Bayonetta 2: üzen a Platinum Games

drag2012.09.14. 14:01

A tegnapi Wii U konferencia talán legnagyobb meglepetése a Bayonetta 2 bejelentése volt, méghozzá exkluzív címként. Ez utóbbi természetesen sok rajongónak nem tetszett - a Platinum Games csapata többek között nekik is üzent hivatalos közleményében.

*"Játékfejlesztőként hihetetlenül izgatottak vagyunk amiatt, hogy bejelenthettük legújabb játékunkat a rajongóinknak, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy a bejelentés sokatok számára sokkoló lehetett."

"Akárcsak az első rész, a Bayonetta 2 is itt a Platinum Gamesnél készül, és egy igazi folytatása lesz a sorozat elismert első részének. A Bayonetta egyike a leginkább kedvelt játékainknak, és nagy szerepe volt abban, hogy a Platinum Games egy feltörekvő stúdió képében épült be a világ játékosainak tudatába. A Bayonettának a világ minden táján vannak rajongói, és nem szeretnénk elidegeníteni őket a Platinum Games jövőjében való részvételtől."

"A konzolos piac jelenleg feltörekvő állapotban van, így egy új franchise létrehozása lényeges mennyiségű akaraterőt, elhivatottságot és szeretetet igényel. A Bayonetta egy olyan brand, amely szeretnénk, ha erősebbé válna, és még több játékos kezébe eljuthatna. Ennek érdekében konzultáltunk a Segával, az előző játék kiadójával, hogy miként tudnánk mindezt biztosítani. A válasz végül a Nintendoval kötött partnernség lett."

"Akárcsak az új hardverük, a Nintendo, mint cég is elhivatott aziránt, hogy egy új jövőt hozzon létre a játékiparban, ahogyan azt az eddigi munkásságuk is mutatja a gaming lelkes támogatásával. A Nintendóval együtt abban reménykedünk, hogy a Bayonetta brand nagyobbra nőhet, mint amekkora most, lehetővé téve azt, hogy még több játékos megtapasztalhassa szeretett boszorkányunk akciózását. Fejlesztőként keményen dolgozunk azon, hogy ez valósággá váljon."*

A lényeget persze már tegnap is sikeresen leszűrte a többség: a Sega bizonyára nem akarta pénzelni a folytatást, amit végül a Nintendo karolt fel - így az exkluzivitás.

Crusader Kings 3 csaták a Mount & Blade 2-ben?

Legalábbis ezt ígéri egy mod fejlesztő a Crusader Blade nevű projekt keretein belül.

3 órája

Ingyenessé vált az Artifact

A Valve kártyajátéka a 2.0 helyett két ingyenes verzióval próbál új játékosokat toborozni.

3 órája
1

Így hullik a xeno az Aliens: Fireteamben

Közel fél órányi gameplay bemutató a frissen bejelentett Aliens játékból.

22 órája
10

Apex Legends: kaotikus március

A Switch porttal együtt érkezik az új event. És hoz néhány komoly változtatást is.

1 napja
1

Ghosts 'n Goblins Resurrection

Arthur, a hős lovag egy domb oldalában, fa árnyékában, egy szál piros szivecskés boxeralsóban pihengette a legutóbbi (tizenpáréves) megmérettetése fáradalmait. Azonban az ördög soha nem alszik, így ismét van apropója a démonhentelésnek.

1 napja
7

Prinny Presents NIS Classics Vol. 1 - NIS klasszikusok egy helyen

Hé, dood! Az obskúrus kedvenceket ezúttal Prinny felvezetésével hozza be újra köztudatba a japán fejlesztő/kiadó.

1 napja
4

Disgaea 6: friss tartalmak, régi hősök

A bónusz tartalmakat pedzegeti a legfrissebb videós anyag a Disgaea hatodik epizódjáról.

1 napja
1

Elite Dangerous: így fest egy Odyssey küldetés

Izgalmas tartalommal bővül az Elite Dangerous - az Odyssey PC-s alfa fázisa március 29-én indul majd.

1 napja
1

Sea of Solitude: a magány tengere Switchről is hajózható

A Quantic Dream és a berlini Jo-Mei stúdió bejelentette, hogy az eredeti változathoz képest exkluzív funkciókkal és plusz tartalmakkal kibővített Sea of Solitude: The Director’s Cut mától elérhető Nintendo-Switch-re.

1 napja

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

1 napja

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

1 napja
4

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

1 napja
2

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

2 napja
18

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

2 napja
2

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

2 napja
1

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

2 napja
1

Fracked

A remekül sikerült Phantom: Covert Ops megalkotói úgy néz ki PlayStation VR exkluzív fejlesztésébe fogtak. A kajakot sílécre cseréljük?

2 napja
1

Song in the Smoke

A Skulls of the Shogun és a GALAK-Z fejlesztői egy különleges túlélő kalanddal lépnek be a virtuális valóságba. Irány a kőkorszak?

2 napja

DOOM 3: VR Edition

6 PSVR bejelentés egyetlen nap? Ez a VR Spotlight, aminek első leleplezése rögtön a pokolba visz! Kiegészítőkkel megpakolva érkezik a rettegés.

2 napja
9

Echtra Games x Zynga

A Max Schaefer vezette veterán fejlesztőket felvásárolta a mobiljáték piacának egyik cápája. Konzolokra és PC-re vágynak ők is a jövőben.

2 napja