Cyberpunk 2077 bemutató

sQrNagy Csaba2020.06.25. 17:09

A CD Projekt RED ma este Night City Wire címmel tartott egy félórás élő adást a Cyberpunk 2077-ről! Mint utólag kiderült, ez csupán az első epizódja egy többrészesre tervezett sorozatnak, ami néhány hetente fog jelentkezni az elkövetkezendő időszakban. Odafent a teljes adás visszanézhető, a leírásban található “tartalomjegyzéket” használva pedig közvetlenül a minket érdeklő részletekre is ugorhatunk benne.

A műsor egyik fontos momentuma természetesen az itt látható új trailer volt, ami az első pár küldetést felölelő melónkból emel ki néhány kulcsjelenetet. Igen, jól olvastad! Ez mindössze a játék kezdő pár órája lesz. ami nagyban függ majd attól, hogy a karaktergenerálás végén melyik háttértörténetet választjuk a felkínált három lehetőség közül. A nagyvállalat embere leszel, egy utcakölyök Night City nyomornegyedéből vagy egy csavargó nomád a város falain kívül? A Te döntésed, de jól vigyázz: ez alapjaiban kihat majd arra, hogy a világ és benne a kulcskarakterek hogyan viszonyulnak majd hozzád és milyen lehetőségeket érhetsz el. A cél azonban minden esetben ugyanaz végül. Megtalálni azt az egyedülálló implantot, ami a szóbeszéd szerint örök életet adhat a gazdatestének.

A műsor meglepetése egy hosszú ideje titokban tartott együttműködés volt, hiszen kiderült, hogy egy Cyberpunk 2077 világában játszódó anime spin-off is készül a háttérben! Az alkotás ráadásul a Kill la Kill és Little Witch Academia sorozatokkal már bizonyító Studio Trigger kezei alatt formálódik, a zeneszerző pedig nem más, mint a leginkább a Silent Hill sorozatról híres Akira Yamaoka. A Cyberpunk: Edgerunners 10 epizódosra tervezett első szezonja 2022-ben érkezik a Netflix-re!

Ezenkívül a műsor végével lejárt az embargó az újságírói előzetes anyagokról is, amiben a néhány napja megrendezett sajtóesemény tapasztalatait adják közre. Ezek közül mi elsősorban az Eurogamer anyagát emelnénk ki, ami mellé a kistestvérként működő Digital Foundry elemzése társul. Ezek a később elérhetővé tett 4K-s mozgóképeket használják, de ha valaki szeretné látni a felkínált B-roll anyag kommentár nélküli változatát, annak is segítünk - bár itt csak 1080p áll rendelkezésünkre.

+Everything We Learned Playing Cyberpunk 2077 | Előzetes

+DF Direct: Cyberpunk 2077 | Grafikai elemzés és reackió

+Direct Feed: Cyberpunk 2077 | B-Roll kommentár nélkül

Astrologaster

Kigyógyult a pestisből, olvas a csillagokból, csodafőzetei gyógyítják az összes betegséget is, most pedig orvosi címre vágyik. A XVI-ik században élt Simon Forman helyett most a játékos dönthet az összes páciense sorsáról - szegény, szerencsétlen lelkek!

17 órája

Halo Infinite: a Spartan új ruhája

Gőzerővel folyik a munka Joseph Staten irányításával. Master Chief következő kalandja ma már teljesen más arcát mutatja.

1 napja
12

Star Wars Pinball: irány a VR!

Mando fejére is VR sisak kerül! Nyolc asztal, köztük két teljesen új leosztás, három fő platform - komoly csomaggal készül a Zen Studios.

1 napja
4

Idén tutira jön a Tormented Souls

A PQube horror játéka idén már minden bizonnyal megjelenik - nextgen és fizikai kiadásokat is kap az indie Resi-Silent HIll követő!

1 napja
2

Space Otter Charlie: hódító űrvidrák

Márciusban a kvantumfizika és az űrakciózás határait egy DOS-os időket idéző kabalfigura, Space Otter Charlie fogja feszegetni.

1 napja

PS Plus: a márciusi kínálat

Ezúttal négy címmel gazdagítja az előfizetőket a Sony. A négy cím között pedig bomba robban, visszafojtott rengéshullámmal.

1 napja
14

Átalakul a Japan Studio

Az Astro kalandokért felelős Team ASOBI lesz a japán részleg középpontja. A támogató csapatokat átmozgatják.

1 napja
1

Mortal Shell: Enhanced Edition bejelentés

4K. 60 FPS. Feljavított textúrák. Kell még indok arra, hogy ismét magadra öltsd egy nagy harcos elesett tetemét?

1 napja

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

A Nintendo hibridje nyitotta fel Arthur lovag sírját 35 év elteltével. A páncél újként csillog, a kérdés, hogy mennyire bűzlik.

1 napja

Bomb Rush Cyberfunk: csak 2022-ben!

A Jet Set Radio szellemi örököse csak jövőre érkezhet, akkor viszont már úgy néz ki konzolokra is begurul!

2 napja
3

Narita Boy: megjelenési dátum

A '80-as évek varázslatos Digitális Királysága egy kedves szerelmi történetet és narratív-központú játékmenetet ígér.

2 napja
2

The Nioh Collection

A Team Ninja hack ’n’ slash öröksége finoman fonódik össze a soulslike formula által elindított újhullámos akció-szerepjáték elemekkel. A kollekció így őrzi meg az utókornak.

2 napja
7

Hot Wheels Unleashed: gyermeki lelkülettel

A Hot Wheels márkanév a Milestone versenyjáték-iparos talján csapattal fonódik össze az új bejelentésben. Trailert is tudunk mutatni.

2 napja
2

Kena: Bridge of Spirits megjelenés!

Három percen keresztül igyekszik elvarázsolni az Ember Lab mesés kalandja, majd a végén bedob egy dátumot is az utolsó képkockákra.

2 napja
14

Returnal: gameplay bemutató

A Housemarque három percben igyekszik összefoglalni álomprojektjének alapjait. Új irányvonal, a régi alapokra építve. Prémium kategóriában.

2 napja
6

Final Fantasy VII R Intergrade: bejelentés

Kiegészítő tartalommal karöltve érkezik a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb szerepjáték élményének újgenerációs változata. Yuffie beköszön!

2 napja
12

Deathloop: Deja Vu trailer

Mintha láttuk volna már ezt valahol? Az Arkane Lyon csapata viszont ügyesen keveri újra az elemeket ahhoz, hogy ismét valami egyedit kapjunk.

2 napja

Oddworld: Soulstorm megjelenés!

A PlayStation Plus előfizetők egyik áprilisi játékaként debütál majd hamarosan Abe legújabb szökése. Újabb részletes bemutatót is kaptunk.

2 napja
6

Solar Ash: gameplay bemutató

A Hyper Light Drifter alkotói kilépnek a harmadik dimenzióba és egy nagyszabású akció-platformer kalandra csábítanak még az idei évben.

2 napja

SIFU: bejelentés

Az Absolver fejlesztőinek következő projektje sem távolodik el a keleti kultúrától. A kung-fu harcos bosszútörténete pofonokban gazdagnak ígérkezik.

2 napja
4