iceman_r352009.09.27. 18:01

Modern Warfare 2

Minden amit eddig tudni lehet!!!!!

Új információk a Call of Duty Modern Warfare 2 multi verziójáról. Hollywoodban került bemutatásra a játék, ahová három pályával és öt előre beállított class-al érkezett az MW2 teljes értékű, de azért még béta multi változata. Többek között a bemutatón előkerültek az új perkek, az új killstreak és deathstreak bónuszok és rendszerek, az új Callsign unlockok és sok egyéb más, ami az előző verziókhoz hasonlóan garantálni fogja hogy odatapadjunk jó pár órára vagy akár hetekre évekre a játék elé. Most pedig jöjjön egy kicsit részletesebben miről is volt szó, illetve tekintsétek meg a négy új screenshotot is természetesen a kibővített részben!

Mint tudjátok, előre gyártott classként megjelent a FAMAS ráerősített gránátvetővel, de a videókban alig láttuk, hogy bárki is használta volna. Azonban az új class rendszer kissé kellemetlen eredménnyel járhat a hazai játékokban. Mint láthattátok a create-a-class áttekintésben, újjátervezett Secondary csoport készült, és ide kerülnek be a robbanószerek, köztük a gránátvetők is. Nagyon sok magyar játékos ellenséges a gránátvetővel szemben, holott amerikaiakat nem is látni nélküle harcba indulni. A probléma oka a túl sokat használt kilövő, amely eddig a Perk 1-et helyettesítette. Most viszont nem fogjuk elveszíteni a Perk 1-et, hanem pisztoly helyett lesz használható. Kérdés, hogy akik eddig állandóan használták, megválnak-e a pisztolytól egy kis durrangatásért.

A Secondary rendszerre visszatérve úgy tűnik, hogy a játék tervezői nagy előnyben részesítik a minél nagyobb felszereltséget. Úgy tűnik, hogy az Overkill perk többé nem létezik, mert már csak alapból is használhatunk shotgun-t vagy smg-t pisztoly helyett. Habár meglehet mégis itt elsz, hogy 2 assault rifle legyen a kezünkben. A gránátvetőt ugyanakkor lehet hogy sokkal kevesebbet látjuk majd, mert inkább használnak több fegyvert mint egyet a tartozékával. De ez mind találgatás, a játék megjelenése után (vagy még előtte) kiderül.

Az XBOX360 Call of Duty Modern Warfare 2-es Bundle bejelentése után sokan jogosan várhatnák, hogy a Playstation 3-ból is lesz MW2-es különkiadás, azonban az Activision a kérdésre egyszerűen annyit mondott, hogy nem tervezik, de köszönik a kérdést. A Sony a neten felreppen kacsákra reagálva kijelentette, hogy egyelőre nem terveztek MW2-es PS3-at, azonban ezt a döntésüket még van idejük megváltoztatni.

Egy másik kevésbé rossz hír, hogy az Infinity Ward Community Managere Robert Bowling avagy FourZeroTwo, két hétre munka ügyben Európába utazik valószínűleg Madridba és Berlinbe, arról egyelőre nem lehet semmit tudni hogy az október elejére szánt utazáskor hoz-e magával tesztelhető MW2-őt és lesz-e a héten történt közönség prezentációhoz hasonló nagy esemény a Mi kontinensünkön is.

Talán megnyugtató hír lehet a Call of Duty: Modern Warfare 2-t váró játékosok számára sőt úgy alapjában a COD-osok számára, hogy egyelőre nincs még csak terv sem a Modern Warfare 3-ra sőt, Robert Bowling a Videogamer-nek még azt is elárulta, hogy egyelőre az Infinity Ward-naksemmilyen terve nincs a Call of Duty frenchise-al kapcsolatban a távoli jövőre nézve. Ez azért is jó hír mert ha visszaemlékszünk az utóbbi időkre, ilyen idő tájt már felreppentek a hírek nem csak a soron következő de az azt követő COD-al kapcsolatban is, de most úgy néz ki valóban nagy durranásra készülnek és ennek érdekében mindent meg is tesznek, első körben például nem jelentik be hogy lesz COD7 is. Egyértelműen jó hír.

