Astrologaster

VegaNagy-Sz. Ferenc2021.02.27. 20:26

Simon Forman a XVI-ik század végi London ismert asztrológusa és csodadoktora volt, aki a vizit során átadott hasznos tanácsai után előszeretettel feküdt le nőnemű klienseivel - legalább ezzel valami nyomot hagyva maga után. Forman mai szemmel nézve nem csak csaló volt, de egy igazi "áltudós" is, aki a csillagokból olvasva gyógyította szerencsétlen betegeit. Az Astrologaster az ő történetét dolgozza fel egy humoros visual novel formájában, a játékos kezébe adva a döntést, hogy milyen tanácsokkal látja el a hozzá fordulókat.

The Nioh Collection | Launch trailer

Egészen egyedi és a kor shakespeare-i szellemiségéhez tökéletesen alkalmazkodó körítéssel bír a játék: a szereplők kicsit archaikusan beszélnek, a helyszínek közötti váltás úgy van megoldva, mintha egy három dimenziós képeskönyvet lapozgatnánk, az új klienseket pedig minden esetben többszólamú kórus vezeti fel hihetetlenül szórakoztató kis énekekkel. A problémás esetekből pedig akad nem kevés: van, aki nemi betegségekkel keres meg, mások a szerelmi életük kúrálására vágynak, megint mások teljesen egyértelműen csak hipochonderek. De Simon nem csak a betegségekhez "ért", özönlenek ugyanis hozzá pénzügyi és utazási tanácsokért is a benne bízó emberek, ő pedig minden alkalommal csak azt feleli, vessünk egy pillantást a csillagokra, majd azok segítenek a problémák megoldásában.

A játék interaktivitását az adja, hogy a mindenféle nyavalyákra néhány csillagképből - illetve az ehhez kapcsolódó jelzőkből, rövid jellemzésekből - kell kiolvasnunk a javaslatot, amit aztán megosztunk a klienssel. Természetesen az esetek nagy részében ezeknek a válaszoknak semmi közük nincs a valósághoz, de sebaj! Néha jobban járunk, ha azt mondjuk, amit a beteg hallani szeretne, máskor pedig inkább a saját logikánkban érdemes bízni a csillagok helyett. És hogy mi történik, ha rossz tanácsot adunk? Hát semmi! Egy jót röhögünk magunkban a kis történeteken és már várjuk is a következő jelentkezőt, akik így is, úgy is visszajárnak hozzánk. A játék célja, hogy Formant felvetessük az angol Orvosi Kamarába (vagy legalábbis annak korhű megfelelőjébe), akik ugyan csodálkoznak, hogy egy kuruzsló jelentkezik közéjük, de aztán kikötik, hogy adott számú ajánlólevél összegyűjtése esetén lehetőséget biztosítanak...hát akár még Simon Formannek is.

Attól függően, hogy a látogatóink mennyire elégedettek a kapott válaszokkal, vagy hamarabb, vagy később kapjuk meg tőlük az ajánlást, de az is előfordulhat, hogy az öt-hat találkozás után még mindig nem vagyunk egy hullámhosszon és hoppon maradunk. Az az igazság, hogy néha hiába tudjuk az adott szituációra a jó választ, érdemesebb csemegézni a hülyeségek közül, az Astrologaster ugyanis egy hihetetlenül humoros és szórakoztató játék, és minél vadabb irányba visszük el a páciensek történeteit, annál viccesebbé válik. Kicsit olyan az egész, mintha a Monty Python intellektuális humora keveredne Ráth-Végh István majd egy évszázados művelődéstörténeti műveivel.

Mivel minden látogatás három-öt percet vesz igénybe, az öt órás "rendelés" alatt végig megvan a "csak még egy pácienst várjunk meg" érzete, mintha egy újabb kört mennénk egy stratégiai játékban. Ezek miatt hiába nagyon korlátozott az interakció (pontosan annyi, mint bármely más döntéshozós játékban), maga az élmény kimondottan intellektuális és egyedi. Az Astrologaster valószínűleg az év legváratlanabb settingjét szállítja (na jó, PC-n és iOS-en már másfél éve megjelent) Switchen az olvasni, művelődni és röhögni vágyó játékosok számára. Ha valami teljesen váratlanra vágysz, húzd be bátran - a csillagok is megírták, hogy neked erre szükséged lesz!

