State of Play: Destruction AllStars

sQrNagy Csaba2021.01.27. 18:30

A Lucid Games és az XDEV közös projektje hamarosan minden PlayStation Plus előfizető számára elvihető lesz egy próbakörre, így természetesen előtte meg is kapta a saját State of Play műsorát. A mélyebb bemutató után talán végre tisztábban kezdjük látni a PlayStation 5 exkluzív őrület felépítését, hőseit és játékmenetét.

A Destruction AllStars alapvetően egy hősökre építő Destruction Derby továbbgondolás, aminek az a különlegessége, hogy a járművünk megsemmisülése után atletikus mozgással tovább küzdhetünk az életben maradásért. Dupla ugrások, falon futás és szaltók őrjítik meg a közönséget. A fiktív sportot a játék világában mindenki ismeri, minden fontosabb országnak van saját arénája, a 16 résztvevőjét pedig legendaként tartják számon. Ők természetesen egyéni képességekkel rendelkeznek és saját verdákkal ugorhatnak bele a harcba, de a járművek abszolút fogyóeszközként funkcionálnak egy mérkőzés során. A pályán szétszórva így három fajtáját lovasíthatjuk meg: az egyik a gyorsasága miatt hasznos, a másik könnyen manőverezhető, míg a harmadik testes fajta és súlyos károkat képes okozni az útjába kerülőknek. Az alapok érthetőek, most lássuk milyen játékmódokba ugorhatunk bele a premierkor!

Mayhem

A klasszikus deathmatch. Szólóban és csapatban is játszható, a lényeg, hogy minél nagyobb pusztítást rendezzünk az ellenfél soraiban. A direkt ütközéseken kívül érdemes esetleg két lábon is támadni: elköthetjük vagy meg is semmisíthetjük az ellenfél járművét a gyorsabbak vagyunk, mint ő.

Carnado

A győzelemhez kockáztatni kell! Erről szól ez a különleges 8v8 játékmód. A pusztítással szerzett pontokat ugyanis csak úgy válthatod be, ha feláldozod a járgányodat a Carnadónak. Persze minél tovább maradsz életben, annál nagyobb szorzót kapnak az akcióid és a “bankolás” után védtelen maradsz.

Stockpile

Foglald el és urald a térképet! Ebben a csapatalapú játékmódban fogaskerekek esnek a szétzúzott ellenfelekből, amit csak két lábon tudsz összegyűjteni és a három bank egyikébe eljuttatni. A pusztítás mellett így taktikázni is szükséges és ha valaki elég ügyes, természetesen a többiek által elhullajtott alkatrészeket is összeporszívózhatja egy elegáns csapatás közben. Akinek a legtöbbet sikerül felhalmozni a fogaskerekekből, az nyer!

Gridfall

Battle Royale! A játékmód ahol csak egy maradhat. A játékosoknak minden ügyességükre szükségük lesz, hiszen a pálya folyamatosan esik szét körülöttük, egyre szűkítve a hasznos játékteret. A járműves harcon kívül puszta kézzel is halálba lökhetjük az ellenfelet és plusz életeket is szerezhetünk. De ha elfogynak a respawn lehetőségeid, kiestél!

Természetesen mindez komoly testreszabhatósággal egészül ki, amihez kétféle fizetőeszközt használ a játék. Az egyiket a versenyeken szerezhetjük, míg a másikat a későbbi napi kihívások és bajnokságok alatt - vagy a PlayStation Store csábító felületéről. A fejlesztők viszont megnyugtattak mindenkit: valós pénzért csupán kozmetikai kiegészítőket lehet majd vásárolni, semmi olyat, ami a játékmenetre is kihatással lenne.

A Destruction AllStars 2021. február 2-án jelenik meg PlayStation 5-re, ahol két hónapig lesz hozzáadható a könyvtárunkhoz minden további költség nélkül aktív PlayStation Plus előfizetéssel. A játék természetesen dobozos is digitális formában egyaránt megvásárolható lesz.

Pokemon Legends: Arceus bejelentés

A Sinnoh régió első Pokedex írásainak történetét meséli el a lénygyűjtögetős szerepjátékok új generációja. Valamikor 2022-ben.

