Lost Planet 2

drag2010.04.18. 12:44

A Capcom ezen a héten közzétette az eddigi leglátványosabb trailert a Lost Planet 2-ről, és miután a megjelenés sincs már annyira messze, ezért úgy döntöttünk, hogy összegereblyézzük mellé számotokra a legfontosabb tudnivalókat.

Ami a kedvcsinálóból is kiderül: a második rész mögé meglehetősen grandiózus cselekményt gondolt ki a Capcom csapata. A kampány hat fejezetre lesz bontva: az első ötben öt különálló történet fog kibontakozni előttünk, hogy aztán a hatodik szépen csokorba fogja ezeket, és együtt induljanak harcba az egyes Snow Pirate frakciók - a trailer is ezt az utolsó epizódot mutatja be.

A változatosságot nem csak ez fogja szolgálni, a környezetet illetően is jóval nagyobb különbségekre kell számítanunk, mint az előd esetében. Az első rész jéghideg tájait el lehet felejteni, az azóta eltelt tíz évben történt változások következtében ugyanis szépen elolvadt minden: a helyükön trópusi dzsungeleket és sivatagokat találunk. Havas helyszínek minden esetre így is lesznek - sőt, az egyik fejezet az űrben fog játszódni.

A folytatás alatt természetesen a Capcom sokszor bizonyított motorja, az MT Framework aktuális verziója dolgozik, méghozzá meglehetősen hatékonyan, hiszen a Lost Planet 2 a látvány tekintetében cseppet sem okoz a csalódást. Különösen igaz ez a főellenfélharcokra: a második rész bossfightjai monumentálisnak ígérkeznek - emlékezetes csatákra kell számítani a több képernyőt betöltő, gigantikus bogár-kreatúrák ellen, melyek ellen gyakran az előzményben is látott Vital Suit-okat, vagyis mechákat is be kell majd vetnünk.

Aki a többjátékos móka irányába kacsintgat, annak sok választási lehetősége lesz. Lesz természetesen kompetitív multi is, a fő hangsúlyt azonban a négy fős koop kapta, hiszen a teljes kampányt végigvihetjük ilyen módon. A játék nem nagyon szab gátakat ilyen téren: online és offline is beültethetünk egy-egy AI-t a négy karakter bármelyikének helyébe, ha épp nem vagyunk elegen, az offline esetében pedig természetesen osztott képernyőn akciózhatunk.

A Lost Planet 2 logója, azon belül is a kettes elhelyezkedése sok mindent elárul a Capcom hozzáállásáról: Jun Takeuchi, a producer maga is elmondta, hogy ez nem is igazán folytatás lesz, sokkal inkább a Lost Planet koncepciója a négyzetre emelve.

Kevesebb, mint egy hónap múlva kiderül, hogy milyen is lett: a Lost Planet 2 május tizenegyedikén jelenik meg, Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra - a PC verzió később érkezik. Kötelező trailer lent.

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

17 órája

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

17 órája

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

22 órája
9

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

23 órája

Project: MARA és a realizmus hajszolása

A Ninja Theory videónapló sorozatának harmadik felvonása a kísérleti projekt mögött megbújó technológiával foglalkozik.

23 órája
1

Curved Space: bejelentés

Egy klasszikus formula újragondolása. Avagy old-school twin-stick lövölde készül egy kanadai házaspár otthonában.

23 órája

Balan Wonderworld: érkezik a demo!

Alig egy hét múlva masszív főpróbát tart a Sonic the Hedgehog alkotóinak színes társulata. Lássuk mi vár minket a függöny mögött!

23 órája
2

A Generáció Igazolatlan Hiányzói

A nyolcadik konzolgeneráció lezárása után úgy gondoltuk érdemes lehet óvatosan megemelni a szőnyeg szélét és megnézni mit sepert alá az elmúlt pár évben a videojáték-ipar! Jelentjük az igazolatlan hiányzókat!

1 napja
32

Game Pass: január második fele

Egyre csak gyülekező japán bűnözők, régóta várt pixelharcosok, kiváló vadnyugati stratégák és a nagy Series X|S exkluzív.

1 napja
8

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning Switchre is

A Switch tulajok újabb 100+ órás szerepjátékkal gazdagodnak. Mondjuk a jó hírt? Erre nem is kell sokat várniuk!

1 napja
1

The Shore: Lovecraft szörnyei, sorakozó!

Érj partot, járj mezítláb a fekete vulkáni homokban, élvezd a szellőt, majd nézz farkasszemet Dagonnal meg egy Shoggoth-tal!

2 napja
10

Buried In Ice: a Dolog elszabadul

Újra játékot ihletett Carpenter remekműve. A cél ezúttal is túlélni az idegen lényt!

2 napja
6

Így rajtol az Everspace 2 korai hozzáférése

Kellemes trailert kapott a gyönyörű űrshooter.

2 napja

Gamer365 Ünnep (Chicken Police (X))

Az ünnepi hangulat sokszorosan fokozott - elrajtolt a nextgen, jön a karácsony, és végül itt az évek óta várt Gamer365 Next. Masszív nyereményjátékkal készültünk!

2 napja
400

Apex Legends: a múlt aranya

Dupla újdonsággal szolgál a Stories from the Outlands friss epizódja.

2 napja
1

Hitman III

Pár napon belül újabb megbízatásokat kap kedvenc kopasz bérgyilkosunk. Itt az utolsó mozgókép az eligazítás előtt.

2 napja
3

The Pedestrian: konzolos megjelenés

Napra pontosan egy évvel a PC-s debütálása után PlayStation konzolokra költözik az egyedi 2.5D logikai platformer.

2 napja
3

S.T.A.L.K.E.R. 2: információ-morzsák

A rövid, de hangulatos kedvcsináló trailer után most néhány új információt osztott meg velünk a kijevi fejlesztőcsapat.

2 napja
7

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

35 év után visszatér Arthur lovag, hogy folytassa izzasztó harcát zombikkal, csontvázakkal és a medvedisznóemberrel.

2 napja
7

Override 2: Super Mech League

Szeretjük a mechákat, szeretjük a kaidzsukat is, így magától értetődő lehet, hogy szeretjük az Override-ot is, amely sorozattá válva a második epizódnál tart jelenleg. Tesztlaborba vittük a lelkes folytatást.

2 napja
1