Override 2: Super Mech League

mcmackoGéczy Attila2021.01.18. 09:00

Szeretjük a mechákat, szeretjük a kaidzsukat is, így magától értetődő lehet, hogy szeretjük az Override-ot is, amely sorozattá válva a második epizódnál tart jelenleg. Tesztlaborba vittük a lelkes folytatást.

A Modus brazil csapatának köszönhetően újra eljönnek a giga-robotok, hogy a városban, űrbánya felszínén, vagy épp a nyaralóközpont idilli forgatagában szétcsapjanak egymás között. Az Override alapvetően jópofa cucc volt, de az ötletek sajnos nem mutattak túl a középszeren. Mi több, nekem sok esetben az ilyen játékoknál jön elő egy olyan sanda érzetem, hogy a relatíve könnyed Unreal motor kezelésnek köszönhetően olyanok is nagyobb ívű játékot akarnak készíteni, akiknek lenne még mit tanulniuk. Nos, az Override folytatása megtesz mindent azért, hogy elmondhassa a fejlesztő - itt bizony minden téren volt akarat és tudatosság a továbblépésre.

És valóban! Kezdjük is a pozitívumokkal! Az Override 2: Super Mech League egy hihetetlenül ötletes és vibráns karaktercsapatot tesz le elénk. A huszonegy karakter mögött komolyan átgondolt mozgáskészlet, design és poénparádé áll össze az ember szeme előtt. Tényleg van itt minden a Gundam-kópiától kezdve a Rise of the Robots/One Must Fall-érát parodizáló karakteren át a rágógumi-automatáig. A hősök speckói és támadásai jópofák, ráadásul eltart egy darabig, míg mindet kiismeri a játékos. A grafika is egész korrekt - némelyik pálya szemkápráztatóan jól fest, az animációk pedig hozzák a karakterekhez illő stílust. Ráadásul a készítők jól érezték, hogy a Power Stone formula erősítésével az Override is jól fog járni. A pályák fókuszáltabbak, interaktívak, a felvehető power-upok között pedig olyanokat is találhatunk, mint a rakétavető, vagy a közeli paffokat kiosztó méretes serpenyő! Nesze neked slapstick humor!

Sajnos ezekre a jókra pont ugyanennyi negatívumot is össze tudunk szedni. A pályák számossga alacsony, méretük pl. négyfős bunyóra már sokszor szűk, ezáltal sokszor kaotikussá válik a cséphadarás. Sajnos az egyedi játékmenet mellé most sem sikerült érdemi kampányt összehozni, és a profizmus hiánya olyan apróságokon is tetten érhető, mint a béna nyerőképernyő, ahol még csak egy győzelmi pózt sem látunk: béna fade out, és jönnek a statisztikák. A sztori módot felváltotta egy ligákban menetelő, véletlenszerű harcokat kínáló kampány, ahol a cél a különböző játékmódokat tömbösítő ligák meghódítása egy képzeletbeli ranglétrán. Sajnos ezek a játékmódok sem elég változatosak, sem elég motivációt nem tudnak kínálni. A kaidzsuk elleni harcok továbbfejlesztése helyett unalmas horda-szerű arénaharcokat kapunk. Sajnos a buta AI ellen nem túl nagy kunszt fellépni - a matchmaking pedig hiába épül be akár a kampányba is, ha senki, de az ég egy adta világon senki nincs az online térben...

Talán ezen segíthet majd egy Game Pass vagy egy PS+ integráció - ez lehet a menekülőútja az Override 2-nek. Mert az alapok amúgy tényleg ki vannak találva. Kíváncsi lennék, hogy egy házibuliban mit tudna produkálni a játék, vagy hogy online négyen milyen lehet becsiccsentett haverokkal a robobunyó. Az Override 2 nem menthetetlen, de jelenlegi formájában nehezen ajánlható fenntartások nélkül. Igazi ördögi kör ez - csapatosan játszva egész buli lenne a játék, de ha alapvetően nem elég kiemelkedő címről beszélünk, akkor F2P vagy Game Pass modellek nélkül nem fognak megtelni a szerverek.