6 órája
1

Pokemon Brilliant Diamond / Shining Pearl

Idén a Nintendo DS konzolokra 2006-ban megjelent gyémánt és gyöngy párost pofozzák ki a hibrid masinára.

6 órája

New Pokémon Snap: friss mozgókép

A Bandai Namco Studios segít feléleszteni a Nintendo 64 Pokémon hajkurászós-fotózós játékát. Húsz év után is változatlanul.

6 órája

Idén is csak digitális formában lesz E3?

Az információ a város rendezvényekért és turisztikáért felelős bizottságának anyagából derült ki. Az ESA megerősítésére várunk.

7 órája
2

Heti megjelenések

Korábbi címek portjai nyitják a naptári tavaszt, nem ezen a héten fog beindulni a tavaszi dömping.

13 órája
1

TOHU

Mindenki tudja, hogy a kalandjátékok halottak – mindenki, kivéve a kalandjátékokat, melyek bár nem feltétlen örvendenek akkora népszerűségnek, mint akkoriban, azért van egy kellően népes vásárlóréteg, mely életben tudja tartani a jobb minőségű alkotásokat. Ezek közé tartozik a TOHU is.

1 napja
3

Astrologaster

Kigyógyult a pestisből, olvas a csillagokból, csodafőzetei gyógyítják az összes betegséget is, most pedig orvosi címre vágyik. A XVI-ik században élt Simon Forman helyett most a játékos dönthet az összes páciense sorsáról - szegény, szerencsétlen lelkek!

2 napja

Halo Infinite: a Spartan új ruhája

Gőzerővel folyik a munka Joseph Staten irányításával. Master Chief következő kalandja ma már teljesen más arcát mutatja.

3 napja
14

Star Wars Pinball: irány a VR!

Mando fejére is VR sisak kerül! Nyolc asztal, köztük két teljesen új leosztás, három fő platform - komoly csomaggal készül a Zen Studios.

3 napja
4

Idén tutira jön a Tormented Souls

A PQube horror játéka idén már minden bizonnyal megjelenik - nextgen és fizikai kiadásokat is kap az indie Resi-Silent HIll követő!

3 napja
3

Space Otter Charlie: hódító űrvidrák

Márciusban a kvantumfizika és az űrakciózás határait egy DOS-os időket idéző kabalfigura, Space Otter Charlie fogja feszegetni.

3 napja

PS Plus: a márciusi kínálat

Ezúttal négy címmel gazdagítja az előfizetőket a Sony. A négy cím között pedig bomba robban, visszafojtott rengéshullámmal.

3 napja
14

Átalakul a Japan Studio

Az Astro kalandokért felelős Team ASOBI lesz a japán részleg középpontja. A támogató csapatokat átmozgatják.

3 napja
1

Mortal Shell: Enhanced Edition bejelentés

4K. 60 FPS. Feljavított textúrák. Kell még indok arra, hogy ismét magadra öltsd egy nagy harcos elesett tetemét?

3 napja

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

A Nintendo hibridje nyitotta fel Arthur lovag sírját 35 év elteltével. A páncél újként csillog, a kérdés, hogy mennyire bűzlik.

3 napja

Bomb Rush Cyberfunk: csak 2022-ben!

A Jet Set Radio szellemi örököse csak jövőre érkezhet, akkor viszont már úgy néz ki konzolokra is begurul!

3 napja
3

Narita Boy: megjelenési dátum

A '80-as évek varázslatos Digitális Királysága egy kedves szerelmi történetet és narratív-központú játékmenetet ígér.

3 napja
3

The Nioh Collection

A Team Ninja hack ’n’ slash öröksége finoman fonódik össze a soulslike formula által elindított újhullámos akció-szerepjáték elemekkel. A kollekció így őrzi meg az utókornak.

3 napja
9

Hot Wheels Unleashed: gyermeki lelkülettel

A Hot Wheels márkanév a Milestone versenyjáték-iparos talján csapattal fonódik össze az új bejelentésben. Trailert is tudunk mutatni.

3 napja
2

Kena: Bridge of Spirits megjelenés!

Három percen keresztül igyekszik elvarázsolni az Ember Lab mesés kalandja, majd a végén bedob egy dátumot is az utolsó képkockákra.

3 napja
14