Sir Lovelot

ne5hVáradi Dániel2021.02.24. 07:13

Mindenki ismeri a hős lovag történetét, aki élete párja megtalálásának érdekében az összes királyság minden létező hercegnőjével összeáll egy estére. Don Juan a kanyarban nincs hozzá képest és nála tényleg mindig egy másik kastélyban van az a bizonyos hercegnő. Elevenítsük fel tehát Sir Lovelot krónikáját.

A luxemburgi Pixel Games csapata nem árul zsákbamacskát, elvégre már a csapat nevéből is biztosan következtethetünk arra, milyen stílusú játékokra számíthatunk tőlük. Ebbe a mintázatba hibátlanul illik a stúdió másik 2 alkotása, a Bobby Bombastic és a Sigi is, valamint a kettő, de inkább előbbi egyenesági leszármazottjának tekinthető Sir Lovelot, jelen irományunk alanya.

Lovelot kálváriája meglehetősen röviden összefoglalható: az igaz szerelme felkutatása céljából bármely szembejövő hercegnővel összeáll - egyetlen éjszakára - , hogy aztán másnap újult erővel kutasson fel egy másik toronyba zárt szépséget. Útja során ajándékokat is be kell gyűjtenie, melyekkel a leendő párjait lenyűgözheti. Minél tovább halad küldetése során, annál több tárgyat gyűjthet be, hogy megpróbálja behízelegni magát a hölgyeményeknél. Sőt, még a rejtőzködő, arany tojást tojó ludakat (arrafelé bizonyára másképp szól ez a mese is) is megkísérelheti összeszedni némi extra pénzmag reményében.

A Sir Lovelot szerencsére nem vállalja túl magát, a mindössze 1-2 óra alatt teljesíthető játék már a legelső pályákon bemutatja a teljes repertoárját és még azelőtt legördül a függöny, mire erre esetleg ráunhatnánk. A körülbelül 40 pálya mindegyike legfeljebb 10-15 perc alatt teljesíthető, minimális újrajátszási faktort pedig azzal kapunk, hogy a játék rendelkezik egy százalékos értékelőrendszerrel, így a maximalisták megkísérelhetik tökéletesre teljesíteni az összes pályát.

A tartalmi oldal karcsúságát sajnos az sem tudja kompenzálni, hogy a játék meglehetősen szűken bánik az útmutatásokkal is. Egészen pontosan nem is ad semmit. Arra viszonylag könnyű rájönni, hogy derék lovagunk az ősi tanokból elsajátította a dupla ugrás művészetét, valamint a kard helyett hatékonyabbnak találja, ha lövedékekkel szórja az ellenfeleit, arra viszont csak merő véletlenségből sikerült rájönnöm, hogy a víz alatt az egyszerű mellúszásnak álcázott lassú vergődés mellett képes gyorsabb tempókra is (ezt mifelénk dash-nek nevezik).

Az sem lendíti előre a renoméját, hogy a különböző tárgyak bezsákolása semmilyen mértékben nem gyorsítja az előrehaladásunkat. A kisasszonyokhoz egy nyüves százszorszép is beugrót jelent, a jóval értékesebb gyűrű vagy gyémánt felhajtása csak az értékelésünkre van hatással. Ahogy a ludak is zseniálisan bujkálnak és védik a tojásaikat, de ezek megszerzéséből sem profitálhatunk semmit. Nincs bolt, ahol pénzre válthatnánk, kovács, akinél fejlődhetnénk, még csak egy nyavalyás omlettet sem lehet belőlük összeütni.

Sir Lovelot tiszavirág életű karrierje aligha fog sokak emlékezetébe bevésődni. Amilyen gyorsan váltja ő a partnereit, olyan sebesen tudunk mi is egy másik platformerre átnyergelni, ami esetleg többet nyújt vagy hosszabb időre képes lekötni. Mert a liliomtipró lovagtól aligha várhatunk ilyesmit.

Pontosan
6
Platform: PC, PS4, PS5 (tesztelt), One, Switch, Atari VCS
Kiadó: Pixel Games | Fejlesztő: Pixel Games
Megjelenés: 2021. március 3. | Ár: 10 Euro
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

Érdekel a TimeSplitters 2 modern konzolokon?

