Moving Out

GhzSzabó Ákos2020.04.25. 18:30

Nagyon ritka manapság az igazán jó, lokálisan játszható party játék. Sajnos ez a jelenlegi helyzetben sokszorosan aktuális, hiszen rengetegen ragadtak a négy fal között szerte a világban. Ennek a stílusnak az egyik koronázatlan királya a méltán fantasztikus Overcooked sorozat, aminek a beszerzését a jelenlegi tesztünk tárgyától függetlenül is nagyon tudom ajánlani, hibátlan cucc. Na a Moving out is ugyanabban a mezőnyben próbál szerencsét, mivel játszani csak lokálisan lehet és többedmagunkkal érdemes.

Az alapfelállás rendkívül egyszerű. Minket, a büszke F.A.R.T. (Furniture Arrangement & Relocation Technicians) tagokat - a továbbiakban csak Fingokat - felbérelnek egy kedves kis város még kedvesebb lakói, hogy ugyanmár segítsünk nekik elköltözni a régi, megunt lakásukból egy újba. Nekünk csupán annyi dolgunk van, hogy fing társaink segítségével a lehető leggyorsabban telepakoljuk a furgonunkat a bútorokkal. A játék alapja a fizika, ergo meg kell ragadni, tartani és akár bedobni az adott tárgyat, miközben maga a környezet cseppet sem aktuális hozzá. Mindezt úgy kell megoldani, hogy közben ketyeg az idő. A kihívás maga abban rejlik, hogy bizonyos tárgyak egyedül is, viszont a nagyobbak csak többedmagunkkal mozgathatók, arról nem is beszélve, hogy természetesen nem minden dobálható hiszen ha esetleg eltörnénk a motyót, akkor az visszakerül az eredeti helyére és kezdhetjük elölről a hurcolkodást. A pályák tervezése egészen remek lett, aminek köszönhetően viccesebbnél viccesebb helyszínek és kihívások állják majd utunkat. Van, hogy hóban csúsztatjuk le a kanapét, esetleg egy éppen vészlandolást végrehajtó repülöről kell kidobálni retro konzolokat és flipereket, vagy egy autópályán kell átszlalomozni kanapékkal miközben autók száguldoznak körülöttünk. Szóval azt el kell ismerni, hogy kihozták a témából a maximumot.

Ami egy hatalmas pozitívum, hogy mindenkire gondoltak a kis családunkban. Én az 5.7 éves fiammal - továbbiakban csak Puki - próbáltam a játékot és hát az alapbeállítások mellett maradjunk annyiban, hogy elég kevés sikerrel vettük az akadályokat. Elsősorban azért, mivel a játék szerintem legidegesítőbb része, az a furgonba való bepakolás. Kivinni/dobálni a dolgokat szuperfun, viszont amikor a relatíve szűkös helyre kell beügyeskedni a dolgokat a szerintem nem túl precíz fizikával, akkor azért az minden csak nem kellemes időtöltés. Viszont! Nagyon kedvesek és aranyosak voltak a fejlesztők, így implementálták az úgynevezett "assist" módot, aminek köszönhetően teljesen az adott kicsi Puki vagy Pukik szintjére szabhatjuk az élményt. Nem kell pakolni a teherautóba, sokkal több időt kapunk a különböző szintek eléréshez és akár egyedül is tudjuk mozgatni a nagyobb, amúgy kétFingot igénylő berendezési tárgyakat. Na így már tényleg teljes a családi élmény és szórakozás ezekben a nehéz időkben.

A Moving Out egy remekül összerakott kis játék, ahol látszik, hogy a készítők nagy gondot fordítottak minden részletre. Sok a retro visszacsatolás, rengeteg a kult-klasszik és popvilágból vett idézet, amin mi idősebbek jókat fogunk mosolyogni miközben a kisebbek önfeledten száguldoznak majd a térképen az összetörhetetlen furgonnal. Negatívumoknak csak annyi róható fel, hogy azért közel sincs benne annyi variáció, mint az Overcooked mechanikáiban, néha egy kicsit túltolják a vicceset és azért be lehet ragadni itt-ott a házakban, szóval majd egy bugmentesítő patch jót tesz majd neki. Ettől függetlenül remekül szórakoztunk, igaz azért a könnyített módokkal elég gyorsan le lehet zavarni ezt a nagyjából 30 pályát, viszont legalább a különböző pályaspecifikus kihívások miatt van miért újrajátszani őket. Otthon ülő, unatkozó családoknak kötelező!

