PlayStation 5: a következő évek vázlata

sQrNagy Csaba2021.04.22. 15:15

"Az elmúlt időszakban csöndesen, de folyamatosan invesztáltunk minőségi játékokba a PlayStation platform számára, biztosítva, hogy a PS5 generációnak több dedikált szoftvere legyen mint korábban bármikor. Továbbra is érdekeltek vagyunk a beolvasztásokban és felvásárlásokban, mint amilyen az Insomniac Games volt az Egyesült Államok területén. Hasonló lépés lehetőségét a jövőben is fenntartjuk."

Mondta el Jim Ryan, a SIE elnöke a Nikkei által készített interjújában. A Sony továbbra is a belsős stúdiók exkluzív fejlesztéseiben és a PlayStation játékosok számára biztosított (ideiglenes) kizárólagos tartalmakban látja a jövőt. Ilyen volt a konzol indulásához igazított Demon's Souls felújítása, a sovány tartalommal arénába guruló Destruction AllStars és ezt a sort folytatja a következő hetekben a Housemarque eddigi legnagyobb projektje (Returnal) és a júniusban visszatérő legendás páros is (Ratchet & Clank: Rift Apart). A kétes megítélésű ideiglenes exkluzivitás is sokkal erőteljesebben van jelen a generáció elején, hiszen olyan neveket sajátított ki adott időre magának a platform, mint a Final Fantasy XVI, a Forspoken, a Deathloop vagy a GhostWire: Tokyo. Mellette pedig agresszíven szerez játékbeli előnyöket és korai hozzáférést a saját játékosai számára a népszerű sorozatokban is - Call of Duty, Avengers, Resident Evil Village. Jim Ryan arról is beszélt, hogy a kereslet hatalmas a konzol iránt, a fennálló helyzet azonban limitálja a lehetőségeiket. Ennek ellenére a gyártókapacitás emelését kérte a beszállítóitól.

"A készletek leszállítása az új koronavírus ideje alatt nagyon komplikálttá vált és az eladásokat is az online megoldásokra kellett limitálnunk. Az ellátás az igényekhez képest egyébként is szűkös világszerte az alkotóelemekből. Arra kértünk a beszállítóinkat, hogy engedjék a gyártókapacitás emelését, ami még idén kereskedelmi forgalomba kerülhet."

Talán ennél is érdekesebb, hogy a SIE elnöke elejtett néhány szót a PlayStation streaming lehetőségeiről és egy esetleges felhő alapú szolgáltatásról is, ami a PS Now utódja vagy továbbfejlesztése lehet. A Sony ugyanis még a 2012-ben felvásárolt Gaikai technológiáját használja jelenleg is, aminek leváltására 2019 óta folytat tárgyalásokat a Microsoft Azure megoldásai felé nyújtózkodva.

"Továbbra is folynak a tárgyalások, ötleteket cserélünk a Microsoft szakembereivel és néhány egészen érdekes dolog is szóba került. Szóval amikor eljön az ideje, be fogjuk jelenteni a cloud stratégiánkat. Elképzelhető, hogy erre a technológiára építjük majd ki a technikai infrastruktúránkat, de a cloud gaming élmény amit kínálni fogunk egyedi lesz és csak a PlayStation játékosok számára elérhető."

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Days Gone - a PC változat

Bár a közönséget megosztotta, a Days Gone idővel szépen beépült a Sony elsővonalas exkluzív felhozatalába. A Bend játéka folytatja a sort a PC átiratok között, de még mindig kvázi az úttörők közé tartozik. Megnéztük, hogy mire elég ma egy gaming notebook, ha azzal az oregoni erdőkbe akarunk virtuális túrát szervezni.

1 órája

EDGE #359 pontszámok

A brit kollégák nem élvezték a falusi kalandot, az ismerős furcsa lények fotózását és a még furcsább idegen lények halomra lövését viszont annál inkább!

9 órája
6

Before Your Eyes

11 órája

Mario Golf: Super Rush áttekintő

Nyáron ismét gyepre lépnek az ismert figurák egy barátságos mérkőzésre, mutatjuk mire számíthatunk!

15 órája

Ratchet & Clank: Rift Apart aranylemezen

A dimenziókat átívelő intergalaktikus kaland elnyerte véglegesnek tekinthető formáját és megindult a tömeggyártás felé!

15 órája
2

Megalakult a Lightforge Games

Ismét egykori Epic Games és Blizzard veteránok csapódtak össze, hogy új fejezetet nyissanak a szerepjátékok világában!

15 órája

Final Fantasy XIV: Endwalker megjelenés

A tíz év epikus történetszálait lezáró új kiegészítőt a PlayStation 5 változat megjelenése készíti elő a hónap végén.

16 órája
2

Hades: érkezhet a PlayStation verzió

A koreai korhatár-besorolás rendszerében tűnt fel a tavalyi év egyik indie sikercímének PlayStation 4 változata.

16 órája

The Falconeer: átszáll új konzolokra?

Az Xbox Series X|S egyik apró exkluzív nyitócíme tűnt fel nemrég a japán digitális piacterek kínálatában PlayStation platformokra.

17 órája

Biomutant: így futnak a mutánsok

Minden platformra külön gameplay előzetest készített össze a fejlesztőcsapat, hogy pontosan tudd mire számíthatsz!

17 órája

Scarlet Nexus: demo érkezik

Egyelőre masszív előzeteseket vehetünk szemügyre, de alig pár héten belül próbakörre is csábít a brainpunk kaland.

17 órája
3

Cozy Grove

A Spyr Fox gyönyörű játékával nyugodabb vizekre evezünk: relaxáció, felderítés, barkácsolás és egy halottakkel teli sziget felfedezése vár ránk - a jó értelemben. Cozy Grove teszt.

19 órája
6

Heti megjelenések

23 órája
1

Podcast #202105

Itt van május podkesztje, énekszó és tánc köszöntse! Zeng és dalol az élet, szállj csak, zeneszó, ének, ébresszed a gamer népet!

2 napja
6

Régi SEGA sikercímek térhetnek vissza

Ez derül ki a japán cég üzleti jelentéséből.

2 napja
11

Folytatódhat a Ghostrunner

Mégpedig az 505 égisze alatt, dupla költségvetésből.

2 napja

Elstartolt a Mass Effect: Legendary Edition

A BioWare egy utolsó launch trailerrel ünnepel.

3 napja
12

Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack

3 napja
3

A Sony súlyosan odavág: huszonöt saját játék készül PS5-re

A jövőképről Hermen Hulst, a PlayStation Studios feje árulkodott.

3 napja
28

Lehet mégis menthetünk majd a Returnalban?

De ez az opció még nem most kerül implementálásra - olvasható ki a finn direktor szavaiból.

3 napja
11