A mai naptól megpróbálhatod végigjátszani - "csak" a Homefront: The Revolution kell hozzá!

53 perce

Optimus Prime feláll, a szájak tátva maradnak

A Hasbro következő nagy dobása megdobbantotta a geek szívünket.

6 órája
9

A Resident Evil Village térképétől te is lehidalsz

Mesebeli ábrázolásban éled fel a Falu és környéke a Resident Evil VIII legutóbbi screenshotján!

6 órája
2

Epic Games Store: információ-morzsák

Hány regisztrált és aktív felhasználója van? Hol érhető el? Mennyi játék található meg rajta. Na és a lényeg: mennyire nyereséges mindez?

7 órája
7

Sonic Colors Remastered?

Szivárogni kezdett a kék sündisznó bő tíz évvel ezelőtti kalandjának felújítása. Te még emlékszel arra, amikor először láttál wispet?

8 órája
4

A PlayStation csak a blockbuster címekről szól?

The Last of Us Remake készül? Soha nem lesz Days Gone 2? Jason Schreier újabb érdekes írással jelentkezett a Sony belsős stúdióinak mélyéről.

22 órája
30

Super Meat Boy Forever: a második kör

Egy bő évtized után éledt fel a húsfiú tavaly év végén. Most viszont visszatér oda, ahonnan elindult. Érkezik a PlayStation és Xbox változat.

24 órája

Say No! More

Egy igen érdekes kombinációt szállít a Studio Fizbin, Lux Games és a Thunderful triója. A Say No! More-hoz hasonlót garantáltan nem láttál még. Hogy kerül a Virtua Cop és Maurice Moss egy asztalra? így!

1 napja

Apex Legends: játékos háború, háborús játékok

Jövő héten új eventtel köszön be Mad Maggie és 5 új játékmódot is hoz magával.

1 napja

Wonder Boy: Asha in Monster World bemutató

Szűk két perces bepillantás a szörnyek harmadik dimenzióba átemelt világába. Érkezik az 1994-es epizód felújítása.

1 napja

NEO: The World Ends with You megjelenés

Tizennégy év után visszatér a Kaszás játéka Tokió utcáira egy új csapattal. Immár három dimenzióban, három platformon.

1 napja

The Fermi Paradox: narratív sci-fi stratégia PC-re

Egy fő kérdés foglalkoztja az univerzumot: hol a fenében van mindenki?

1 napja
1

Hupikék Törpikék: négy Smurfs játék készül

Hókuszpók hurkatöltőjében négy cím is be van tárazva - ebből az első még idén érkezhet.

1 napja
5

Hot Wheels Unleashed: gameplay bemutató

Bő félórás élő műsorral készült az olasz stúdió a játék gameplay leleplezésére. Információ-cunami és kellő mennyiségű gameplay érkezett!

1 napja
3

Szeptemberre csúszik a Deathloop

Még egy picit várni kell az időhurkos bérgyilkolásra.

2 napja
5

No More Heroes III: felzárkóztatás

Véget ért a No More Broadcasting 5.1 GHm műsora, hosszabb múltidézést és egy maréknyi új jelentet is kaptunk.

2 napja

Outriders

A People Can Fly csapata is kipróbálja magát a looter-shooterek műfajában, a szolgáltatás alapú modell helyett azonban egy komplett csomagot kínálva. Csatlakoztunk a pionírokhoz, hogy meglássuk, Enoch veszélyes világa vajon kincset tartogat-e.

2 napja
19

Call of the Sea: PlayStation megjelenés?

Gyanús mottóval és képrészlettel incselkedik a spanyol fejlesztőcsapat. Hamarosan lejárna az Xbox exkluzivitás?

2 napja

Resident Evil Showcase: újabb műsor!

Egy hét múlva újabb adással jelentkeznek. Friss trailer, gameplay videó és talán egyéb meglepetések várnak.

2 napja
9

Abandoned: bejelentés

PlayStation 5 exkluzív túlélő lövölde készül egy norvég stúdióban. A cél a realizmus hajszolása minden területen.

2 napja
17