Cash Bacsi2018.08.17. 10:05

Injustice 2 - Teszt (iOS)

Vajon hogyan lehet mobilra átültetni egy olyan összetett és komplex verekedős játékot mint az Injustice?

A Midway Games 2009-ben nem sokkal a gazdasági válság után sok más céggel együtt csődbe ment. Kellett egy kis idő amíg a vezetőség összeszedte magát, megtartották a csapat nagy részét és újraalakultak Netherrealm Studios néven és a 2011-es Mortal Kombat újragondolásával valósággal a köztudatba robbantak. Várható volt, hogy ezzel még nincsen vége, viszont a 2013-as folytatás előtt egy svédcsavarral piacra dobták a Injustice - Gods Among Us (ugyancsak verekedős játékukat). Ahol nem a brutalitáson és a valósághű (néha túlságosan is) kivégzéseken volt a hangsúly, hanem fogták a DC univerzum szuperhőseit, egy kupacba rakták őket, alapul vették az eredeti (valljuk be zseniális) Justice League konfliktust és egy rendkívül szórakoztató és látványos bunyózást csináltak belőle. A Mortal sorozat rajongói között kissé megosztott volt a vélemény, de az általános 78%-os metacritic pontozás valljuk be a mai napig nagyon jónak számít.

Nem is volt kérdés tehát, hogy folytatni fogják, a 2015-ös Mortal Kombat X után két évvel később ki is jött az Injustice 2. Mondanom sem kell, hogy a játék bombasiker lett, kijavítottak benne minden apró hibát, felturbózták amit kellett, lelassították ami túl gyors volt és voila a mai napig közel 90%-on csücsül. Nem is volt kérdés tehát, hogy készíteni fognak belőle egy mobilos változatot, az első rész iOS változatához nem volt szerencsém, de a második részé éppen a napokban jött szembe velem.

Az Injustice 2 mobilos játék ahogyan az elvárható volt egy ezerszer egyszerűbb és végletekig lecsupaszított változata a zseniális nagytesósnak. Valójában igencsak kicsi lesz a lehetőségeink tárháza, hiszen lesz egy alap minden karakternél jelen lévő 3 hites kombó, amihez csak a képernyőt kell tapizgatni, majd lesz a négy irány (előre, hátra, fel és le amikkel dashelni lehet) majd pedig maga a védekezés, amit vagy az adott gombbal vagy a kettő újunkkal tudunk elérni. Namost a védekezés olyan dolog amit jóval az ellentámadás előtt meg kell kezdenünk, különben nézhetjük ahogy végigvernek minket a képernyőn. Ezeken kívül minden hősnek lesz pár speciális támadása ami hez a csíkok folyamatosan töltődnek, ekkor jön a komoly stratégiázás hogy a speckókra költsük a csíkokat vagy pedig az összeset felhasználva egy egy végső és általában halálos kivégzésszerű támadásra. Nincsen counter, nincsen ellentámadás, nincsen break, nincsen semmi. Szóval egy nagyon de nagyon buta, adok kapok stílust kell felvennünk a siker érdekében, ami eleinte fájdalmasan primitívnek fog tűnni. De!

Itt van egy hatalmas nagy de; a játék annyira magával ragadó, látványos és élvezetes, hogy egyszerűen képtelenek leszünk abbahagyni. Megszokjuk azt a keveset ami van, elfogadjuk és megszeretjük, majd nem is olyan sokkal később már szeretni is fogjuk. Rég volt már olyan játék ami elsőre négy ponttal indul nálam és ennyit ingadozott volna a tesztelgetés alatt. Az Injustice mobilos változata ilyen. Fogalmam nem volt mennyit adjak rá, hiszen valljuk be nagyon megszerettem, aztán jött valami ami mindent eldöntött, de ne menjünk ennyire előre.

Az Injustice 2 ott folytatja a sztorit ahol az első részben véget ért, nagyon érdekes és látványos is, ami szerencsére mobilon is megtekinthet sőt végig is játszható. A fejezetek öt account szintenként elérhetőek, tehát nyilván az első fejezet ötös szintnél lesz elérhető, majd a második tíznél jön és így tovább. A sztori módnak a lényege a történet, nem lesznek olyan komoly és izzasztó bunyók benne, de arra pont elég lesz, hogy kicsit megismerkedjünk más hősökkel is. A kampány már ennél sokkal hasznosabb, itt kettő nehézségi fokozaton mehetünk végig a sok-sok harcot és ellenfelet tartalmazó hadjáraton, ezzel sokat fejlődve és néha még ruhákat is kapunk kedvenc emberünkhöz. Az Aréna lesz az egyik legélvezetesebb része a játéknak, itt ugyanis élő, húsvér emberek ellen küzdhetünk, ami egészen más élményt fog nyújtani mint a többi csatározás. Sajnos embereinknek öt bunyóra szól a szavatossága, ezután elfáradnak és várni kell addig amíg kipihenik a fáradalmakat, illetve ha esetlegesen már van több karakterünk akkor velük is csatába szállhatunk. Lényeg a lényeg, hogy egyszerre csak hármat vihetünk magunkkal, a gép pedig öt különböző nehézségű ellenfelet fog kidobni nekünk, akik közül kedvünkre válogathatunk majd.

