HALO 3 - teszt

liquidSomosi László2007.09.24. 00:00

A Halo 3 2007 legfontosabb Xbox 360 játéka, sőt, talán úgy általában a legfontosabb játék az újgenerációs Microsoft konzol élettörténetében. A Halo ugyanis maga az Xbox, utólag nagyon nehéz lenne elképzelni a gép pályafutását Master Chief és díszes kompániája kalandjai nélkül. Ha nincs Halo, akkor nincs Xbox, slussz és passz, ne ragozzuk tovább a nyilvánvalót.

Gondolván azokra, akik az elmúlt hat évet egy nagyon távoli, szigorúan videojáték-mentes szigeten töltötték: a Halo FPS, förszt pörszön súter, vagyis saját perspektívából szemlélt és irányított akciójáték. A Halo világa csinos sci-fi univerzum, annak minden kötelező összetevőjével. Az emberiség a roppant elszánt Covenant hordákkal háborúzik a fentmaradásért, változó sikerrel: az emberi oldal aduásza Master Chief, aki kellőképpen titokzatos, és kellőképpen android szuperharcos ahhoz, hogy kultikus, és szerethető héroszként szívesen bújj a bőrébe. A Halo 2 utolsó kockái alaposan lógva hagyták a játékost, a Covenant belháborúk némileg szétcincálták az ellenséget, de az életben maradt vallási vezető és követői ennek fejében elindultak a Föld felé, hogy az összes Halo (nagyon ősi, nagyon pusztító mesterséges gyűrű-planéták) aktiválásával beindítsák a szerintük régóta esedékes apokalipszist. Az univerzumnak annyi, hacsak...

Master Chief nem lép közbe ismét, és nem keni el (naná, hogy ismét!) a Covenant széles száját. A Halo 3 erről szól, a kétségbeesett, és kétségtelenül epikus küzdelemről. A sztorit részletesen leírni bűn, és roppant buta dolog lenne, a Halo 3 dugig van kisebb-nagyobb meglepetésekkel és váratlan fordulatokkal. Az egyszeri Halo-rajongó fejében legalább annyi kérdés cikázik, mint a hetedik könyvért sorba álló Harry Potter fanatikuséban. Mi történt a nekivadult óriásvirágra emlékeztető Flood-főnök, a Garvemind vendégszeretetét élvező Cortana-val? Hol található a titokzatos Bárka, és mi a szerepe? Túléli e Master Chief a végső nagy küldetést, vagy felkerül a neve a háború hősi halottainak hosszú listájára? Jó hír a rajongóknak: mindenre megkapjuk a választ, a Halo 3 értelmesen lezárt, az első és második részben elindított történet-szálat kielégítően elvarró trilógiává bővíti a sorozatot. Találkozni fogsz mindenkivel, akivel találkozni akarsz, régi barátok és régi ellenségek térnek vissza - gyakran a feje tetejére fordított formában, így olyan oldalon is fogsz harcolni, ahol eddig még nagyon nem harcoltál... Talán fejezzük is be, ez itt nem a spoilerek helye. A Halo 3 sztorija, jó, tisztességesen összerakott, gyakran egy hullámvasút menetsebességével közlekedő történet, ahol a második résszel ellentétben (a single player kampányban) kizárólag Master Chief-et fogod irányítani - igaz, az Arbiter sem lesz túl messze. Háború, hősiesség és halál - az eposzi méretek felé kacsingató sci-fi kalandok H-betűs szentháromsága a Halo 3 esetében is megbízhatóan működik.