Nem rég Robert Bowling, az Infinity Ward közösségi menedzsmentje a VideoGamer.com-nak adott egy interjút. A beszélgetés központjában természetesen a hamarosan megjelenő Modern Warfare 2 került, ám volt szó az esetleges folytatásról is. Bowling elmondta, hogy kollégáival jelenleg 100%-osan a CoD6-ra koncentrálnak és már az utolsó simításokat végzik rajta. Aztán beszélgettek egy esetleges Modern Warfare 3-ról. 402 azt nyilatkozta rá, hogy ez a jövő zenéje, jelenleg nem dolgoznak semmi továbbin, már ami a Call of Duty franchise-zal kapcsolatos. Ha már nem tudnak továbbiakat nyújtani a MW2 után, akkor valami más után néznek. Aztán rákérdeztek arra, hogyha most kellene valami újat tervezni, készen állna-e rá? Bowling erre egyértelmű nemet felelt, mivel néhány hónap pihenésre van szüksége.

Szóval így állunk most. Semmi sem kizárt. Talán az Activision hamarosan egy újabb játékot jelenthet be. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért ne tenné? Hisz ez egy sikeres sorozat ,mellyel emberek milliói játszanak szerte a világon. Azonban a nagy kérdés inkább az, hogy mely fejlesztőcsoportra bízza játékát majdan az Activision? Meglehet hogy a Treyarch-ra, azon elmélet szerint, hogy minden páratlan CoD játékot ők csináltak. De ha elsöprő sikere lesz a november 10-én mejelenő Modern Warfare 2-nek, akkor számomra az sem kizárt, hogy az Infinity Ward tevékenykedjen a továbbiakban is. Esetleg egy harmadik számú még ismeretlen csapat? Ez a jövő zenéje, mindössze abban szinte biztosak lehetünk, hogy hívni fog még minket a kötelesség... Csak győzzük kivárni.

Az Infinity Ward csapata mostanság nem túl sok új információt csöpögtetett a Modern Warfare 2-ből, ami azért van így, mert elkezdődtek a komoly belső tesztelések a játékon.

Az IW annyira komolyan gondolja, hogy kizárja a közösség által annyira utált és megvetett glitchereket (azok, akik általában olyan helyekre jutnak fel a pályákon, ahova más csak hosszas próbálkozások után kerülhet), hogy felfogadta a méltán híres mapMonkeys csapatát, hogy utazzanak el hozzájuk és teszteljék a játékot, illetve találják meg fizetett munkaidőben a pályák hibáit.

A csapatról annyit érdemes tudni, hogy jelenleg is üzemeltetik holnapjukat, ahol 15 dollár befizetése után olyan videó anyagokat kaphatunk, amin keresztül elleshetjük a tiltott helyek kihasználásának féltve őrzött titkát.

Most azonban a srácok átálltak a másik oldalra és saját malmuk ellen hajtva a vizet még a játék megjelenése előtt megpróbálják fellelni az összes kényes és hibás pontot a COD6-ban

Egy kicsit a fegyverekről és a perkekről:

  • Marathon perk: valószínűleg az Extreme Conditioning megfelelője, de Perk 1-ként.

  • Lightweight: perk 2-es kiegészítő, amitől könnyebb lesz a fegyverünk, ezáltan gyorsabbak leszünk és hamarabb ránthatjuk elő.

  • Megjelenik egy revolver, valószínűleg a .357 Magnum.

  • 5 kill streak: Predator Missile - fentről lefelé szálló rakétát irányíthatunk egy laptopon keresztül a pálya valamelyik pontja felé. Az ellenségeket vörös négyzetek jelzik, a térképen pedig zöld keretes fehér pont fogja jelezni. A rakétát irányítani és gyorsítani is lehet.

  • FAMAS, "burst" lövések leadására képes rohamfegyver.

  • Domination meccs alatt 4 féle állapotjelző: Winning, Losing, Tie, Domination - utóbbi azt jelzi, amikor mindhárom zászló a csapatunké.

  • Scavenger: perk 1, teljesen felszereljük magunkat egy holttestből, pl. ha maradt gránátja, akkor az is a miénk.

  • Commando: perk 3, messzebbről tudjuk lekéselni ellenfelünket.

  • Rescuer challenge: ölj meg egy ellenfelet, mielőtt kinyírja a társad.

  • Position Secure challenge: vegyünk el / foglaljunk el egy zászlót, vagy robbantsuk fel a célt.

  • A SPAS-12 sörétes puska hangtompítóval is felszerelhető.

