Oculus Gaming Showcase

sQrNagy Csaba2021.04.22. 12:00

Tegnap éjjel lezajlott a Facebook által rendezett Oculus Gaming Showcase, ami teljes egészében a VR platformjukra érkező játékokat helyezte a középpontba egy közel félórás műsorban. Nem is vesztegették az időt túl sok felesleges marketing szöveggel, helyette számos játékból kaptunk új mozgóképet és információkat. A teljes műsor a lenti lejátszóban visszanézhető, mi a következőkben a fontosabb bejelentéseket emeljük ki.

RESIDENT EVIL 4 VR

A virtuális valóság területén tapasztalt Armature Studio láthatóan komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy Leon 2005-ös kalandjának középpontjába helyezze a játékost. Az alapokat ugyan érintetlenül hagyva emelték át Unreal Engine 4 alá, de mintegy 4.500 textúrát javítottak fel a belső nézetnek megfelelően, valamint a teljes felsőtest modellezésre került a mozgásérzékelés pontos követéséhez. Hasonlóan fizikai objektum lett minden fegyver és felvehető tárgy, ami új szintre emeli az immerziót.

A Resident Evil 4 VR még 2021. nyarán elérhetővé válik a Quest 2 headsetekre.

LONE ECHO II

A tavaly nyáron felvásárolt Ready at Dawn idén újra Jack fémvázába bújtat minket a Szaturnusz gyűrűje körül keringő Kronos II bányászhajóján. A 2017-ben megjelent többszörös díjnyertes alkotás folytatásában társaságunk természetesen ismét Liv, azaz Captain Rhodes lesz, akivel még mélyebbre kell ásnunk magunkat a zero-g térben és a tér-anomáliákban.

A Lone Echo II még 2021. nyarán megérkezik az Oculus Rift platformra. Természetesen Link kábel segítségével és a megfelelő PC társaságában a Quest headsetek is használhatóak hozzá.

WRAITH: THE OBLIVION - AFTERLIFE

A svéd Fast Travel Games az Apex Construct robotos kalandja és a The Curious Tale of the Stolen Pets szívmelengető puzzle feladványai után megmutatja a sötétebb oldalát is! Új játékuk a World of Darkness univerzumba kalauzol, ahol a Vampire: The Masquerade és a Werewolf: The Apocalypse történetek is játszódnak. A Wraith: The Oblivion - Afterlife egy szeánsz miatt élőhalott állapotban ragadt főszereplőként invitál a Barclay kastély felderítésére. Természetfeletti erőkből és életünkre törő szörnyűségekből nem lesz hiány!

A Wraith: The Oblivion - Afterlife a mai naptól elérhető Oculus Quest és Rift platformokra.

AFTER THE FALL

A Vertigo Games (Arizona Sunshine) cross-platform kooperatív horror lövöldéje is hozott néhány villanást a játékmenetéből. Az After the Fall Los Angeles poszt-apokaliptikus utcáira vezet minket az alternatív ‘80-as évek pislákoló neonfényei alá. Bár az élőhalottakat továbbra sem engedték el a fejlesztők, az itt ránk támadó lények nem a megszokott csoszogó zombik: gyorsak, erősek és könnyen mutálódnak!

Az After the Fall 2021 nyarán érkezik PlayStation VR, Oculus Quest és Rift platformokra.

STAR WARS PINBALL VR

A magyar székhelyű ZEN Studios alig egy hét múlva új pinball játékkal jelentkezik, ezúttal a messzi-messzi galaxisból! Kezdésnek nyolc asztal áll majd rendelkezésünkre: két soha nem látott darab, a The Mandalorian és a Star Wars Classic Collectibles csatlakozik hat felújított klasszikushoz. A Star Wars Pinball VR viszont ennél is tovább megy! A virtuális térben egy egész kis rajongói barlangot berendezhetünk a kedvenc univerzumunk apróságaival és néhányszor hangulatos minijátékok is színesítik majd az élményt.

A Star Wars Pinball VR 2021. április 29-én érkezik PlayStation VR, Oculus Quest és Rift platformokra.