Ha már úgyis szóba került a szentháromság: a Halo mindig is erre épült, nem csak sztori, hanem a játékmenet tekintetében is. A Halo többek között azért jó, mert tökéletes a balansz a “fegyverek - gránátok - odacsapok” hármas között, a harcok kitűnően működnek, és mindig élvezetesek. Most is azok. A harmadik rész alapjaiban nagyon hasonló a másodikhoz: ügyesen adagolt akció-gombócok, egymás tetejére halmozva, fincsi jármű-szósszal alaposan meglocsolva. A különbség: a Halo 2 nagy adag akció-fagyi volt, a Halo 3 pedig igazi, mesterien összerakott édesség-kehely, új, izgalmas ízekkel. Az újdonságok listájának kiemelt szereplői a Felszerelések: a külön gombra applikált felszedhető - aztán aktiválható - cuccok (egy lehet nálad, és lecserélheted) alapvetően befolyásolhatják a harci stratégiádat. Pajzsgránát, gravitációs lift, ellenfelet elvakító szerkentyű, pajzstöltő, pajzsszívó, vagy akár ideiglenes sebezhetetlenség... a sort lehetne folytatni, pont kellő mennyiségben állnak rendelkezésre ahhoz, hogy a játék első harmadában elkezd kiismerni, és aktívan használni őket. Szorul a hurok? Dobj le magad elé egy gömbpajzsot, ugorj a közepébe, és átmenetileg nem kell félned a feléd irányzott lövésektől és gránátoktól - viszont mások is bemászhatnak alá. Méretesebb Covenant csapat caplat feléd? Hajíts eléjük egy pajzsszívót, aztán kínáld meg őket egy gránáttal. A Felszerelések a csaták változatosságát mozdítják elő - sikeresen.

A Halo 3 ugyanakkor bőségesen adagolja az úgy fegyvereket, és az új járműveket is. A Brute-ok brutális Törzsfőnökeitől elkobzott masszív kalapáccsal akkorát csaphatsz, hogy akár többen is elszállnak tőle. Az egyszerre két kézben is forgatható Mauler, a Covenant pisztoly-shotgun kombó közelről halálos - pont úgy, ahogy a villámgyors Spiker is. Nehézfegyverzetre vágysz? Oké, akkor akassz el egy gépágyút, vagy egy rakétavetőt az állványról, esetleg kapd fel (a kampány vége felé) a Bungie által régóta dédelgetett, de csak most debütáló lángszórót. A kamera ilyenkor átvált third-personbe, vígan dalolva szórhatod az acél / robbanó / lángoló halált az ellenfeleidre. Nem elhanyagolhatóak a járműves összecsapások sem, a Halo 3 itt sem köt kompromisszumokat, gyakorlatilag a széria eddigi összes járgánya visszatér... és kapsz újakat is, fegyverekkel felszerelve (Hornet - az UNSC “vadászgép”, Brute Chopper - plazmaágyús brutál-motor), illetve csapatszállítási célból (Mongoose - kétszemélyes quad, Prawler - négyszemélyes Brute jármű).

Nincs vége, katt az oldalválasztóra a folytatásért!

A Halo 3 csatái nagyok. Várjatok, nekifutok még egyszer: a Halo 3 csatái NAGYOK - így, nagybetűvel jobb lesz. Mert tényleg nagyok, a Bungie által korábban hangoztatott “most kaptuk meg azt a hardvert, ahol meg tudtuk valósítani az eredeti elképzeléseinket” szólam kivételesen nem nyálas reklámszöveg, hanem maga a kőkemény valóság. A több epizódra szabdalt kampányban sokszor találkozol majd, hatalmas, nyitott terekkel, és egy szabadon abszolválható feladattal. Semmisítsd meg a Covenant légvédelmi üteget! De hisz az akkora, mint egy emeletes ház, ott látod lövöldözni egy kilométernyire... hogyan csinálod?! Elindulsz gyalog, melletted ott rohan fél tucat UNSC tengerészgyalogos, az Arbiter egy romos épület tetején lövöldöz, egy Covenant hajó erősítést pakol le a tengerparton, jobbról besüvít két Ghost, a harcostársak találnak egy Mongoose-t, te elindulsz a megadott irányba, aztán... valahonnan előmászik egy Scarab (a második részben látott masszív Mecha-Pók), neked pedig le kéne terítened valahogyan. És ez nem teljes pálya, hanem egy pálya-részlet, egy helyszín, az események nem egymás után, hanem egyszerre, párhuzamosan történnek.

