The Magnificent Trufflepigs

WarhawkLusztig Zsolt2021.06.02. 18:00

Nem árulok zsákbamacskát: a The Magnificent Trufflepigs minden bizonnyal a legunalmasabb játék, amihez valaha is közöm volt. És ez igazából talán a legkisebb baja, igazából nincs olyan pont benne, amibe ne tudnék belekötni, szóval igen, ez most egy olyan teszt lesz, tessék mindenkinek bekötnie magát, mert egy oldalnyi savazás következik!

Nem gyakran csinálok ilyet, de induljunk a játék trailerétől (ld. odafent), mert igazából ezen kívül túl sok alapom nem volt hozzá. Kincskeresés, rejtélyek, rendőrség is felfigyelt, helikopter, egész izgalmasnak tűnik, nem? Nos a helyzet az, hogy bár a jelenetek mindegyike megjelenik a játékban, az egész teljesen fals képet fest, megkockáztatom, már-már a hazugság határát súrolja. A Trufflepigs ugyanis tényleg tartalmaz kincskeresést, sőt, lényegében csak azt tartalmazza, két órányi végtelenül unalmas keresés, vontatott dialógusokkal megszakítva.

És amikor azt mondom, hogy végtelenül unalmas, azt komolyan gondolom: az egész abból áll, hogy fogjuk a kis fémdetektort, elindulunk az adott területen egy irányba véééégtelen lassan (Hello, Everybody's Gone to the Rapture! - macko), majd amikor elkezd sűrűbben és hangosabban pittyegni, akkor abba az irányba fordulunk amit a képernyő tetején lévő kis biszbasz mutat, még két lépés és tadamm, meg is van a következő értéktelen vacak. Kiássuk (egy mozdulat a nagy ásóval, három a kicsivel, minden egyes alkalommal), lefényképezzük, majd elküldjük a játék tényleges főszereplőjének, Bethnek. Aki erre vagy visszaüzen valamit, vagy walkie-talkien beszélget velünk néhány mondatnyit. Ennyi. Komolyan, semmi más nincs, nagyjából két órán keresztül, olyan 40-50 kacatot összeszedve fogunk csigatempóban vánszorogni. Az egyedüli másik tevékenység az, amikor bizonyos tárgyakat vagy épületeket látva az általunk alakított szereplő lő egy képet róluk, hogy azt is átküldje néhány újabb mondatnyi dialógusért. Spoiler, ami annyira nem is az: a trailerben látott helikopter is ilyen, egy random hegyimentő, semmi köze a sztorihoz.

És a sztori? Hohóóó, na aztán valami! Két angol két órányi agonizálása, az ígéretek szerint megfigyelhetjük, ahogy a fent említett Beth tökéletesnek tűnő élete, vagy legalábbis annak látszata összeomlik, majd úgy-ahogy újra felépíti magát. A probléma az, hogy ez az egész hihetetlenül nem érdekes, rossz párkapcsolat, túlhajszolt munka, amiben már nem érzi magát boldogtalannak, könyörgöm, random fórumokban talál az ember ilyet! Ráadásul a helyzeten nem segít, hogy Beth végtelenül antipatikus, nem olyan ember, akinek drukkolnánk, hanem az, akire a második semmitmondó, kereséssel eltöltött nap után rácsapnánk az ajtót és inkább elmennénk egy helyi pubba pár pint sört bedobni. És hogy még jobban fájjon a dolog, ezek a dialógusok egy számomra fel nem fogható okból nem amolyan természetes módon vannak felépítve, hanem minden egyes hosszabb mondat után vagy várnunk kell másfél másodpercet, hogy tovább lépjen a párbeszéd, vagy kattintgathatunk az egérrel, ezzel elérve azt, hogy a természetességnek a látszata se merüljön fel.

Huh, kilégzés....

Szóval tényleg, a Magnificent Trufflepigs egy technikailag működő, de végtelenül unalmas, egész egyszerűen nem jó játék. Ha szereted az ilyen átlagember történetét elmesélő alkotásokat, akkor... igazából még akkor se ajánlom, mert lényegesen egyszerűbb megkérni valakit, hogy foglalja össze mondjuk négy mondatban a cselekményt – és abba még belefér egy cifrább káromkodás is, mert pont túl van a refund határidején. Egyszerűen nem tudom senkinek se ajánlani, hogy ezért pénzt adjon ki, higgyetek nekem, még katasztrófa turistáskodni se éri meg benne.

