Night City Wire #2

sQrNagy Csaba2020.08.10. 20:30

A CD Projekt RED csapata újabb Night City Wire adással jelentkezett. A műsor ezúttal a Cyberpunk 2077 karakterünk három választható életútjára, a rendelkezésünkre álló pusztító eszközökre, valamint a Johnny Silverhand vezette virtuális bandára összpontosított.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a karaktergenerálás egyik legfontosabb eleme, hogy melyik háttértörténetet választjuk a felkínált három lehetőség közül. A nagyvállalat embere leszel, egy utcakölyök Night City nyomornegyedéből vagy egy csavargó nomád a város falain kívül? A Te döntésed, de jól vigyázz: ez alapjaiban kihat majd arra, hogy a világ és benne a kulcskarakterek hogyan viszonyulnak majd hozzád és milyen lehetőségeket érhetsz el. A cél azonban minden esetben ugyanaz végül. Megtalálni azt az egyedülálló implantot, ami a szóbeszéd szerint örök életet adhat a gazdatestének.

Ehhez viszont valószínűleg kevés lesz a kommunikációs képességünk. Ilyenkor jöhet jól a játék tekintélyes fegyverarzenálja, ami három különböző kategóriába sorolható: Power / Tech / Smart. Mindegyikből találunk természetesen gyakori, ritka és legendás darabokat is, amelyek markánsan eltérnek statisztikájukban, kezelhetőségükben és lehetőségeikben is. Minden fegyver fejleszthető különböző kiegészítőkkel (távcső, hangtompító) és szoftver modifikációkkal. Utóbbi kellemesen megtudja borítani az alaptulajdonságokat.

A műsor harmadik alappillére a Johnny Silverhand vezette virtuális banda bemutatása volt. A Samurait természetesen egy létező zenekar, a Refused kelti életre a játékban, míg énekesének Keanu Reeves kölcsönzi a hamisíthatatlan rosszfiú külsejét. A fenti kulisszák mögé tekintő videóból kiderül, hogy Dennis Lyxzén-nek azért meg kellett birkóznia a kéretlen svéd akcentussal, de rendes punkhoz méltóan kezelte a helyzetet.

A Night City Wire az ígéretek szerint hamarosan újra jelentkezik. Ha lemaradtál az előző adásukról, itt elolvashatod az összefoglalónkat:

+Night City Wire #1 | Összefoglaló

Novemberben irány Night City? Ki vesz menetjegyet az elsők között?

Astrologaster

Kigyógyult a pestisből, olvas a csillagokból, csodafőzetei gyógyítják az összes betegséget is, most pedig orvosi címre vágyik. A XVI-ik században élt Simon Forman helyett most a játékos dönthet az összes páciense sorsáról - szegény, szerencsétlen lelkek!

17 órája

Halo Infinite: a Spartan új ruhája

Gőzerővel folyik a munka Joseph Staten irányításával. Master Chief következő kalandja ma már teljesen más arcát mutatja.

1 napja
12

Star Wars Pinball: irány a VR!

Mando fejére is VR sisak kerül! Nyolc asztal, köztük két teljesen új leosztás, három fő platform - komoly csomaggal készül a Zen Studios.

1 napja
4

Idén tutira jön a Tormented Souls

A PQube horror játéka idén már minden bizonnyal megjelenik - nextgen és fizikai kiadásokat is kap az indie Resi-Silent HIll követő!

1 napja
2

Space Otter Charlie: hódító űrvidrák

Márciusban a kvantumfizika és az űrakciózás határait egy DOS-os időket idéző kabalfigura, Space Otter Charlie fogja feszegetni.

1 napja

PS Plus: a márciusi kínálat

Ezúttal négy címmel gazdagítja az előfizetőket a Sony. A négy cím között pedig bomba robban, visszafojtott rengéshullámmal.

1 napja
14

Átalakul a Japan Studio

Az Astro kalandokért felelős Team ASOBI lesz a japán részleg középpontja. A támogató csapatokat átmozgatják.

1 napja
1

Mortal Shell: Enhanced Edition bejelentés

4K. 60 FPS. Feljavított textúrák. Kell még indok arra, hogy ismét magadra öltsd egy nagy harcos elesett tetemét?

1 napja

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

A Nintendo hibridje nyitotta fel Arthur lovag sírját 35 év elteltével. A páncél újként csillog, a kérdés, hogy mennyire bűzlik.

1 napja

Bomb Rush Cyberfunk: csak 2022-ben!

A Jet Set Radio szellemi örököse csak jövőre érkezhet, akkor viszont már úgy néz ki konzolokra is begurul!

2 napja
3

Narita Boy: megjelenési dátum

A '80-as évek varázslatos Digitális Királysága egy kedves szerelmi történetet és narratív-központú játékmenetet ígér.

2 napja
2

The Nioh Collection

A Team Ninja hack ’n’ slash öröksége finoman fonódik össze a soulslike formula által elindított újhullámos akció-szerepjáték elemekkel. A kollekció így őrzi meg az utókornak.

2 napja
7

Hot Wheels Unleashed: gyermeki lelkülettel

A Hot Wheels márkanév a Milestone versenyjáték-iparos talján csapattal fonódik össze az új bejelentésben. Trailert is tudunk mutatni.

2 napja
2

Kena: Bridge of Spirits megjelenés!

Három percen keresztül igyekszik elvarázsolni az Ember Lab mesés kalandja, majd a végén bedob egy dátumot is az utolsó képkockákra.

2 napja
14

Returnal: gameplay bemutató

A Housemarque három percben igyekszik összefoglalni álomprojektjének alapjait. Új irányvonal, a régi alapokra építve. Prémium kategóriában.

2 napja
6

Final Fantasy VII R Intergrade: bejelentés

Kiegészítő tartalommal karöltve érkezik a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb szerepjáték élményének újgenerációs változata. Yuffie beköszön!

2 napja
12

Deathloop: Deja Vu trailer

Mintha láttuk volna már ezt valahol? Az Arkane Lyon csapata viszont ügyesen keveri újra az elemeket ahhoz, hogy ismét valami egyedit kapjunk.

2 napja

Oddworld: Soulstorm megjelenés!

A PlayStation Plus előfizetők egyik áprilisi játékaként debütál majd hamarosan Abe legújabb szökése. Újabb részletes bemutatót is kaptunk.

2 napja
6

Solar Ash: gameplay bemutató

A Hyper Light Drifter alkotói kilépnek a harmadik dimenzióba és egy nagyszabású akció-platformer kalandra csábítanak még az idei évben.

2 napja

SIFU: bejelentés

Az Absolver fejlesztőinek következő projektje sem távolodik el a keleti kultúrától. A kung-fu harcos bosszútörténete pofonokban gazdagnak ígérkezik.

2 napja
4