Rewmac2010.06.11. 15:24

Neo Geo Battle Coliseum Teszt

Előmászott még egy SNK remek...Klasszikus napok...

Akinek volt Ps2-je és szerette az SNK alkotásokat az tudja, hogy mi a Neo Geo Battle Coliseum. Rengeteg karakter, még több mozgás és eszméletlen pörgős tag team csaták. Rögtön az elején had kezdjem az igen színes karakter választékkal. Megtaláljuk régi nagy kedvenceket, mint Kyo, Terry, Geese, Iori vagy K, ám a játék igen csinos 38 irányítható harcosai nem csak a King Of Fighters játékokból jöttek. Képviselteti magát a ugye a Fatal Fury, az Art Of Fighting, a Samurai Showdown, a Last Blade, a Metal Slug, a World Heroes, az Agressors Of Dark Kombat, a King of The Monsters 2 és az Athena (az utóbbi három mind csak 1-1 karakterrel). Szóval van kivel játszani.

A történet a következő. Van WAREZ (vicces, mivel az SNK Playmore a szoftver kalózkodás okolja a 2001-es bezárás miatt, ezért lett a főgonosz neve ez), szóval ez a pasi iszonyatosan tele van lóvéval és uralni akarja a Neo Geo univerzumot. Ehhez kreált ő magának egy harci „játszóteret” és egy klónt is aki nem más mint Mizuchi a King Of Fighters Orochijának génmásolata. Célja leigázni mindenkit. Erre összecsődülnek a világ legerősebb harcosai, jók és rosszak egyaránt, hogy ez azért már mégsem olyan jó nekik. Nekiállnak, hogy legyőzzék a fő mocskot. Azt hiszem bőven elég ennyit elárulni erről a verekedős crossover történetről mert ennél többet úgysem fogunk megtudni.

A grafika olyan nagyon sokat nem módosult. A környezet és artworkök illetve az egyéb elemekt élesítve lettek és kaptak új textúrát. A harcosok azonban csak egy soft modot kaptak, hogy ne legyenek annyira recések. Ez az opció ki és be kapcsolatható. Valamint állítható a képernyő elhelyezkedése is. Véleményem az, hogy nagyon remekre sikeredett a pályák háttér animációja és ahhoz képest, hogy egy arcade címről beszélünk igen jó. Persze láttunk szebbet is, de azért mégiscsak módosítottak valamit, nem úgy mint a King Of Fighters 98 Ultimate Matchnél illetve a Mark Of The Wolves-nál. Azoknál minden maradt a klasszikus pixel harcos felállásban. Van itt még kéremszépen karakter személyre szabási lehetőség i, még pedig szín módosítás. Ez elsőre gagyi, de ha kicsit beleássuk magunkat akkor nagyon jókat lehet kreálni. Mindenkinek két színt csinálhatunk és a legkisebb árnyalatokig mindent át lehet festeni. Akár csinálhatunk magunkat szuper harcost ami abban merül ki nálam, hogy olyan mintha piros pulzálna az egész karakter. Azoknak akik szeretik a különböző japán anime stílusú rajzokat, az artwork menüben az összes karakterét meg lehet nézni. Szerintem kifejezetten szépek és persze HD.