Húsz perc játék után rájössz, hogy az ellenfeleid nem hülyék, nagyon is átgondolt taktikák alapján harcolnak. A Covenant vezető erejét jelentő Brute-ok koordinálják a harcokat, kezdetben megpróbálnak távol maradni, gránátokkal és rakétával dolgoznak, harcba küldik a többieket, aztán maguk is rohamra indulnak - lelőheted róluk a páncélt, de ügyesnek kell lenned, hogy elkerüld az őrjöngő, a szó legszorosabb értelmében a test-a-test ellen harcmodort erőltető halálvágtát. Az összecsapások felépítése és a pályadizájn sokkal inkább emlékeztet a Halo első részére, mint a másodikra (a végtelenül ismétlődő egyszínű folyósok nélkül), még akkor is, ha a Bungie láthatóan mindkét részből merített, de a Halo 2-t ért kritikák miatt inkább az eredeti koncepciót erőltette. A rajongók szívét melengető nosztalgia a játék utolsó negyedére különösen rányomja a bélyegét, néhol kissé túlságosan is - a Bungie itt ismét a méretekkel ellensúlyoz, a helyenként felbukkanó remake-feelinget elnyomja a játékos “azt a durvaélet, ezmekkora!” sóhajtása.

A Halo 3 grafikailag hozza azt, amit hoznia kell: az egyik legjobban kinéző Xbox 360 játék - a méretek figyelembe vételével. Nincs benne annyi szanaszét ilyen-olyan-mappelt felület, és apró díszítőelem, mint például a vizuális poszter-gyermeknek számító Gears of War-ban. Remek grafikai dizájn, hangulatos helyszínek, rengeteg ellenfél és baráti egység, effektek sokasága. Plusz a fizika, plusz az AI. Szép, gondosan összerakott, piros masnival átkötött csomag: erre képes, ezt tudja nyújtani 2007-ben egy “következő generációs” játékkonzol. Nem mozifilm, nem fotórealizmus, nem a valóság mímelése - a Halo soha nem volt “valóságos”. Egyedi volt, és látványos. A Halo 3 is ilyen, csak éppen a kor színvonalán - és a kor kompromisszumaival.

Egyszer persze a single kampány is véget ér, még a Halo 3 esetében is. A játékidő nagyban függ attól, hogy mennyire vagy gyakorlott Halo-játékos, és hogy milyen nehézségi fokozaton indítod. Normálon egy tapasztal FPS-fan végigrohanhat (ismétlem: rohanhat, erőltetve) rajta 8-9 óra alatt. Ha bevállalod a Heroic-ot (vállald be, Luke Smith, a Bungie közösségi menedzsere személyesen hívta fel a figyelmemet arra, hogy erre “lőtték be” a Halo 3 nehézségét - aki ismeri és szereti az előzményeket, annak ezt ajánlják) a játékidő simán felmegy a duplájára. Easy-t csak akkor, ha most kerül először eléd FPS - roppant könnyű, a fokozat leírásában is ez szerepel: “az ellenfelek szinte megölik magukat” - nagyon igaz! Aztán ott a Legendary, ami a szokásos szadista-mazochista élményeket nyújtja azoknak, akik vevők az ilyesmire.

Ha a Halo 3 (egy alternatív univerzumban) kizárólag single player játékként funkcionálna, akkor... nos, maradjunk annyiban, hogy single módusz minden erénye ellenére sokat vesztene az a bizonyos alternatív univerzum. A single a magas újrajátszhatósági faktor ellenére véges, a Halo 3 multiplayer módja viszont gyakorlatilag végtelen. Kapsz egy raklapnyi játékmódot, és kegyetlenül, kényed-kedved szerint újraszabhatod őket. Minden állítható, kialakíthatod a saját kis szabályrendszeredet - új játékmódokat hozva létre a játékmódokon belül. Végignyomhatod a teljes single player online kooperatívban - tedd meg, négyen pompás móka. A kompetitív játékmódok tizenhat játékost támogatnak, és alapból tizenegy multi térképet ajánlanak fel. A multiról kizárólag szuperlatívuszokban lehet beszélni, dobálhatnánk rá ész nélkül az epikus jelzőket, de ettől most megkíméljük az olvasót. Minden a helyén van, a szokásosan remek matchmaking-től a lehetőségeken át a pályák felépítéséig. Talán csak a spectator mód hiányzik, de ígéret van rá, hogy ezt foltozás formájában záros határidőn belül beépítik. A Forge módban egy sajátos pályaszerkesztőt kapsz a kezedbe - a pályák felépítését nem változtathatod, de új tárgyakat, fegyvereket, járműveket pakolhatsz rájuk, a régieket meg errébb pakolhatod. Igazi játszótér ez, felnőtt(ebb) gyermekeknek - az eredmény menthető, és megosztható a közösséggel. A Saved Films segítségével elmenthetsz mindent, amit játék címén műveltél a Halo 3-ben - a multi és single összecsapásokat egyaránt. Nem csak menthetsz, hanem nézelődhetsz is: a lementett filmeket megállíthatod, a kamerát kedved szerint mozgathatod, fényképezhetsz - a képek is feltölthetők, és megőrizhetők. A Halo 2 évekig volt a Xbox Live legnépszerűbb játéka. Most a Halo 3 lesz az, jó sokáig...

