[DLC] Call of Duty: Black Ops - First Strike

Call of Duty: Black Ops - First Strike

Gamer3652011.02.13. 19:02

Nem kellett Michael Pachter-nek lenni ahhoz, hogy tavaly novemberben, amikor még a boltok polcaira sem került fel a Black Ops, megjósoljuk, hogy a Treyarch rövid határidőn belül megbombáz bennünket valami finom letölthető tartalommal. Azóta eltelt 3 hónap, sokunk rongyosra játszotta a programot, s végre megkaptuk a jól megérdemelt First Strike névre keresztelt, alig 700 MB-os DLC-t. A csomag összesen négy darab új multiplayer mapet, és egy új zombi pályát tartalmaz. A pályacsomag március harmadikáig Xbox 360 exkluzív, ahol 1200 pontba, azaz úgy körülbelül 3000 forintba kerül a beszerzése.

A pályák - ahogyan azt már megszokhattuk a Treyarch-tól, egytől-egyig képesek olyan hangulatot biztosítani, mintha valóban a helyszínen lennénk, és az ellent etetnénk ólommal. A pályákon alaposan szétnézve rengeteg tipikus, csak az adott helyszínre jellemző elemmel, tereptárggyal futhatunk össze. A pályák felépítése viszonylag jól sikerült, nem sűrűn lehet olyannal találkozni, aki a játék indítását követően máris befutott volna a kezdőterületünkre. Tehát kellő távolságban vannak a spawn spotok egymástól. Persze, ez játékfüggő, hiszen egy Team Deathmatch-ben vagy egy Headquarters-ben más a szituáció, mint egy Search and Destroy játékmódban.

A pályák felsorolását a személyes kedvencemmel kezdeném, ami Kowloon névre hallgat, ez a single player kampányból már ismert távol-keleti urbánus helyszín, gyakorlatilag teljes egészében háztetőkön, szemerkélő esőben játszódik. Itt található egy húzal, aminek a segítségével pillanatok alatt A pontból- B pontba csusszanhatunk át. Természetesen nem veszélytelen a mutatvány, hiszen azon játékosok, akik résen vannak, simán leszedhetik a csúszás ideje alatt a fejünket. A Stadium egy használaton kívüli hoki stadion és környéke - nem, sajnos a jégre nem tudunk rámenni. A Berlin Wall értelemszeruen a berlini fal keleti, illetve nyugati oldalán játszódik, ahol automata gépágyúk lesnek ránk, és ha véletlen belesétálunk a látószögükbe, akkor nyomban agyondarálják a gyomrunkat. Végezetül pedig ott a német kutatóközpont, mely a Discovery elnevezést kapta.

Az új zombi pálya az Ascension, melynek helyszíne egy orosz űrállomás. Itt fogunk randalírozni, mialatt a sok zombi-hullám megpróbálja cafatokra tépni a csinos kis pofinkat. Első körben sötétben fogunk tapogatózni, amit a játék fekete-fehér környezetben jelenít meg. Ez sokunknak hamar kikészítheti a szemét - itt erősen magamra mutogatok - így iparkodjuk minél hamarabb megkeresni, majd felkapcsolni az áramforrást, amit körülbelül 4-5 ajtónyitáson belül már simán le is zavarhatunk! De természetesen új perkeket és fegyvereket is kaptunk, hogy könnyebb dolgunk legyen a zombik ipari méretű pusztításában. Ott van például az egyik kedvencem, a Black Hole Bomb, amit ha bedobunk a hevesen felénk futó zombik közé, akkor kapásból beszippantja és likvidálja őket.

A négy kitűnően megtervezett és felépített muliplayer és zombi pálya mellett csak hab a tortán, hogy achievementekkel is megpróbáltak kicsit kedveskedni nekünk. Ezek kinyitása csak és kizárólag a zombi módhoz kapcsolódik. Tehát érdemes lesz azok számára is minimálisan rágyúrni a témára, akik főleg a multiplayer pályákon próbálnak nap-mint nap helytállni.

Összességében egy egész korrekt csomaggal lepte meg a játékosokat a Treyarch csapata, ami első blikkre kicsit túlárazottnak tűnhet, viszont tartalmilag minden Call of Duty rajongót maradéktalanul ki fog elégíteni. Mint mindig, most is képes magába szippantani mindenkit, sőt, még azokat is, akik hosszabb kihagyást követően épp a DLC hatására vették le ismételten a polcról a legútóbbi CoD epizódot. Végül pedig érdemes Mr. Pachter tiszteletére jósolni egyet, és kijelenteni, hogy nem ez volt az utolsó letölthető tartalom a Black Ops-hoz.

