Mass Effect 2 - szivárgás az E3 előtt

drag2009.05.23. 20:50

A Mass Effect 2 is azon játékok közé tartozik, amelyről az E3-on fogjuk megkapni az első nagyobb, hivatalos infóadagot, ám aki már nagyon türelmetlen, az most kaphat némi ízelítőt, kiszivárgott néhány tudnivaló ugyanis a második epizódról.

Kiszivárgott némi finomság az Official Xbox Magazine még nem megjelent júliusi számából a Mass Effect 2 kapcsán.

A játékról kiadott első teaser filmecske igencsak érdekesre sikeredett, az ugyanis azt sejteti velünk, hogy Shepard és csapata meghaltak, ám mint kiderült, erről szó nincs: a második részben ismét a Normandy kapitányát fogjuk irányítani. Igaz, az jó kérdés, hogy meddig, a sztori szerint ugyanis a játék elején egy öngyilkossággal felérő misszió vár csapatunkra - az ominózus teaser talán a ránk váró jövőt vetítette volna előre?

Az első részben is remek Mass Effect univerzum tovább csiszolódik: új fajokra és bolygókra számíthatunk, és több, korábban háttérben lévő faj is nagyobb hangsúlyt fog kapni. Akadnak majd visszatérő csapattagok is, akik ezúttal sem lesznek teljes biztonságban: az előzményhez hasonlóan most is megtörténhet majd, hogy egy-egy döntésünk valamelyik társunk életébe fog kerülni. A történettel kapcsolatosan érdemes még megjegyezni, hogy a befejezés állítólag még nagyszabásúbb lesz, mint az első részben.

A játékmenetet és a háttértechnológiát illetően is lesznek újítások. Nem lesznek például már ezúttal orrunk előtt felbukkanó textúrák, a Makot egy új, jobban irányítható jármű váltja fel, és a sokak által gyűlölt liftezésre is egy kellemesebb megoldást találtak ki a BioWare-es srácok.


ÚJ MASS EFFECT DLC

Az OXM cikkjéből az is kiderült, hogy az első Mass Effect a Bring Down the Sky után újabb letölthető tartalommal fog bővülni a jövőben. A DLC-t a tervek szerint hamarosan hivatalosan is be fogják jelenteni, és ez lesz az utolsó bónusz tartalom az első epizódhoz.

Nagyjából ennyi derült ki a Mass Effect 2-ről a szivárgásból - alig várjuk a júniusi E3-at, hogy még többet tudjunk meg a játékról. Reméljük ti is.

Cyberpunk: így csúszott félre minden

A Bloomberg húsz CDPR fejlesztőt keresett meg, hogy kiderítsék: mi csúszott félre a Cyberpunk 2077 fejlesztése során? Válaszok következnek.

4 órája
4

Nyüzsgős traileren a Persona 5 Strikers

Minden fókusz az akción - ilyen lesz az Atlus új őrülete.

17 órája

Scott Pilgrim visszatért, baby!

Ráadásul nem akármilyen gyűjtői jön Brian Lee O'Malley képregényének játékfeldolgozása, izé, annak is a remaster kiadása mellé.

17 órája
2

Squadron 51: lődd a csészealjat!

Végre egy játék, ami a régi idők zsé kategóriás sci-fi filmjeit parodizálja!

17 órája
3

TOHU: álomszép kaland január végére

Kézzel rajzolt, rajzfilmes stílusú, és ráadásul eszméletlenül hangulatos így első blikkre a Fireart játéka.

17 órája
1

Fantasian: egy darab screenshot

De nem akárkitől - magától Hironobu Sakaguchi mestertől!

18 órája

Samurai Shodown: tavaszi szamurájok

Tavaszi szél katanát áraszt - márciusban jön a következő generációs Samurai Shodown kiadás.

24 órája
2

Persona 5 Strikers

Rövid időre betekintést kaptunk a hamarosan megjelenő új Persona felvonásba, a Persona 5 Strikers-be. Első tapasztalatainkról pedig be is számolunk.

1 napja
3

Quixotic - Highway Violence

A Quixotic a hazai synthwave szcéna leígéretesebb előadója, így ő lesz az, akivel búcsúztatjuk a közepesen izgalmas csütörtök estét.

1 napja
12

Gamer365 Ünnep (Spellbreak - Chapter Pass (multi))

Az ünnepi hangulat sokszorosan fokozott - elrajtolt a nextgen, jön a karácsony, és végül itt az évek óta várt Gamer365 Next. Masszív nyereményjátékkal készültünk!

1 napja
370

Sunlight: napsütéses kerek erdő

Sétaszim Edvard Munch norvég festőművész ihletésével.

1 napja
2

New Pokémon Snap: megjelenési dátum

Április végén vehetjük magunkhoz a fényképezőgépet és indulhatunk a Lental régió felfedezésére. A virtuális szafari azonban nem lesz olcsó mulatság.

1 napja
3

Riders Republic: csak 2021 végén

Az utolsó kanyarnál végül kicsúszik a februárra tervezett Ubisoft extrémsport őrület. Valamikor az év végére állhat majd talpra.

1 napja
3

Resident Evil Showcase: egy hét múlva

A Capcom új mozgóképes anyagokkal készül a Resident Evil Village projektjéből, de további híreket is belengetett azért a sorozattal kapcsolatban.

1 napja
2

Nioh 2: bemutatkozik a PC változat

Hamarosan PC-re is megérkezik a Team Ninja nagyszerű akciójátéka. A The Complete Edition ráadásul már minden DLC-t tartalmaz!

1 napja

The Medium: élőszereplős trailer

Díjnyertes lengyel stúdió és rendező segített életre kelteni a játék hátborzongató, dimenziókon átívelő atmoszféráját. Lássuk hogyan sikerült!

1 napja
3

Cyberpunk: bocsánatkérés & jövőkép

Videóban kér bocsánatot a vezetőség, és felvázolják a játék helytepofozására szőtt terveket - sok mindent terveznek, de nextgen verziót nem mostanában kapunk.

2 napja
55

Twin Mirror

Beragadt tesztek rovatunk legújabb alanya a Dontnod még decemberben megjelent kalandja, a Twin Mirror, amelynek végigjátszása után érthetővé vált a játék körüli csend. Sajnos ez most nem igazán sikerült.

2 napja
7

Hogwarts Legacy: csak 2022-ben!

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a kiadó több időt adott az ambíciózus Harry Potter szerepjáték fejlesztésére. Jövőre nyithat ki a Roxfort kapuja!

2 napja
4

Returnal: információ-morzsák

A Housemarque ezúttal szintén egy külső nézetű akciójátékot készít. De az arcade gyökereket és a töltény-poklot azért nem felejtette el!

3 napja
1