[DLC] Call of Duty: Black Ops - First Strike

Call of Duty: Black Ops - First Strike

Gamer3652011.02.13. 19:02

Nem kellett Michael Pachter-nek lenni ahhoz, hogy tavaly novemberben, amikor még a boltok polcaira sem került fel a Black Ops, megjósoljuk, hogy a Treyarch rövid határidőn belül megbombáz bennünket valami finom letölthető tartalommal. Azóta eltelt 3 hónap, sokunk rongyosra játszotta a programot, s végre megkaptuk a jól megérdemelt First Strike névre keresztelt, alig 700 MB-os DLC-t. A csomag összesen négy darab új multiplayer mapet, és egy új zombi pályát tartalmaz. A pályacsomag március harmadikáig Xbox 360 exkluzív, ahol 1200 pontba, azaz úgy körülbelül 3000 forintba kerül a beszerzése.

A pályák - ahogyan azt már megszokhattuk a Treyarch-tól, egytől-egyig képesek olyan hangulatot biztosítani, mintha valóban a helyszínen lennénk, és az ellent etetnénk ólommal. A pályákon alaposan szétnézve rengeteg tipikus, csak az adott helyszínre jellemző elemmel, tereptárggyal futhatunk össze. A pályák felépítése viszonylag jól sikerült, nem sűrűn lehet olyannal találkozni, aki a játék indítását követően máris befutott volna a kezdőterületünkre. Tehát kellő távolságban vannak a spawn spotok egymástól. Persze, ez játékfüggő, hiszen egy Team Deathmatch-ben vagy egy Headquarters-ben más a szituáció, mint egy Search and Destroy játékmódban.

A pályák felsorolását a személyes kedvencemmel kezdeném, ami Kowloon névre hallgat, ez a single player kampányból már ismert távol-keleti urbánus helyszín, gyakorlatilag teljes egészében háztetőkön, szemerkélő esőben játszódik. Itt található egy húzal, aminek a segítségével pillanatok alatt A pontból- B pontba csusszanhatunk át. Természetesen nem veszélytelen a mutatvány, hiszen azon játékosok, akik résen vannak, simán leszedhetik a csúszás ideje alatt a fejünket. A Stadium egy használaton kívüli hoki stadion és környéke - nem, sajnos a jégre nem tudunk rámenni. A Berlin Wall értelemszeruen a berlini fal keleti, illetve nyugati oldalán játszódik, ahol automata gépágyúk lesnek ránk, és ha véletlen belesétálunk a látószögükbe, akkor nyomban agyondarálják a gyomrunkat. Végezetül pedig ott a német kutatóközpont, mely a Discovery elnevezést kapta.

Az új zombi pálya az Ascension, melynek helyszíne egy orosz űrállomás. Itt fogunk randalírozni, mialatt a sok zombi-hullám megpróbálja cafatokra tépni a csinos kis pofinkat. Első körben sötétben fogunk tapogatózni, amit a játék fekete-fehér környezetben jelenít meg. Ez sokunknak hamar kikészítheti a szemét - itt erősen magamra mutogatok - így iparkodjuk minél hamarabb megkeresni, majd felkapcsolni az áramforrást, amit körülbelül 4-5 ajtónyitáson belül már simán le is zavarhatunk! De természetesen új perkeket és fegyvereket is kaptunk, hogy könnyebb dolgunk legyen a zombik ipari méretű pusztításában. Ott van például az egyik kedvencem, a Black Hole Bomb, amit ha bedobunk a hevesen felénk futó zombik közé, akkor kapásból beszippantja és likvidálja őket.

A négy kitűnően megtervezett és felépített muliplayer és zombi pálya mellett csak hab a tortán, hogy achievementekkel is megpróbáltak kicsit kedveskedni nekünk. Ezek kinyitása csak és kizárólag a zombi módhoz kapcsolódik. Tehát érdemes lesz azok számára is minimálisan rágyúrni a témára, akik főleg a multiplayer pályákon próbálnak nap-mint nap helytállni.

Összességében egy egész korrekt csomaggal lepte meg a játékosokat a Treyarch csapata, ami első blikkre kicsit túlárazottnak tűnhet, viszont tartalmilag minden Call of Duty rajongót maradéktalanul ki fog elégíteni. Mint mindig, most is képes magába szippantani mindenkit, sőt, még azokat is, akik hosszabb kihagyást követően épp a DLC hatására vették le ismételten a polcról a legútóbbi CoD epizódot. Végül pedig érdemes Mr. Pachter tiszteletére jósolni egyet, és kijelenteni, hogy nem ez volt az utolsó letölthető tartalom a Black Ops-hoz.