A cikk olvasónk, Saminator (sam360) tollából származik.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tcGF0cmVvbi1tcHVcIj5cbjxhIGhyZWY9XCJodHRwczpcL1wvcGF0cmVvbi5jb21cL2dhbWVyMzY1XCIgdGFyZ2V0PVwiX2JsYW5rXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtYmcucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcm0ucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcmliYm9uLnBuZ1wiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cbjxzdHlsZT5cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1e1xuXHRvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47XG5cdHdpZHRoOiAzMDBweDtcblx0aGVpZ2h0OiAyMDBweDtcblx0cG9zaXRpb246IHJlbGF0aXZlO1xufVxuLi0tcGF0cmVvbi1tcHUgaW1ne1xuXHR0cmFuc2l0aW9uOiBhbGwgLjNzO1xuXHRwb3NpdGlvbjphYnNvbHV0ZTtcblx0dG9wOjA7IGxlZnQ6MDtcbn1cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1IGltZzpudGgtY2hpbGQoMSl7XG5cdGZpbHRlcjogYmx1cigycHgpO1xuXHR0cmFuc2Zvcm06IHNjYWxlKDEuMSk7XG59XG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDIpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoNHB4KTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxLjEpO1xufVxuXG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDEpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoMCk7XG5cdHRyYW5zZm9ybTogc2NhbGUoMSk7XG59XG48XC9zdHlsZT4iLCJpbWFnZXMiOltdLCJ1cmwiOiIifQ==

Hogyan ne ajánld fel az előtöltés intézményét: Flight Simulator

Morgunk egyet, amíg megvárjuk, hogy a Flight Simulator a launch órájában méltóztatik frissíteni magát.

8 órája
16

Megjelent a hardcore shmup, a DariusBurst Another Chronicle Ex+

Űrtávirat formában számolunk be a megjelenésről.

10 órája

Chernobylite

A S.T.A.L.K.E.R. széria 12 éve nem jelentkezett folytatással, így a Chernobylite igazi hiánypótló lehet, ami a virtuális csernobili katasztrófaturizmust illeti. Ám mindezt a maga módján teszi, ami az elvárásoktól függően jelenthet jót, vagy épp csalódást.

11 órája
3

Elérhető a kultikus JRPG, a The World Ends with You folytatása

A NEO: The World Ends with You PS4-en és Switchen is támad.

12 órája

Az Assassin's Creed vikingjei augusztusban támadják Párizst

A Ubisoft előállt a második DLC megjelenési dátumával.

15 órája
2

Bemutatkoznak a Forza Horizon 5 elképesztő tájegységei

Szikrázó tengerpartok, párafelhős dzsungelek vagy émelyítő magaslatok - te hol töltöd majd az őszi napokat?

15 órája
2

Tizenkét millió példányt jegyeznek a Mortal Kombat 11 eladásai

A sorozat összeladásai is csillagászati számokat mutatnak. Az emberek szeretik az erőszakos játékokat, na!

15 órája
2

Semmi különös, csak a Forza Horizon 5 dobott le néhány szájtátós screenshotot

Irány Mexikó, az sem baj, ha közben átmegyünk loco-ba!

16 órája
4

A GTA 5 másodszor is elhagyja az Xbox Game Pass-t

A Grand Theft Auto ötödik részét kb. augusztus közepéig lehet majd nyomni a Game Pass előfizetőknek.

17 órája
1

Mentőosztagot dirigálhatunk majd a Rescue Operations Simulator játékmenetében

A trailer ígéretes, de milyen lesz a gameplay?

18 órája

Az Xbox Series X is megvillantotta az Unreal motor ötödik generációjának erejét

GDC prezentáción az Alpha Point, a Gears of War szérián dolgozó The Coalition techdemója.

18 órája

A King's Bounty II hősei közül Katharine mágusnő bemutatkozásán van a sor

A videóban láthatjuk, hogy mire megy egy mágus a King's Bounty II világában!

18 órája

A világ peremének pusztulását hozza az Apex Legends új szezonja

Az eddigi legnagyobb átalakítással készül a Respawn az Emergence-szel.

19 órája

Samurai Warriors 5

1 napja
2

A Batmobile mellett az új Koenigsegg is feltűnik a Hot Wheels Unleashed friss trailerében

Csak remélni tudjuk, hogy nem mikrotranzakciókat vezet fel az újonnan bejelentett járgányhad.

1 napja
7

The Great Ace Attorney Chronicles

1 napja
5

Eredeti fejlesztő is dolgozik az új Dead Space-en

Mellette pedig a széria alkotói is reagáltak a bejelentésre.

1 napja

Heti megjelenések

1 napja
9

DariusBurst Another Chronicle Ex+

1 napja
2

Kedvenceink taroltak a 2021 Game Developers Choice Awards díjkiosztón

A Hades, a Half Life: Alyx és a Flight Simulator is szépen szerepelt.

2 napja