Ezt az öt játékot nyomnánk legszívesebben a Steam Deck-en

Ezt az öt játékot nyomnánk legszívesebben a Steam Deck-en

Gamer3652021.07.17. 14:11

A minap bejelentésre került hordozható PC-ről ábrándoztunk egy sort, és átgondoltuk, mely játékokkal nyomulnánk legszívesebben, ha már most kezünkben lenne a Steam Deck!

GTA 5 és GTA Online

Ugye a Grand Theft Auto V-ből nem kaptunk semmilyen hordozható formát - sem mobilon, sem Nintendo-n nincs még portja a játéknak, pedig akár a Single Player tartalom, akár a frenetikusan fejlődő GTA Online tökéletes terepe lehet egy kis hordozható mókázásnak. Arról nem is beszélve, hogy a modderek meddig tudják tekerni felfelé a Steam Deck teljesítménye mellett a játék folyamatosan pimpelt látványát. Remélhetően lesz elég kakaó az AMD chipsetben, és nem kell a lentebb bemutatott trükkökhöz kell folyamodni, ha ki akarjuk élvezni a játék összes örömét. Egy Windows telepítés után pedig akár az Epic Store-os behúzott változatot is belőhetjük a Deck-re. Micsoda rugalmasság!

The Legend of Zelda - Breath of the Wild vagy bármi modern emulációs csoda

Oké, kicsit hatásvadász a példa, meg hát minek ehhez a Steam Deck mikor ott van a Nintendo Switch-en a játék natív kiadása? Hát azért mert imádjuk az emulátorokat, imádjuk a modokat, a Breath of the Wild pedig ilyen téren PC-n külön életet élt az elmúlt években. Ha RTX-szel nem is fogunk Zeldázni, egy jó Breath of the Wild-ozás tökéletes példáját fogja mutatni a gép emulációs potenciáljának. Feltéve, hogy lesz elég erő és izom a gépben, hogy a Wii U/Switch játékokkal is elbírjon. Ha nem, akkor lejjebb adjuk az elvárásokat, és elég lesz nekünk egy Dolphin-on keresztül futtatott Mario Galaxy, vagy valami obskúrus PS2 játék, ami miatt már nem szednénk elő a padláson porosodó régi Fat PlayStation 2-t! Ebbe a kategóriába amúgy simán befér a DOS-emuláció, vagy pl. a ScummVM játékok sokasága, amit buherálásmentes Switchen vagy korábbi kézikonzolon nem tudott az ember elindítani. Retroarch? A lehetőségek a messzi végtelenbe mutatnak...

The Witcher 3

A Witcher 3 ugyan szintén megjelent Nintendo Switchre, és eléggé combos port is lett, azért teljes pompájában és az AMD új SoC-jén akár a next-gen látványvilágot is bevetve lehet majd nyomulni a vaják kalandjaival. Mi legalábbis ebben bízunk. Geraltért meg amúgy az ember harmadjára-negyedjére is nekiül a kalandozásnak. Ha meg kimaradt a hordozható Switch változat, akkor adja magát, hogy bármikor-bárhol előhozakodjunk egy kis szörnyvadászattal.

Skyrim

Tudjuk, a Skyrim is megjelent Switchre, de az egyik legszélesebb körben moddolt játékról beszélünk, amely tíz éve rettenthetetlenül tartja magát a köztudatban, és játékosok millióinak szerzett boldogsággal teli perceket. Már látjuk magunk előtt a közösséget, akik a Skyrim Steam Deckre való optimalizálásában és pöcögtetésében fogja kiélni magát. Ebből pedig kár lenne kimaradni, nem? Amúgy minden olyan cím, aminél a moddoló közönség csodákat volt képes alkotni az elmúlt években, tökéletes Steam Deck próbatétel lesz. A Cyberpunk 2077-et csak azért nem cseréltük fel a Skyrim-re, mert abban nem vagyunk azért biztosak, hogy őkelme is vállalhatóan fog futni a hordozható Steam masinán.

Az indie játékok egyetemes összessége

Ezzel az utolsó ponttal is csalunk kicsit. Bár Switchen és annak idején PS Vita-n is remek indie lefedettség volt, de azért csak a Steam és a PC platform minden indie fejlesztő origója. A kínálat esztelen, gyakorlatilag az összes közönségkedvenc indie játék megtalálható Steamen, és a jövőben sem lesz ez másképpen. Ha valami megjelent Switchen, akkor jó eséllyel mellé jött a Steam változat is, de ugyanezt elmondhatjuk mondjuk a PS vagy az Xbox exkluzív indie játékokra is. Ha a Steam Deck-et nem viszi el a hátán az indie közönség úgy önmagában, akkor szétosztjuk az olvasók között az évek során Gabenék könyvtárban összegyűlt több száz játéunkat... (na jó, ezt azért mi sem gondoltuk teljesen komolyan...)

És ti mivel játszanátok legszívesebben a Steam Decken, ha már most kezetek ügyében lenne a Valve hordozható PC-je? A kommentekben írjátok meg!

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

15 órája
15

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

1 napja
8

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

1 napja
11

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

2 napja
13

Heti megjelenések

3 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

4 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

5 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

5 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

6 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

7 napja
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

7 napja
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

7 napja
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

8 napja
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

8 napja
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

8 napja
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

9 napja
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

9 napja
17

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

2024.04.15.

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

2024.04.15.
21

Heti megjelenések

2024.04.15.
2

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==