Grindolásra és farmolásra is lesz lehetőség bőven, egyrészt ott lesz az „Operation” ami akkor válik elérhetővé amikor megkapjuk a negyedik hősünket, ez a legrosszabb esetben is egy heti mindennapos bejelentkezés után meg fog történni, én egy páncélos, három csillagos Supermant kaptam, örültem is neki mint majom a farkának, hiszen ezzel rögtön a legerősebb hős vált belőle ami már első szinten is megmutatkozik. A „Resource” menüpontban nyersit tudunk farmolni, a „Challenge”-nél valami különösen erős ellenfél ellen mehetünk csatába, ha a követelményeket teljesíteni tudjuk. Minden esetben ruhák, XP és egyéb nyersik lesz a jutalmunk. Érdemes a hero shardokat (ami a fizetős tartalom a játékban) félrerakni és amikor összejön belőle 500 beváltani aranyra, ez lesz a legfontosabb dolog a játékban hiszen ezzel tudjuk a hőseink képességeit fejleszteni és ahogy egyre több lesz belőlük, fokozatosan növekedő szinten, természetesen egyre nehezebb is lesz szinten tartani őket. Végül pedig de nem utolsó sorban, megtehetjük hogy ligába csatlakozunk ahol 29 másik emberkével élhetjük a jól megszokott klánbeli életünket. Lesz itt minden ami elvárható, egyrészt chat, lesz shop, lesznek közös raidek ahol az első három ember komoly jutalomban részesülhet és persze adakozni is tudunk majd kártyákat, hiszen lehetetlen lenne minden egyes szuperhőst összeszedni a multiverzumon belül, ráfizetés nélkül mindenképpen.

Nem fogok kertelni és tovább kerülgetni a forró kását, mert eléggé vegyesek az érzéseim ezzel a címmel kapcsolatban. Mert egyfelől ugye ott van a döbbenetesen szép látvány, a pörgős, folyékony játékmenet, a hihetetlenül designos és látványos menürendszer. Másrészről meg ott van a tény, hogy több mint egy éve a piacon van már, de még mindig olyan szinten bugos, lassú, konstans levágja az embert, ha peches vagy és mindezt rosszkor teszi, például akkor amikor éppen a profilodat menti, akkor sajnos korrupt lesz a mentett állásod és bukod ez egész accoutodat és a progresst is. Ekkor értettem meg, hogy miért halott minden klán, miért nem látni aktív játékosokat, igaz az Arénában mindig van ellenfél, de lehet hogy akkor ők nem is emberek hanem csak a hőseikkel játszó AI, nem hinném mert ehhez túl jól játszanak. Mérges és elkeseredett voltam egyszerre, ejnye és a bejnye!

Lényeg a lényeg, az Injustice 2 mobilos változata egy katasztrófa support szempontjából, hiába jó és élvezetes, ha életemben először törtét meg velem (és azért valljuk be játszottam már pár játékkal), hogy buktam az egész mindent amit idáig elértem. Sajnálatos dolog, de a jelenlegi helyzetben így egy évvel a megjelenés után sem adhatok többet ennél a játékra, sajnálom. De kipróbálni mindenképpen érdemes, de nehogy költsél rá akár egy forintot is mert előbb vagy utóbb nagyon meg fogod bánni, amikor esetlegesen te is mindent elveszítesz majd.

5/10

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

p34c3
Scalper-Boogie

9 órája
1

Comedian
Egy igazán dühös ember

4 napja
3

pendrivedealer
Videójátékok, horror, aniMonólog

5 napja
1

Comedian
Kelly hősei

8 napja
1

Comedian
Két öszvér Sara nővérnek

2021.05.31.

Necroman Mk2
Preschool Fun

2021.05.31.

p34c3
Volt egyszer egy LAN-parti

2021.05.28.
7

Comedian
A halottak hadserege

2021.05.25.
9

CHASE
Az évtized sorozat pillanatai

2021.05.22.
14

Comedian
Akik az életemre törnek

2021.05.22.
3

Comedian
Fesd át a kocsidat!

2021.05.19.
1

p34c3
#XBOX20

2021.05.16.
12

Comedian
Kémek a Sasfészekben

2021.05.14.
9

Stinger
Életed játéka

2021.05.13.
23

Necroman Mk2
Hentai Mosaique Puzzle

2021.05.11.
3

Comedian
Coogan blöffje

2021.05.10.

axl
Új gép a háznál

Hát ez a nap is felvirradt. Tudtam, hogy előbb-utóbb el fog jönni, de arra nem számítottam, hogy ilyen hamar. Hiába, a kényszer nagy úr, az eddig használt gép pedig most döntött úgy, hogy bemondja az unalmast. Mivel nem akartam céleszköz nélkül maradni a jelenlegi helyzetben, a szerelő pedig lebeszélt a javíttatásáról, annak tudatában, hogy viszonylag régóta nyúzom és elég baráti áron sikerült hozzájutnom anno, gyorsan felírtam a veszteséglistára és elindultam másik után nézni.

2021.05.08.
8

CHASE
80-as évek: A ráadás

2021.05.07.
11

Necroman Mk2
VG Hall of Fame 2021 nyertesek

2021.05.06.
5

Comedian
Akasszátok őket magasra!

2021.05.05.
4