A Halo 3-nak sikerült. Felnőtt az elvárásokhoz, átugrotta a saját maga által iszonyatosan magasra pakolt lécet. Ez pedig, kérem szépen, nagyon nagy dolog. A műfaj tetejéről átkozott nehéz még feljebb ugrani. Nézd végig az idei ősz Xbox 360 kínálatát, kedves olvasó, aztán ízlelgesd egy kicsit ismét a kezdőmondatot: a Halo 3 2007 legfontosabb Xbox 360 játéka. Higgy benne.

És még mindig nincs vége, katt az oldalválasztóra a szekesztői / olvasói különvéleményekért!


KÜLÖNVÉLEMÉNY - GHZ

Három éve már, hogy a HALO jelenség belopta magát az életembe. Igen jól számoltok, a HALO 2-vel kezdődött nálam minden. Nekem a HALO többet adott mint puszta játékélmény. Barátokat szereztem általa, nem is keveset. Azoknak a feledhetetlen nyári / téli / őszi / tavaszi civilházas zuglói HALO partiknak az emlékei örökre velem maradnak. Két napig nem aludtunk, csak ettünk, ittunk, játszottunk és iszonyat mennyiséget pofáztunk. Videojátékokról, képregényekről, aktuális filmekről, minden olyan témáról ami kitölti az életünket. Egy igazi összekötő kapocs volt a HALO. Most jönne az a rész, hogy áradozok egy kicsit a harmadik részről. Sokat gondolkodtam rajta, hogyan kezdjem el és főleg, hogy kinek írjam. Egy HALO fanatikusnak, egy laikusnak, vagy egy a játékot zsigerből gyűlölőnek. Majd rájöttem, hogy milyen egyszerű dolgom is lesz. A HALO fanatikust gyorsan letudom annyival, hogy mindent, ismétlem mindent megkaptunk amire vágytunk. Nagyobb, szebb, jobb és egy olyan elképesztően durva multiplayer részel van felvértezve, hogy nyugodtan kijelenthetem, többet is kaptunk annál amit remélni mertünk. A HALO-t gyűlölőt is gyorsan letudom annyival, hogy őt nem fogom tudni meggyőzni arról, hogy megérkezett az eddigi legjobb konzolos multi fps amit valaha készítettek, mert úgy sem érdekli. Így most hozzád fordulok kedves laikus barátom.

Mi is a HALO 3? Minden, amire eddig vágytál, ha szereted ezt a műfajt. A tökéletes akció játék, egy monumentális történettel és bátran kijelenthetem, hogy a valaha létező legjobb konzolos FPS irányítással. A muli csatákat megreformáló FORGE-móddal, ahol akár Istent is játszhatsz, a 4 fős LIVE-co-op adta lehetőségekkel ahol egy barátoddal vállvetve verheted vissza a Brute hordákat. Annyi mindent írnék még, de kevés a helyem és a kollegák szerintem mindent elmondtak már ami elmondható. Értékelni nem tudnám a játékot, mert nálam a kezdő képsoroknál megkapta a tökéletes játék címét. A zene, a hangulat, elvarázsol és nem ereszt el. Remegve várom a keddet, hogy végre elinduljanak a LIVE csaták. Mert ez a játék olyan mint Arész, háborúra teremtették. És mit mondanék én ha megkérdezné valaki tőlem, hogy mi is az a HALO 3? Csak ennyit: egy Legenda.

