Rewmac2010.09.16. 16:13

Reach - Tapasztalat beszél, ember játszik...

Mert emlékszünk...

Megmondom őszintén gondolkoztam azon, hogy írok egy komplett tesztet, de aztán arra jutottam, hogy van abból elég és inkább a személyes benyomásaimat teszem közzé. Számomra a Halo egy olyan dolog amit utálni és szeretni tudok. Utálni tudom ha éppen nem játszok vele és nem értem mások miért még mindig és imádni ha éppen aktív játékként van nálam. Egy valami azonban biztos, lehet szeretni vagy nem szeretni, de el kell ismerni, hogy mesteri termék fejlesztési szempontból.

Had kezdjem a látvánnyal. Nálam ez a dolog olyan felemás. Néha ámulok és nézem milyen képek tárulnak elém, viszont van, hogy átlagosnak tartok egy-egy helyszínt. Több persze az ámulás érzés mint a mindennapi. A másik a zene. Megmondom őszintén nekem a Halo 3 volt az első a sorban amivel játszottam és akkor a játékot epic-nek tartottam zenei, képi világával együtt. Megvoltak a maga hibái, de annyira sosem merültem el benne, hogy ezek nálam is kiéleződjenek. Jó párszor végigvittük a kampányt, multiztam is vele azt kaptam amit akartam. Remek zenei összhatást. Ezt azért fontos kiemelni, mert nálam az átvezetők és a harcok alatti zene akkora hangulatfaktor, hogy elmondani nem lehet. Halo játékban ebben még nem csalódtam. A Reachnél viszont néha nem tudok kibékülni a harcok alatti muzsikával. Nem azt mondom, hogy rossz, de nincs meg az a bizonyos epic érzésem ami a 3 alatt megvolt. Az átvezetők alatt viszont fenomenális élményt nyújt a muzsika. Egy-egy jelenetet számomra nem csak cselekmény, de a zene tesz feledhetetlenné.

Nos a kampány mód, teljesen spoilermentesen. Ezt egybe fogom főzni az ODST-ből már ismert firefight-al. Pont ma eszéltük Ghz.val, hogy néha teljesen olyan érzésünk volt mintha Firefightoznánk egy élettel és történettel. Sajnos ezt töbször is lehet érezni rajta, ami önmagában nem gond, de egy kampány az legyen különálló. Persze megvannak az egyedi helyszínek melyeknek köze sincs a firefight vagy multi pályákhoz, de ez nem igen mondható el pl. az invasion vagy firefight pályákról. Azok mind a single-ből vannak kiemelve. Ismétlem ez nem lenne gond, ha én hülye nem a multival kezdtem volna. Mert így nem jutott ki nekem az a tipikus, de jó és új a helyszín érzés.

A multi nálam az amibe nem tudok belekötni. Mesteri a fegyverhasználat, mikor hova mit merre mennyit kell lőni, hogyan. Ezek mind mind iszonyat gyakorlást azaz tapasztalatot igényelnek. Máris nagy kedvencé vált az Invasion mód. Kapós, találó, kellemesen hosszú és nem unalmas. A Team Slayer és egyéb klasszikus módok már nem fognak meg. Lejátszom oké, de olyan semmilyen most még. Ami nagyon tetszik az Team Slayeren belül a SWAT mód. Nincs pajzs, DMR van és sprint. Eszméletlen pontokat lehet produkálni. Na jól lett kitalálva.A képességek és egyebeket pedig háát nem tudom. Jetpacket nem nagyon használtam. Az újak közül leginkáb az Armor Lock lett a kedvenc. Olyan szinten meg tud menteni a gárnátoktól, hogy büszkén kelek föl egy "Rejection" után, hogy jól fejbelőjjenek mert nincsen pajzsom, de én akkor is sikerrel zárom a jelenetet.

Zárásnak annyit, hogy aki utálja az előbb játszon vele. Viszont aki úgy rakja be, hogy ez biztos csak szar lehet az inkább hagyja a fenébe mert magát fosztja meg az élménytől.

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

4 napja
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

9 napja

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
2

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

CHASE
2020 25 legjobb száma

2020-ben őrületes mennyiségű zenét hallgattam. Ennek egy különleges világjárvány volt az oka, amely mindenkit otthon maradásra késztetett.

2020.12.31.

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
3

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15

p34c3
Jó polákok / Loot atyafiak

Hosszú várakozás után döbbenetes körülmények között jelent meg az amúgy is elég kalandos utat maga mögött tudó lengyel szerepjáték. Ennek kapcsán - meg persze a gamer 2.0 miatt is - végre belecsapok én is a lecsóba, hiszen alig 15-20 éve tervezem csak a blogolást.

2020.12.15.
14

c0m1n65un
Pumpkin Jack és egy aniMonológ!

Sziasztok! Eljött az idő egy újabb bejelentkezésnek, hogy mit csináltam, vagyis pontosabban mit nem csináltam az elmúlt hetekbe.

2020.12.15.
1

Zsozsa74
Night City életképek

A Cyberpunk 2077 meglehetősen beszippantott az utóbbi napokban, és mivel a játék rendelkezik fotómóddal (bár ha nem rendelkezne, akkor is fotózhatnánk ugye... ), nem tudtam megállni, hogy ne lőjek el egy-két tekercs filmet.

2020.12.12.
9