Dance Central 2

WarhawkLusztig Zsolt2011.11.08. 12:00

Nem lehet tagadni, hogy a Kinect nyitókínálatának legütősebb játékát sikerült összehoznia a Harmonixnak - a Dance Central jött, látott és kis túlzással stílust teremtett. Olyannyira, hogy azóta a Microsoft mozgásérzékelős kiegészítőjéhez szinte minden hónapban érkezik egy-egy trónkövetelő - hol jobb, hol rosszabb minőségben - azonban egészen mostanáig nem sikerült a DC-t igazán megszorongatni. Most azonban eljött az idő a továbblépéshez, a Harmonix pedig megint megcsinálta azt, amit anno a Guitar Heroval, vagy a Rock Banddel tett: az alapjáték legjobb elemeinek átemelése mellett javította ki annak szinte minden hibáját.

Természetesen a leginkább észrevehető változás a zenei felhozatal teljes lecserélése. A DC2 lemezére több mint 40 teljesen új nóta került, mely elég szépen lefedi a jelenlegi fiatalok ízlésvilágát. Van itt Justin Bieber, David Guetta és természetesen Lady Gaga is beugrik néhány nóta erejéig, azonban ha valaki inkább az előző évtizedek muzsikájának kedvelője, az választhat Bananaramat, Haddawayt vagy Digital Undergroundot. Az előző rész kedvelői pedig külön jól járnak, ugyanis annak összes letölthető tartalma kompatibilis a folytatással is, sőt egy 400 MSP-s beruházás után a lemezen található dalok is áthozhatóak.

Az ömlesztett zenelista mellett most kapunk egy igen egyszerű történet módot is. A Crew Challenge keretében különböző bandáknak kell megmutatnunk tánctudásunkat, majd elismerésüket megnyerve vonulhatunk tovább a következő csapathoz. Nem a legkomolyabb dolog, de éppen elég ahhoz, hogy érezhessük: van értelme az adott dal minél profibb előadásának. Emellett helyet kaptak a már jól ismert játékfajták is, tudunk gyakorolni a Break it Downban, többszemélyes játékot indítani, vagy ráhajtani a testedzésre a Workout módban.

Az egyes tánclépések begyakorlására szolgáló Break it Down is kapott egy erőteljes frissítést. A teljes dal mellett már van lehetőségünk egyes szekvenciák kiválasztására is, melyeket akár lassítva is eltáncolhatunk, vagy ha már nagyon jól megy, akkor át is léphetjük őket. Sőt lehetőségünk van akár arra is, hogy videóra rögzíthessük a táncunkat, melyet ezután összevethetünk a játék által mutatott mozgásokkal. A tréner kíméletlen szemét a legkisebb hibánk sem kerüli el és egészen addig gyűr minket, míg az adott mozdulatsort legalább nagyjából le nem tudjuk követni. Ha kell, lépésről lépésre magyarázza el, hova és hogyan kell lépni, néha már tanári szigorral. Meg kell jegyeznem, hogy a játék lényegesen pontosabban követi le a mozgásunkat az elődnél, ami egy részről persze jó dolog, viszont ez azt is jelenti, hogy a legapróbb hibára is kíméletlenül fel fogja hívni a figyelmünket.

Szerencsére valamennyire visszaszólhatunk az instruktornak, ugyanis a játék kitűnő hangvezérlést kapott, mely bár magyarul nem érhető el, de minimális angoltudással gyorsan le lehet nyűgözni az ismerősöket. Nem mintha, a játék menürendszere nem lenne használható (sőt, még mindig a legjobb menürendszerek között van), de nagyon menő tud lenni, mikor egy táncig eljutunk úgy, hogy csak annyit mondunk: Xbox, Dance! Song, Sandstorm; Mode, Perform It; Difficulty, Medium; Xbox, Dance! Mindez működik a játék minden egyes menüjében, a fent említett gyakorlásnál például tánc közben is rászólhatunk a gépre, hogy lassítson a tempón, hagyjon ki egy részt, vagy rögzítse a mozgásunkat.

Méretes előrelépés történt multiplayer fronton is, hiszen már nem felváltva kell a hátsónkat ráznunk a kamera előtt, a DC2 képes egyszerre két főt is szimultán követni. Több játékmód is akad, kooperatív táncolás mellett vad csatákat is lenyomhatunk, melynek révén végre tényleg parti játéknak hívhatjuk a Dance Central 2-t, hatalmas móka a Dance Off-ban alázni a másikat. Egy dolog azonban nem változott: minden többjátékos mód csak offline elérhető, még mindig nincs lehetőségünk a világ másik felén élő haverokat kihívnunk egy risza-csatára.

Egy évig ült a Dance Central a táncolós játékok trónján, most pedig átadhatja a koronát az utódnak. A Harmonixnál jéghideg profizmussal csiszoltak le minden felesleget, javítottak ki minden zavaró apróságot és adtak a recepthez olyan hozzávalókat, melyek kitűnően fuzionálnak a már benne lévő alkotóelemekkel. A Kinect játékok legjobbjára vagy kíváncsi? Most megtaláltad.

A Vicarious Visions beolvadt a Blizzardba

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy és a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 felújítások fejlesztőcsapata mostantól a Blizzard saját projektjein dolgozik.

21 órája
10

A Tencent felvásárolta a Klei csapatát

A kínai óriás tovább terjeszkedik. Ezúttal a Don’t Starve és Mark of the Ninja játékokról ismert Klei Entertainment csapatát kebelezte be.

22 órája
1

Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

Egyes információk szerint a kiadó nem volt elégedett az M-Two eddigi munkájával, így az elsődleges belsős csapatát állította a projekt élére.

23 órája
7

Xbox Live Gold: áremelés, aztán mégsem

A Microsoft csendben megemelte az Xbox Live Gold előfizetés árát - aztán a közösségi felháborodás miatt kapásból visszavonta az egészet.

1 napja
18

Humankind: avatárok és MI-k

A PC-s grand stratégia részleteiről fed fel friss dolgokat a legújabb fejlesztői napló.

1 napja

Games with Gold: februári kínálat

Egy egészen kellemes kínálat. Egy egészen kellemetlen áremelés mellé. Egy biztos: nem most válik ingyenessé a GOLD szolgáltatás. Sőt.

1 napja
22

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

1 napja
2

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

2 napja
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

2 napja
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

2 napja
53

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

2 napja
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

2 napja
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

2 napja
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

2 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

3 napja
15

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

3 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

3 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

3 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

3 napja
12

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

3 napja