Cash Bacsi2018.09.17. 12:03

Destiny 2: Forsaken - Különvélemény (X1X)

Eltöltött játékidő: Destiny 1: 2005 óra Destiny 2: 715 óra Karakterek: lvl50/532 Warlock (Human), lvl30/380 Titan (Awoken), lvl30/380 Hunter (Exo) Státusz: Őrült fanatikus rajongás !!!

A Destiny 2 kapott rendesen hideget és meleget, eleinte főleg csak dicsérte mindenki, nem véletlen, hogy a kritikusok miatt még mindig ilyen magas pontszámon csücsül a Metacriticen. De ugye a Destiny pont az a játék amit nem a kritikusok véleménye alapján kell megítélni, hanem a hardcore gémerek véleménye alapján, akik akár több ezer órát is képesek belerakni. A Bungie elkövette azt a hibát, hogy a D2-öt casuelre akarta venni, ezzel gyakorlatilag semmibe véve a nagyon komoly hardcore rajongótáborát. Meg is lett az eredmény, kb. egy hónappal a megjelenés után a játékosok száma drasztikusan csökkenni kezdett, végül kb. a játékos bázis 70-80%-át el is veszették. Ezen a közepesen gyengére sikeredet Osiris DLC se segített, vagy a meglepően jó Warmindos kiegészítő is csak pár hétre hozta vissza a játékos tábort. A legtöbben úgy voltak vele, hogy ha a Forsaken nem fog ütni végleg befejezik a játékot ... hát kérem szépen, a Forsaken üt, nem kicsit, NAGYON!

A D1 első nagy kiegészítőjéért feleős Taken Kinges brigád nem szarral gurigázott, fogták a játékosok nem kicsire duzzadt panaszládáját és elkezdtek szépen lassan kipipálni mindent, ami gond volt a D2-vel. Az eredmény egyértelműen egy fúzió lett, ami a D1 és D2 legjobb dolgait megtartva, megfűszerezve némi eredeti újdonsággal létrehozott egy döbbenetesen jó egyveleget. A Forsaken bizony nem a casuel gamereknek készült, nem azoknak az embereknek, akik kitolják a kampányt majd visszamennek Minecraftozni vagy Angry Birdsözni, akik a crusziban az OPÉ játékosok árnyékából lőnek néha egyet egyet, a team killben reménykedve. NEM! Ez nekünk Guradianeknek készült, akik képesek egy exo fegyót akár hetekig farmolni csak azért hogy meglegyen, vagy képesek egy hét alatt 100 órát beletenni a játékba. Kedves régi HC tábor, térjetek vissza, mert megéri.

Nem is tudom hol kéne kezdeni a sort, hiszen a játék olyan szinten megváltozott, hogy a lista szinte végtelen, nem is az én resortom lenne itt alaposan mindent leírni nektek, inkább csak azt amit én imádok benne. Nagyon tetszett a történet, bevallom meg is könnyeztem azt ami Cayde-el történt, és azt a kb. kettő mondatot amit végre kiejtett a száján kedvenc Guardianünk. A kampány és a Tangled Shore-on történő farmolás, a könnyed 500-as szint elérése egy dreamride volt. Nagyon jó ötletnek tartottam, hogy végre megint van értelme a kék cuccoknak, hogy kénytelen voltam minden fegyót berakni, minden loadouttal megtanulni újra játszani. Azt sajnálom hogy mire erre rájöttem buktam vagy 100 masterwork core-t, 1000 legendary shardot és vagy 300.000 glimmert. Nem kellett volna a régi módszer szerint állandóan infuse-olni, hiba volt, ezt ti ne kövessétek el. Minden magasabb szintű kéket vegyetek fel, sőt mi több, az egész vaultot úgy ahogy van be is bonthatjátok, mert a zseniális Collection tabnek köszönhetően minden Year1-es cucc kivehető bármikor, amikor csak akarjuk és ami a legjobb, hogy a collection követi az aktuális light szintünket, kb. 20-al van alatta, szóval tényleg semmi értelme az infuse-nak. Ha egy fegyót saját magába törsz bele, akkor ez csak glimmerbe kerül, míg ellenkező esetben a gatyád is rá fog menni a fejlesztésbe. Még egy hasznos infó, ha van egy magasabb szintű exo fegyód akkor ezt felhasználva ugyancsak glimmert kell fizetned, ezzel is jelezve, hogy az exo fegyó bizony nagy dolog.

