casper0072013.09.15. 13:26

Kedves Esther!

Köszönöm leveledet! Jó hallani, milyen gyorsan sikerült beilleszkedned abban a kis falucskában. És bár tudod, hogy mindig a legjobbakat kívánom neked, bevallom, hiányoznak vasárnap délutáni eszmecseréink egy bögre gőzölgő tea felett. Emlékszel, mikor legutóbb egy furcsa álmodat osztottad meg velem egy vérfagyasztó kastélyról, leírhatatlan kreatúrákról, ármányról és rettegésről? Tegnap este sokat forgolódtam az ágyamban, ennek valószínűleg nehéz és bőséges vacsorám volt az oka. Kiadós estebédem meg is bosszulta magát, mert a nap első sugaraival fáradtan, zavartan ébredtem fel lázálmomból. Masinák és sertések rémképe kavargott a fejemben. Erről szeretnék pár szót megosztani veled.

Oswald Mandus, egy tehetős brit iparmágnás bőrében tértem magamhoz végeláthatatlan házamban. Rögtön tudtam, hogy ez az én otthonom, mégis, mintha idegen lettem volna a vigasztalan falak ketrecében. Feleségem, gyermekeim sehol, csak a távolból hallottam elmosódó hívásukat, melynek kérdés nélkül engedelmeskedtem. Tisztán emlékszem rövid bolyongásomra, hiszen hasonlóan megrökönyödve riadtam fel alig öt órával később. Logikus lépésnek tartottam megkeresni a lakájt vagy a ház személyzetének bármely tagját, de senkit sem találtam. Csak a ház morajlott körülöttem, mint egy érzelmek nélküli, rozsdásodó mechanika és nem tudtam megállni, hogy pár lépésenként hátra ne tekintsek. Meg voltam győződve, hogy követnek, préda voltam saját birtokomon. Az egyik raktárhelyiségben ráleltem régi lámpásomra, amit itt tartok a komód mellett arra az esetre, ha kedves kutyáim besurranót szimatolnának ki az éjszaka. Tisztán emlékszem történetedre, ahol te is így bolyongtál az ódon kőfalak között, folyton petróleum után kutatva, hogy megvilágíthasd utad. Nekem nem kellett hasonló praktikákhoz folyamodnom, lámpán mindig a rendelkezésemre állt, köszönhetően a technika vívmányának, igaz, az én rémmesém nem hallgatná olyan lelkesen a közönség, hiszen nem sok dolog lehet annál szívbemarkolóbb, mikor csoszogó lépteket hallasz pár méterre és a vaksötétben nem tudsz meggyőződni arról, hogy csak a képzeleted játszik veled.

Ahogy egyre inkább belevetettem magam a szobák sűrűjébe, úgy találtam magam szembe egyre furcsább jelenésekkel. A fürdőszobában egy gyertyatartót meghúzva a kád egy titkos átjárót tárt fel, mint a klasszikus rémtörténetekben, később pedig folyamatos morgások és sivítások emelték meg a pulzusom. A képtermen átvágva hatalmas erősségű rengés rázta meg az épületet, majd kiugrott a szívem a helyéről! Aztán megcsörrent az első telefonkészülék. Egy ismerős hang szólított meg, egy masináról és veszélyben lévő gyermekeimről suttogott és arra biztatott, ereszkedjek alá a feketéllő ismeretlenbe. Nem volt mit tenni, a felszín alatt terpeszkedő komplexum felkutatására adtam a fejem, melynek létezéséről és sötét sarkokban szőtt istentelen terveiről mit sem tudtam. Úton-útfélen akadályokba botlottam. Hol egy automobil miatt nem tudtam kinyitni a továbbhaladásom gátló vaskaput, hol egy erős lakat vizslatott rosszallóan csapdába szorítva. Mintha agyam csak saját bosszantására kreálta volna ezeket a kellemetlenségeket és pár perc múlva megunva a játékot a kezembe ejtette a szükséges felszereléseket. Olajoskannát cipeltem, kapcsolókat kattintottam és vaskerekeket tekertem minduntalan, mintegy varázsütésre megnyitva az utat. Már nem is nagyon emlékszem a feladványokra, de ha legközelebb összeülök kedves barátommal a könyvtár olvasótermében, ahol szellemes fejtörőkkel szórakoztatjuk egymást, ezeket biztosan nem említem meg neki.

A fenyegetettség viszont állandóan jelen volt. Egy alkalommal valaki vagy valami éles visongással próbálta betörni annak a helyiségnek az ajtaját, ahol éppen ténykedtem, én pedig fejvesztve kuporodtam le a legközelebbi hordó mögé és hallgattam szívem kétségbeesett zakatolását, vártam, hogy az utolsó hideg izzadságcsepp is lecsorogjon az arcomon. Nem tudtam, csintalan képzeletem milyen rémségekkel traktál engem. Nem kellett sokat várnom azonban, egy fogaskerekek és pumpák zakatolásától hangos kazamatában szembe találtam magam a körülöttem sertepertélő és engem zaklató lényekkel. A reggeli kávém mellett tisztán fel tudtam idézni ezeket a nem evilági rondaságokat, nem úgy, mint te, aki előtt állandóan szétcsúszott a kép, ha a morgó démonok feltűntek. Nem is hiszem, hogy üldözni fog ez az álom, mint téged immáron három éve. Részletes leírásuktól most megkíméllek, de ígérem, pár hónap múlva, személyes találkozásunk során felvázolom neked kissé komikus, de az adott szituációban szörnyen bizarr jelenésüket.

Álmom lényege mégsem a menekülés és bujkálás, hanem a telefonhívásokkal egyre inkább kikristályosodó történet volt. Úgy érzem, négyszemközt sokkal hatásosabb lehet ez a fordulatokban és elképzelhetetlen szentségtelenségekben gazdag história, aminek részleteit nem vetném papírra, lévén erkölcsi korlátaim hevesen ellenkeznek pennám szándékaival. De hogy felkorbácsoljam érdeklődésedet, megemlítem, hogy azték piramisok, egy kőtojás, akár egy földöntúli golyóbis, a közelgő XX. század vérgőzös ígérete árnyékolta be utamat. A végkifejlet jelentőségét sejteti, hogy barangolásom során agyam kézen fogva vezetett, soha el nem tévedtem és bár kisebb-nagyobb kanyarokat tettem, mintha madzagon rángattak volna.

Csalódott vagyok Esther. Tudod, mennyire kedvelem a rémálmokat, hiszen az ismeretlentől való félelem mindig is vonzott. Mivel mostanság egyre furcsább álmokat láttam, bizakodtam benne, hogy a csúcspont közel van és egy remek borzongással örvendeztethetem meg barátaim. De ezt a mesét csak neked mondom el, s legfeljebb Oswald belső démonaival vívott küzdelmét tárom majd többek elé.

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

4 napja
10

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

6 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

6 napja
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

8 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
20

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4