The Magnificent Trufflepigs
Thunkd, AMC | PC, Nintendo Switch | 2021. 06. 03.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tcGF0cmVvbi1tcHVcIj5cbjxhIGhyZWY9XCJodHRwczpcL1wvcGF0cmVvbi5jb21cL2dhbWVyMzY1XCIgdGFyZ2V0PVwiX2JsYW5rXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtYmcucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcm0ucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcmliYm9uLnBuZ1wiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cbjxzdHlsZT5cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1e1xuXHRvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47XG5cdHdpZHRoOiAzMDBweDtcblx0aGVpZ2h0OiAyMDBweDtcblx0cG9zaXRpb246IHJlbGF0aXZlO1xufVxuLi0tcGF0cmVvbi1tcHUgaW1ne1xuXHR0cmFuc2l0aW9uOiBhbGwgLjNzO1xuXHRwb3NpdGlvbjphYnNvbHV0ZTtcblx0dG9wOjA7IGxlZnQ6MDtcbn1cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1IGltZzpudGgtY2hpbGQoMSl7XG5cdGZpbHRlcjogYmx1cigycHgpO1xuXHR0cmFuc2Zvcm06IHNjYWxlKDEuMSk7XG59XG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDIpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoNHB4KTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxLjEpO1xufVxuXG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDEpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoMCk7XG5cdHRyYW5zZm9ybTogc2NhbGUoMSk7XG59XG48XC9zdHlsZT4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcmliYm9uLnBuZyIsIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDVcL3BhdHJlb24tbXB1LWJnLnBuZyIsIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDVcL3BhdHJlb24tbXB1LXJtLnBuZyJdLCJ1cmwiOiIifQ==

Borzongás az északi mesevilágban: ez a Bramble: The Mountain King

Szederág-meseország félelmetesebb mint gondolnád.

13 perce

Rockbandát alapíthatsz az AudioClash: Battle of the Bands játékban

Aki Guitar Hero vagy Rock Band utózmányra tippel, az árnyékra vetődik.

20 perce

Új, filmszerű előzetesen a Sherlock Holmes: Episode One

A szerkesztőségben korábban is kedveltük a Sherlock Holmes játékokat, de a mostani rész (a videó szerint is) minden téren rátesz egy lapáttal a korábbi epizódokra.

23 perce

Square Enix E3 2021 Press Conference

Bemutatkozik az Eidos Montreal új játéka, de a Team Ninja Final Fantasy-ját is színpadra várjuk.

38 perce
1

Xbox és Bethesda Games Showcase

1 órája
1

Megelevenednek az Inkulinati kódex lapjai

A játékprogram, ami egy középkori kódex lapjaira álmodja a stratégiai játékmenetét

1 órája

IGN Expo összefoglaló

Az IGN Expoját se hagyjátok ki, ahol két órán keresztül szerepeltek további nagy megjelenések.

5 órája

Fekete-fehér szamurájdrámát kínál a Trek to Yomi

Kurosawa munkásságát idézi a következő szamurájtörténet!

5 órája
3

Újrahangszerelt leckékkel jön a Rocksmith+

A Ubisoft igazi ráadással készül a Rocksmith felturbózott változatával.

16 órája

Devolver MaxPass+

Az austini székhelyű kiadó idén is őrült konferencia-szatírával színesítette a nagy bejelentések időszakát. Na meg számos minőségi indie leleplezéssel!

16 órája
6

Bemutatkozott az Avatar: Frontiers of Pandora

Megkaptuk az első látnivalót a Ubisoftnál készülő Cameron-mozi adaptációjából.

16 órája
8

Földöntúli élménnyel készül a Mario + Rabbids Sparks of Hope

A korábbi szivárgás után alaposan részletezték Mario és a nyulak második kalandját.

16 órája
2

Minden gonosszal megkent csomaggal készül a Far Cry 6

A széria összes ikonikus ellenlábasa tiszteletét teszi az októberben érkező epizódban.

16 órája
1

Űrbéli fenyegetéssel küzdenek a Rainbow Six Extraction ügynökei

Az első bejelentés óta jelentősen átalakult a kooperatív Rainbow Six játék. Például új címet kapott.

16 órája
2

Ezt kínálja a Devolver MaxPass+

Kétségbeesetten vizsgáltuk az egykor fényes E3 időszak alkonyát. De a kis kiadó ismét készen áll megmenteni a világot!

17 órája
10

Ubisoft Forward

Az E3 rendezvénysorozatához csatlakozik újra a Ubisoft, természetesen ismét egy digitális műsorral készülve. Gyere és nézd velünk 21:00 órától!

19 órája
45

Konzolokra költözik a BPM: Bullets Per Minute

A Doom ihlette belső nézetű lövöldözős játék nem csupán aláfestésnek használja a gitárszólókat. Itt mindent ritmusra kell csinálnod!

20 órája
1

A Sable trailer és a japán reggeli

A Japanese Breakfast bájos énekesnőjének hangjára mozdul meg újra a Shedworks régóta készülő narratív kalandja. Szeptemberben indulunk!

20 órája

A Serial Cleaners kikacsint a Fargo rajongókra

A 2017-ben megjelent remek első rész ‘70-es éveiből az 1990-es időszakra ugrunk. Négy karakterrel. Négy perspektívából. Négy játékstílusban. De stílussal!

21 órája

Lopakodik felénk az Aragami 2

Három fős kooperatív kampány. Még több eszköz. Még több lehetőség. Szeptemberben érkezik a Tenchu játékmenetét idéző indie folytatása.

21 órája