Humankind: avatárok és MI-k

mcmackoGéczy Attila2021.01.22. 23:53

Elég részletes sajtóközleményt kaptunk a Humankind legújabb fejlesztői naplója apropóján. Lássuk hogyan jön össze a mesterséges intelligencia az avatárokkal a PC-s stratégiai játékban!

A Humankind-ban minden civilizációt egy avatár fog képviselni, a játékosoknak pedig lehetősége lesz megalkotni sajátjukat is, és megosztani másokkal. Az avatárkészítés jó móka egyedül is, de barátokkal teljesedik ki igazán. Természetesen barátaid látni fogják avatárodat a többszemélyes meccsek során, de ami még jobb, akár meg is oszthatod velük a Games2Gether felületén keresztül, hogy még akkor is játszhassanak ellened, mikor nem vagy ott.

A testreszabás nem csak külsőségeket jelent, lehetőséged lesz avatárod viselkedését is megszabnod. Az MI szabályozható viselkedésének három aspektusa:

Alaptípusok: Avatárod viselkedésének általános tendenciája. Igyekszik előre tervezni, vagy csak úszik az árral? Hűséges szövetséges, vagy hátba döf az első adandó alkalommal? Vajon haragtartó, ha ugyanezt teszik vele? Mindezt beállíthatod a számos különböző szabályzón keresztül, de persze megkötésekkel, így válassz megfontoltan.

Előítéletek: Ez jóval specifikusabb, mint az alaptípusok. Ez egyfajta furcsaságot, vagy már-már megszállottságot képvisel MI avatárod viselkedésében. Sosem adod fel még a legvégső pillanatban sem, vagy nem engedsz semmiféle követelésnek? Avatárod ugyanezt megteheti. Netán szívesen választod egy Ősi Kor kultúráját a Kortársak helyett? Avatárod játékát is alakíthatod ennek megfelelően.

Erények: Végül bizonyos Erényekkel, passzív bónuszokkal is felruházhatod avatárodat, amivel kiegészítheted játékstílusát. Amennyiben a csatákat és háborúskodást kedvelő játékos vagy, akkor talán szeretnéd erősebbé tenni avatárod jellegzetes egységeit. Esetleg inkább a kutatást és a kereskedelmet részesíted előnyben, így inkább a tudomány és pénz termelését fokoznád.

Persze egyes opciók és kombinációk erősebbek lehetnek másoknál, így egy megadott pontszám lett rendelve hozzájuk, amit el kell költened az avatárodhoz adásukhoz. Egyes lehetőségek elképzelhető, hogy nem lesznek elérhetők az első végigjátszásod során, és a játék teljesítményeinek feloldásával megnyithatók.

A Humankind 2021. április 22-én jelenik meg PC-re

Halo Infinite: a Spartan új ruhája

Gőzerővel folyik a munka Joseph Staten irányításával. Master Chief következő kalandja ma már teljesen más arcát mutatja.

15 órája
4

Star Wars Pinball: irány a VR!

Mando fejére is VR sisak kerül! Nyolc asztal, köztük két teljesen új leosztás, három fő platform - komoly csomaggal készül a Zen Studios.

16 órája

Idén tutira jön a Tormented Souls

A PQube horror játéka idén már minden bizonnyal megjelenik - nextgen és fizikai kiadásokat is kap az indie Resi-Silent HIll követő!

16 órája

Space Otter Charlie: hódító űrvidrák

Márciusban a kvantumfizika és az űrakciózás határait egy DOS-os időket idéző kabalfigura, Space Otter Charlie fogja feszegetni.

17 órája

PS Plus: a márciusi kínálat

Ezúttal négy címmel gazdagítja az előfizetőket a Sony. A négy cím között pedig bomba robban, visszafojtott rengéshullámmal.

18 órája
10

Átalakul a Japan Studio

Az Astro kalandokért felelős Team ASOBI lesz a japán részleg középpontja. A támogató csapatokat átmozgatják.

18 órája
1

Mortal Shell: Enhanced Edition bejelentés

4K. 60 FPS. Feljavított textúrák. Kell még indok arra, hogy ismét magadra öltsd egy nagy harcos elesett tetemét?

19 órája

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

A Nintendo hibridje nyitotta fel Arthur lovag sírját 35 év elteltével. A páncél újként csillog, a kérdés, hogy mennyire bűzlik.

19 órája

Bomb Rush Cyberfunk: csak 2022-ben!

A Jet Set Radio szellemi örököse csak jövőre érkezhet, akkor viszont már úgy néz ki konzolokra is begurul!

19 órája
3

Narita Boy: megjelenési dátum

A '80-as évek varázslatos Digitális Királysága egy kedves szerelmi történetet és narratív-központú játékmenetet ígér.

19 órája
2

The Nioh Collection

A Team Ninja hack ’n’ slash öröksége finoman fonódik össze a soulslike formula által elindított újhullámos akció-szerepjáték elemekkel. A kollekció így őrzi meg az utókornak.

20 órája

Hot Wheels Unleashed: gyermeki lelkülettel

A Hot Wheels márkanév a Milestone versenyjáték-iparos talján csapattal fonódik össze az új bejelentésben. Trailert is tudunk mutatni.

21 órája
2

Kena: Bridge of Spirits megjelenés!

Három percen keresztül igyekszik elvarázsolni az Ember Lab mesés kalandja, majd a végén bedob egy dátumot is az utolsó képkockákra.

1 napja
13

Returnal: gameplay bemutató

A Housemarque három percben igyekszik összefoglalni álomprojektjének alapjait. Új irányvonal, a régi alapokra építve. Prémium kategóriában.

1 napja
6

Final Fantasy VII R Intergrade: bejelentés

Kiegészítő tartalommal karöltve érkezik a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb szerepjáték élményének újgenerációs változata. Yuffie beköszön!

1 napja
9

Deathloop: Deja Vu trailer

Mintha láttuk volna már ezt valahol? Az Arkane Lyon csapata viszont ügyesen keveri újra az elemeket ahhoz, hogy ismét valami egyedit kapjunk.

1 napja

Oddworld: Soulstorm megjelenés!

A PlayStation Plus előfizetők egyik áprilisi játékaként debütál majd hamarosan Abe legújabb szökése. Újabb részletes bemutatót is kaptunk.

1 napja
6

Solar Ash: gameplay bemutató

A Hyper Light Drifter alkotói kilépnek a harmadik dimenzióba és egy nagyszabású akció-platformer kalandra csábítanak még az idei évben.

1 napja

SIFU: bejelentés

Az Absolver fejlesztőinek következő projektje sem távolodik el a keleti kultúrától. A kung-fu harcos bosszútörténete pofonokban gazdagnak ígérkezik.

1 napja
4

Ma este State of Play!

Nagyjából félórás műsorral készül a Sony. A középpontban néhány új bejelentés és a júniusban bemutatott külsős és indie címek lesznek.

1 napja
44