Pontosan
6
Platform: PC, PS4-5, XO-XSX Smart Delivery (tesztelt)
Kiadó: Modus | Fejlesztő: Modus Studios Brazil, Maximum games
Megjelenés: 2020. december 22. | Ár: Kb. 10.000 Ft

Halo Infinite: a Spartan új ruhája

Gőzerővel folyik a munka Joseph Staten irányításával. Master Chief következő kalandja ma már teljesen más arcát mutatja.

15 órája
4

Star Wars Pinball: irány a VR!

Mando fejére is VR sisak kerül! Nyolc asztal, köztük két teljesen új leosztás, három fő platform - komoly csomaggal készül a Zen Studios.

16 órája

Idén tutira jön a Tormented Souls

A PQube horror játéka idén már minden bizonnyal megjelenik - nextgen és fizikai kiadásokat is kap az indie Resi-Silent HIll követő!

16 órája

Space Otter Charlie: hódító űrvidrák

Márciusban a kvantumfizika és az űrakciózás határait egy DOS-os időket idéző kabalfigura, Space Otter Charlie fogja feszegetni.

17 órája

PS Plus: a márciusi kínálat

Ezúttal négy címmel gazdagítja az előfizetőket a Sony. A négy cím között pedig bomba robban, visszafojtott rengéshullámmal.

18 órája
10

Átalakul a Japan Studio

Az Astro kalandokért felelős Team ASOBI lesz a japán részleg középpontja. A támogató csapatokat átmozgatják.

19 órája
1

Mortal Shell: Enhanced Edition bejelentés

4K. 60 FPS. Feljavított textúrák. Kell még indok arra, hogy ismét magadra öltsd egy nagy harcos elesett tetemét?

19 órája

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

A Nintendo hibridje nyitotta fel Arthur lovag sírját 35 év elteltével. A páncél újként csillog, a kérdés, hogy mennyire bűzlik.

19 órája

Bomb Rush Cyberfunk: csak 2022-ben!

A Jet Set Radio szellemi örököse csak jövőre érkezhet, akkor viszont már úgy néz ki konzolokra is begurul!

19 órája
3

Narita Boy: megjelenési dátum

A '80-as évek varázslatos Digitális Királysága egy kedves szerelmi történetet és narratív-központú játékmenetet ígér.

20 órája
2

The Nioh Collection

A Team Ninja hack ’n’ slash öröksége finoman fonódik össze a soulslike formula által elindított újhullámos akció-szerepjáték elemekkel. A kollekció így őrzi meg az utókornak.

20 órája

Hot Wheels Unleashed: gyermeki lelkülettel

A Hot Wheels márkanév a Milestone versenyjáték-iparos talján csapattal fonódik össze az új bejelentésben. Trailert is tudunk mutatni.

21 órája
2

Kena: Bridge of Spirits megjelenés!

Három percen keresztül igyekszik elvarázsolni az Ember Lab mesés kalandja, majd a végén bedob egy dátumot is az utolsó képkockákra.

1 napja
13

Returnal: gameplay bemutató

A Housemarque három percben igyekszik összefoglalni álomprojektjének alapjait. Új irányvonal, a régi alapokra építve. Prémium kategóriában.

1 napja
6

Final Fantasy VII R Intergrade: bejelentés

Kiegészítő tartalommal karöltve érkezik a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb szerepjáték élményének újgenerációs változata. Yuffie beköszön!

1 napja
9

Deathloop: Deja Vu trailer

Mintha láttuk volna már ezt valahol? Az Arkane Lyon csapata viszont ügyesen keveri újra az elemeket ahhoz, hogy ismét valami egyedit kapjunk.

1 napja

Oddworld: Soulstorm megjelenés!

A PlayStation Plus előfizetők egyik áprilisi játékaként debütál majd hamarosan Abe legújabb szökése. Újabb részletes bemutatót is kaptunk.

1 napja
6

Solar Ash: gameplay bemutató

A Hyper Light Drifter alkotói kilépnek a harmadik dimenzióba és egy nagyszabású akció-platformer kalandra csábítanak még az idei évben.

1 napja

SIFU: bejelentés

Az Absolver fejlesztőinek következő projektje sem távolodik el a keleti kultúrától. A kung-fu harcos bosszútörténete pofonokban gazdagnak ígérkezik.

1 napja
4

Ma este State of Play!

Nagyjából félórás műsorral készül a Sony. A középpontban néhány új bejelentés és a júniusban bemutatott külsős és indie címek lesznek.

1 napja
44