Apex Legends: újévi kísérletezés

ne5hVáradi Dániel2021.01.04. 09:09

Már csak néhány nap választja el az Apex Legends játékosokat az idei első Collection Eventtől, a Fight Nighttól, melyben a szokásos egyedi skinek mellett a Respawn néhány új mechanikával való kísérletezést is megejt. A nálunk szerda hajnaltól elérhető event rögtön két újdonságot is hoz a játékba, hiszen a limitált ideig tartó Airdrop Escalation Takeover mellett az új Olympus pálya is bővül a Pathfinder Town Takeoverrel.

Mindkettő esetében beszámolhatunk néhány érdekességről. Utóbbi esetében egy boxringet kapunk, melyben kizárólag a pusztakezes harcra és néhány karakter heirloomjára hagyatkozhatunk, az egyszerű pofozkodáson túl pedig természetesen lootot is szerezhetünk, melyet az arénából távozva tudunk majd használni a meccs további részében.

Az Airdorp Escalation pedig a korábbi limitált eventekkel ellentétben nem egy külön játékmód lesz, hanem a normál (tehát nem Ranked) meccsek felülírt változata. Ebben a pályákra érkező care package-ek száma drasztikusan megnövelt, bennük pedig nem csak a már ismerős speciális fegyvereket fogjuk megtalálni, hanem az arzenál többi tagjának előre felszerelt változatait, aminek köszönhetően olyan modok térhetnek vissza, mint az Anvil Receiver vagy a Disruptor Rounds.

A fentieken túl Olympus is megkapja a maga egyedi loot forrásait a hamarosan aktiválódó MRVN robotok képében. Működésük hasonló lesz, mint a World's Edge-en felbukkanó Cargo Botoké, vagyis a különböző ritkaságú felszerelést kaphatunk tőlük annak függvényében, pontosan mikor lépünk velük interakcióba. Ez pedig nem minden, a használat után szét is zúzhatjuk a robotokat, hogy aztán egy darabjukat egy másik robothoz eljuttatva garantált legendás loottal gazdagodjunk.

A Fight Night Collection Event helyi idő szerint szerda reggel kezdődik.

Everspace 2

Küszöbön az Early Access verzió, ezért bekuncsorogtuk magunkat a most zajló zárt bétába. Nem bántuk meg, ugyanis félkész stádiuma ellenére is nagyon biztató a gyors űrlövöldék koronázatlan királyának örököse, az Everspace 2!

11 órája
1

Star Wars Battlefront 2: túl sok új játékos

Megfektette a Star Wars: Battlefront 2 szervereket az Epic Game Store irányából (ingyenjáték, hééé!) beözönlő játékosok hada - az EA sietve kompenzál.

15 órája
5

Cyberpunk: így csúszott félre minden

A Bloomberg húsz CDPR fejlesztőt keresett meg, hogy kiderítsék: mi csúszott félre a Cyberpunk 2077 fejlesztése során? Válaszok következnek.

1 napja
18

Nyüzsgős traileren a Persona 5 Strikers

Minden fókusz az akción - ilyen lesz az Atlus új őrülete.

2 napja

Scott Pilgrim visszatért, baby!

Ráadásul nem akármilyen gyűjtői jön Brian Lee O'Malley képregényének játékfeldolgozása, izé, annak is a remaster kiadása mellé.

2 napja
7

Squadron 51: lődd a csészealjat!

Végre egy játék, ami a régi idők zsé kategóriás sci-fi filmjeit parodizálja!

2 napja
8

TOHU: álomszép kaland január végére

Kézzel rajzolt, rajzfilmes stílusú, és ráadásul eszméletlenül hangulatos így első blikkre a Fireart játéka.

2 napja
1

Fantasian: egy darab screenshot

De nem akárkitől - magától Hironobu Sakaguchi mestertől!

2 napja

Samurai Shodown: tavaszi szamurájok

Tavaszi szél katanát áraszt - márciusban jön a következő generációs Samurai Shodown kiadás.

2 napja
2

Persona 5 Strikers

Rövid időre betekintést kaptunk a hamarosan megjelenő új Persona felvonásba, a Persona 5 Strikers-be. Első tapasztalatainkról pedig be is számolunk.

2 napja
3

Quixotic - Highway Violence

A Quixotic a hazai synthwave szcéna leígéretesebb előadója, így ő lesz az, akivel búcsúztatjuk a közepesen izgalmas csütörtök estét.

3 napja
12

Gamer365 Ünnep (Spellbreak - Chapter Pass (multi))

Az ünnepi hangulat sokszorosan fokozott - elrajtolt a nextgen, jön a karácsony, és végül itt az évek óta várt Gamer365 Next. Masszív nyereményjátékkal készültünk!

3 napja
370

Sunlight: napsütéses kerek erdő

Sétaszim Edvard Munch norvég festőművész ihletésével.

3 napja
2

New Pokémon Snap: megjelenési dátum

Április végén vehetjük magunkhoz a fényképezőgépet és indulhatunk a Lental régió felfedezésére. A virtuális szafari azonban nem lesz olcsó mulatság.

3 napja
3

Riders Republic: csak 2021 végén

Az utolsó kanyarnál végül kicsúszik a februárra tervezett Ubisoft extrémsport őrület. Valamikor az év végére állhat majd talpra.

3 napja
4

Resident Evil Showcase: egy hét múlva

A Capcom új mozgóképes anyagokkal készül a Resident Evil Village projektjéből, de további híreket is belengetett azért a sorozattal kapcsolatban.

3 napja
2

Nioh 2: bemutatkozik a PC változat

Hamarosan PC-re is megérkezik a Team Ninja nagyszerű akciójátéka. A The Complete Edition ráadásul már minden DLC-t tartalmaz!

3 napja

The Medium: élőszereplős trailer

Díjnyertes lengyel stúdió és rendező segített életre kelteni a játék hátborzongató, dimenziókon átívelő atmoszféráját. Lássuk hogyan sikerült!

3 napja
3

Cyberpunk: bocsánatkérés & jövőkép

Videóban kér bocsánatot a vezetőség, és felvázolják a játék helytepofozására szőtt terveket - sok mindent terveznek, de nextgen verziót nem mostanában kapunk.

4 napja
59

Twin Mirror

Beragadt tesztek rovatunk legújabb alanya a Dontnod még decemberben megjelent kalandja, a Twin Mirror, amelynek végigjátszása után érthetővé vált a játék körüli csend. Sajnos ez most nem igazán sikerült.

4 napja
8