A cikk olvasónk, Saminator (sam360) tollából származik.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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

One Hand Clapping: bájos éneklős platformer, decemberi megjelenéssel

A platform a te hangod!

3 órája

Végre megjelenik a harminc éve elveszett Clockwork Aquario

A pixelart stílus itt nem csak formalitás...

4 órája
2

GTA Trilogy - Definitive Edition

A GTA Trilogy vállalta, hogy Ő lesz három klasszikus játék definitív kiadása - nem sikerült, de hééé, ezen a szinten a bukás is eredmény valahol.

7 órája
2

A GTA Trilogy képfrissítési problémái nem újkeletűek

Az emlékek sok mindent megszépítenek - az eredeti játékok sem muzsikáltak valami fényesen.

1 napja
19

Bitang kontenttel érkezik a Monster Hunter Rise PC verziója

Minden post-launch Switch tartalmat megkap a játék pécés átirata.

1 napja

Az Amazon elkészítené a Mass Effect TV sorozatot

A fejlesztők pedig kivennék a részüket a projektből.

1 napja
2

Brutálisat rajtoltak a legújabb Pokémon-játékok

Megérkezett a Pokémon Brilliant Diamond / Shining Pearl páros, amely mind Japánban, mind az Egyesült Királyságban remekül fogyott.

1 napja
5

Rendezőjét vesztette a Dragon Age 4

Matt Goldman távozott a BioWare-től és ezzel a játéknál betöltött posztjától is.

1 napja
5

Exo One

Mi az univerzum titka? Egy képletbe összezsúfolható paraméterhalmaz? A nagy semmi vagy maga Isten? Az életünkben erre valószínű egzakt választ nem fogunk kapni, de az Exo One lehetőséget nyújt arra, hogy a kérdést egy adott művészeti szemszögből vizsgálva magunk értelmezhessük újjá.

2 napja
1

Minden idők legjobb játékát is megválasztották az idei Golden Joystick díjátadón

22 kategóriában díjazták a legjobbakat - és nem csak a 2021-es esztendőre vonatkozóan.

2 napja
37

Új platformokra látogat a Twelve Minutes

A Nomada idén megjelent interaktív thrillerje PS5, PS4 és Switch platformokra is átköltözik, méghozzá még az idei esztendő folyamán.

3 napja
7

Fortnite fejlesztő lesz a zenés játékok koronázatlan királyából

Az Epic Games bejelentette, hogy felvásárolták a Harmonix csapatát

3 napja
3

Games with Gold: az év utolsó játékai

Szökés tervezgetés. Orkok elleni végtelen ütközetek. Idegen bolygók felfedezése. Esetleg egy banánköztársaság vezetése? Ünnepi programajánló!

3 napja
13

Régi motorosok kegyeire pályázik a Pac-Man Museum

14 játékkal támad az ős-játékhős gyűjteményes kiadása.

3 napja
2

A Zelda: Ocarina of Time korai demóját álmodta újra pár rajongó

A Spaceworld Beta Experience 1997-ből utazik a jelenbe.

3 napja

Hitman 3: szárnyaló számok, izgalmas jövőbeli tartalmak

Az IO elégedett lehet a sorozat számaival - cserébe jövőre is tolja a tartalmat a kopasz bérgyilkos alá.

3 napja
2

A Witcher, a Battlefield és a Half Life 2 is miniatűr bábszínházként éled újra

Flurdeh Youtube felhasználó kreatív energiái és a tilt-shift effektus csodákra képesek.

4 napja
1

VR-mód bújkál a GTA Trilogy kódhalmazában

Egy Unreal-paranccsal hívták elő az érdekes lehetőséget a Grand Theft Auto felújításában.

4 napja

Jöhetnek a Hideo Kojima nevével fémjelzett filmek és TV sorozatok?

Új produkciós irodát nyitott a tengerentúlon a géniusz.

4 napja
3

Megjelent a Disco Elysium: The Final Cut fizikai kiadása

Trailert is tudunk mutatni a megjelenéshez, nameg a brutál gyűjtőire is csorgathatjuk a nyálunkat.

4 napja