Team Ninja: tervek a jövőre

ne5hVáradi Dániel2021.01.21. 14:32

Bár korábban a Team Ninja elnöke, Fumihiko Yasuda arról számolt be, hogy a második résszel elköszönnek a Nioh szériától, nemrég egy friss interjúban egy lehetséges folytatás érkezését is felvetette. Ezen túl a Ninja Gaiden sorozat kapcsán is számíthatunk életjelre a csapattól, valamint az új konzolok kihasználásáról is szót ejtett.

Visszatérhet a szamuráj

"A folytatás tekintetében, a Team Ninja most új címeken való munkára szeretne koncentrálni, ezért jelenleg nincs terv a Nioh 3-ra. De néhány új projekt elkészítése és ezekből a potenciális projektekből való új tapasztalatok és képességek megszerzése után szeretnék visszatérni a sorozathoz valamikor, kihasználva ezen új tapasztalatokat és tudást és egy még jobb játékot alkotni, ami túlszárnyalja a Nioh-t és a Nioh 2-t és valami sokkal jobbat alkotni" - nyilatkozta Yasuda.

A ninja ismét lecsap

Természetesen a Nioh "nyugdíjazása" után elkerülhetetlen, hogy ne kerüljön elő a Ninja Gaiden neve, amivel kapcsolatban Yasudának szintén volt néhány megjegyzése.

"Jelenleg nincs semmi, amit bejelentenék vagy megemlítenék, azonban ha a Ninja Gaiden nem létezett volna, akkor a Nioh sorozat sem született volna meg. Ezért ez egy nagyon fontos széria a Team Ninja számára. Bár jelenleg nincs semmi konkrét bejelenteni valónk, számíthattok valamilyen bejelentésre a közeljövőben."

Ezen túl a sorozat főhőse, Ryu Hayabusa kapcsán is futotta némi apróságra az elnöktől. "Ő a legfontosabb karakter az összes franchise-unk közül. Szóval figyelembe véve, hogy ilyen fontos, egyértelműen szeretném ha megint feltűnne egy hamarosan érkező játékban és szeretnék ezekről minél előbb részletekkel szolgálni."

Új konzolok, új távlatok

Yasuda az új konzolok - a PlayStation 5 és az Xbox Series - lehetőségeire is kitért. A Nioh PS5-ös változatain dolgozva megemlítette az SSD-t és a gyorsabb töltési időket, mint szemmel látható javulásokat.

"Szeretnék megpróbálkozni egy nyílt világú játékkal a jövőben. Ez egyértelműen olyasmi, aminek kipróbálásához az új hardver megadja a lehetőséget. A Team Ninja kifejezetten szeretne megpróbálkozni az open world műfajjal. De úgy érezzük, hogy eddig a pontig nem voltak open world játékok sok intenzitással, amik az elejétől a végéig akciódúsak. Ezért szeretnénk megpróbálkozni, mint egy lehetséges kihívással a jövőben, és egy új színt vinni a zsánerbe ebben a tekintetben."

Halo Infinite: a Spartan új ruhája

Gőzerővel folyik a munka Joseph Staten irányításával. Master Chief következő kalandja ma már teljesen más arcát mutatja.

15 órája
4

Star Wars Pinball: irány a VR!

Mando fejére is VR sisak kerül! Nyolc asztal, köztük két teljesen új leosztás, három fő platform - komoly csomaggal készül a Zen Studios.

15 órája

Idén tutira jön a Tormented Souls

A PQube horror játéka idén már minden bizonnyal megjelenik - nextgen és fizikai kiadásokat is kap az indie Resi-Silent HIll követő!

16 órája

Space Otter Charlie: hódító űrvidrák

Márciusban a kvantumfizika és az űrakciózás határait egy DOS-os időket idéző kabalfigura, Space Otter Charlie fogja feszegetni.

16 órája

PS Plus: a márciusi kínálat

Ezúttal négy címmel gazdagítja az előfizetőket a Sony. A négy cím között pedig bomba robban, visszafojtott rengéshullámmal.

18 órája
10

Átalakul a Japan Studio

Az Astro kalandokért felelős Team ASOBI lesz a japán részleg középpontja. A támogató csapatokat átmozgatják.

18 órája
1

Mortal Shell: Enhanced Edition bejelentés

4K. 60 FPS. Feljavított textúrák. Kell még indok arra, hogy ismét magadra öltsd egy nagy harcos elesett tetemét?

19 órája

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

A Nintendo hibridje nyitotta fel Arthur lovag sírját 35 év elteltével. A páncél újként csillog, a kérdés, hogy mennyire bűzlik.

19 órája

Bomb Rush Cyberfunk: csak 2022-ben!

A Jet Set Radio szellemi örököse csak jövőre érkezhet, akkor viszont már úgy néz ki konzolokra is begurul!

19 órája
3

Narita Boy: megjelenési dátum

A '80-as évek varázslatos Digitális Királysága egy kedves szerelmi történetet és narratív-központú játékmenetet ígér.

19 órája
2

The Nioh Collection

A Team Ninja hack ’n’ slash öröksége finoman fonódik össze a soulslike formula által elindított újhullámos akció-szerepjáték elemekkel. A kollekció így őrzi meg az utókornak.

20 órája

Hot Wheels Unleashed: gyermeki lelkülettel

A Hot Wheels márkanév a Milestone versenyjáték-iparos talján csapattal fonódik össze az új bejelentésben. Trailert is tudunk mutatni.

21 órája
2

Kena: Bridge of Spirits megjelenés!

Három percen keresztül igyekszik elvarázsolni az Ember Lab mesés kalandja, majd a végén bedob egy dátumot is az utolsó képkockákra.

1 napja
13

Returnal: gameplay bemutató

A Housemarque három percben igyekszik összefoglalni álomprojektjének alapjait. Új irányvonal, a régi alapokra építve. Prémium kategóriában.

1 napja
6

Final Fantasy VII R Intergrade: bejelentés

Kiegészítő tartalommal karöltve érkezik a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb szerepjáték élményének újgenerációs változata. Yuffie beköszön!

1 napja
9

Deathloop: Deja Vu trailer

Mintha láttuk volna már ezt valahol? Az Arkane Lyon csapata viszont ügyesen keveri újra az elemeket ahhoz, hogy ismét valami egyedit kapjunk.

1 napja

Oddworld: Soulstorm megjelenés!

A PlayStation Plus előfizetők egyik áprilisi játékaként debütál majd hamarosan Abe legújabb szökése. Újabb részletes bemutatót is kaptunk.

1 napja
6

Solar Ash: gameplay bemutató

A Hyper Light Drifter alkotói kilépnek a harmadik dimenzióba és egy nagyszabású akció-platformer kalandra csábítanak még az idei évben.

1 napja

SIFU: bejelentés

Az Absolver fejlesztőinek következő projektje sem távolodik el a keleti kultúrától. A kung-fu harcos bosszútörténete pofonokban gazdagnak ígérkezik.

1 napja
4

Ma este State of Play!

Nagyjából félórás műsorral készül a Sony. A középpontban néhány új bejelentés és a júniusban bemutatott külsős és indie címek lesznek.

1 napja
44