Jöjjön akkor most legfontosabb a harc. Iszonyatosan komplex, de egyszerű is. Miért mondom ezt? Mert ki lehet nagyon durván tanulni és nagyon jól is lehet játszani, de az olyanok mint én akik csak leülnek és ütnek párat is tudják élvezni. Főleg mivel az opcióban be lehet kapcsolni a hoki fokozatot. Ez nálam abból áll, hogy lebutítom az AI, fölviszem a saját védelmemet maximumra és a gépét minimumra majd beállítom, hogy nekem bizony maximumon legyen a Super Deady Move csíkom (ultra támadás). Ezzel el lehet baromkodni, de ez azért rossz mert a főbossig nulla kihívás van a játékban. Kezdőknek csak két dolgot tudok tanácsolni, training mód és picivel az alapfokozat alatt. Az SNK játékokhoz híven nem 1 on 1 küzdelmek vannak hanem tag meccsek. Kettő verekszik kettő ellen. Váltani bármikor lehet karakterek között, sőt bármikor behívhatjuk egy látványos coop kombóra. Bizonyos karakterek mint pl. Iori és Kyo egy nagyon komplex mozdulatsorból tudnak speciális coop támadást indítani ami aztán meg látványosabb. Ehhez teljesülnie kell bizonyos kritériumoknak, nem lehet csak úgy dobálgatni ezeket. A mozdulatok melyekből van rohadásig és megjegyzem ember legyen a talpán aki mindet megjegyzi nagyon jól néz ki és könnyen használhatóak. Van itt tüzes ütés, teleportos kard kaszabolás, rakétázás minden ami szem-szájnak ingere. Tehát bőven el tudjuk dönteni mit akarunk behozni. Vannak a sima speckók a DM-ek és az SDM-ek az ultra szintű támadások. Az előbbiek jó részét bármikor elő lehet hozni az utóbbiakhoz szükség egy csík amely a harc során töltődik. Egyes karakterek DM mozdulatai modifikálhatóak támadás közben egy másikba ami teljesen máshogy adható be. Ezeket megtanulni már a haladó feladat. Én magam részéről Kyo és Iori mozdulatai tudtam az évek során ténylegesen elsajátítani. Nem kell megijedni az, hogy komplexek az egyes speckó kombók az nem jelenti azt, hogy alapszinten nem lehet használni őket, éppen ellenkezőleg. Nagyon is precíz az alap szintű DM-ek használata. Itt akár ki is térhetek az időzítésre. Az előző SNK arcade anyagokkal az volt a gond, hogy nem volt portolva rendesen így az inputokat nagyon be kellett tanulni mivel lassan kellett csinálni és a játék meg pörgött. Itt nem így van, végre javítottak az időzítésen és most már felhasználó baráti lett a termék.

A játékmódokat tekintve igen szegényes. Van arcade, survival, pratice és online. Nincsenek igazából különbségek. A survival tudjuk mit jelent, az arcade kifejezetten rövid. A 6. ellenfél a boss aki úgy szívat meg ahogy akar. Hihetetlen igazságtalannak tartom a boss rendszert. Megállás nélkül spammolnak, blokkot törnek, kiütnek SDM-ből és mind emelett olyan szinten gyógyulnak automatikusan, hogy Wolverine is megirigyelné. Ennek ellenére lehet élvezni a Neo Geo-t. Tartalmas, pörgős és változatos. Aki szereti a verekedős cuccokat az mindenképpen tegyen vele egy próbát. 800 pontért szerintem ez a cucc szinte ajándék. Ízelítőnek trialt mindenképpen szedjétek le.

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

4 napja
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

9 napja

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
2

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

CHASE
2020 25 legjobb száma

2020-ben őrületes mennyiségű zenét hallgattam. Ennek egy különleges világjárvány volt az oka, amely mindenkit otthon maradásra késztetett.

2020.12.31.

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
3

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15

p34c3
Jó polákok / Loot atyafiak

Hosszú várakozás után döbbenetes körülmények között jelent meg az amúgy is elég kalandos utat maga mögött tudó lengyel szerepjáték. Ennek kapcsán - meg persze a gamer 2.0 miatt is - végre belecsapok én is a lecsóba, hiszen alig 15-20 éve tervezem csak a blogolást.

2020.12.15.
14

c0m1n65un
Pumpkin Jack és egy aniMonológ!

Sziasztok! Eljött az idő egy újabb bejelentkezésnek, hogy mit csináltam, vagyis pontosabban mit nem csináltam az elmúlt hetekbe.

2020.12.15.
1

Zsozsa74
Night City életképek

A Cyberpunk 2077 meglehetősen beszippantott az utóbbi napokban, és mivel a játék rendelkezik fotómóddal (bár ha nem rendelkezne, akkor is fotózhatnánk ugye... ), nem tudtam megállni, hogy ne lőjek el egy-két tekercs filmet.

2020.12.12.
9