[Teszt] Life is Strange: True Colors Wavelengths DLC

Life is Strange: True Colors Wavelengths DLC

VegaNagy-Sz. Ferenc2021.10.22. 07:00

Röviddel az alapjáték megjelenése után gyorsan megérkezett a Life is Strange: True Colors DLC-je is, a Steph Gingrich haveni mindennapjaira koncentráló Wavelengths. Mondhatnánk, hogy Steph a rajongók kedvence volt, ezért nem véletlen, hogy rá koncentráltak a kiegészítőben, a valóság ugyanakkor az, hogy nyilván már a True Colors kiadása előtt egy évvel tudták a fejlesztők, hogy ő kapja a különálló sztorit, mint érdekes karakter. Itt rögtön álljunk meg egy szóra, mert "érdekes karakter" az új Life is Strange mércéjével mérve nem abból lesz, aki a legmeglepőbb módon viselkedik vagy a legkomplexebb személyiséggel bír, hiszen a játék mind a történettel, mint a megjelenített személyekkel a mindennapiságot képviseli. Jó kérdés tehát, hogy elég érdekes-e Steph, a helyi rádió DJ-je és a lemezbolt vezetője ahhoz, hogy a mindennapjaiba való betekintés megérjen nekünk három órát.

Ez a három óra ráadásul végig a lemezboltban, a rádióstúdióban és az üzlet mögötti raktárban játszódik, ráadásul olyannyira magányos kalandként, hogy személyesen nem is fogunk találkozni senkivel. Vezetjük a műsort, lemezeket válogatunk, tinderen megpróbálunk partnert találni magunknak, megszelídítünk egy cicát, szerepjátékozunk, szerzünk egy dalt és néha rendet rakunk a boltban. Ez így önmagában meglehetősen ingerszegénynek érződik, de nem véletlen: mindent alárendeltek a bemutatott szereplő múltja, háttere és személyisége bemutatásának. Negyedéveket ugrálunk előre az időben és éljük át azt, ahogy Steph, otthagyva a nagyvárost és együttesét megpróbál beilleszkedni a haveni közösségbe. Egyéni hangjával hamar utat talál a hallgatók szívéhez, szemmel láthatólag mindenki kedveli a főnökétől kezdve a szűk és tágabb baráti köréig. A nagy boldogságból azonban nem lesz konfliktus, éppen ezért ahogy haladunk előre a sztoriban, hiába alakul minden egyre szebben, egyre jobban ráérzünk, mennyire magányos Stephanie.

És miért érzi mégis rosszul magát a bőrében? Egyrészt a múltja még mindig kísérti (a legelső Life is Strange áldozatai a barátai voltak, így lesz ő is bedrótozva a kánonba), másrészt hiába talál barátokat, az összes tinderes próbálkozása kudarcba fullad. A helyi közösségbe betagozódik ugyan, de valahogy végig távolságtartó marad mindenkivel szemben. Az egy éves keresztmetszet, amit az életéről kapunk, valóban kiterjed szinte mindenre, a kamaradrámás megoldások ellenére tényleg bepillantást nyerünk mindabba, amivel a napjait tölti (amit nem látunk, arra is találhatunk utalásokat a telefonján), arra tehát nem lehet panasz, hogy a karaktert egydimenziósan közelítették volna meg. Ami mégis fájó, hogy pont az alapos ábrázolás miatt a végén se teljesen érteni, hogy mi baja van a világgal és miért nem boldog azzal, amit elért. Úton-útfélen érezzük, hogy mennyire szereti őt mindenki, valami mégis nagyon hiányzik neki, csak épp az nem tiszta, miért nem nyúl ki érte határozottabban.

A Wavelengths sokkal-sokkal komótosabb, mint a True Colors volt, ezért kizárólag annak ajánlható, aki kedvelte annak az egyszerűségét, jó értelemben vett földhözragadtságát, és emellett még kíváncsi is az egyik fontos szereplő háttértörténetére. Ez a fajta rajongás azonban nélkülözhetetlen az élvezethez, önmagában ugyanis nem működik a kiegészítő. Mondjuk ezért is hívják valószínűleg kiegészítőnek.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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

DLC-vel ünnepli a 6 milliós eladást a Dead Cells

A Motion Twin pedig további tartalmakat tervez a játékhoz.

