[Teszt] The LEGO Movie 2 Videogame

The LEGO Movie 2 Videogame

GhzSzabó Ákos2019.03.06. 10:30

Mostanában elég sokat pörög nálunk a Lego téma. Hétköznap egész délután/este építkezünk a kisfiammal, hétvégente pedig rendszeresen előkerül a remek LEGO City: Undercover aminél kevesebb jobban megcsinált “játszótér” létezik a témában. Megmondom őszintén, hogy nekem az első Lego film teljesen kimaradt, egyik iterációjához sem volt szerencsém, pedig mind a filmet mind pedig jelen cikkünk tárgyát képező The LEGO Movie 2 Videogame első részét sokan szerették. Na ezt szinte biztos, hogy kevesebben fogják.

2017-ben teszteltem a LEGO Worlds-öt ami elsőre (és másodikra is) egy jó kis Minecraft klónnak tűnt, megtámogatva a Lego végtelen lehetőségeivel. Na a TLM2VG (huh) pontosan ugyanazt a motort használja. Amin persze csiszoltak(gattak) viszont a motorral együtt jött az építgetős mechanika is ami eléggé furán veszi ki magát egy alapvetően ugrálós kaland játékban. Mármint elsőre azt gondolnánk, hogy a TLM2VG (na jó, ez még így is hosszú) esetében erről van szó, viszont az első világ után rájövünk, hogy igazából ez a Worlds folytatása. Vagy pontosabban átskinezése. Ami alapvetően nem lenne baj, ha maga a játék szépen megkapta volna a film rendes köntösét de ebben az esetben sajnos csak “király új ruhájáról” beszélhetünk. Minden átvezető a játék motorjával készült, és kamera rángatással meg egy kis beszéddel próbálják meg feldobni a nagyobb történéseket. Maga a történet egy nagy katyvasz, amiből annyi derül ki, hogy a világunkat megtámadják a Duplo idegenek. Akik pont annyira félelmetesek mint Marika néni a bosnyákon amikor véletlenül belerúgunk a banyatankjába. Nem is értettem amúgy, hogy most pontosan ki is itt a célcsoport. Mert a már fentebb emlegetett Undercoverben legalább maga a játékmenet megfelelő egy bármilyen korú gyermeknek, miközben a fő küldetések meg simán szórakoztatóak minden gyermeklelkű felnőttnek is. Itt azonban már a kezdő “boss” harc annyira primitív volt (Zöld-rózsaszín duplo zsiráf…. WTAF), hogy én kértem elnézést és örültem, hogy nem volt a család mögöttem, hogy lássák mit tolok. De aztán majd az apukák eldöntik ezt az ellentmondásos kérdést; lehet, hogy csak más felfogással kell nézni a játékot és a kicsiknek tök szórakoztató lesz a dolog.

Maga a vizuális körítés is nagyon felemás. Megszoktuk a jól megtervezett, kézzel összepakolt és szó szerint megcsinált terepeket egy Lego világban, itt viszont már az első “Mad Max” világ annyira kiábrándító volt, hogy nem is értettem, hogy mit akartak ezzel. A grafika alapvetően vállalható, csak annyira steril mint Micike, a szomszéd néni szanaszét kasztrált kandúrja. Semmi lélek, semmi hangulat, olyan mintha elemekből dobálták volna össze őket, mint a LEGO Worlds-ben. Ohh wait…. Az viszont azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy vannak teljesen vállalható világok is, szóval lehet ezzel a motorral jót is csinálni, csak akarni kell.

Maga a játékmenet ilyen építkezős/romantikus/kalandozós, ahol folyamatosan tanulunk újabb és újabb dolgokat gyártani, amelyek segítségével tudunk továbbjutni adott pályarészeken. Tudunk magunknak járműveket, mindenféle épületeket, meg ahogy elnéztem mindenféle egyéb elborult eszközöket is építeni. Mászkálásunk során folyamatosan kapunk kis szines loot reliceket. Ezek mindenfelé el vannak rejtve a világokban és van belőlük vagy 5 fajta. Minden világban van egy shop ahol ki tudjuk őket nyitni és megkapjuk az újabb karaktereket, fegyvereket, épületeket, speciális tárgyakat stb. Az egész rendszernek egészen pontosan nulla értelmét látom, nem is értettem, hogy mi volt a koncepció. Ha egyenként nyitod ki őket, akkor ott állsz 10 percig és bámulod a játék többi részéhez hasonlóan magas színvonalú effekteket meg animációt. Ha csoportos kinyitást kérsz, akkor meg az egész egyben bekerül az inventorynkba és mehetünk be megnézegetni, hogy mit is kaptunk. Amúgy bármikor válthatunk karakter skint és lehetünk akivel csak szeretnénk illetve lehet nálunk bármilyen eszköz és fegyver. A relic-es történetben még az a nagy okosság, hogy kb a második szuper relicemből megkaptam az örök lőszeres rakétavetőt. Na onnantól aztán sok értelme volt a harcolós részeknek.

Na de, hogy ne csak rossz dolgokat írjak, vannak a programban egész hangulatos küldetések és világok is. Sok jópofa képességet és tárgyat találunk, aminek köszönhetően néha egészen kellemesen lehet szórakozni és összegyűjteni az ultimate lila kockákat. Egyik este úgy belecsúszott 3 órám a játékba, hogy észre sem vettem. Valamint az is vitathatatlan, hogy tartalom aztán van benne bőven, minden világot megnyitni és kimaxolni szerintem rengeteg idő lesz. Teljes áron biztos, hogy nem ajánlom a program beszerzését, viszont egy akció keretében ha esetleg van otthon egy 5-8 éves gyerkőc is, simán jó fogás lehet a második Lego filmből készült játék.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

A Zónánál már csak az űr hátborzongatóbb – ez történt pénteken

Benne: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Alien: Rogue Incursion, GALIX: New Horizons, Honkai: Star Rail, Kage: Shadow of the Ninja, The Detective Reaper Invites, Save me Mr Tako: Definitive Edition.

1 napja

Rauniot – Visszafogott világvége

Az apokalipszis általában hangos, mindent maga alá temető eseményként jelenik meg a szórakoztatóiparban. Ledobják az atomot, zombihordák árasztják el a városokat, vagy brutális természeti katasztrófák törik el a civilizáció gerincét. Akad azonban néhány mű, ami a fonákjáról közelíti meg ezt a témát. Ilyen a Rauniot is.

2 napja
2

Elmarad a BlizzCon, törölt People Can Fly játék - ez történt csütörtökön

Továbbá: Stellar Blade, Gears of War, Exodus, Deathbound, Capcom takarítás a Steamen.

2 napja
8

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

3 napja
15

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

4 napja
10

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

4 napja
11

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

5 napja
13

Heti megjelenések

6 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

7 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

8 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

8 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

9 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

2024.04.18.
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

2024.04.18.
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

2024.04.18.
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

2024.04.17.
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

2024.04.17.
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

2024.04.17.
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

2024.04.16.
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

2024.04.16.
17

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==