Dark Souls III: The Ringed City

dragCsető Zsolt2017.04.07. 11:00

A tűz elhal, a világ magába roskad. Mielőtt azonban Lothric - ahogy most hívjuk éppen - végképp bezárná kapuit, a Dark Souls III még egy utolsó küldetésre szólítja hamvaikból felemelkedett hőseit. A The Ringed City nemcsak a harmadik rész, hanem a komplett Dark Souls-saga utolsó nagy kalandja, és mint ilyen, mindent belead, hogy méltó módon tegyen pontot egy hihetetlen jelenség végére. Egy hatalmas olvasztótégely, amely még egyszer, utoljára emlékeztet bennünket mindarra, amit szeretünk és gyűlölünk a Dark Souls-ban.

A The Ringed City búcsú a világtól. Világoktól, királyságoktól, nem véletlen ugyanis, hogy a harmadik rész utolsó helyszínéről, az önmagukba fordult idősíkok díszletéből nyílik a kapu ebbe az eldugott városba. Már az odavezető út sem rövid, az utolsó kardsuhintásig vagy varázsigéig vezető játékórák során pedig pláne jut mindenből egy kicsi: hangulatában, stílusában és témájában a The Ringed City a komplett franchise talán legváltozatosabb "epizódja", amely negyedóránként képes előhozni belőled valamilyen régi emléket. Szerencsére a hozzáadott érték sem marad el.

A The Ringed City búcsú a monumentalitástól. Még egyszer, utoljára lepillanthatunk a magasból, sokadszorra is elámulva azon, hogy a háttér és az alattunk elterülő ismeretlen ugyanúgy a játéktér maga. A The Ringed City a szokásosnál is kevésbé spórol a méretekkel, akár volumenében, akár mennyiségében vizsgáljuk azt: már az első percekben jelzi számodra egy hatásos jelenettel, hogy ez az út most tényleg messzire vezet. Nagyon messzire, hogy aztán a nap utolsó sugarai a nagy finálé előtt egyszer csak megvilágítsák az utat, amit odáig tettél. Stílusos, gyönyörű.

A The Ringed City búcsú a félelemtől. A rettegéstől, amit akkor érzel, amikor fogalmad sincs, mi vár a következő sarkon, a legutóbbi tábortűz azonban nagyon messze, flaskáid pedig jócskán kiapadtak már. Mindez persze nem több egyszerű trükknél, a Dark Souls hírhedt nehézsége ugyanis sokkal inkább a lélektanból, mintsem magából a játékból ered. Még mindig. Az ismeretlentől való félelemből, és abból, amikor úgy érzed, túl sokat veszíthetsz. Pedig ez még mindig csupán egy játék, csak könnyű olykor megfeledkezni róla - zárd ki a félelmet, és rögtön sokkal könnyebbé válik. Persze így sem lesz sétagalopp: a The Ringed City szerencsére merőkanállal adagolja a kihívást. A lehetetlentől azonban mérföldekre van - csupán arról van szó, hogy még mindig képes megijeszteni azzal, hogy új, eddig még nem látott helyzetekbe hajít, melyekből első pillantásra nem feltétlenül látod a kiutat.

A The Ringed City búcsú a győzelemtől. Attól a diadalittas érzéstől, ami lehetővé tette, hogy játékosok milliói hosszú éveken át kitartsanak a sorozat mellett. A DLC tele van új szörnyetegekkel, olyan ellenfelekkel, melyek nemcsak hátborzongatóak és veszedelmesek, de teljesen új helyzetekbe is hajítanak egyben - vagy csak ügyesen gondolják újra a korábban már látottakat. A főellenfélharcok pedig mit sem változtak: ezúttal négy is van belőlük, és most is akadnak köztük olyanok, melyek elsőre lehetetlennek tűnnek. Utólag pedig már csak mosolyogsz azon, hogy mennyire egyszerűek is valójában. Ettől működik az egész, közel tíz év után is: a diadal mámorító érzésétől, amikor olyan akadályokat győzöl le, melyek három, tíz vagy éppen ötven perccel korábban még legyőzhetetlennek tűntek.

A The Ringed City búcsú a felfedezéstől. A zseniális pályadizájntól, amely még egyszer, utoljára villant egy nagyot. Ennyi játék és ennyi helyszín után persze már nehéz újat mutatni, ám a gyönyörűen összeszőtt helyszínek, a titkos helyiségek és a folyamatos döntési lehetőségek most is nagyon izgalmassá teszik a felfedezést. Megtalálni a következő tábortüzet, egy rövidítést vagy éppen egy gondosan elrejtett kincset éppen akkora megkönnyebbülés tud lenni, mint amikor legyőzöl egy komolyabb ellenfelet.

A The Ringed City búcsú a Dark Souls-tól. Az egyik legjobb dologtól, ami a videojátékokkal történhetett az elmúlt tíz évben. Nincs benne semmi igazán új, ugyanakkor mégis benne van minden, aminek benne kell lennie. Egy hatalmas olvasztótégely, amely még egyszer, utoljára emlékeztet bennünket mindarra, amit szeretünk és gyűlölünk a Dark Souls-ban.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

A Zónánál már csak az űr hátborzongatóbb – ez történt pénteken

Benne: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Alien: Rogue Incursion, GALIX: New Horizons, Honkai: Star Rail, Kage: Shadow of the Ninja, The Detective Reaper Invites, Save me Mr Tako: Definitive Edition.

1 napja

Rauniot – Visszafogott világvége

Az apokalipszis általában hangos, mindent maga alá temető eseményként jelenik meg a szórakoztatóiparban. Ledobják az atomot, zombihordák árasztják el a városokat, vagy brutális természeti katasztrófák törik el a civilizáció gerincét. Akad azonban néhány mű, ami a fonákjáról közelíti meg ezt a témát. Ilyen a Rauniot is.

1 napja
2

Elmarad a BlizzCon, törölt People Can Fly játék - ez történt csütörtökön

Továbbá: Stellar Blade, Gears of War, Exodus, Deathbound, Capcom takarítás a Steamen.

2 napja
8

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

3 napja
15

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

3 napja
10

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

4 napja
11

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

5 napja
13

Heti megjelenések

6 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

6 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

7 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

8 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

9 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

9 napja
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

9 napja
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

2024.04.18.
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

2024.04.17.
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

2024.04.17.
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

2024.04.17.
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

2024.04.16.
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

2024.04.16.
17

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==