CARVE SNOWBOARDING

A Chuhai Labs visszahozza a klasszikusok hangulatát a havas hegyvidékekre! Giles Goddard, a Nintendo 64-re megjelent 1080° Snowboarding fejlesztőjének vezetésével ugyanis egy új árkád snowboard játék készül a headsetekre. 60 indie muzsika gondoskodik a hangulatról, valamint számtalan megszerezhető kiegészítő és testreszabási lehetőség a hosszútávú szórakozásról.

A Carve Snowboarding még 2021 nyarán megérkezik az Oculus Quest headsetekre.

TOVÁBBI BEJELENTÉSEK

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Days Gone - a PC változat

Bár a közönséget megosztotta, a Days Gone idővel szépen beépült a Sony elsővonalas exkluzív felhozatalába. A Bend játéka folytatja a sort a PC átiratok között, de még mindig kvázi az úttörők közé tartozik. Megnéztük, hogy mire elég ma egy gaming notebook, ha azzal az oregoni erdőkbe akarunk virtuális túrát szervezni.

6 perce

EDGE #359 pontszámok

A brit kollégák nem élvezték a falusi kalandot, az ismerős furcsa lények fotózását és a még furcsább idegen lények halomra lövését viszont annál inkább!

8 órája
6

Before Your Eyes

10 órája

Mario Golf: Super Rush áttekintő

Nyáron ismét gyepre lépnek az ismert figurák egy barátságos mérkőzésre, mutatjuk mire számíthatunk!

14 órája

Ratchet & Clank: Rift Apart aranylemezen

A dimenziókat átívelő intergalaktikus kaland elnyerte véglegesnek tekinthető formáját és megindult a tömeggyártás felé!

14 órája
2

Megalakult a Lightforge Games

Ismét egykori Epic Games és Blizzard veteránok csapódtak össze, hogy új fejezetet nyissanak a szerepjátékok világában!

14 órája

Final Fantasy XIV: Endwalker megjelenés

A tíz év epikus történetszálait lezáró új kiegészítőt a PlayStation 5 változat megjelenése készíti elő a hónap végén.

15 órája
2

Hades: érkezhet a PlayStation verzió

A koreai korhatár-besorolás rendszerében tűnt fel a tavalyi év egyik indie sikercímének PlayStation 4 változata.

15 órája

The Falconeer: átszáll új konzolokra?

Az Xbox Series X|S egyik apró exkluzív nyitócíme tűnt fel nemrég a japán digitális piacterek kínálatában PlayStation platformokra.

16 órája

Biomutant: így futnak a mutánsok

Minden platformra külön gameplay előzetest készített össze a fejlesztőcsapat, hogy pontosan tudd mire számíthatsz!

16 órája

Scarlet Nexus: demo érkezik

Egyelőre masszív előzeteseket vehetünk szemügyre, de alig pár héten belül próbakörre is csábít a brainpunk kaland.

16 órája
3

Cozy Grove

A Spyr Fox gyönyörű játékával nyugodabb vizekre evezünk: relaxáció, felderítés, barkácsolás és egy halottakkel teli sziget felfedezése vár ránk - a jó értelemben. Cozy Grove teszt.

18 órája
6

Heti megjelenések

22 órája
1

Podcast #202105

Itt van május podkesztje, énekszó és tánc köszöntse! Zeng és dalol az élet, szállj csak, zeneszó, ének, ébresszed a gamer népet!

2 napja
6

Régi SEGA sikercímek térhetnek vissza

Ez derül ki a japán cég üzleti jelentéséből.

2 napja
11

Folytatódhat a Ghostrunner

Mégpedig az 505 égisze alatt, dupla költségvetésből.

2 napja

Elstartolt a Mass Effect: Legendary Edition

A BioWare egy utolsó launch trailerrel ünnepel.

3 napja
12

Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack

3 napja
3

A Sony súlyosan odavág: huszonöt saját játék készül PS5-re

A jövőképről Hermen Hulst, a PlayStation Studios feje árulkodott.

3 napja
28

Lehet mégis menthetünk majd a Returnalban?

De ez az opció még nem most kerül implementálásra - olvasható ki a finn direktor szavaiból.

3 napja
11