Halo 3 interjú

liquidSomosi László2006.12.17. 13:40

Pörögnek a dolgok a Halo 3 háza táján: jövő év elején multiplayer tesztverzió várható, túl vagyunk egy hangulatos reklámon, jövő héten pedig többperces, állítólag gameplay jeleneteket is tartalmazó mozgókép érkezik - pár napja még csak pletykálták, de a Bungie tegnap megerősítette. A Computer & Videogames interjúja a fejlesztőkből próbált kimasszírozni új információkat - gyorsan összefoglalunk:

A Halo 3 jelenleg pre-alpha stációban leledzik. Pár héten belül elérik az alpha állapotot, és belekezdenek az anyag nagypályás tesztelésébe: több ezer Microsoft alkalmazott szabadul rá a játékra.

Vad pletykák szóltak az 50+ szereplős online meccsekről: a Bungie cáfol, a maximális online résztvevők száma 16. Miért? Mert szerintük ez a kezelhető mennyiség, a több embert megmozgató multi ütközetek már a káosz irányába mutatnak.

Az irányítást a Xbox 360 kontrolleréhez igazítják: a felső két bumper (azaz: a ravaszok feletti gombok) az újratöltést szolgálják: dual wield (azaz: két fegyver) esetében külön-külön tudunk tárazni a segítségükkel.

A multi móduszban minden játékos úgynevezett “szolgálati számot” kap a feje fölé. A megjelölést a játék automatikusan generálja a usernevedből. A Bungie szerint a korábbi, ikonos megkülönböztetés nem működött tökéletesen, nehezítette a kommunikációt:

“Hé, te ott, azzal a kék tüskés bigyóval a fejed fölött, kéne egy kis... ahh, hisz már meghaltál” - ilyen volt régen.

“t44, csapj le arra a Warthog-ra!” - ilyen lesz a harmadik részben.

A multi pályák sokkal nyitottabbak lesznek, mint korábban. Az első és második rész esetében a technológiai korlátok miatt falakkal-akadályokkal kellett körbebástyázni a pályákat. A Halo 3 Snowbound pályáján ellenben messzire ellátni, nincsenek falak - a játékterület határát lövegek őrzik, és jól megszórnak mindenkit, aki kívülre merészkedne.

Az assault rifle erősödik: kierjesztett lőtávot kap, és pontosabb lesz. Az ok: a Bungie több esélyt szeretne adni a halál után újraéledő játékosoknak - az assault rifle / gránát / puskatus kombóval sikeresebben vehetjük fel a harcot egy azonnali támadás esetén, mint korábban.

Sokat foglalkoznak a multi matchmaking szekcióval: két gombnyomással bekerülhetünk egy meccsbe, és ha nem tetszik a pálya, szavazhatunk az átugrásáról.

A korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnek a járművekre, és új utakat keresnek az alkalmazásukban: jó példa erre a Mongoose - nincs felfegyverezve, ellenben két ember átkozott gyorsan tud majd vele haladni - elsősorban a távolságok gyors leküzdésére szolgál.

Új funkció a multi móduszban: “Saved Films”. A teljes meccs rögzíthető, és később - akár csapatosan, az egész klán által egyszerre is - megnézhető lesz. A filmet megállíthatod, kimerevítheted, mozgathatod a kamerát, előre és hátra pörgetheted. Kitűnő eszköz az összecsapások utólagos elemzésére.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Forgotten Fields

A nosztalgia egy idő után sokunk számára menekülés. Menekülés a múltba, a pozitív érzések világába. A nosztalgia megszépíti az emlékeket, annak a varázsa pedig előrevihet minket az ismeretlen és rideg jövő felé. Erről szól a Forgotten Fields. Teszt!

11 órája

Dördül a startpisztoly - traileren a ma megjelent a Olympic Games Tokyo 2020

Teljes nevén az Olympic Games Tokyo 2020 - The Official Video Game!

14 órája

Alex Kidd in Miracle World DX

14 órája
4

Iparági veteránnal erősít az Xbox Game Studios Publishing

Méghozzá egy izgalmas projekthez: felhőalapú játékok fejlesztését vették célba.

15 órája
1

A Karib-tenger kalózai miatt durva titkolózást kellett folytatnia a Sea of Thieves fejlesztőinek

A Rare kulcsemberei nyilatkoztak a projekt kapcsán. Ma megjelenik a Pirate's Life kiegészítő.

16 órája

Virágozzon minden búzavirág, a Farming Simulator 22 trailer megjelenési dátumot fakaszt

Emellett a családi biznisz részleteibe is betekintést nyerhetsz.

16 órája

Mesesorozat készülhet Zidane-ékból: jöhet az animációs Final Fantasy IX.

A Cyber Group Studios készíti a Square klasszikus szerepjátékának meseátiratát.

16 órája

Hátborzongató launch trailert kapott az Ender Lilies

A következő aspiráns az indie-metroidvania királyságra.

19 órája
3

Vannak pozitív példák: a Psychonauts 2 és a Ratchet csapat sem kényszerült túlórára

A "crunch" fogalmát és csapdáját elkerülik az említett fejlesztőstúdiók.

1 napja
3

Gamer365 Podcast 2021 június - E3 különkiadás

1 napja
10

Ismert IP-t támasztana fel az EA Motive

A jelek szerint a Dead Space újra terítékre kerülhet az EA-nél.

1 napja
13

Beindult a Battlefield 2042 hype, megteltek a Battlefield 4 szerverek

Az Electronic Arts számára feladat volt a szerverek utóhangolása.

1 napja
3

Fél év kellett ahhoz, hogy újból kapható legyen a Cyberpunk 2077 PS4-verziója

Visszakerült a CD Projekt RED játéka a PS Store-ra, ráadásul némi kedvezmény is jár rá.

1 napja
4

Heti megjelenések

1 napja
3

Beautiful Desolation

Mit tennél, ha a jövőbe pottyanva egy lassan haldokló bolygót találnál furánál furább lényekkel és társadalmi berendezkedésekkel? A Beautiful Desolation hősei kezüket-lábukat törve próbálnának azonnal hazajutni. Switchen teszteltük a játékot.

2 napja
4

Csak kapkodod Geralt után a fejed: kedvcsinálón a The Witcher második évada

A Netflix tudja hogyan kell feltüzelni a népet. És kádból kilépős mozzanat is lesz a második évadban.

3 napja
1

A Bayonetta 3 létezik, állítólag...

A Nintendo Treehouse-os arcok adtak interjút, amiben elárulták a folytatás fejlesztésének állását.

3 napja
3

Guilty Gear Strive

3 napja
6

A Konami a Castlevania Advanced Collection-ön dolgozhat

Ausztrál korhatár-besorolási rendszerben tűnt fel a kiadvány.

3 napja
8

Augusztusban jön a Recompile

A metroidvania ihletésű platformer hamarosan debütál.

3 napja
1