  • Sentry Gun: egy perk, amivel egy állványra szerelt érzékelős géppuskát hagyhatunk egy helyben, az egyik videón láthattuk is (3. videó eleje a 8 újból).

  • L86 LSW: az L85 támadó gépfegyver mesterlövésszé alakított változata, ami arra enged következtetni, hogy maga az L85 is ott lesz. Utal rá az ölésjelzőn a kis fehér ikonja is.

  • Új frakciók: Task Force 141 vs. Militia, Rangers vs. Spetsnaz.

  • Visszatér az M4A1, nem is akármilyen külsővel (több videóban is látni, respawn-kor kiírja a nevét).

  • Gyönyörű új fizikával sokkal részletesebb az üveg összetörése.

  • Bling: 2 fegyvertartozékot tehetünk játékszerünkre.

  • Új Demolition mód: SD-hez hasonló, de mindenkinél van bomba, és azonnali respawn is létezik.

  • Demolition állapotjelzők: TIE - semmi nem történt még, DEMOLITION - valaki épp leteszi a bombát.

  • PP-2000: új géppisztoly.

    1. kill streak: airdrop - segédcsomag ledobása a pálya egy pontjára, de nem a játékoshoz, valószínűleg lőszert és robbanószereket kapunk belőle.
  • Scrambler: perk 3, ismeretlen.

  • Cold-blooded: perk 2, ismeretlen.

  • Visszatér a Sleight of Hand, de most már a perk 1-ben.

  • Akimbo: fegyvertartozék a PP-2000-en, ismeretlen.

  • A gránát eldobás után füstöt hagy maga után.

  • Care Package Marker: gránát helyett, eldobása után érkezik a Care Package a közelébe.

  • First Blood challenge: ölj meg elsőként egy ellenfelet.

  • Új 4. perk: Death Streak - akkor válik elérhetővé, ha többször meghalunk ölés nélkül.

  • Copycat: 4. perk, amivel ha négyszer halunk meg ölés nélkül, az utolsó ellenségünk killcamban látott felszerelését kapjuk meg amíg meg, nem halunk.

  • 3 ismert pálya: Favela, Highrise, Afghan - a Highrise pályát ismerjük az AC-130 bemutatóvideójából, egy építés alatt álló épület tetején csapnak össze az oroszok és amerikaiak.

  • Új fegyver: AT4 anti-tank rekétavető.

  • Tactical Insertion: gránát helyett, eldönthetjük, hogy hol szeretnénk respawn-olni.

  • Top 3 accolades: a meccs végén összegzést látunk, és 3 jelvényt, amit az eddig ismertek alapján ezekért kapunk: Legtöbb UAV, Legtöbb csípőből lőtt ölés, Legtöbb visszafizetés,

  • Új Secondary rendszer: a másodlagos eszközünk lehet pisztoly, géppisztoly, sörétes puska és robbanószer kilövő (ide kerül a gránátvető).

  • Másodlagosként használható gránátvető: M97 "Thumper".

  • Eszközként használható fegyverek: Védőpajzs, repeszgránát, Semtex gránát, dobókés, Tactical Insertion.

  • 9 kill streak: Sikorsky MH-53 "Pave Low" harci helikopter hívása.

  • Hardline: új perk, eggyel kevesebb ölésért kapunk kill streak jutalmat.

  • Painkiller: új perk, respawn-kor erősebb élettel indulunk, így nehezebb megölni.

A class rendszer felépítése:

Primary weapon - elsődleges fegyvernem, a Secondary kiosztása miatt még egyenlőre nem mondok biztosat, de elképzelhető, hogy a CoD4-es elrendezés visszatér.

Secondary weapon - másodlagos fegyvernem, most viszont már nem csak pisztolyokból áll. Kiosztása:

• Machine pistol - géppisztolyok, az egyetlen ismert eddig a PP-2000. Tartozék szerelhető rá.

• Shotgun - ismert shotgunok: AA-12, SPAS-12, utóbbira hangtompító tehető.

• Handgun - ismertek: Glock 18/22 automata pisztoly, .44 Magnum revolver, .50 Desert Eagle, USP .45

• Launcher - robbanószert kilövő eszközök, ismertek: tartozék gránátvető (köztük M97 "Thumper"), AT4 anti-tank.

Equipment - névszerint felszerelés, gránátokból és robbanószerekből áll. Használható tárgyak:

• Frag - a jó öreg repeszgránát, ki nem ismerné?