3 órája
4

Paráztatós előzetessel csúszik a The Forest folytatásának megjelenése

Új megjelenési dátumot kapott a Sons of the Forest, amiből egy új kedvcsináló is érkezett.

4 órája
1

Sherlock Holmes: Chapter One

Ha játékosként igazán autentikus Sherlock Holmes élményre vágyunk, akkor csakis az ukránoknál érdemes azt keresnünk. És bár ez a kijelentés elsőre meredeknek tűnhet, tény és való, hogy a kijevi (és részben dublini) illetőségű Frogwares csapata már húsz éve szállítja nekünk az Arthur Conan Doyle karaktere köré felépített címeket.

5 órája
1

Launch traileren a Beyond a Steel Sky

A Revolution és a Microids közös játéka széles körben debütált.

8 órája
2

Sting is fellép a The Game Awards eseményen decemberben

A League of Legends tematikájú Netflix-sorozat, az Arcane hivatalos dalát adja elő.

11 órája
6

Nem hoz pénzt a CD Projektnek a GOG

A DRM-mentes játék jó dolog, de nem nyereséges a cég számára.

15 órája
5

Köd, felhők, stabilitás, eső: egy sor marhaságot javít a GTA Trilogy legújabb frissítése

A GTA: Trilogy új patchet kapott - amiben rengeteg apróságot finomítottak Rockstarék.

15 órája

Maximumra csavarja a hype-ot a Halo Infinite utolsó trailere

Karnyújtásnyi közelségben a kampány, amit most egy ütős előzetessel nyomatékosítanak nekünk.

20 órája
16

Ez a nap is eljött: aranylemezre került a Dying Light 2: Stay Human

Utolsó fázisába lépett a Techland zombis játékának fejlesztése, már csak a finomhangolás van hátra.

20 órája
2

Itt az ideje, hogy még többet tudjunk meg a Bethesda űrutazásáról

Új Starfield videó érkezett, melyben a fejlesztők mesélnek nekünk a játék megalkotásáról.

21 órája
2

Két várossal jön a BioShock 4?

Újabb érdekes szóbeszédek a régóta pletykált folytatásról.

1 napja
26

Rekordot döntött a Nintendo Switch a briteknél

Elképesztően erős hetet zárt a Nintendo konzolja a fekete pénteket meglovagolva, magasan vert minden más hardvert - és saját korábbi csúcsát is.

1 napja

Next-gen és Game Pass: a Witcher 3 és a Cyberpunk 2077 jövőjét komolyan veszi a CD Projekt Red

A két fő játék mellett ráadásul újabb címek fejlesztésébe is belevág a lengyel vállalat.

1 napja
18

Öt perces fejlesztői naplón a Beyond a Steel Sky

A klasszikus kalandjáték folytatása végre megérkezik nagykonzolokra is.

2 napja

Carebotz: Switchre jön a magyar játék Twin-Stick Edition címen

Az árkád-metroidvania játék hordozható átiratot kap.

2 napja
2

Heti megjelenések

2 napja
7

GTA Trilogy - Nintendo Switch: a marokra fogott trilógia

Játszottunk már eleget kézikonzolon és tudjuk - ezeken a platformokon a kompromisszumos megoldások sora szinte magától értetődik. A GTA Trilogy viszont maga a megtestesült kompromisszumgyűjtemény - a helyzet pedig kézikonzolon csak tovább bonyolódik. Elmondjuk a véleményünket a Nintendo Switch változatról.

2 napja
20

Bajtársak és hősök állnak a Halo Infinite epikus trailerének középpontjában

Mindörökké harcolunk - így jellemzi a történelmet a legújabb Xbox exkluzív kedvcsinálója.

2 napja
13

Battlefield 2042 - csatatér romokban

A Battlefield játékok legfrissebb epizódjainak megjelenése mindig kisebb ünnep, és így várta a közösség a 2042-es alcímmel ellátott következő iterációt. A játék megérkezett, nyúztuk egy jó ideig, de nem győzött minket meg az, amit láttunk. A részletekről beszéljen viszont a tesztünk!

3 napja
22

Rekordot döntött a Steam, a Counter-Strike és a DOTA2 még mindig tarol

Soha nem használták egyszerre ennyien a Valve digitális platformját.

3 napja
10