Rewmac2010.06.09. 14:22

Prince of Persia - Az Új Generáció

Egy új világ, új dolgok...Hol itt a gond?

2008-ban nagyot nézett a világ amikor megjelent a első next-gen Prince Of Persia. Két vélemény született. Az egyik „Ez egy kalap szar és annyit is ér” a másik pedig „Csodás élmény”. Ekkor még nem volt középút. Fekete vagy fehér. Ám közben ahogy telt-múlt az idő kurvára bebizonyosodott, hogy igenis van. Mindenki egy újabb Warrior Within-t akart, csak közben azt felejtették el, hogy azon játéktípusoknak a kora véget ért egy generációval előbb. Az új Prince újdonságnak számított nem csak a sorozatban de a next-gen platformerek terén is. A játék melyet úgy emlegetnek „egy kézzel is végignyomom” azért nem egészen ilyen egyszerű.

Egy sequelt iszonyatosan egyszerű leszólni, de tulajdonképpen bármilyen játékból ki lehet emelni a szar részeket. Kezdve a Gears of War-al. (Igen emberek van benne hiba és szar rész, tudom kurva nagy újdonság, de ez van) A prodigy-nek csúfolt Prince is hasonló. Nagyon meg lehet szeretni és nagyon lehet utálni. Lehet szeretni mert, csodálatos látvány világa van, olyan zenei aláfestéssel, hogy az embernek összeszorul a szíve. Lehet szeretni, mert nem bonyolultak az ugrálások és nem szívat szét három különböző irányból egyszerre. Lehet utálni azért mert kevés benne a harc, ostoba a herceg és a történetnek valahol nem találjuk az elejét és a végét. Sőt a könnyű platform részekért is sokan anyáztak, de ha meg nehéz lett volna akkor meg ugye az a baj, de hát ilyenek a rajongók. Nekem nehéz volt elismernem, hogy tetszik a játék, mivel a főhőssel nem tudtam kibékülni. Ostobának és személytelennek tartottam és valahol még most is. Szánalmas poénokat még szegény Nolan North sem tudta előadni úgy, hogy hassanak is. Ellenben a két főszereplő Elika és a herceg interakciója egymással hihetetlenül élvezetes volt. Az ugrálós részeket szerettem, mert csak a saját hülyeségemből tudtam elcseszni (irányt nyomtam ugrás közben, hát ki csinál ilyet mostanában, de komolyan). Valahol sajnálom, hogy kevés benne a harc és élettelenek a területek, olyan játék ami mellett muszáj szólnia valami filmnek vagy zenének, hogy ne idegenedjek el tőle. Ha mondjuk a szerintem igen látványos harcból több lett volna akár egyszerre 10-12 csávóval (nem kértem sokat) akkor az is remek lett volna, de ez elmaradt. Kapott egy rebootot amit szerintem ez nagyon kellemes kis Disney mese feelinget ad. Nem tudom ki emlékszik még az eméített stúdió klasszikus Aladdinjára. Na nekem ez az érzésem a Prince-el.

Összességében jó is meg nem is. Jó mert ad egy mese, varázslattal teli világ hangulatot és rossz mert üresség rázza körül. Az, hogy az előző Prince Of Persiákhoz köze sincs az még jól is elsülhetett volna, mert homok és az idő párharcát jó volt, hogy lezárták ideiglenes az előző generációban. Ellenben sokkal, de sokkal átgondoltabb kellett volna, hogy legyen a reboot az új hardwaren. Ha a zene nem lenne olyan jó mint amilyen akkor szerintem 4 óra után le is tettem volna. Sok nagyon „pro” gamer forma mindig közli, hát ez 7-8 óra, na igen, de az olyan is. Én olyan 12 órája elvagyok benne, döcögősen haladok nézelődök, ugrálgatok, gyűjtögetek. Tetszik, de valami persze mindig motoszkál bennem. Ez a valami egy kérdés…Tényleg ennyi tellett Ubi?

2010-es epizód megjelenéséig a remény vette körül a rajongók szívét. „Hát most végre majd jó lesz” Hoppá újat mondok : Az is. Azért mert a Sands of Time-os csapat (ki tudja azok közül mennyi volt tényleg benne garantálom 2 ember) csinálta attól még lehet más. Szerintem a harc is jó benne elvagyok az ellenfelek fejére ugrálásával. A platform móka meg aztán kibaszott élvezetes. Komolyan a víz megállítás olyan módon megtetszett, hogy néha visszapörgetem csak azért az idő, hogy ezt én most még egyszer végigugrálom. A történet nekem olyan vegyes. Jó is meg nem is. Istenigazából ez olyan mintha a Warrior Within, a Two Thrones sőt a Sand of Time meg sem történt volna. Most nem idővonalbeli dolgokról beszélek hanem stílusbeliekről. A Prince nekem kissé amatőrnek tűnik az meg pluszba szánalmas ahogy megpróbálja megoldani a dolgokat a videókban. De lakat a számon, mert még ezt is elnézem, miért? Mert én a jót keresem a játékban és nem a hibákat nézem. Nem vagyok elfogult soha, nem jellemző, de mindig megpróbálok a lehető legpozitívabb perspektívából megközelíteni videó játékokat.

A grafika és látvány szerintem teljesen rendben van, a palota, a sivatogosdi és persze a másik dimenzió szerintem még szépnek is mondhatóak. Az meg aztán hagyján, hogy a bevezető videótól én lehidaltam. Mindig is imádtam az iszonyat render moviek-at egy játékban és itt nagyon kellemeset csalódtam. Lehet kígyót-békát kiabálni, de ez akkor is egy jó cucc. Az erők és az új képességesdi nekem riasztó volt a képek alapján, de aztán rájöttem, hogy tökmindegy használjuk-e vagy nem, mert olyan szinten egyenes a harc, hogy szükség nincs rájuk (az ilyet utálom), de ellenben jó kis móka a használatuk. Az ugrálás jó, a harc elmegy, szóval sírás helyett inkább tessék már élvezni az anyagot és nem nyavalyogni mint az oviban ha nem kaptunk meleg kakaót. „Jajj ez nem Sands of Time” „Hú, hát azt hittem ez olyan lesz mint a…” „nem hiszem, hogy nem lehetne olyat csinálni mint WW” Nem lehet, nem akarnak WW már volt, ez nem a Sand of Time hanem a Forgotten Sands. Nem 2003 hanem 2010 van most ennyi tellett. Szép és jó kis móka ez minden hibája ellenére.

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

1 napja
1

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

1 napja
4

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

3 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

5 napja
6

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15