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Borzongás az északi mesevilágban: ez a Bramble: The Mountain King

Szederág-meseország félelmetesebb mint gondolnád.

54 perce

Rockbandát alapíthatsz az AudioClash: Battle of the Bands játékban

Aki Guitar Hero vagy Rock Band utózmányra tippel, az árnyékra vetődik.

60 perce

Új, filmszerű előzetesen a Sherlock Holmes: Episode One

A szerkesztőségben korábban is kedveltük a Sherlock Holmes játékokat, de a mostani rész (a videó szerint is) minden téren rátesz egy lapáttal a korábbi epizódokra.

1 órája

Square Enix E3 2021 Press Conference

Bemutatkozik az Eidos Montreal új játéka, de a Team Ninja Final Fantasy-ját is színpadra várjuk.

1 órája
1

Xbox és Bethesda Games Showcase

1 órája
5

Megelevenednek az Inkulinati kódex lapjai

A játékprogram, ami egy középkori kódex lapjaira álmodja a stratégiai játékmenetét

1 órája

IGN Expo összefoglaló

Az IGN Expoját se hagyjátok ki, ahol két órán keresztül szerepeltek további nagy megjelenések.

6 órája

Fekete-fehér szamurájdrámát kínál a Trek to Yomi

Kurosawa munkásságát idézi a következő szamurájtörténet!

6 órája
3

Újrahangszerelt leckékkel jön a Rocksmith+

A Ubisoft igazi ráadással készül a Rocksmith felturbózott változatával.

16 órája

Devolver MaxPass+

Az austini székhelyű kiadó idén is őrült konferencia-szatírával színesítette a nagy bejelentések időszakát. Na meg számos minőségi indie leleplezéssel!

16 órája
6

Bemutatkozott az Avatar: Frontiers of Pandora

Megkaptuk az első látnivalót a Ubisoftnál készülő Cameron-mozi adaptációjából.

17 órája
8

Földöntúli élménnyel készül a Mario + Rabbids Sparks of Hope

A korábbi szivárgás után alaposan részletezték Mario és a nyulak második kalandját.

17 órája
2

Minden gonosszal megkent csomaggal készül a Far Cry 6

A széria összes ikonikus ellenlábasa tiszteletét teszi az októberben érkező epizódban.

17 órája
1

Űrbéli fenyegetéssel küzdenek a Rainbow Six Extraction ügynökei

Az első bejelentés óta jelentősen átalakult a kooperatív Rainbow Six játék. Például új címet kapott.

17 órája
2

Ezt kínálja a Devolver MaxPass+

Kétségbeesetten vizsgáltuk az egykor fényes E3 időszak alkonyát. De a kis kiadó ismét készen áll megmenteni a világot!

18 órája
10

Ubisoft Forward

Az E3 rendezvénysorozatához csatlakozik újra a Ubisoft, természetesen ismét egy digitális műsorral készülve. Gyere és nézd velünk 21:00 órától!

20 órája
45

Konzolokra költözik a BPM: Bullets Per Minute

A Doom ihlette belső nézetű lövöldözős játék nem csupán aláfestésnek használja a gitárszólókat. Itt mindent ritmusra kell csinálnod!

21 órája
1

A Sable trailer és a japán reggeli

A Japanese Breakfast bájos énekesnőjének hangjára mozdul meg újra a Shedworks régóta készülő narratív kalandja. Szeptemberben indulunk!

21 órája

A Serial Cleaners kikacsint a Fargo rajongókra

A 2017-ben megjelent remek első rész ‘70-es éveiből az 1990-es időszakra ugrunk. Négy karakterrel. Négy perspektívából. Négy játékstílusban. De stílussal!

21 órája

Lopakodik felénk az Aragami 2

Három fős kooperatív kampány. Még több eszköz. Még több lehetőség. Szeptemberben érkezik a Tenchu játékmenetét idéző indie folytatása.

22 órája