Yakuza 4 Remastered

mcmackoGéczy Attila2019.11.26. 20:02

A Yakuza shinkanszenen nincs fék, a négyes számú epizód is átlépett egy magasabb szintre, mégpedig a „remastered” cetlivel ellátott állapotba. De ismét adott a kérdés: vajh micsoda fondorlatok mentén vált modernebbé a Yakuza 2010-ben megjelent rész? Nyolc-kilenc év után mit adhat az újrakiadott gengsztermese? Gyorsan járjunk utána!

Az átairtot tekintve ismét a PS3-as alapokat húzták tovább a modern szintre, tehát túl nagy újítást, vagy a Kiwami sorozatra jellemző minőségbeli ugrást ne várjon senki a programtól. Annyit érdemes megjegyezni, hogy a 60 FPS és a full HD grafiika, azért jót tesz az összképnek, de szintre pöccre ugyanennyi élményt tartogat a Yakuza 4, ha most az ember PS3-on pattintja be. Persze adott a kérdés, hogy kinek melyik fiókba lett már eltéve a gép, így a program létjogosultságát a modern platformon való játszhatóság adja meg. (Most a jövőbe is tekintünk, kedves X tulajok…)

Ezzel az epizóddal friss karakterek is beléptek a szappanoperába; Tanimura (aki új arcot és hangot kapott az eredeti színész visszavonulása miatt), Saejima és Akiyama azonban nem annyira erősek, mint a nullás számú epizódban is nagyot alakító Majima, vagy a sorozat állandó hőse, Kazuma Kiryu. Persze minden új hérosznak megvan a maga-maga játékmechanikát megbolondító mivolta, ezért nem lehet haragudni a készítőkre, hiszen csak próbáltak valamilyen újítást bevinni a szokásos ügymenetbe. Amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy a játék kizárólag Kamurocho negyedét kínálja, igaz annak két új vertikális szeletével - a magasabb, háztetőket is bevonó terepek érdekes kontrasztot alkotnak a földalatti, csatornás szakaszokkal.

A negyedik rész remastere tehát pontosan azt tudja, mint az alap, amire építkezik. Némileg finomhangolt látvánnyal, gereblyézett angolsággal, és a négyes epizód főhősei által behozott hangulati elemekkel. Megmondom őszintén, ha évekre lebontva érkeznek a Yakuza címek, akkor sokkal jobban csúszik a kalandozás. Simán lehet, hogy a negyedik rész sem unalmasabb, vagy laposabb a többi epizódnál, mégis, mintha most, ennyi Yakuza megjelenés után, mintha kicsit darabosabban csúszott volna ez a rész. Hm, meglátjuk, hogy az ötödik rész készülődő remasztijával februárban milyen érzéseket kelt bennem a kiadó. Addig meg senki ne mondja nekem, hogy nincs mivel jakuzázni'! Kanpai!

Tomb Raider Trilogy

A Microsoft Store felületén bukkant fel a reboot trilógia egybecsomagolt változata.

12 órája
13

Heti megjelenések

Továbbra is csendesen érkeznek a tavaszi címek, nem ezen a héten kezdenek befutni a nagyágyúk.

17 órája
8

Mass Effect: Legendary Edition finomhangolások

A Bioware hamarosan megjelenő újrakiadása egyre távolabb kerül a hagyományos értelemben vett remaster kifejezéstől.

1 napja
8

Sea of Solitude: Director's Cut

Akció-kalandnak álcázott lélekbúvárkodás, amely két éve EA Originals címként jelent meg, most pedig Switchre is megérkezett. Végigcsónakáztuk a Sea of Solitude-ot.

2 napja
8

Crusader Kings 3 csaták a Mount & Blade 2-ben?

Legalábbis ezt ígéri egy mod fejlesztő a Crusader Blade nevű projekt keretein belül.

2 napja
2

Ingyenessé vált az Artifact

A Valve kártyajátéka a 2.0 helyett két ingyenes verzióval próbál új játékosokat toborozni.

2 napja
2

Így hullik a xeno az Aliens: Fireteamben

Közel fél órányi gameplay bemutató a frissen bejelentett Aliens játékból.

3 napja
21

Apex Legends: kaotikus március

A Switch porttal együtt érkezik az új event. És hoz néhány komoly változtatást is.

4 napja
1

Ghosts 'n Goblins Resurrection

Arthur, a hős lovag egy domb oldalában, fa árnyékában, egy szál piros szivecskés boxeralsóban pihengette a legutóbbi (tizenpáréves) megmérettetése fáradalmait. Azonban az ördög soha nem alszik, így ismét van apropója a démonhentelésnek.

4 napja
8

Prinny Presents NIS Classics Vol. 1 - NIS klasszikusok egy helyen

Hé, dood! Az obskúrus kedvenceket ezúttal Prinny felvezetésével hozza be újra köztudatba a japán fejlesztő/kiadó.

4 napja
4

Disgaea 6: friss tartalmak, régi hősök

A bónusz tartalmakat pedzegeti a legfrissebb videós anyag a Disgaea hatodik epizódjáról.

4 napja
1

Elite Dangerous: így fest egy Odyssey küldetés

Izgalmas tartalommal bővül az Elite Dangerous - az Odyssey PC-s alfa fázisa március 29-én indul majd.

4 napja
1

Sea of Solitude: a magány tengere Switchről is hajózható

A Quantic Dream és a berlini Jo-Mei stúdió bejelentette, hogy az eredeti változathoz képest exkluzív funkciókkal és plusz tartalmakkal kibővített Sea of Solitude: The Director’s Cut mától elérhető Nintendo-Switch-re.

4 napja

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

4 napja

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

4 napja
6

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

4 napja
2

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

4 napja
18

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

5 napja
2

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

5 napja
1

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

5 napja
1