KÜLÖNVÉLEMÉNY - WARHAWK

Kezdjük az egészet egy sokaknak pofonnak érezhető kijelentéssel: a Halo 3 nem azoknak készült, akik szeretnek egymagukban egy sötét szobában több napig epikus történeteket végigjátszani. Nem, ebben a részben kristályosodik ki az, amit már a második epizódban lehetett érezni és ami egyfajta evolúcióként kiséri végig a trilógiát. A Halo sorozat a harmadik résznél elérkezett oda, hogy egyfajta *community builder* játék legyen, olyan, amit az ember a havarokkal fog játszani, üljenek azok a mellette lévő fotelen, vagy a világ másik felén. Azért persze van egy decens történet a játékban, hiszen az előző rész felütését valahogy le kell zárni, azonban aki hatalmas fordulatokra, nem sejthető csavarokra vágyik az csalódni fog. Más kérdés persze, hogy a Halo sosem ezekre a klisékre épített, a moralizálást és a hosszas dialógusokat meghagyja inkább hasonlóan nagynevű „Kígyós” kollégájának. Nem, ebben a játékban, ahogy az előző részekben is a lényeg az akció, a történet minden egyes képkockája csöpög az adrenalintól, néha olyan szinten, hogy az ember önkéntelenül is kapaszkodni kezd a kontrollerbe, mintegy mentőövet keresve a harcok tengerében. Mindennek azonban hamar vége szakad, egy tipikus Halo-ismerő játékos kettő hosszabb délután alatt végigszaladhat normál szinten a játékon (persze egy *igazi* Halo-fan nem adja Legendarynél lejjebb, tudom...). Mégis, akkor mi az, ami megfog és nem ereszt? Fentebb említettem, a társaság, illetve a lehetőség, hogy minden eredményünket megosszuk másokkal. Kezdve onnan, hogy a kampány mód is LÉNYEGESEN élvezetesebb, ha nem egyedül vágunk neki, átfutva az olyan „apró” nüanszokon, mint a játékunk rögzítése és később bemutatása, majd eljutva a hihetetlenül robosztus multiplayer módhoz és az azt kiegészítő körítésről (itt a leaderboard megnevezés már kevés, talán ha csak a megtett lépéseinket nem tartja számon a játék mindenre figyelő statisztikai rendszere).

Zanzásítom: A Halo3 véleményem szerint tipikusan az a killer app lesz az Xbox360-nak, mint az előző rész a vén feketeségnek. Nincs olyan pontja, amibe bele tudnék kötni, egyszerűen sikít róla az, hogy a Bungie csak a legjobbal elégedett meg minden szinten. Azonban a magányos harcosok ideje itt már lejárt, a játék sava-borsát csak akkor fogja a játékos érezni, ha gépe Live kapcsolaton van. Hogy ez jó-e? Azt döntse el mindenki magában. Egy biztos, engem abszolút meggyőzött.

KÜLÖNVÉLEMÉNY - DREAMPAGE

Szeptember 10-én este, miközben a Microsoft-nál tartott Halo 3 bemutatóról utaztam haza, végig valamilyen hasonlaton törtem a fejem. Azon, hogy miként tudnám leírni a bennem kavargó érzéseket. Végül rájöttem: Úgy éreztem magam, mint egy sofõr, aki vezetett már sok jó autót - Fordot, Mercedes-t, BMW-t... Aztán egyszer csak beültetik a legújabb Rolls Royce-ba. Nem kell, hogy szeresse az autó stílusát, lehet, hogy egy luxuslimuzin épp nem az õ világa, de akkor is érzi, hogy az az autó más dimenzióban készült és jár, mint az addigiak. Pontosan ezt éreztem, miközben a Halo 3 kampányán döngettem végig.

Talán egy szóval írható le a játék igazi erénye: igényesség. Az, hogy tökéletes precizitással van összerakva itt minden. Talán láttunk már szebb grafikát; talán voltak már nagyobb újítások; de ennyire kiforrott, hibátlan, és nem utolsó sorban hangulatos FPS-sel még nemigen találkoztam. Nem áll hozzám közel sem a Halo világa, sem a stílusa, de ez mindent visz. A Bungie tökéleteset alkotott?

Nem szeretném részletekbe menõen elemezni a játék technikai adottságait, bizonyára megteszik ezt nálam hozzáértõbb emberek is. De ami nagyon megfogott, az az aprólékos grafikai kidolgozottság (részletes aljnövényzet, õrületes minõségû texturák, gyönyörû fényeffektek), a hihetetlenül jó zenék, amelyek innen egyenest mehetnének a mozifilmbe is, és az a kellemes érzés, hogy ebben a játékban minden a helyén van. Az eltelt évek alatt a fejlesztõk a játékmenetet tökéletesre csiszolták, és elérték, hogy csak szuperlatívuszokban lehessen beszélni legkisebb gyermekükrõl. Van egy olyan érzésem, hogy a Halo rajongók álma fog valóra válni ezzel a harmadik résszel.

