Gran Turismo 5: friss tudnivalók

drag2007.05.28. 10:56

Régóta nem hallottunk már a Gran Turismo 5 felől, az egyik francia magazin, a Joypad azonban nemrégiben egy exkluzív interjú keretein belül beszélgetett a játék fejlesztéséért felelős Polyphony Digital első emberével, Kazunori Yamauchi-val, aki számos újdonságról - köztük korábban már pletykált dolgokról is - lerántotta a leplet.

A játék a negyedik rész összes kocsiját tartalmazni fogja (ez több, mint hétszáz négykerekűt jelent), amihez hozzájönnek majd a sorozat történetében most először debütáló Ferrari-k, és néhány új Formula 1-es járgány is - a hagyományosan elvárható modellfrissítésen túl persze. Ráadásként a paletta a későbbiek során letöltések formájában bővíthető lesz majd, és úgy tűnik, hogy végre megtörténik az, amire oly' régóta vágyik mindenki: az autók törhetőek lesznek. Igaz, egyelőre úgy tűnik, hogy ez csak a versenyautók esetében lesz igaz - az autógyártók számára sajnos ez egy igencsak kényes téma, hiszen egyikük sem látja szívesen rommá tört modelljét a képernyőn, ezért sem volt jelen ezidáig ez a feature a GT játékokban. Apróságként még szóba került az is, hogy a játékosok ezúttal már négy kameranézet közül választhatnak, ez alapján pedig az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az autó belsejéből, a pilóta szemszögéből nézve is versenyezhetünk majd.

A pályákkal kapcsolatban is várhatóak változások: Yamauchi kiemelte, hogy lehet számítani új városi pályákra, amelyek már a negyedik részben is szép számmal debütáltak, illetve ez esetben is bővíthető lesz a felhozatal letöltésekkel. A legfontosabb: új faktorként színre lép az időjárás, amely akár a verseny közben is változhat, így mostantól már nem csak előre fellocsolt pályákon tapasztalhatjuk meg a csúszós aszfalt által nyújtott vezetési élményt.

Szó esett az online multiplayer-ről is: a netes viadalokban 12-20 játékos vehet majd részt, ebből pedig arra tudunk következtetni, hogy az ötödik részben valóban húsz fős versenyek lesznek a korábban megszokott hat helyett - ennek pozitívumait nem is kell ecsetelni.

Úgy tűnik tehát, hogy a Polyphony Digital valóban ki akarja használni a PlayStation 3 nyújtotta lehetőségeket - reméljük, hogy valóban sikerül is neki, és nem csak ígéretek formájában maradnak majd a fentebb leírtak.

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

2 órája

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

4 órája
4

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

4 órája
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

15 órája
40

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

18 órája
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

20 órája
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

23 órája
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

1 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

1 napja
14

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

1 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

1 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

1 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

2 napja
11

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

2 napja

Project: MARA és a realizmus hajszolása

A Ninja Theory videónapló sorozatának harmadik felvonása a kísérleti projekt mögött megbújó technológiával foglalkozik.

2 napja
1

Curved Space: bejelentés

Egy klasszikus formula újragondolása. Avagy old-school twin-stick lövölde készül egy kanadai házaspár otthonában.

2 napja

Balan Wonderworld: érkezik a demo!

Alig egy hét múlva masszív főpróbát tart a Sonic the Hedgehog alkotóinak színes társulata. Lássuk mi vár minket a függöny mögött!

2 napja
2

A Generáció Igazolatlan Hiányzói

A nyolcadik konzolgeneráció lezárása után úgy gondoltuk érdemes lehet óvatosan megemelni a szőnyeg szélét és megnézni mit sepert alá az elmúlt pár évben a videojáték-ipar! Jelentjük az igazolatlan hiányzókat!

2 napja
32

Game Pass: január második fele

Egyre csak gyülekező japán bűnözők, régóta várt pixelharcosok, kiváló vadnyugati stratégák és a nagy Series X|S exkluzív.

2 napja
9

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning Switchre is

A Switch tulajok újabb 100+ órás szerepjátékkal gazdagodnak. Mondjuk a jó hírt? Erre nem is kell sokat várniuk!

2 napja
1