Aztán amikor elérjük az 50-es szintet és az 500-as light levelt indul el csak a játék igazán, idáig ez csak egy kellemes, 20-30 órás bevezető volt ahhoz ami jön. A valódi endgame csak ezután indul el, amikor mindenféle napi és heti challengek teljesítésével powerful gearekkel tudunk fejlődni, nagyon de NAGYON lassan. kb. a heti 10-15 light level az ami reálisan hozható, de persze azoknak akiknek van napi 10 órája játszani ez tovább is kihúzható, főleg addig amíg a rendszer kijátszható és kissé bugos. Hamarosan minden javítva lesz, itt főleg a naponta elvileg csak egyszer kapható "prime engram" farmolásra gondolok, amire most keményen minden ráfeküdt, ugyanis a powerful cuccokat is három tierbe oszotta a játék. A napi challenge-ekkel kb. +1-es szintet fogunk kapni ami sajnos nagyon kevés. Volt olyan napom amikor három +1-es sapit kaptam, a szintem 520 volt, háromszor kaptam 521-es sapit, ami végig magasabb 523-as volt, szóval nem tudtam fejlődni semmit. A weekly powerfulok olyan +4-5-öt is tudnak adni, a prime engram meg akár a +10-es szintet is túlugorhatja. Namost ha azt vettük észre hogy bebugzódott a "prime attunement" buff és nem tűnt el az első engram után, akkor érdemes keresni valami lost sectort vagy valami helyet ahol respawnolnak a minibossok és addig farmolni amíg kapjuk az engramot. Mondanom sem kell, hogy én az ilyesmikkel nem élek, örülök ha abban a kevés időben amim van képes vagyok minden heti dolgot teljesíteni egy karival. Igen jól olvastátok, a többi karimba bele se tudtam kezdeni olyan sok a tennivaló. Ugyanis a napi challenge-ek négy naponta resetelődnek, míg a hetik a szokásos kedd 19-kor.

A Gambit zseniáis, szavak nincsenek rá mennyire imádom, bárcsak tudnám tolni, de időm rá semmi. Az új subclassek annyira jók, hogy mással se tolja az ember csak ezekkel, végre minden kaszt kapott egy support subclasst, ilyen a tüzes kardos Warlock, aki minden cselekedetével csak a csapatot erősíti, vagy a pajzsos Titan, akinek végre a bubija mögül ki lehet lőni. A Hunter ezúttal inkább támadó lett, hiszen a voidnyilas subclass annyira hasznosra sikeredett, hogy szegény Hunterek már azt is elfelejtették hogy képesek támadni is. A Raid egyszerűen elképesztő. Gothalion és csapata 20 óra alatt képtelen volt befejezni. A leggyorsabb teljesítéshez 18 óra 49 perc kellett, mondanom sem kell hogy ez egészen elképesztően hihetetlen dolog. Felejtsétek el, hogy hetente három karival kitoljátok, örülhettek ha találtok egy jó csapatot és egyszer végigmentek rajta. Hónapok és hónapok kellenek ahhoz, hogy be legyen tanulva minden mechanika a négy főbosshoz és számtalan miniboss leveréséhez. A raid teljesítése után a Dreaming City megváltozott, a győzelem hatással volt erre a csodálatos és varázslatos világra, ami minden héten változik, ami olyan szinten tele van pakolva tikokkal hogy napi szinten jönnek ki az újabb és újabb videók. Te találtál már valamit magadtól? Felfedeztél valamit amit más még nem? Ha igen akkor lejjebb írd le nekünk hátha hasznos lehet az infó.

Nem is tudom ... rengeteg mindent tudnék még írni, de úgy érzem a Destiny újra a régi pompájában tündököl. És akkor még nem is beszéltem a random dropos fegyókról, az izgalomról amikor kapsz egyet a kedvenc fegyódból és a torkodban dobog a szíved, hogy vajon ezúttal kijött-e dream droppos perkekkel? Emberek, mire vártok még? Húzzatok tolni, mert rengeteg a dolog és az idő olyan kevés ...

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

3 napja
3

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

4 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

5 napja
36

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7