Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

sQrNagy Csaba2021.01.23. 12:00

Ismét az eredeti pletykákat is megszellőztető Video Games Chronicle suttogott új információ-morzsákat a készülő Resident Evil 4 felújításról. Úgy tűnik, hogy a Capcom nem volt elégedett az egykori PlatinumGames producer által vezetett oszakai M-Two team kreatív döntéseivel, ezért a fejlesztést az elsődleges belsős csapata (Consumer Games Development Division 1) vette át tavaly év végén. A probléma abból eredt, hogy a stúdió egy az egyben hű szeretett volna maradni az eredeti negyedik részhez, míg a kiadó komolyabb változtatásokat és modernizálást várt - inkább csak inspirációs forrásként tekintve az alapokra. Jelen állás szerint így a projekt jelentős részét újradolgozzák, amivel egy 2023-as megjelenési dátumot lesznek képesek megcélozni.

A Resident Evil 4 eredetileg Gamecube exkluzív címként debütált 2005 januárjában, amit a kizárólagos jogok lejártával év végén követett a PlayStation 2 verzió. 2007-ben újra Nintendo platformon tűnt fel a Resident Evil 4: Wii Edition formájában, amit két évvel később követett a Resident Evil 4 HD PlayStation 3 és Xbox 360 változata. A játék a leköszönő generációra is ellátogatott később, majd megjelent Switch-re, sőt, mobilokra (Android) is. Teljes újragondolást vagy valóban alapjaitól felpiszkált kiadást azonban még mindig nem kapott.

Ha nem is ilyen drasztikus módon, de hasonló kreatív nézeteltérésből adódó átalakításon ment keresztül egyébként a Resident Evil 2 (Remake) és a Resident Evil 3 (Remake) is. A Capcom nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

Halo Infinite: a Spartan új ruhája

Gőzerővel folyik a munka Joseph Staten irányításával. Master Chief következő kalandja ma már teljesen más arcát mutatja.

14 órája
4

Star Wars Pinball: irány a VR!

Mando fejére is VR sisak kerül! Nyolc asztal, köztük két teljesen új leosztás, három fő platform - komoly csomaggal készül a Zen Studios.

15 órája

Idén tutira jön a Tormented Souls

A PQube horror játéka idén már minden bizonnyal megjelenik - nextgen és fizikai kiadásokat is kap az indie Resi-Silent HIll követő!

15 órája

Space Otter Charlie: hódító űrvidrák

Márciusban a kvantumfizika és az űrakciózás határait egy DOS-os időket idéző kabalfigura, Space Otter Charlie fogja feszegetni.

16 órája

PS Plus: a márciusi kínálat

Ezúttal négy címmel gazdagítja az előfizetőket a Sony. A négy cím között pedig bomba robban, visszafojtott rengéshullámmal.

17 órája
10

Átalakul a Japan Studio

Az Astro kalandokért felelős Team ASOBI lesz a japán részleg középpontja. A támogató csapatokat átmozgatják.

18 órája
1

Mortal Shell: Enhanced Edition bejelentés

4K. 60 FPS. Feljavított textúrák. Kell még indok arra, hogy ismét magadra öltsd egy nagy harcos elesett tetemét?

18 órája

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

A Nintendo hibridje nyitotta fel Arthur lovag sírját 35 év elteltével. A páncél újként csillog, a kérdés, hogy mennyire bűzlik.

18 órája

Bomb Rush Cyberfunk: csak 2022-ben!

A Jet Set Radio szellemi örököse csak jövőre érkezhet, akkor viszont már úgy néz ki konzolokra is begurul!

18 órája
3

Narita Boy: megjelenési dátum

A '80-as évek varázslatos Digitális Királysága egy kedves szerelmi történetet és narratív-központú játékmenetet ígér.

19 órája
2

The Nioh Collection

A Team Ninja hack ’n’ slash öröksége finoman fonódik össze a soulslike formula által elindított újhullámos akció-szerepjáték elemekkel. A kollekció így őrzi meg az utókornak.

19 órája

Hot Wheels Unleashed: gyermeki lelkülettel

A Hot Wheels márkanév a Milestone versenyjáték-iparos talján csapattal fonódik össze az új bejelentésben. Trailert is tudunk mutatni.

20 órája
2

Kena: Bridge of Spirits megjelenés!

Három percen keresztül igyekszik elvarázsolni az Ember Lab mesés kalandja, majd a végén bedob egy dátumot is az utolsó képkockákra.

1 napja
13

Returnal: gameplay bemutató

A Housemarque három percben igyekszik összefoglalni álomprojektjének alapjait. Új irányvonal, a régi alapokra építve. Prémium kategóriában.

1 napja
6

Final Fantasy VII R Intergrade: bejelentés

Kiegészítő tartalommal karöltve érkezik a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb szerepjáték élményének újgenerációs változata. Yuffie beköszön!

1 napja
9

Deathloop: Deja Vu trailer

Mintha láttuk volna már ezt valahol? Az Arkane Lyon csapata viszont ügyesen keveri újra az elemeket ahhoz, hogy ismét valami egyedit kapjunk.

1 napja

Oddworld: Soulstorm megjelenés!

A PlayStation Plus előfizetők egyik áprilisi játékaként debütál majd hamarosan Abe legújabb szökése. Újabb részletes bemutatót is kaptunk.

1 napja
6

Solar Ash: gameplay bemutató

A Hyper Light Drifter alkotói kilépnek a harmadik dimenzióba és egy nagyszabású akció-platformer kalandra csábítanak még az idei évben.

1 napja

SIFU: bejelentés

Az Absolver fejlesztőinek következő projektje sem távolodik el a keleti kultúrától. A kung-fu harcos bosszútörténete pofonokban gazdagnak ígérkezik.

1 napja
4

Ma este State of Play!

Nagyjából félórás műsorral készül a Sony. A középpontban néhány új bejelentés és a júniusban bemutatott külsős és indie címek lesznek.

1 napja
44