Platform: iOS, PC, Nintendo Switch (tesztelt)
Kiadó: Nyamyam | Fejlesztő: Nyamyam
Megjelenés: 2021. február 18. | Ár: 9.99 EUR
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

Age of Empires: Fan Preview összefoglaló

Az idén megjelenő negyedik rész bemutatója mellett egyéb finomságokat is kap az AoE-közösség!

9 órája
3

Sugiyama 90!

A videojáték történelemnek vannak legendás, megkerülhetetlen alakjai. Koichi Sugiyama vitathatatlanul egyike ezeknek. Az elképesztő karriert befutott komponista, akit a szélesebb videojátékos közönség a Dragon Quest sorozat zeneszerzőjeként ismeri. A 90 éves mester köszöntjük!

9 órája
13

The Fabled Woods

Egy szépséges erdő, egy rejtély, RTX és DLSS - nagyjából ezzel reklámozza magát a The Fabled Woods, amely a horror-sétaszimek közé próbálja magát pozícionálni. Szeretjük a horrort, szeretjük a sétaszimeket - ideális talajon próbál megállni tehát a játék. Teszt!

1 napja

Érdekel a TimeSplitters 2 modern konzolokon?

A mai naptól megpróbálhatod végigjátszani - "csak" a Homefront: The Revolution kell hozzá!

1 napja
13

Optimus Prime feláll, a szájak tátva maradnak

A Hasbro következő nagy dobása megdobbantotta a geek szívünket.

1 napja
10

A Resident Evil Village térképétől te is lehidalsz

Mesebeli ábrázolásban éled fel a Falu és környéke a Resident Evil VIII legutóbbi screenshotján!

1 napja
4

Epic Games Store: információ-morzsák

Hány regisztrált és aktív felhasználója van? Hol érhető el? Mennyi játék található meg rajta. Na és a lényeg: mennyire nyereséges mindez?

1 napja
8

Sonic Colors Remastered?

Szivárogni kezdett a kék sündisznó bő tíz évvel ezelőtti kalandjának felújítása. Te még emlékszel arra, amikor először láttál wispet?

1 napja
5

A PlayStation csak a blockbuster címekről szól?

The Last of Us Remake készül? Soha nem lesz Days Gone 2? Jason Schreier újabb érdekes írással jelentkezett a Sony belsős stúdióinak mélyéről.

2 napja
43

Super Meat Boy Forever: a második kör

Egy bő évtized után éledt fel a húsfiú tavaly év végén. Most viszont visszatér oda, ahonnan elindult. Érkezik a PlayStation és Xbox változat.

2 napja

Say No! More

Egy igen érdekes kombinációt szállít a Studio Fizbin, Lux Games és a Thunderful triója. A Say No! More-hoz hasonlót garantáltan nem láttál még. Hogy kerül a Virtua Cop és Maurice Moss egy asztalra? így!

2 napja
2

Apex Legends: játékos háború, háborús játékok

Jövő héten új eventtel köszön be Mad Maggie és 5 új játékmódot is hoz magával.

2 napja

Wonder Boy: Asha in Monster World bemutató

Szűk két perces bepillantás a szörnyek harmadik dimenzióba átemelt világába. Érkezik az 1994-es epizód felújítása.

2 napja

NEO: The World Ends with You megjelenés

Tizennégy év után visszatér a Kaszás játéka Tokió utcáira egy új csapattal. Immár három dimenzióban, három platformon.

2 napja

The Fermi Paradox: narratív sci-fi stratégia PC-re

Egy fő kérdés foglalkoztja az univerzumot: hol a fenében van mindenki?

3 napja
1

Hupikék Törpikék: négy Smurfs játék készül

Hókuszpók hurkatöltőjében négy cím is be van tárazva - ebből az első még idén érkezhet.

3 napja
5

Hot Wheels Unleashed: gameplay bemutató

Bő félórás élő műsorral készült az olasz stúdió a játék gameplay leleplezésére. Információ-cunami és kellő mennyiségű gameplay érkezett!

3 napja
3

Szeptemberre csúszik a Deathloop

Még egy picit várni kell az időhurkos bérgyilkolásra.

3 napja
7

No More Heroes III: felzárkóztatás

Véget ért a No More Broadcasting 5.1 GHm műsora, hosszabb múltidézést és egy maréknyi új jelentet is kaptunk.

3 napja

Outriders

A People Can Fly csapata is kipróbálja magát a looter-shooterek műfajában, a szolgáltatás alapú modell helyett azonban egy komplett csomagot kínálva. Csatlakoztunk a pionírokhoz, hogy meglássuk, Enoch veszélyes világa vajon kincset tartogat-e.

3 napja
21