• Semtex - eredetileg plasztik robbanószer, de itt ragadós gránát.

• Throwing Knife - dobókés, egyenesen előre hajítja a játékos.

• Tactical Insertion - egyfajta jelzőlámpa, az eldobás helyén fogunk respawn-olni. Hogy elpusztítható-e, senki nem tudja még.

• Blast Shield - védőpajzs, az még egyenlőre ismeretlen, milyen hatással van a felszerelésre.

2 további ismeretlen, ami még nem derült ki.

Special grenade - a neve mindent elmond, még csak kettőről tudunk:

• Füstgránát

• Flashbang gránát

Perk 1 - aki a CoD4 perkeire számít, az felejtse el. Ez a csoport teljesen újjáépült:

• Marathon - hosszabb ideig sprintelés.

• Scavenger - egy holttesten átlépve teljesen felszerelhetjük magunkat. A jelek még nem biztosak, de elvileg ez vonatkozik a lőszerre, robbanószerekre és gránátokra is.

• Sleight of Hand - gyorsabban cserélünk tárat, és töltünk be rakétákat.

• Bling - egyszerre 2 tartozékot tehetünk a fegyverünkre.

Perk 2 - megtaláljuk itt a kedvenceinket, és pár új dolgot:

• Lightweight - könnyebb lesz a fegyver, ezáltal gyorsabbak leszünk és előbb ránthatjuk elő.

• Cold-blooded - még ismeretlen.

• Stopping Power - sokkal erősebbet sebez a fegyverünk.

Perk 3 - a 3. csoport kiosztása nagyjából megmaradt, de került ide néhány újítás is:

• Commando - messzebbről késelhetünk le egy ellenfelet.

• Scrambler - még ismeretlen.

• Steady Aim - pontosabban célzunk csípőtüzeléskor.

Death streak - a kill streak ellentéte, akkor aktiválódik, ha sokszor meghalunk ölés nélkül:

• Copycat - 4 halál után az utolsó gyilkosunk class-át kapjuk meg egy kör erejéig mindenestül.

Ismeretlen helyzetű perkek - ide kerülnek azok, amelyeknek még nem tudjuk beosztását:

• Akimbo - két géppisztolyt vagy pisztolyt vihetünk egyszerre - • Hardline - egy öléssel kevesebbért kapjuk meg a kill streak jutalmat.

• Painkiller - repsawn-kor erősebbek leszünk és nehezebb megölni minket.

• Az Akimbo nem egy perk, hanem fegyvertartozék lesz.

• Fegyverek, amelyekhez használható lesz: géppisztolyok, és kézi pisztolyok, köztük a már körábban vita tárgyává vált Desert Eagle. Sörétes puskánál ne nagyon számítsunk ilyenre, elég nagy ereje lenne.

Fegyverek:

• M4A1 Carbine

• L85

• FAMAS

• AK-47

• SCAR-L

• TAR21

• UMP45

• Bushmaster ACR

Géppisztolyok:

• MP5K

• PP-2000

• P-90

Könnyű gépfegyverek:

• AUG H-BAR

• M240

• L86 LSW

Sörétes puskák:

• AA-12

• SPAS-12

Mesterlövészpuskák:

• ismeretlen kaliberű Barrett puska (valószínűleg .50)

Pisztolyok:

• Glock 18/22

• .50 Desert Eagle

• USP .45

• .44 Magnum revolver

Robbanószerek:

• M97 "Thumper" fegyver alá szerelhető gránátvető

• AT4 Anti-tank rakéta

Fegyvertartozékok:

• Extended Mags - nagyobb tár több golyóval (látott: UMP45)

• Silencer - hangtompító (látott: SPAS-12)

• Red Dor Sight - lézer újtípusú célzóval (látott: AK47, FAMAS, UMP45)

• Heartbeat sensor - fegyverre szerelhető UAV (látott: M240, Bushmaster ACR)

• Bling - 2 tartozék egyszerre a fegyveren (látott: AUG H-BAR)

• Grenade Launcher - fegyver alá szerelt gránátvető (látott: FAMAS)

• Akimbo - egyszerre vihetünk 2 fegyvert (látott: PP-2000)

• ACOG scope - fejlett közelharci távcső (látott: AUG H-BAR)

Forrás: http://callofduty6.extra.hu

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==