Megérdemelte a hype-ot? Felér az elvárásokhoz? Nem érzem tisztemnek, hogy válaszoljak ezekre a kérdésekre, hisz ez a valódi rajongókra vár. De talán az sokat elmond, hogy engem teljes mértékben meggyõzött. Vannak az FPS-ek, és van a Halo 3. Emelem kalapom mindenki elõtt, aki részt vett ebben a projektben.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Forgotten Fields

A nosztalgia egy idő után sokunk számára menekülés. Menekülés a múltba, a pozitív érzések világába. A nosztalgia megszépíti az emlékeket, annak a varázsa pedig előrevihet minket az ismeretlen és rideg jövő felé. Erről szól a Forgotten Fields. Teszt!

13 órája

Dördül a startpisztoly - traileren a ma megjelent a Olympic Games Tokyo 2020

Teljes nevén az Olympic Games Tokyo 2020 - The Official Video Game!

16 órája

Alex Kidd in Miracle World DX

16 órája
4

Iparági veteránnal erősít az Xbox Game Studios Publishing

Méghozzá egy izgalmas projekthez: felhőalapú játékok fejlesztését vették célba.

17 órája
1

A Karib-tenger kalózai miatt durva titkolózást kellett folytatnia a Sea of Thieves fejlesztőinek

A Rare kulcsemberei nyilatkoztak a projekt kapcsán. Ma megjelenik a Pirate's Life kiegészítő.

18 órája

Virágozzon minden búzavirág, a Farming Simulator 22 trailer megjelenési dátumot fakaszt

Emellett a családi biznisz részleteibe is betekintést nyerhetsz.

18 órája

Mesesorozat készülhet Zidane-ékból: jöhet az animációs Final Fantasy IX.

A Cyber Group Studios készíti a Square klasszikus szerepjátékának meseátiratát.

18 órája

Hátborzongató launch trailert kapott az Ender Lilies

A következő aspiráns az indie-metroidvania királyságra.

21 órája
3

Vannak pozitív példák: a Psychonauts 2 és a Ratchet csapat sem kényszerült túlórára

A "crunch" fogalmát és csapdáját elkerülik az említett fejlesztőstúdiók.

1 napja
3

Gamer365 Podcast 2021 június - E3 különkiadás

1 napja
10

Ismert IP-t támasztana fel az EA Motive

A jelek szerint a Dead Space újra terítékre kerülhet az EA-nél.

1 napja
13

Beindult a Battlefield 2042 hype, megteltek a Battlefield 4 szerverek

Az Electronic Arts számára feladat volt a szerverek utóhangolása.

1 napja
3

Fél év kellett ahhoz, hogy újból kapható legyen a Cyberpunk 2077 PS4-verziója

Visszakerült a CD Projekt RED játéka a PS Store-ra, ráadásul némi kedvezmény is jár rá.

1 napja
4

Heti megjelenések

1 napja
3

Beautiful Desolation

Mit tennél, ha a jövőbe pottyanva egy lassan haldokló bolygót találnál furánál furább lényekkel és társadalmi berendezkedésekkel? A Beautiful Desolation hősei kezüket-lábukat törve próbálnának azonnal hazajutni. Switchen teszteltük a játékot.

2 napja
4

Csak kapkodod Geralt után a fejed: kedvcsinálón a The Witcher második évada

A Netflix tudja hogyan kell feltüzelni a népet. És kádból kilépős mozzanat is lesz a második évadban.

3 napja
1

A Bayonetta 3 létezik, állítólag...

A Nintendo Treehouse-os arcok adtak interjút, amiben elárulták a folytatás fejlesztésének állását.

3 napja
3

Guilty Gear Strive

3 napja
6

A Konami a Castlevania Advanced Collection-ön dolgozhat

Ausztrál korhatár-besorolási rendszerben tűnt fel a kiadvány.

3 napja
8

Augusztusban jön a Recompile

A metroidvania ihletésű platformer hamarosan debütál.

3 napja
1